1. Sasa baron
    Nesto ne spominju tvog vanzemaljca Gudurica,
     (Ramones, 19. avgust 2019 17:36)

    # Link komentara

  2. Bogdanovic,Jokic i Bjelica. Ostali da pripomognu koliko mogu.
    (Bane, 19. avgust 2019 14:46)

    # Link komentara

  3. A zašto ne kažete da grcima nisu igrala 3 igrača iz prve postave.
    (Nina, 19. avgust 2019 10:52)

    A što ti Nina ne pročitaš čitav tekst nego samo naslov pa se nađeš da pametuješ?
     (dakiliz, 19. avgust 2019 13:08)

    # Link komentara

  4. Falila je nama cela petorka
    teodosic
    milosavljevic
    kalinic
    lucic
    jokic
     (realno, 19. avgust 2019 12:54)

    # Link komentara

  5. @ Dejan Marinković Možda se u jednom trenutku u jednoj utakmici na SP zagrcneš,pa se ujedeš za jezik zbog stondiranog pleja.Vasa sinoć na nebitnom
    Akropolis kupu se stisnuo i ne može bacanje da pogodi,sad zamisli isti scenario u polufinalu SP.Zbog svih vas koji pljuju po Teu biće mi drago kad puknemo u utakmici kad se bude lomilo,koliko god će mi biti teško zbog poraza.
    (Videće se sve, 19. avgust 2019 11:55)

    # Link komentara

  6. Da budemo iskreni, i kod Grka nisu igrali Slukas, Papanikolau, Papapetru, Papas, Kufos, Bramos i Atineu. Voleo bih da igramo zajedno u kompletnom sastavu, ali to je nažalost postalo san.
    (5dw, 19. avgust 2019 09:52) # Link komentara

    I Perperoglu. I Grci su jaki.
    (Dejan, 19. avgust 2019 11:51)

    # Link komentara

  7. Nekako uvek mislim da mi dajemo sve od sebe na prijateljskim utakmicama pa zafali energije pri kraju prvenstva dok drugi se cuvaju i igraju manje vise u leru. Ljudi ovo su totalno nebitne utakmice i ne bi trebalo sad davati maksimum i ginuti bezveze. Pa vidite i sami kolko povreda imamo. Previse je prijateljskih
    (Marko, 19. avgust 2019 11:50)

    # Link komentara

  8. 'SAD neozbiljna pretnja Srbiji' bi trebalo da glasi naslov. Necu da se dizemo u oblake al realno, sa svim otkazima ameri su slabija ekipa, barem prva petorka. A uvek nam neko iz druge petorke na takmicenjima poleti (pro.ere ga sut) tako da samo lagano, korak po korak, ne premarati u grupi lidere, odbrana, dodavanje lopte, ne silovati kad ne krene i to je to. Ajmo, ajde, Srbijaaaa (i dosta vise CZ-PAR, dosadni ste) I BELIEVE

    Aj lepo nas edukuj koji to igrac iz postave SAD je slabiji od bilo kog naseg, izuzmi Jokica? Bogdanovic je bolji od Vokera? Bjelica od Micela? Ove ostale nase ne treba pominjati.
     (Losmi, 19. avgust 2019 11:45)

    # Link komentara

  9. Falio je nama Jokic iz prve postave, ali i njima tri igraca. U nedostatku tih igraca uspevali smo da udvajamo ili da sa tri igraca se cuva Janis, nije ko imao da im sutne za tri. Ne treba se zavaravati ovim. Kad igraju u punom sastavu, onda Janis ne moze da se cuva sa tri igraca i nastaju problemi. Nijanse ce tu odlucivati ako se sretnemo. A i nasi i njihovi bekovi su za SAD macji kasalj.
     (Losmi, 19. avgust 2019 11:40)

    # Link komentara

  10. GDE SAD?
    Gde su sad svi oni sto traze Kalinica i Nedovica?Ahhh...
    Za one koji "jos nisu uvereni" vas nista neze uveriti jer ste rodjeni ne uvereni.
    Za sve one koje vide ovaj tim ispravno, mislim da jasno da je ovo najbolja Srbija ikad, i da ovaj tim imaneverovatnu sansu...
    I jasno se vidi da je vreme Teodosica proslo, nas najbolji play je Jokic, iovo je sad njegov tim.
    Milutinov Guduric Simonovic Bircevic Micic je druga petorka, i sad tu gurati povredjenog Tea, koji nije igrao kosakre pola godine bi bilo naivno..
    (sasa the red baron, 19. avgust 2019 11:24)

    # Link komentara

  11. Nema sanse iko protiv USA
    (DJ, 19. avgust 2019 10:55)

    # Link komentara

  12. A zašto ne kažete da grcima nisu igrala 3 igrača iz prve postave.
    (Nina, 19. avgust 2019 10:52)

    # Link komentara

  13. Кинези освајају злато, амери сребро а италијани бронзу. Квота на ову спротску прогнозу је 300 према 0.15.
     (Download, 19. avgust 2019 10:19)

    # Link komentara

  14. Nije mi jasno zašto sa Italijom igramo toliko mečeva pre takmičarske utakmice.
    Ja gledam utakmice preko Fibinog sajta. Prenose sve lepo free online.
    (Ok je, 19. avgust 2019 10:17)

    # Link komentara

  15. To su sve lokalne jedinice sportskih televizija kad to kaže vodeći sportski novinari tipa steven a smith ili skip bayless verovaću u to da su nas shvatili ozbiljno i bolje da nas ne shvate ozbiljno tad ćemo imati promil šanse da ih dobijemo mani da dižete hype gde ga nema....
    (Srbi smo ludi smo, 19. avgust 2019 07:55)

    Stiven A Smit? Mora da se šališ... Sve što on "prognozira" znaj da će biti suprotno. Čovek je sprdnja.
     (el, 19. avgust 2019 10:14)

    # Link komentara

  16. A što su nam sudije ukrali jedno 12-14 poena to niko ne spominje. Sa Jokicem i Lucicem smo jedno 20 razlike bolji od grka u svakom trenutku, naravno na egal sudjenje.
     (Spartanac, 19. avgust 2019 10:02)

    # Link komentara

  17. Ne može se samo na ovaj rezultat dodati još 13,15,20 poena koje bi dao Jokić jer su se ti poeni raspodeli li na BB, Bjelicu i Milutinova.....Utakmica bi bila slična ovoj i da je igrao Jokić
    (Partizan 1917, 19. avgust 201
    Naravno da ne bi , jer upravo tu smo imali najvise problema ! Bilo bi laganih 12 razlike bez tenzija za nas i diktirali bi tempo od prve cetvrtine ! Jokic bi im izbacio bar 2 igraca zbog licnih ....pa jos domacinsko sudjennje !! Nebo nam je granica
     (nenad, 19. avgust 2019 09:54)

    # Link komentara

  18. Da budemo iskreni, i kod Grka nisu igrali Slukas, Papanikolau, Papapetru, Papas, Kufos, Bramos i Atineu. Voleo bih da igramo zajedno u kompletnom sastavu, ali to je nažalost postalo san.
    (5dw, 19. avgust 2019 09:52)

    # Link komentara

  19. Snaga tima je kolektiv, a ne MVP, ali ne "mi bez Jokića pobedili Grčku", nego mi bez Jokića i Lučića (Tea i Gagija ne računam), a oni bez ove trojice tesno izgubili od nas. Još smo daleko od igre kakva nam treba.
    Birčević, koji je bio i na poziciji tri, dečko ne zna ni par koraka s loptom da napravi.
    Bobi katastrofa. Igrač koji samo protiv ponekog tima može da zablista (zavisi od centara i taktike odbrane tog tima), ali to je svaka treća, četvrta ili čak peta utakmica, ovako skoro neupotrebljiv. Ja ga lično baš gotivim, ali mi je neverovatno da ne može bolje da iskoristi minutažu.
    NBA igrači su nam na OK nivou, ali svi moraju još bolje.
    Raduje to što i svi mi znamo da oni to mogu.
    Napred momci, bez izgubljene do kraja!
     (Ben Dover, 19. avgust 2019 09:52)

    # Link komentara

  20. Cekaj care....pa u timu nisu bili prvi plej Teodosic , dva ratnika sa najboljim odbranama i fenomanalnim sutem Milisavljevic i Lucic , prvi centar i jedan od najboljih kosarkasa sveta Nikola Jokic a protiv nas je igrala jaka Grcka pred 18000 svojih navijaca ! Nije nas islo , gresili smo , gubili mnogo lopti imali problema u organizaciji napada i na kraju pobedili uprkos svemu ! Vidis meni je ova utakmica pokazala da smo u stvari jaci nego sto sam mislio ( zbog svega gore navedenog) Pod ovim uslovima dobiti grcku ....Ubedjen sam u neverovatnu velicinu ove ekipe i samo nebo nam je granica !
     (nenad, 19. avgust 2019 09:51)

    # Link komentara

  21. Vidim da su mnogi razočarani igrom Janisa i proglašavaju MVP-a NBA za prevaru od igrča.Osim što je očigledno nespreman, niko ne objašnjava koja je to ključna razlika u FIBA pravilima u odnosu na NBA,a što njemu lično pravi ozbiljan problem. E, pa da pokušam. U NBA postoji pravilo da i u odbrani igrač ne može biti u reketu duže od 3 sekunde, čega u FIBA pravilima nema. Znači da on u NBA ima mnogo više prostora u reketu za svoje ulaze kojima razbija protivnika. I zato kažu da Grci moraju da nađu načina da ga što bolje iskoriste prema FIBA pravilima. A prevara od igrača svakako nije.
    (No name, 19. avgust 2019 09:46)

    # Link komentara

  22. (Srbi smo ludi smo, 19. avgust 2019 07:55)

    Nema nista od toga jos neko vreme. Mi preozbiljno shvatamo ove prijateljske. Inace ta dvojica jesu popularni ali ih niko ne smatra ekspertima za kosarku. Ja cu verovati da su nas shvatili ozbiljno ako vidim tekst kod likova kao sto su Zach Lowe, Jonathan Tjarks...
     (geda, 19. avgust 2019 09:45)

    # Link komentara

  23. Jokić je izuzetno dobar igrač, odlican, ali nije on cela reprezentacija. Srbija nije kao nekada Nemačka gde je Novicki jedini odlican igrač a ostatak reprezentacije čist prosek. Bravo momci.
     (blabojzna, 19. avgust 2019 09:38)

    # Link komentara

  24. [link]
    Ja sam gledao protiv španije su igrali sa 60% snage i dobili ih 10-15 razlike
    (penga, 19. avgust 2019 09:36)

    # Link komentara

  25. Bogdan ako podbaci jednu utakmicu,a to je za očekivati od njega,ova ekipa moze da izgubi od bilo koga na SP osim ako Jokić ne povuče.
    Nadam se samo da je Bogdan digao samopouzdanje u ovim utakmicama a da se nije potrošio.
    Amere će pre dobiti Grci nego mi.
     (heavy, 19. avgust 2019 09:34)

    # Link komentara

  26. Резултати у припремним мечевима ништа не значе. Апсолутно ништа. Ти мечеви су оно што и јесу, припремни, и служе да екипа уигра офензивне и дефанзивне акције.
    Оно што радује или забрињава (селектора) је какав је проток лопте, контрола рекета и ти неки сегменти, но ту резултат нема значаја.

    Е сад, овакви текстови су јако штетни по српску кошарку. Не могу знати да ли је и аутор упао у једну опијеност у подметнутој еуфорији, или је у питању малиципзност како би се подгревале нереалне и неразумне наде нације и припрема за пљувачину ако наши сјајни кошаркаши не остваре оно што разне штетичине намећу да се остварити мора.

    Паралелно иде омаловажавање, ниподаштавање ривала на које емамо право. Јер то су прејаске екипе, имају покриче надати се високом пласману.
    Пре свих Грчка која је оставила изванредан дојам на Акрополис купу, и поред чињенице што су (вероватно) за СП остали без Слукаса, најважнијег уз Јаниса Адетокунбоа играча, који је требао бити мозак екипе.
    Против нас су одиграли одлично иако су наступили без јако важних Папаниколауа и Папапетруа, моћна екипа, атлетски потентна, све имају уз два проблема. Колико ће Калатес, који ће играти 35+ минута, издржати, и други је селектор који нема ауторитет.
    Преопасни су, могу до медаље, па и до злата.

    Нашима пуно среће на СП, у Кини срце на паркет, па шта нам Бог да.
    (Divos, 19. avgust 2019 09:31)

    # Link komentara

  27. Mnogo smo jaki ali nzn sto se tice ocekivanog meca sa Usa kako bi bilo,imamo realne sanse za zlato.Navijacemo,napred plavi!
     (C i n i k, 19. avgust 2019 09:30)

    # Link komentara

  28. @Onaj Janis veze nema. Košarkaška inteligencija nula. Šut ispod prosečan. Sve dobija na silu i poklon slobodna bacanja. Takođe je bezobrazan i nevaspitan. Izuzetno ljigav igrač.
    (ja, 18. avgust 2019 23:38)
    ispodprosecan ,jedna rec a za ostalo si upravu
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (SIMA, 19. avgust 2019 00:06)

    Hahaha, reče čovek i napisa "upravu" :)
    (bBb, 19. avgust 2019 09:07)

    # Link komentara

  29. Momci igraju samo onoliko koliko im treba da pobede.... sa vrlo malom gasom.....
    (hristo, 19. avgust 2019 09:02)

    # Link komentara

  30. Voleo bih da vidim negde plus/minus statistiku sa i bez Vase Micića u igri. Iskreno verujem da bi sa Nedovićem umesto Micića Srbija imala više ubojitosti i povezanosti u igri, ali i manje izgubljenih lopti. Generalno Jović sam ne može da drži igru sve četiri četvrtine, i zato Jokić svojom magijom kada igra čini da izgledamo dosta jači kao tim. Sinoć smo imali Grke i pre overtime-a ali je ondana čini mi se na +7, verovatno iz trenerskih razloga uigravanja, Sale izveo Jovića i uveo Micića. I gle čuda sve se istopi uz finalna dva Micićeva promašena bacanja pod pritiskom (gde se stvarno vidi koliko igrač može i ume). Naravno ubacio je Sale Jovića da u paru sa Micićem pokuša da zaustavi bržu igru Grka i vrati momentum. Bezuspešno. Koliko je to imalo smisla videlo se u produžetku, kada je Micića ostavio na klupi. Momak je definitivno malokrvan u bilo kom dresu da igra. A bez strasti u basketu nema pravog zalaganja i kvalitet ostaje zarobljen u neostvarenom potencijalu.
    (plus/minus, 19. avgust 2019 08:59)

    # Link komentara

  31. A nasa jedina sansa bila ju u slucaju da bas podcene... Sad kad se spreme za nas, bice kucanja preko Bobija.
    (Aca, 19. avgust 2019 08:48)

    # Link komentara

  32. Culi ovoga plen!? Pa mi lovimo, a na ostalima je da beze dok mogu!
    (Radovan, 19. avgust 2019 08:47)

    # Link komentara

  33. To su sve lokalne jedinice sportskih televizija kad to kaže vodeći sportski novinari tipa steven a smith ili skip bayless verovaću u to da su nas shvatili ozbiljno i bolje da nas ne shvate ozbiljno tad ćemo imati promil šanse da ih dobijemo mani da dižete hype gde ga nema....
    (Srbi smo ludi smo, 19. avgust 2019 07:55)

    Oni lupaju za sve pare, a u kosarku se razumeju kao i Petar Denda. Malo i lose
     (nista o nicemu, 19. avgust 2019 08:28)

    # Link komentara

  34. Ne zna se koga su se više prepali Ameri, nas ili Grka. 72 poena oni daju za poluvreme.
    (Nebojsa Matic, 19. avgust 2019 08:22)

    # Link komentara

  35. Dobili smo sve pripremne meceve idemo redom Litvanija x2, Turska, Italija, Grcka...Ovo je sve normalno za 5 puta svetske sampione ali realno Amerika je prvi favorit pa mi drugi i tako stoje stvari.
    (Brooklyn, 19. avgust 2019 08:13)

    # Link komentara

  36. Kao i uvek, fali nam realnost! Mnogo loših stvari u igri naše ekipe.
    (nišlija, 19. avgust 2019 08:03)

    # Link komentara

  37. To su sve lokalne jedinice sportskih televizija kad to kaže vodeći sportski novinari tipa steven a smith ili skip bayless verovaću u to da su nas shvatili ozbiljno i bolje da nas ne shvate ozbiljno tad ćemo imati promil šanse da ih dobijemo mani da dižete hype gde ga nema....
     (Srbi smo ludi smo, 19. avgust 2019 07:55)

    # Link komentara

  38. Katastrofa smo realno. Igra neuskladjena. Malo samokriticnosti nam fali. Kad ovako igramo sad, ameri ce nas zgaziti. Svaku smo dobili u cetvrtoj cetvrtini na kraju,jedva.
     (miki, 19. avgust 2019 07:47)

    # Link komentara

  39. Momci su dobri, ali još nisam uveran, kad sve krene, da možemo bilo koga dobiti bez ogromnog napora i bez dobrog šuta za tri...
     (+MAKSIM, 19. avgust 2019 07:32)

    # Link komentara

  40. I bez Teodosica, Lucica, Kalinica, Milosavljevica i Nedovica. Bre, pa nama opet fale 5-6 standardnih. I opet dobijemo Grke, koji su grizli k'o da je pocelo prvenstvo.
    (Pera Magic Mitic, 18. avgust 2019 23:59)

    Ne može da se kaže da nam fale Kalinić i Nedović i da su oni standardni, ako ih je Đorđević zdrave precrtao sa spiska.
    (brm, 19. avgust 2019 07:25)

    # Link komentara

  41. Nisu oni u problemu zbog FIBA pravila, vec to sto ono sto se igra u NBA ne moze u Evropi. Jednostavno je stil drugaciji, i tu lezi Jokiceva prednost. On je izuzetno inteligentan i moze da se privikne na evropsku kosarku kada igra za reprezentaciju.
     (nista o nicemu, 19. avgust 2019 07:23)

    # Link komentara

  42. Ne može se samo na ovaj rezultat dodati još 13,15,20 poena koje bi dao Jokić jer su se ti poeni raspodeli li na BB, Bjelicu i Milutinova.....Utakmica bi bila slična ovoj i da je igrao Jokić
     (Partizan 1917, 19. avgust 2019 07:21)

    # Link komentara

  43. 3 tvita i odjeknulo je?!
     (Orlando, 19. avgust 2019 07:07)

    # Link komentara

  44. Šta je sa tempiranjem forme?
     (bobo mk, 19. avgust 2019 07:00)

    # Link komentara

  45. Inace, ne svidja mi se ovo ganjanje pobjeda u pripremnom periodu. Zavrsice pripreme sa svih 8 pobjeda, a nekad se mora izgubiti. Nazalost, bice to kad najvise bude boljelo. I to dva poraza. Polufinale i za 3. mjesto.
    (Srba, 18. avgust 2019 23:21)

    Šta si ti gledao ? Protiv Turske i Italije je bila šetnja, kao i Grci sto su se prošetali protiv njih, malo jači treninzi. Sinoc, jedina ozbiljnija utakmica na turniru, a više su Grci grizli nego naši. Nasi su igrali loše dobar deo meča, ali je odbrana sve bolja i bolja i uigranija, napad još treba da napreduje isto, i pored toga su dobili, bez nekog ganjanja preteranog i to sa 9 igrača, Bobi je malo igrao tako da ga ne možeš ni ubrojavati. Stvar stoji u kvalitetu kolektiva i kolektivne igre, bili smo bolji i pored loše igre... Pa sad ti razmisli malo više pa će ti biti jasnije. A za poraz, ne brini, i to će biti u nekoj pripremnoj uskoro, zna Šale i to da sredi, taman na vreme da ih spusti kad treba, već vidjeno.
    (JPR24, 19. avgust 2019 06:54)

    # Link komentara

  46. 'SAD neozbiljna pretnja Srbiji' bi trebalo da glasi naslov. Necu da se dizemo u oblake al realno, sa svim otkazima ameri su slabija ekipa, barem prva petorka. A uvek nam neko iz druge petorke na takmicenjima poleti (pro.ere ga sut) tako da samo lagano, korak po korak, ne premarati u grupi lidere, odbrana, dodavanje lopte, ne silovati kad ne krene i to je to. Ajmo, ajde, Srbijaaaa (i dosta vise CZ-PAR, dosadni ste) I BELIEVE
     (justarbeiterРФ, 19. avgust 2019 06:50)

    # Link komentara

  47. Dali je neko gledao Amere u pripremnim utakmicama? Znamo da su pojedinačno perfektni, ali ako je neko gledao kako igraju kao tim, bilo bi dobro da napiše da svi mi doznamo.
     (e, 19. avgust 2019 06:36)

    # Link komentara

  48. Ovo je jako pametno uradjeno što je Jokić preskočio ovo. Na prvom mestu jer su Grci manijakalno napaljenj i mogu se desiti povrede, a pored toga što mi znatno lošije igramo bez Jokića i treba uigrati taktike kad je on na klupi. Nije ekipa jedan čovek. Jaki su Grci, ali su možda i jači Španci i Francuzi. O Amerima i Popoviću ne vredi pričati. Ovo je dobar znak, ali kad krene prvenstveno svi će igrati tvrdu odbranu, a nas će da biju.
    (tocka, 19. avgust 2019 05:51)

    # Link komentara

  49. Opet! U USA se ne prati ni FIBA prvenstvo a ne neki kup u Grckoj! Anere jedino interesuje NBA cak gledaocima ni Olimpijada nije zanimljiva! E sad neki bloger objavio nesto i sad kao Srbija glavni favorit! Ma nije nego...
    (tomica chicago, 19. avgust 2019 01:06)

    # Link komentara

  50. Onaj Janis veze nema. Košarkaška inteligencija nula. Šut ispod prosečan. Sve dobija na silu i poklon slobodna bacanja. Takođe je bezobrazan i nevaspitan. Izuzetno ljigav igrač.
    (ja, 18. avgust 2019 23:38

    Tebi i ovima što su ti dali plus treba zabraniti gledanje košarke pod hitno.
     (neki veliki dr, 19. avgust 2019 00:44)

    # Link komentara

  51. Niko normalan se ne bi trebao obazirati na ove tviter strucnjake, koji veze nemaju. Jedan od kvaliteta nase kosarkaske reprezentacije jeste sto godinama gleda samo svoje dvoriste i ne zanimaju ih drugi. Guras svoju igru, svoj sistem, pa dokle dodjes.
    BTW Grci treba da Janisovom caletu i kevi da dignu spomenik, napravise im ljudi skoro ceo tim, kako je krenulo za 2g ce 4 igraca iz prve postave da se preziva Antetokounmpo.
    (drvobradi, 19. avgust 2019 00:38)

    # Link komentara

  52. Sta bi bilo da se nije penzionisao Stefan Markovic. Fale nam njegove odbrane.
    (Zuba, 19. avgust 2019 00:27)

    # Link komentara

  53. Волео бих да се испостави да су ти приватни разлози због којих је Јокић отишао у Београд дан раније од остатка екипе, заправо сусрет са Калинићем и молба да пређе преко свега што је изговорено, па да се прикључи уместо повређених. Калинић је једини у изјавама за новине бранио Јокића, пре пола године, кад је био оптуживан да није довољно патриота и да "не жели да игра за репрезентацију". Ако ико може да помири Калинића са селектором и Кошаркашким савезом, то је Јокић.
     (Pantagruel, 19. avgust 2019 00:13)

    # Link komentara

  54. @ GM

    Да ли се сећаш како је играо Ђорђевић и које су му биле предности? Ја се сећам добро: није био посебно брз као Вујанић, ни креативан као Тео, ни снажан као Јарић, ни физички спреман као Здовц, ни прецизан као Дражен. Његов форте је била глава, тачније уживао је да у психолошки надвлада супарника. Тако је тројку у Истамбулу постигао преко Томаса Ђофрезе, који је претходно преко њега хтео да буде јунак финала; Хрвате је победио на исти начин преко Римца; у Атини '95 је Литванце надмашио њиховим оружјем, тројкама. Он по мени није врхунски стратег као Кокошков или Обрадовић, али у тим психолошким ратовима му се мора признати да је добар. Овде је психолошки победио грчког колегу јер је послао поруку: не можете да нас добијете ни у свом дворишту са све Јанисом чак ни да вам дамо Јокића форе! Зато ова победа за њега није небитна, нити би Грци аутоматски били "озбиљна претња" да су добили продужетак. Они могу можда 10% боље од овог; ми с Јокићем добијамо бар 30% на квалитету.
    (Иван, 19. avgust 2019 00:12)

    # Link komentara

  55. Реално само две екипе могу до злата на шампионату, ми и амери. 
    Остали су за 2-3 класе испод. 
    Добијеш Грке на њиховом терену са пола гаса, са њиховим судијама, без суперстара и најбољег играча Јокића, плус без Теодосића. 
    Шта рећи, брутално смо јаки за све, сем американаца, са њима смо егал.

    Egal? Mi sa njima? Ako ti je egal -68 poena u dve utakmice, onda neka bude da smo egal. Tek kad budu napravili seriju 15-0 i istrcali 2-3 kontre, neki ljudi ovde ce da se prisete onih blamaza u dva finala.
     (Losmi, 19. avgust 2019 00:12)

    # Link komentara

  56. Jedno su zelje a drugo realnost
    (jon bon jovi, 18. avgust 2019 23:11)

    Realnost je da te dugo nije bilo ali da si se vratio podjednako gl00p ko što si i bio.
     (Wllaxy, 19. avgust 2019 00:11)

    # Link komentara

  57. Samo neka pobedjuju i lome se u pripremne utakmice, grupe nece proci.
    (Evans, 18. avgust 2019 23
    ne znam za konacno ali grupa ...Angola 40 razlike ,Filipini 40 razlike i Italijani izmedju 15 i 25 ...toliko o grupi
     (SIMA, 19. avgust 2019 00:08)

    # Link komentara

  58. Onaj Janis veze nema. Košarkaška inteligencija nula. Šut ispod prosečan. Sve dobija na silu i poklon slobodna bacanja. Takođe je bezobrazan i nevaspitan. Izuzetno ljigav igrač.
    (ja, 18. avgust 2019 23:38)
    ispodprosecan ,jedna rec a za ostalo si upravu
     (SIMA, 19. avgust 2019 00:06)

    # Link komentara

  59. I bez Teodosica, Lucica, Kalinica, Milosavljevica i Nedovica. Bre, pa nama opet fale 5-6 standardnih. I opet dobijemo Grke, koji su grizli k'o da je pocelo prvenstvo.
    (Pera Magic Mitic, 18. avgust 2019 23:59)

    # Link komentara

  60. Ови наши момци су толико добри да им не могу ништа ни мотивисани противници на свом терену, ни пристрасне судије, ни публика, ни повреде, ни само четири преостала бека, ни само Симон на ниском крилу, ни редовно Богданово царињење лопте, ни редовна малокрвност Мицића у дресу Србије, ни ограниченост Марјановића, Бирчевића, Јовића, Радуљице, ни непозивање неких ранијих првотимаца од стране селектора, ни његово аматерско коцкање због којег сад и да хоће, не може никог да дода овој дванаесторици (без Теодосића). Тачно не знам кога бих одбацио - сваки играч је у неком од мечева дао свој допринос. Најмање је показао Радуљица, који више ни против Папајаниса не може ништа, али и он је штошта одрадио.

    Састав из 2006. је имао срећу да добије позивницу за Мундобаскет, а осим тога мало шта: ни тренера (Шакота), ни квалитет (узданица био Горан Николић), ни здравље (Јоровић, Ашкрабић), ни дисциплину (Дарко, Мариновић).

    Састав из 2010. је имао моментум после ЕП 2009, превејаног селектора (Дуда), прегршт "џокера" (Кешељ, Саван), али није имао силину никог да преломи ривала. То нас је скупо коштало против Турака.

    Тим из 2014. је имао мотив да покаже свима колико вреди јер је у њега пре СП мало ко веровао, али није имао ширину у ротацији, доказану суперзвезду и искуство.

    Овај тим има све што је потребно да поново освојимо злато, а што од Индијанаполиса нисмо имали.
    (Иван, 18. avgust 2019 23:58)

    # Link komentara

  61. (Runzo Objektivni, 18. avgust 2019 23:35)


    Kako to mislis da je ovo receno iz kurtoazije?? Objasni? A kada su ti isti govorili o favoritima za SP nigde nisu spomenuli Srbiju?? Kako je onda to receno? Sta je to i sta su tada mislili posto sada govore iz kurtoazije? Sa Janisom su favoriti a sa Jokicem nisu ni spomenuli Srbiju?
    (ccc?, 18. avgust 2019 23:57)

    # Link komentara

  62. Cela sala skace kada blokira ili zakuca loptu i na kraju izgubi utakmicu? Nikako da shvate da su to potezi ali oni ne odlucuju o konacnom rezultatu vec igra tima. Pa cak i sut BB za pobedu nije odlicio vec produzeci i bolja igra u produzetku. A Srbija je bolje igrala osim u prvoj cetvrtini. Nakon nje, nasli smo svoju igru i u trecoj i cetvrtoj smo igrom dobili utakmicu a ne individualnim potezima. Nije bilo Janisovih trojki, poceli su da promasuju a mi smo zaigrali odlicno u odbrani. Zakucavanja ne donose pobedu.
    (ccc?, 18. avgust 2019 23:51)

    # Link komentara

  63. pa stvarno imamo na svim pozicijama jake igrače, ne znam da li smo posle zlatne generacije Divca i Đorđevića imali ovakav tim, šteta za Teodosića, značio bi puno u ključnim trenucima, Micić ne može u ključnim trenucima da pogodi, a Bogdanoviću će trebati pomoć. Biće teško Đorđeviću da uklupi ovakav skup kvalitetnih igrača ali nadam se tom finalu sa SAD, i da se konačno desi ono što svi priželjkujemo. Janis je neverovatan, kada smo njega uštopovali sa Jokićem će to biti još bolje. Šteta što ne igraju najbolji NBA igrači, onda bi imali jasnu sliku koliko možemo.
     (biće bolje, 18. avgust 2019 23:42)

    # Link komentara

  64. Onaj Janis veze nema. Košarkaška inteligencija nula. Šut ispod prosečan. Sve dobija na silu i poklon slobodna bacanja. Takođe je bezobrazan i nevaspitan. Izuzetno ljigav igrač.
     (ja, 18. avgust 2019 23:38)

    # Link komentara

  65. Deluje mi kao da su svi zaboravili Lučića a on će biti startna postava. Po meni Milutinov pre Marjanovića i Raduljice. Jokić na peticu, a četvorku ćemo valjda pokrivati nekako. Ne treba čekati Tea ili ga voditi povređenog.
    (Boris, 18. avgust 2019 23:37)

    # Link komentara

  66. Prvo, ovo je verovatno receno iz kurtoazije; bilo bi jadno da su napisali ikako drugacije. Drugo, mi jesmo dobili ovaj mec, ali Grci su realno veoma slabo igrali i sut ih nije sluzio, kao ni nase uostalom. Bogi je jedini bio na visokom nivou tokom citave utakmice, Milutinov napokon odigrao u skladu sa renomeom koji je stekao prosle sezone. Mi smo popili toliko blokada i toliko puta telefonirali i protivniku dodali loptu pravo u ruke, da je to prosto nedopustivo. Naravno, i dalje navijam, verujem da mozemo do finala, i jarko zelim pobedu, ali do toga moze da dodje samo ako damo 125% tokom cele utakmice, bez izuzetka, a Amerikance, recimo, ne bude bas htelo i unervoze se. Jedino tako, i to je jasno svakom malo ozbiljnijem poznavaocu kosarke. Klinci i paljevinci mogu da se ne sloze.
    (Runzo Objektivni, 18. avgust 2019 23:35)

    # Link komentara

  67. Samo neka pobedjuju i lome se u pripremne utakmice, grupe nece proci.
     (Evans, 18. avgust 2019 23:30)

    # Link komentara

  68. Pretnje itekako sa Luciciem i Jokicem u ekipi .
    (Jesmo, 18. avgust 2019 23:29)

    # Link komentara

  69. Реално само две екипе могу до злата на шампионату, ми и амери.
    Остали су за 2-3 класе испод.
    Добијеш Грке на њиховом терену са пола гаса, са њиховим судијама, без суперстара и најбољег играча Јокића, плус без Теодосића.
    Шта рећи, брутално смо јаки за све, сем американаца, са њима смо егал.
    Још једна велика разлика између нба и европе у развоју играча која се могла видети на овој утакмици.
    Богдановић је постао опасан играч, звер, машина.
    И он и Бјелица су за 40%-50% бољи играчи него док су играли у европи.
    Тренинзи, самопоуздање, шут, улаз, све што немаш у европи добијеш у нба.
    Зато клинци што пре у нба , заборавите европу јер је нба спејсшатл за европу.
    Изгубићете године као Теодосић и ништа више.
    Где би му био крај да је са 21,22 отишо у нба.
    Као да се школујеш за хирурга у најбољој и најопремљенијој светској клиници са најбољим менотрима, или у неком малом провинцијском граду ,без опреме да те уче они лимитираног знања.
    Огромна је разлика, огромна.
    Гудурић, Симоновић, Мицић, звезде евролиге ,не могу ништа да погоде и сами, улаз да не помињем, а Богдан и Бјелица лагано и са 9 метара.
    То се зове систем тренинга и самопоуздања које се развија код играча у нба, у европи тога нема, за промашај добијеш од жељка или неког сличног одмах клупу, и порцију вређања.
    Што пре у нба клинци ако оћете да постанете играчи, беж те из европе.
    Овде да су се развијали, и леброн и кари били би просек.
    (некле, 18. avgust 2019 23:28)

    # Link komentara

  70. Kosarka je sport u kome Srbija uvek na kraju pobedi.
     (fidelio, 18. avgust 2019 23:21)

    # Link komentara

  71. Posjetis 150 bitnih i nebitnih internet mjesta da nadjes 3 dje se spominje Srbija...
    Inace, ne svidja mi se ovo ganjanje pobjeda u pripremnom periodu. Zavrsice pripreme sa svih 8 pobjeda, a nekad se mora izgubiti. Nazalost, bice to kad najvise bude boljelo. I to dva poraza. Polufinale i za 3. mjesto.
     (Srba, 18. avgust 2019 23:21)

    # Link komentara

  72. Mi osvajamo. Ameri verovatno padaju pre finala, mozda od Spanaca, ne znam sa kim se srecu ranije.
     (el.kiddo, 18. avgust 2019 23:20)

    # Link komentara

  73. stvarno smo dobra ekipa dobar tim cvrsta jaka odbrana.. mirni dobar protok lopte jaki smo suterski a i u reketu
     (ldjidji, 18. avgust 2019 23:18)

    # Link komentara

  74. Hvala ti Dragi Bože na odličnoj hemiji košarkaške reprezentacije Srbije,od kako se "stondirani plej" povredio igramo BOGOVSKI !!!
    Sa USA biće teško ali bez "mrtvilo i ja pa ja persone" izvodljivo je.
    (Dejan Marinković, 18. avgust 2019 23:16)

    # Link komentara

  75. Jaki smo, bice uzivanje pratiti nasu reprezentaciju...
     (anica, 18. avgust 2019 23:14)

    # Link komentara

  76. Само ми није јасно зашто се узимају страна мишљења као подстрек вау и то неких небитних људи
    (аца_кошарка, 18. avgust 2019 23:13)

    # Link komentara

  77. Znači da su Grci dobili ovu prijateljsku utakmicu, oni bi bili favoriti iz Evrope, a Srbija ne bi imala šanse bez Jokića...

    Neozbiljni su ovi zaključci posle prijateljskih mečeva, barem za one koji prate košarkašku, a Ameri neka se lože.
     (GM, 18. avgust 2019 23:13)

    # Link komentara

  78. Jedno su zelje a drugo realnost
    (jon bon jovi, 18. avgust 2019 23:11)

    # Link komentara

  79. Mi ako budemo peti puna kapa
    (jon bon jovi, 18. avgust 2019 23:11)

    # Link komentara

  80. Ma jesmo nego sta smo
    (dnevna doza prosecnog srbende, 18. avgust 2019 23:10)

    # Link komentara

  81. Ma kakva pretnja ameri su najjaci ubedljivo
    (dnevna doza prosecnog srbende, 18. avgust 2019 23:10)

    # Link komentara