Legenda o Nikoli Jokiću

Nikola Jokić je u prethodna tri dana potvrdio svetu ono što smo već znali – da je najbolji centar NBA lige.

A. Kovačević
Pošaljite komentar
  1. Gleda se W, ostalo batalite.
     (mighty banana, 13. novembar 2019 01:23)

    # Link komentara

  2. Jokic,KAT i Embid to su trenutno jedini kandidati za najboljeg centra na svetu. Svaki ima neke mane i prednosti pa ko sta vise voli. Dejvis centra ne zeli da igra u Lejkersima to obavljaju Hauard i Megi, njemu je konkurencija za najboljeg na poziciji Janis a ne centri. Razne "zastitnik obruca" vodonose su druga liga, oko njih se ne gradi igra i ne vuku svoje timove nego su samo igraci zadatka.
    (Mladen, 11. novembar 2019 17:54)

    # Link komentara

  3. pa kad sam ja pisao da sam protiv njegov igranja za repku, lupani su mi minusi.. jer da se spremio ovo leto kako treba, sledece bi dobili jos dominantnijeg igraca i repka i denver.. ali dobro.. vidi se da je umoran, a nije ni pocela sezona..
     (Milan Spanac, 11. novembar 2019 17:06)

    # Link komentara

  4. Klasicno lozenje.
     (Bodibond, 11. novembar 2019 17:02)

    # Link komentara

  5. Zvanično je najbolji centar u NBA, dakle jeste najbolji
    (nista o nicemu, 11. novembar 2019 16:18)

    Naibolji u konkurenciji centara Dalasa, Jute, Portlanda, Atlante, Detroita, Bruklina i Toronta.
     (Bodibond, 11. novembar 2019 17:02)

    # Link komentara

  6. Svaka cast nasem Jokari. Dobar pregled igre, mekana ruka, ali porediti ga npr sa Entonijem Dejvisom je stvarno nemoguce. Nas je, ali da je tamo najbolji centar to nikako
    (deki, 11. novembar 2019 11:56)

    Zvanično je najbolji centar u NBA, dakle jeste najbolji
     (nista o nicemu, 11. novembar 2019 16:18)

    # Link komentara

  7. Narode jel neko gleda denver uopste. Sinoc, Denver je prokockao +16. 6.5 minuta nisu dali kos. U tim momentima Jokic nije bio ni bolji ni losiji od ostalih, nije vola mogao da ubode. Sta za to vreme radi trener,to jest ne radi, necu ni da komentarisem nije predmet diskusije (izmene idu po nekoj matrici, vratio je po toj semi startnih 5 na parket 5 min do kraja i to je to. Svako normalan bi uzeo tajm kad ti protivnik napravi 7-0 ili 9-0, ako nista drugo da malu uzmu vazduh jer nisu ni otvorene suteve ubacivali a o glavinjanju necu ni da komentarisem).
    Ovo sto je ubacio sinoc je bio cist hail mary(na srpskom APP), koji je pukom srecom usao. Ozbiljne ekipe ne igraju na taj nacin.
    Tokom cele utakmice Jokic deluje nezainteresovano i tromo. Lako ulazi u probleme sa faulovima i stalno se svadja se sudijama. To znaci da se nije dobro fizicki pripremio i da nije skoncentrisan.
    Joka je izuzetan igrac kad je spreman i skoncetrisan ovo ne izgleda dobro. U ovom momentu najbolji je Antony Davis (da znam da je inicajlno 4,ali u LA igra i 5 vrlo cesto)
    (Nijah, 11. novembar 2019 16:16)

    # Link komentara

  8. (Domagoj,

    Svi nacionalno obojeni komentatori su isti nazavisno kojoj naciji pripadaju.
    Njihov problem je sto ih u njihovoj sredini poznanici izbjegavaju,ignorisu
    pa igraju na kartu 'nacionalizma'. Mene ponekad zbog ijekavice proglase za Hrvata pa me ispljuju a ja se smijem. Ista je situacija na HR i BiH portalima.
    (nba fan, 11. novembar 2019 15:56)

    # Link komentara

  9. "ajde ovi hrvati kompleksasi sto pisu lose,sve im smeta sto je nase"..pročitam ovo u komentarima i ne vjerujem, pa kolko si ti dečko opterećen s Hrvatima da ih ubacuješ u priču o Jokiću. Za tvoju informaciju ja sam Hrvat i u životu nisam upoznao čovjeka koji pljuje vaše uspješne sportaše i u tome smo realniji od vas, jer čim npr. Jokić odigra dvije lošije utakmice Srbi su ti koji ga ispljuju gore od najzlonamjernijeg Hrvata. Tebi su očito odmalena ispirali mozak da je Hrvatima jedini smisao postojanja napakostit Srbinu, a dam se kladit da u životu nisi upoznao nijednog Hrvata
    (Domagoj, 11. novembar 2019 15:17)

    # Link komentara

  10. @usa Jokic nije superstar, nego ko je?
    (Neko,

    Superstar je onaj igrac koji u teskim utakmicama vodi ekipu do
    pobjede i kada se mec lomi on preuzima odgovornost i postize
    prelomne poene kad je najpotrebnije. Jokicev problem je sto
    forsira timsku igru umjesto da sam rjesava utakmice. On je
    pokvario svoj sut zahvaljujuci 'timskoj igri' a da nije ne bi
    utakmica ulazila u dramaticnu zavrsnicu nego bi imali sigurnu
    razliku 2/3min prije kraja.
    (f57, 11. novembar 2019 14:18)

    # Link komentara

  11. Lupetanje je izgleda nacionalni sport u Srbiji.
    (Gazda Dojkan, 11. novembar 2019 12:39)

    не знам да ли је у Србији, али теби баш добро иде то лупетање
     (мики, 11. novembar 2019 14:04)

    # Link komentara

  12. Svaka cast nasem Jokari. Dobar pregled igre, mekana ruka, ali porediti ga npr sa Entonijem Dejvisom je stvarno nemoguce. Nas je, ali da je tamo najbolji centar to nikako
    (deki, 11. novembar 2019 11:56)

    неће се ни Дејвис прославити против Денвера.
     (мики, 11. novembar 2019 13:59)

    # Link komentara

  13. Zvanicno najbolji centar na svetu. Nije to bila neka internet anketa gde su se balkanci nadmetali ko moze vise puta da klikne na svog sunarodnika nego zvanican izbor NBA lige. A Nikola kao Nikola, igra za ekipu i samo pobeda ga interesuje, ako mora on da resi nece se uplasiti, a ako vidi da je neko u boljoj poziciji nece se ustrucavati da doda loptu. Uzivajte ljudi, gledate kosarkasko cudo.
    (Navijac, 11. novembar 2019 13:22)

    # Link komentara

  14. За ове што га прозивају за светско: замислите да селектор Португала гурне Роналда на левог бека и да после сви плачу јер није ништа урадио.
    (nosba, 11. novembar 2019 13:16)

    # Link komentara

  15. Pozdrav za sve tkzv. strucnjake, nadam se da mirno spavate sada, cao i uzivajte naravno, okej?! Ajde i ucite jos, niste me bas neki strucnjaci, koliko se vidi, pa zbog toga samo, ok?! Cujemo se..... bar se nadam. Javite se, jel vazi ajd zdravo ups zbogom
    (Milos, 11. novembar 2019 12:58)

    # Link komentara

  16. Svi gledaju šta je dao. Pogledajte malo šta je preko njega primljeno.
     (Džem Sultan, 11. novembar 2019 12:55)

    # Link komentara

  17. Koje lozenje... au.
    (GM, 11. novembar 2019 12:49)

    # Link komentara

  18. Za one koji tvrde da su gledali utakmicu i da je Towns razbio Jokića pod hitno da se jave oftamologu.
    Jokić deluje neaktivno u odbrani jer ne skače na ulaze bekova zato što mu je trener to zabranio da se nebi desilo da skrati minutažu zbog 6 faulova. Iako se kroz +/- indeks ove utakmice to ne vidi (-2) sa Jokićem u igri i bez njega Denver nije ista ekipa. Uostalom Townsov indeks je -7 pa je i u toj kategoriji Jokić bolji.

    Da bi bio u konkurenciji za najboljeg centra Towns treba da se ponaša kao centar. U ovoj sezoni ima veći broj pokušaja za 3 (65) nego za 2 (62) poena. Sinoć su i Towns i Jokić uputili 23 šuta na koš, stim da je Towns šutnuo 14 puta (!!!) za 3 poena. To ne rade ni bekovi.

    Towns nadskakao Jokića?!? Towns je imao samo jedan skok više u napadu. Za razliku u skokovima u odbrani je zaslužan Towns ne zato što je bolji skakač već zbog pomenutog ispucavanja. Jokić je bio daleko od koša i nije mogao da skuplja promašaje Minesote.
    (rus, 11. novembar 2019 12:45)

    # Link komentara

  19. Umesto da se u Kini zna ko je gazda(Jokara)nas bivsi sujetni selektor ga je tumbao na cetvorci a Bogdan mu je bio prvi igrac.Da se razumemo Bogdan je fenomenalan igrac ali in nista u reprezentaciji nije resio promasio je svaki sut za pobedu.Za njega mora da se odigra izolacija da bi on mogao da odigra jedan na jedan da resava a ne das mu loptu 24 sekunde da on kreira ipak je on bek suter koji nema tu lucidnost kao Teo ili Jokic.Da se razumemo odlican igrac ali da se rade akcije za njega I izolacije tu je najbolji.
    (Aleksandar, 11. novembar 2019 11:17)

    Koje je to suteve za pobedu promasio Bogdanovic na SP? Usput, prosek mu je bio 22.9 poena po mecu, 59.5% za 2 i 53% za 3. Pa ga ti mrzi i dalje.
    A Jokic ne igra nista drugo u NBA nego sto je igrao u na SP u reperezentaciji. Ali je za NBA psihofizicki spreman a na SP je otisao rekreativno. Tako je i odigrao.
    Lupetanje je izgleda nacionalni sport u Srbiji.
    (Gazda Dojkan, 11. novembar 2019 12:39)

    # Link komentara

  20. Jokic nije pokazao nista! Samlela su ga oba centra. Imao je partije u kojima mu je +/- bio negativan. Covek je u svemu pao u odnosu na proslu sezonu. Ali kontam da je to nebitno kad u obe utakmice pogodis kos za pobedu.
    (Moo, 11. novembar 2019 10:21)

    Ne kapiram logiku i potrebu ljudi da lazu danas kada je sve tako dostupno i transparentno. Imformacije svuda oko nas.

    Samlela ga oba centra?
    index - Jokic +18 Embiid -10
    Nikola bolji statisticki u tom mecu.
    Odbranu razvalio na Embiidu (posebno za njegove standarde).
    Embiid preko Jokica dao O poena i izgubio par lopti.
    Kos za pobedu preko Embiida.

    Protiv KATa jeste bio slabiji statisticki ali opet zato sto nije dovoljno agresivan i ne forsira, igra timski (na momente i previse). Ne zato sto ne moze. Pa toliko puta je KAT bio totalno nadigran od strane Nikole u prethodnim duelima. I statisticki i po uticaju na igru.

    KAT sa druge strane nalozen, forsira, sutnuo 18 trojki, bez preterane timske igre. Naravno da ce da da vise poena sa takvim lozenjem i forsiranjem ALI gubi utakmicu u duelu sa direktnim rivalom na poziciji. Jeste u saleko boljoj formi od Nikole na pocetku sezone ali vidno, sustinski, kosarkasi nije bolji... samo stvar trenutne forme.

    Jokic opet kos za pobedu preko KATa.
    KAT se raspao u 4oj i produzetku, u kljucnim napadima.

    O timskoj igri i uticaju na istu da ne pocinjemo. Asistencije, blokovi, urucenja, citanja itd. KAT svetlonsim godinama daleko pa i na ovom mecu.

    Slazem se, Jokic daleko od svojih brojki i forme. Vidno debeo sa 10+ kg viska. Sporiji. nekako nezainteresovan cesto i iritantno neagresivan pored takvih napadackih mogucnosti. I mene kao i ostale to jako iritira ali opet ALI...

    On takav nadigrava svoje direktne rivale i resava utakmice u zadnjim sekundama.
    Sta ce biti kada opet nadje formu, sut, agresivnost... ZASTRASUJUCE.
     (Pera Ždera, 11. novembar 2019 12:24)

    # Link komentara

  21. Citam i neverujem,kako sve sami strucnjaci ovde kom.znaju bolje kosarku od samih trenera i igraca u NBA..ajde ovi hrvati kompleksasi sto pisu lose,sve im smeta sto je nase,i cim komentarisu znak je da je Jokic trn u oku sto znaci da je klasa,sto svi komentarisu po emisijama i bivsi igraci najjace lige tako i treneri,ljudi pogledajte sta ste napravili vi u bilo kom sportu pa onda tek komentatisite negativno nekog coveka koji je ostvario svoj san,a dali ste vi???
    (Vasa vasa, 11. novembar 2019 12:16)

    # Link komentara

  22. Ma svaka čast za ova dva šuta, tos e ne viđa svaki dan. Međutim, da ih je promašio, isti bi ovaj novinar pisao o jako lošoj igri Jokića. Realno, Jokić može puno bolje, ove zadnje dvije utakmice je, za njegove standarde, odigrao jako loše. I nije rasturio ni Embida i Taunsa. Borba je bila strašna, ali niko nikoga nije rasturio.
    (WillyWonka, 11. novembar 2019 12:13)

    # Link komentara

  23. Jadan Nikola. Postoje razne verzije one priče: neko ode daleko, pa izbegne ovo, i ono, i sve tako - kad ono međutim. Šta god radio na isto mu izađe. Zadnja rečenica priče je "od svoje se Sudbine ne može umaći". I tako hteo ili ne Jokić nasleđuje Đokovića u ulozi proxy-srpske-veličine-a-frustracije-tek. On, lenji letargični debeli gulanfer koji je pre podne mačak Garfild a doveče bik Ferdinand.
    Pa je on eto i "najbolji centar na svetu". Što ne da nije nego je teško i u prvih 10. A kad bi se presabrali izuzetni centri ranije ni u prvih 50, 100... ko zna. Pa to što je OK centar u napadu i jedva prihvatljiv centar u odbrani jeste dovoljno, jedva, i to samo jer je sada ovakva NBA. U Evropi uopšte ne bi bio vrhunski koristan kao što je u NBA. Ali - jeste unikat, Unicorn. Jer igra 1-i-5 i takvog drugog nema. Nema toliki konj ni sa takvim rukama ni sa takvom glavom. I hop! čim je dovoljan odmah posle je i magičan što se vidi po hokus-pokus Denvera od još jednog tima vazda izvan PO u kandidata za titulu.
    (Zato nisu u pravu ni turbo-hvalitelji ali još su manje prosti negatori tipa @ivan i @drago i sl.)
    A inače upravo tako je i počelo, tako se igrala prva organizovana košarka još iza I svetskog rata. Logično: visok sporiji igrač sa dugim rukama i pregledom je play, ima pregled i dodaje, a brži zuje napred nazad levo desno. I Denver treba to da usavrši: ЏиАрЏи. JRJ, Joker, Runners & Jumpers. Ne da igraju ono što mi zovemo košarka ali ni ne anti-košarku GSW i Hjustona - već hibrid.
    (znanje-imanje, 11. novembar 2019 12:12)

    # Link komentara

  24. Siguran sam da Jokic ima zabranu od strane trenera da igra previse agresivnu odbranu da ne bi pravio faulove i time ugrozio citavu utakmicu, posto je onaj Plamli decko zalutao u svemiru. Skor 7-2 sa ovakvom igrom Denvera gde 6 min do kraja nisu kos dali i imali seriju 0-16 je fantastican. Pa oni treba jos 90 utakmica da odigraju, o cemu pricamo ovde?
    (Milanche, 11. novembar 2019 11:04)

    Sve sve ali da zbog Plamlija nisu dali koš to je neistina. Ja sam za razliku od tebe očigledno gledao utakmicu sinoc. Plamli odigrao odlično u odbrani što mu je i posao. U tom periodu kad nisu dali koš 6 minuta a minestota se vratila i egal i wulfsi su promašili dosta inace bi dobili lagano. Ovamo marej i ekipa nisu mogli apsolutno ništa da ubodu. Pa i Jokic kad je ušao imali su 3-4 napada bez kosa. Nego je najlakše pogledati recap od 4 minuta pa onda lupiti komentar
     (somm, 11. novembar 2019 12:03)

    # Link komentara

  25. Gledao poslednju utakmicu. Jokić možda nije odigrao fantastično ove dve zadnje utakmice, ali je imao petlju da ih završi kako dolikuje šampionu.
    Niko ne pominje njegovog saigrača Mareja. Dečko ima prevelike oscilacije u igri. Pogubio se, ispromasivao, davao paseve u patiku i izgubio lopti u poslednjem delu utakmice da je to za rekord! Zbog njega je i igran produžetak. Nije mi jasan Meloun, zašto odlučujući šut ide na Mareja koji deluje ko da je deprikoran kada ima Jokića u timu.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sivan, 11. novembar 2019 11:13)


    Ja sam o tome ranije i pisao. Denver je u proslom plej ofu ispao zbog Mareja jer je odigrao ocajno. Jokic nije imao pored sebe oslonac na njega a taj decko je hrpu koseva postigao zahvaljujuci Jokicevim asistencijama. U ovoj utakmici, Marej je dobro igrao u prvoj cetvrtini i od tada ga nigde nije bilo celu utakmicu a na kraju je pravio takve gluposti da su mogle da kostaju Denver poraza. Da potsetim, Marej je placeniji igrac od Jokica??
    (ccc?, 11. novembar 2019 12:02)

    # Link komentara

  26. Svaka cast nasem Jokari. Dobar pregled igre, mekana ruka, ali porediti ga npr sa Entonijem Dejvisom je stvarno nemoguce. Nas je, ali da je tamo najbolji centar to nikako
     (deki, 11. novembar 2019 11:56)

    # Link komentara

  27. Minesota , 49 puta je sutirala za 3?? Pogodili su 7 puta?? Tauns je sutirao za 3, 14 puta a pogodio 3 puta? Jokic je za 3 sutirao 7 puta i pogodio jednom. Jeste lose sutirao kao ceo tim Denvera ali je pogodio sut za pobedu, tako da to potire lose stvari u utakmici. Nekih 5 min. pred kraj trece cetvrtine napravio je cetvrtu licnu tako da je bio na klupi CELU cetvrtinu. Usao je 5 min. pred kraj utakmice. Odigrao je 36 min. a Tauns 41. min.? Ljudi, to je 5 min. duze, puno za jednu kosarkasku utakmicu. 16 koseva prednosti su poceli da stizu kada Jokic nije igrao. Milsap se nije video od pocetka utakmice i tek u drugom poluvremenu je postigao 14 koseva ali generalno jako lose su sutirali i jedni i drugi. Marej je igrao odlicno u prvoj cetvrtini i onda NISTA nije pogodio do kraja utakmice, nista? Najgore je sto je pravio faulove , dva za redom i gubio lopte kada su ovi poceli da ih stizu. Vadio ih Barton koji je pogadjao ali u periodu kada su poceli da stizu razliku, mislim da 5 min. Denver nije kos mogao da postigne, mozda i 6 min. Generalno, losa utakmica, los sut ali zasluzena pobeda Denvera. To sto neko pise da su bekovi prolazili Jokica, mozda i jesu ali je imao 4 licne. I normalno da je Jokic nadigrao Taunsa, to se vidi po statistici i dao je pobedonosni kos upravo preko njega. Znaci, nije Tauns uspeo da ga spreci da postigne pobedonosni kos. Jokic zaradjuje ogromne pare ali kada vidim njegovu levu ruku, gotovo da ce krv da podje. Sta mu rade u reketu..
    (323, 11. novembar 2019 11:51)

    # Link komentara

  28. Kako je moguce da toliko ljudi u komentarima pise da Jokic nije atraktivan igrac??? Pa ko je onda atraktivan ako ne on? Kako igra u napadu,kao da je ispred zgrade. Poigrava se sa protivnicima kao sa malom decom. U odbrani ,stoji kao stub, sto je lose za njegov tim,ali atraktivno za kosarku, posto se toliko poeni njegovom krivicom postizu. Znaci ,stvarno je primer modernog NBA igraca. Samo napad i sto zanimljivije,vece vratolomije i neverovatni pasovi. Bas iz razloga sto je takav, mastovit igrac,ne uklapa se u reprezentaciju. Nasa skola kosarke ne tolerise salu i igra se timski,po komandi trenera. To je razlika izmedju NBA i nase kosarke. Zato se vecina nasih kosarkasa slabo snalazi u Americi.
    (Sofronije, 11. novembar 2019 11:46)

    # Link komentara

  29. @drago

    Uf bre, ala si se uzrujao, šta je, ljubomora? Hajde idi sada lepo, pa Amerikancima objasni da su budale, jer kuju Jokića u zvezde!

    Ah da, pozdravilo te postolje ‘95.
    (Dragan, 11. novembar 2019 11:43)

    # Link komentara

  30. Ako u rep. ne iskoristis ovakvog igraca koji je cele godine konstantan, a to je jos veca tema u rep. fudbalu, onda nisi ni trebao da ga zoves na SP ali isto tako gubis jakoooo puno bez njega. Nije klasican centar i nije za klasicnu postavku niti za klasicne trenere.
     (winter is coming, 11. novembar 2019 11:33)

    # Link komentara

  31. @drago
    Dragi "drago" tvoji komentari nas interesuju kao prošli sneg
    , tvoje mišljenje je važno kao mišljenje moje kokoške u rerni sa krompirom. Stvarno glupo sa tvoje strane. Jedan savet ću ti dati : šuti,ne piši ništa što neko može javno pročitati, izgledati ćeš puno pametnije.
     (Bush, 11. novembar 2019 11:30)

    # Link komentara

  32. @usa Jokic nije superstar, nego ko je?
     (Neko, 11. novembar 2019 11:27)

    # Link komentara

  33. Sinoc je bila toliko losa utakmica,verovatno najgora koju sam ikada gledao.U moru losih rola svih igraca,sut uzasan,divljanje kod obe ekipe,Jokic zasluzuje svaki dolar koji zaradjuje.Da se razumemo,Jokic je takodje lose igrao ali opet je bio daleko najbolji igrac na terenu a nije pokazao ni delic umeca.Jokic je za onog Mareja a slicno zaradjuju,licno Dzordan a ol star igrac Tauns ne moze ni da mu pridje po znanju.Jokic jedino nije atraktivan igrac ali da je Amer a ne Srbin vec sad bi ga proglasili za najboljeg belog igraca iako po meni I dalje je Novicki neprevazidjen.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kralj, 11. novembar 2019 10:19) # Link komentara
    Preporučujem (+64)Ne preporučujem (-11)

    Ma ne lupaj gluposti. Pa vise je na ovoj utakmici bilo lepih poteza nego u jednom celom kolu Evrolige.
    Tauns 2 puta iza ledja dodaje, Jokic par nestvarnih asistencija, Milsap, Kulver i Vigins luda zakucavanja itd.
    Utakmica je obilovala vrhunskim potezima.
    Ali se igrale i jake odbrane, pogotovo na kraju.
    Marej je nepotrebno pred kraj zakomplikovao.
    Ne sudi o utakmici samo po zadnjih 5-6 minuta i po sutu Minesote za 3.
    Bilo je pregrst lepih poteza i akcija.
    (Dragan-Borca, 11. novembar 2019 11:20)

    # Link komentara

  34. Umesto da se u Kini zna ko je gazda(Jokara)nas bivsi sujetni selektor ga je tumbao na cetvorci a Bogdan mu je bio prvi igrac.Da se razumemo Bogdan je fenomenalan igrac ali in nista u reprezentaciji nije resio promasio je svaki sut za pobedu.Za njega mora da se odigra izolacija da bi on mogao da odigra jedan na jedan da resava a ne das mu loptu 24 sekunde da on kreira ipak je on bek suter koji nema tu lucidnost kao Teo ili Jokic.Da se razumemo odlican igrac ali da se rade akcije za njega I izolacije tu je najbolji.
     (Aleksandar, 11. novembar 2019 11:17)

    # Link komentara

  35. Da nema prenosa utakmica ova prica bi mozda i mogla da prodje. Sprdate li se, pa Tauns je sinoc razvalio Jokica. A i ostali centri u direktnim duelima su ubacili preko njega silu koseva. Tauns sinoc pokupio 15 skokova. Gdje je bio Jokic?
    (sasa pg, 11. novembar 2019 10:10) Gde ga je razvalio? Samo je u prvoj četvrtini bio za nijansu bolji, kasnije se raspao...
    (Sivi soko, 11. novembar 2019 11:15)

    # Link komentara

  36. Gledao poslednju utakmicu. Jokić možda nije odigrao fantastično ove dve zadnje utakmice, ali je imao petlju da ih završi kako dolikuje šampionu.
    Niko ne pominje njegovog saigrača Mareja. Dečko ima prevelike oscilacije u igri. Pogubio se, ispromasivao, davao paseve u patiku i izgubio lopti u poslednjem delu utakmice da je to za rekord! Zbog njega je i igran produžetak. Nije mi jasan Meloun, zašto odlučujući šut ide na Mareja koji deluje ko da je deprikoran kada ima Jokića u timu.
     (sivan, 11. novembar 2019 11:13)

    # Link komentara

  37. Pokazao je da je NBA jedan veliki cirkus za glupe amerikance,cast izuzecima.Na svetskom prvenstvu se nije video..ni blizu Gasola ili Novickog koji su isto bili zvezde u NBA,ali to dokazali i u reprezentaciji...Nikola je klasa ispod njih.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ivan, 11. novembar 2019 10:20) #

    Иако ја не волим Јокића претерано (не бих га ни звао на СП да сам се питао) рећи да је НБА циркус за глупе Американце, иако није потпуна неистина, потпуна је глупост. Циркус јесте, али су ти циркузанти бољи гимнастичари од свих осталих гимнастичара који нису циркузанти....
    На светском првенству смо имали проблем као тим. АЂ се не сналази добро у улози фаворита и недостајао нам је вођа тима (Јокић то није, нити жели да буде). Тренер мора да постави екипу тако да се максимално искористе квалитети тима и појединаца. АЂ то, на нашу велику жалост, овај пут није успео да уради. Можда би било боље да смо га пустили да ради свој посао, и да сам селектује тим, па макар и без Јокића и Марјановића....а можда и није био дорастао задатку....сад је о томе глупо и касно расправљати. У сваком случају...циркузанти из НБА, укључујући Јокића, далеко надмашују све остале....
    (KliftonToni, 11. novembar 2019 11:06)

    # Link komentara

  38. Siguran sam da Jokic ima zabranu od strane trenera da igra previse agresivnu odbranu da ne bi pravio faulove i time ugrozio citavu utakmicu, posto je onaj Plamli decko zalutao u svemiru. Skor 7-2 sa ovakvom igrom Denvera gde 6 min do kraja nisu kos dali i imali seriju 0-16 je fantastican. Pa oni treba jos 90 utakmica da odigraju, o cemu pricamo ovde?
     (Milanche, 11. novembar 2019 11:04)

    # Link komentara

  39. Hahaha kakva crna legenda. Nista nije osvojio u karijeri. Ni NBA, niti je bio kljucan za finala Srbije. Na SP odskolovao ga stari Scola, samo po vama najboljeg centra NBA. Da je najbolji, on bi to radio drugima. Nikad ni nece biti najbolji jer je ocajan u obrani. A ove sezone na samo 16 koseva u prosjeku. Pa nas Bogdanovic zabija 22, tim mu ima samo pobjedu manje od Denvera, i nikome ne pada na pamet pricati takve gluposti. Vi bi pisali da mora na All Star, da je za prvu petorku lige i ostale budalastine.
    Jos gledam Jokic nikad losiji, nista ne zabija, ne otvaram odjeljak NBA na b92 doata dugo, sad ga otvorim i bidim oprt iste bajke i lazi.

    Kako vi kujete u zvijezde te vase sportase. Kao i onog nesretnog Tadica, isto nista nije osvojio. Pa Jovica, Realovog klupasa. Pa Mitrovica, drugoligaskog igraca. Vi da imate ovu nasu generaciju u nogometu pisali bi da je najbolja svih vremena, bolja i od Peleove, jer kao svake godine osvoje LP a te brazilske generacije nije ni bilo u Evropi.

    Povratak u realnost, Anthony Davis ima puno bolju statistiku (10 koseva vise, isto skokova i 2 asista manje) a igra u Lakersima sa Lebronom koji su sigurno bolji. Towns isto 10 koseva vise, 2 skoka vise i 2 asista manje).
    (drago, 11. novembar 2019 10:50)

    # Link komentara

  40. Ne mogu Balkanci da podnesu nečiji uspeh, pa to ti je. Sve stručnjak do stručnjaka, te debeo, te svetsko prvenstvo...Na sreću, postoje oni koji se stvarno razumeju u basket, tamo, valjda gde se i igra najbolja košarka. Juče je utakmica bila rešena mnogo pre zadnjeg koša. E, sad, što je za naše prilike nepojmljivo, Marej, iako evidentno povređen, vuče nogu, greši i ne može ništa da pogodi, dobija poverenje trenera po cenu gubitka utakmice. To je neki drugi svet i tamo je Jokić car, tamo se igra košarkaški roman od 48 + 5 minuta, ne evropske pripoveteke i kao u romanu, dižeš se padaš i ponovo ustaješ, pa je i "najgora" utakmica događaj.
    (Laki, 11. novembar 2019 10:49)

    # Link komentara

  41. Jokic bio ocajan?!?Blago vama sa vasim rezonovanjem stvari.Za Mareja se to moze reci.Problem je sto vas pljuvacka vuce da je izbacite , a ili niste gledali mec ili niste u stanju da ga analizirate.

    -16 razlike su prosuli u posljednih 5-6min.
    -nisu postigli ni jedan poen u tom periodu.
    -Marej izgubio 2 lopte + jos dvije u vidu 2 faula u napadu i promasio sva 4 pokusaja ka kosu , uz sramno uzimanje da zavrsava sutem za pobjedu , nakon takvog momentuma , takoreci iz kanala u kome se nalazio.Umislio da je Brajant , pa frljoknuo erbol.
    -Sve iz tog perioda ide na dusu trenera , jer nije nasao nacin da smiri igrace , psihicki ih vrati u utakmicu i da zaustavi muvu bez glave kada se pogubio u vremenu i prostoru!

    U produzetku su sve poene dali Barton (2 trojke) i Jokic 2x za 2p , tako da , odakle vam obraz Jokica da prozivate??!Dobro je Barton dao preko granice 12.5 u Max Betu , pa nije popio net slajmacu ovdje.

    Ne valja kada se izgubi.Ne valja ni kada se dobije.Bolje imati dobar procenat suta , nego pokusavati , a pokusavanje donese pobjedu.Ko vama udovolji...
    (Rezon , da te Bog sacuca..., 11. novembar 2019 10:48)

    # Link komentara

  42. Dr Jokic zvanicno najbolji igrac (ne centar nego komplet igrac) najjace lige planeta. I to druga sezona za redom, znaci Srbi imamo najboljeg igraca na svetu.
    (Zvanicno najbolji, 11. novembar 2019 10:42)

    # Link komentara

  43. Pa ce vam on posle dati izjavu, jel tako?
    (Cirkus, 11. novembar 2019 10:40)

    # Link komentara

  44. Ne treba preterivati.Nikola je veliki talenat i dobar igrač ali da je već sada najbolji centar to nije ozbiljno izjaviti.Na osnovu dva, možda srećna šuta, u poslednjim sekundama meča koja su rešila utakmice može se reći da je košarka zaista uzbudljiv sport.Prija kada se kaže da naš čovek u toj džungli dobro igra ali sve ostalo je preterano.Daj Bože da jednoga dana bude najbolji.
     (Dunja Bg, 11. novembar 2019 10:40)

    # Link komentara

  45. Koga uopste zanima kako je Jokic odigrao mec? Za ciji je zivot to bitno. Gomila nebitnih gluposti.
    (Goran, 11. novembar 2019 10:35)

    # Link komentara

  46. Mene zanima kolko je tripl dablova imao u repstaciji i koju medalju nam je doneo na minulom sp ?
    (Gol, 11. novembar 2019 10:32)

    # Link komentara

  47. Sta je Nikola doruckovao?
    (Boze gospode, 11. novembar 2019 10:29)

    # Link komentara

  48. Kralj!:)
     (Smuleco, 11. novembar 2019 10:22)

    # Link komentara

  49. Jokic nije pokazao nista! Samlela su ga oba centra. Imao je partije u kojima mu je +/- bio negativan. Covek je u svemu pao u odnosu na proslu sezonu. Ali kontam da je to nebitno kad u obe utakmice pogodis kos za pobedu.
     (Moo, 11. novembar 2019 10:21)

    # Link komentara

  50. Pokazao je da je NBA jedan veliki cirkus za glupe amerikance,cast izuzecima.Na svetskom prvenstvu se nije video..ni blizu Gasola ili Novickog koji su isto bili zvezde u NBA,ali to dokazali i u reprezentaciji...Nikola je klasa ispod njih.
     (ivan, 11. novembar 2019 10:20)

    # Link komentara

  51. Najbolji centar u NBA... Znaci ne cetvorka, nego centar!
     (od argentine..., 11. novembar 2019 10:20)

    # Link komentara

  52. Sinoc je bila toliko losa utakmica,verovatno najgora koju sam ikada gledao.U moru losih rola svih igraca,sut uzasan,divljanje kod obe ekipe,Jokic zasluzuje svaki dolar koji zaradjuje.Da se razumemo,Jokic je takodje lose igrao ali opet je bio daleko najbolji igrac na terenu a nije pokazao ni delic umeca.Jokic je za onog Mareja a slicno zaradjuju,licno Dzordan a ol star igrac Tauns ne moze ni da mu pridje po znanju.Jokic jedino nije atraktivan igrac ali da je Amer a ne Srbin vec sad bi ga proglasili za najboljeg belog igraca iako po meni I dalje je Novicki neprevazidjen.
     (kralj, 11. novembar 2019 10:19)

    # Link komentara

  53. (dnevna doza prosecnog Srbende, 11. novembar 2019 09:55)

    поранио си срећо моја
     (цврле, 11. novembar 2019 10:19)

    # Link komentara

  54. Onda je Holms najbolji centar lige koji je uništio Jokic pre par večeri.
     (Joker, 11. novembar 2019 10:16)

    # Link komentara

  55. A Skola. hahaha
     (q, 11. novembar 2019 10:15)

    # Link komentara

  56. Opet se lozite da je lik neki dominantni igrač..
    (expat, 11. novembar 2019 09:48)

    Dominantni igrač nije, ali je zato dominantan igrač jeste.
     (Kolektivna amnezija, 11. novembar 2019 10:15)

    # Link komentara

  57. Svaka cast za poslesnji sut, ali cela utakmica mu je bila ocajna. Opet 1/7 trojke, malo skokova, odbrana suplja skroz. Gledao sam celu utakmicu, bekovi Minesote idu na ulaz pored njega dok on cak i ne pokusava da ih izblokira, jer je spor i nema odraz. Ako je on najbolji centar lige jasno je kakva je ovo liga postala. Da ne bude zabune, postujem ga, ali on za mene ne moze biti superstar, nikada, ovako fizicki ocajan.
    (Usa, 11. novembar 2019 09:58)
    pa na koju foru onda udje Denver u polufinale zapada ? ne da je superstar nego takvo igranje sa protivnikom i pored fizickih nedostataka jos nije vidjeno u istoriji kosarke
     (Zvezda, 11. novembar 2019 10:14)

    # Link komentara

  58. Da nema prenosa utakmica ova prica bi mozda i mogla da prodje. Sprdate li se, pa Tauns je sinoc razvalio Jokica. A i ostali centri u direktnim duelima su ubacili preko njega silu koseva. Tauns sinoc pokupio 15 skokova. Gdje je bio Jokic?
    (sasa pg, 11. novembar 2019 10:10)

    # Link komentara

  59. I niko nije registrovao komentatora koji posle koša Nikole Jokića navija Heeeloouu Srbiiiiijaaa?
    (Xoro, 11. novembar 2019 10:10)

    # Link komentara

  60. @Sasa: covek je centar, najbolja 5itca na svetu. A Sale ga je gurao na poziciju 4 sto mi bas i ne lezi. TAko da ne znam sta cam vise nije jasno i sta plujete vise decka. Za takve igrace treba praviti igru
    (coach, 11. novembar 2019 10:08)

    # Link komentara

  61. Nikola je na obe bio loš,pogodio zadnji šut i nije legenda jer ima još 70 i kusur utakmica i plej off da bi ušao u legendu...a nisam siguran da Nagetsi mogu preko LAC i LAL pa i da Jokić bude još bolji...jer po meni Nagetsi imaju kvalitet,Jokic jeste odličan ali najbolji nije...Košarka u USA ima i bolje...
    (gremlin, 11. novembar 2019 10:05)

    # Link komentara

  62. Tačno se vidi da će Jokic u regularnom delu vuci koliko treba. U ove dve utakmice je rasturio dva najveća konkurenta za titulu najboljeg centra. Zacepio usta kriticarima i to na kakav način. Zato će u PO da gledamo zver Jokica još boljeg nego prošle sezone kada ih je sam vukao. Ovog puta se nadam raspoloženijim kolegama na terenu.
    (Samo kažem, 11. novembar 2019 10:01)

    # Link komentara

  63. Svaka cast za poslesnji sut, ali cela utakmica mu je bila ocajna. Opet 1/7 trojke, malo skokova, odbrana suplja skroz. Gledao sam celu utakmicu, bekovi Minesote idu na ulaz pored njega dok on cak i ne pokusava da ih izblokira, jer je spor i nema odraz. Ako je on najbolji centar lige jasno je kakva je ovo liga postala. Da ne bude zabune, postujem ga, ali on za mene ne moze biti superstar, nikada, ovako fizicki ocajan.
    (Usa, 11. novembar 2019 09:58)

    # Link komentara

  64. za reprezentaciju srbije nije mogao da pogodi nista tako da je i stinska legenda i svaka mu cast
     (Sasa, 11. novembar 2019 09:56)

    # Link komentara

  65. Možda jesu skočniji,atraktivniji,sa jačim marketingom ali Jokićev doprinos ekipi u odnosu na njih je fantastičan.Videli smo i sinoć.Jokić na klupi 8 min.Denver nije dao koša.Uđe Jokić odmah 2+ 1 na nerešeno....Jokić je najbolji centar sveta!Žalosno šta nismo iskoristili na zadnjem SP!!!Tuga!
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 11. novembar 2019 09:55)

    # Link komentara

  66. A mladost...To je uz sve ove podatke njegova velika prednost. Ja sam to zaključio 😊
    (kimiko, 11. novembar 2019 09:52)

    # Link komentara

  67. Opet se lozite da je lik neki dominantni igrač..
     (expat, 11. novembar 2019 09:48)

    # Link komentara