1. Ma o čemu pričate????!!! A Španija je lagano osvojila zlato, a Srbija je protiv njih imala +4 poena razlike, jedan minut do kraja! I izgubila! To je ubedljivo najgluplji poraz koji sam video u zadnjih 5 godina!
    (krastavčević, 18. avgust 2019 22:59)

    # Link komentara

  2. Najveca dobit je promena filosofije igre.Bekovi nam ne sluze da bi samo dodali loptu centru.Trazi se igra jedan na jedan i sa spoljnih pozicija.Tu je najveci pomak u poredjenju sa ekipama do 18 i 19 godina.I bas taj individualni kvalitet spoljnih igraca treba razvijati.Tu zaostajemo najvise.Protiv Spanije se videlo koliko su njihovi spoljni igraci bolji od nasih.Nadam se da ce i generacije koje dolaze nastaviti ovim putem.Da konacno pocnemo da igramo brzu,moderniju kosarku.
    (Miroslav, 18. avgust 2019 19:48)

    # Link komentara

  3. @ dusanculi

    Tako je Kokijevo, ja sam tema a ne ono o cemu pisem. Posto smo na ti, da vam udrobim: prerano su nam sazrela ova deca, zakinuta za mnogo sta lepo zbog oblaka krpelja oko (decjeg) sporta. I ne, ne treba stititi od dobronamernog ukazivanja na greske. Da se ne bi ponavljale. I ne, ne treba traziti izgovore za poraze u "nevidjenim kradjama". I ne, ne treba korisititi narucene pateticne i bombasticne naslove u vestima kao smokvin list za promasaje nekih drugih - koji nisu deca.
    A sa 16, neki smo bili britke sablje, a neki niste.
    (Kokolo, 18. avgust 2019 19:04)

    # Link komentara

  4. @Kokolo

    Tako je Koki! Ti si sigurno sa 16 godina bio britka sablja koja je sijekla sve pred sobom u hobijiću kojim se baviš ili si se bavio. Govoriš o momcima kojima je tek brada počela rasti i koji fizički više liče na neuhranjenu djecu koja još rastu kao da se radi o utreniranim ubicama koje jedva čekaju tudju grešku. Momci imaju 16 godina. Smiri se!
    (dusanculi, 18. avgust 2019 18:11)

    # Link komentara

  5. Gluposti nisu privilegija glupih. Da bi se pametno postupalo, sama pamet nije dovoljna.
    (Ako kanis pobijediti, ne smijes izgubiti, 18. avgust 2019 18:04)

    # Link komentara

  6. Ova deca nisu imala sreće, a ni psihološke snage da najbitniju utakmicu (posle nesrećnog poraza od Španije) koja ih je potencijalno vodila na SP, odigraju najbolje (krivica trenera).Što se igre tiče, ima vremena za korekcije i dorade, pre svega u načinu na koji se razvija kontra, dodaje pas, rezon šuta, psihološka priprema.. Veća je briga , ko će korekcije odraditi po klubovima gde igraju. Malo je kvalitetnih, iskusnih trenera, pogotovo onih sa respektabilnim igračkim iskustvom. Osim nabijanja snage i mase, slabo se prate trendovi tehničkog usavršavanja mladih igrača, pogotovo u treningu šuta i pasa. Šaljite mlade trenere u USA, Španiju pa i Litvaniju da upoznaju metodologiju rada i unaprede tehniku ovih momaka, inače će takmičenje po B divizijama postati realna opcija. Probajte i da odgovarajuće platite te trenere, da bi ostali u Srbiji, jer to je ulaganje koje mora da postoji ( kao u svakom poslu) i višestruko se isplati. Srećno!
     (st, 18. avgust 2019 17:39)

    # Link komentara

  7. Deca? Ovo su selektovani sportisti koji, vecinom, treniraju dva puta dnevno. Godinama ih vec razvlace razni agenti, manageri, dusebriznici raznih fela; obigravaju skauti, pritiskaju (pre)ambiciozni roditelji, opevavaju novinari, pro forumasi. Dobronameran savet tipa: "Sine, razmisljaj! U toj situaciji se ne radi to, nego to" moze sta? da povredi njihove preosetljive lirske dusice? Ne, nikako, samo to ne. To su deca! Bolje je od malih nogu okruzivati ih "avet efendijama" i zatrpavati apologijama i narucenim hvalospevima (poput naslova ovog teksta). To je recept za zdravo odrastanje dece i formiranje licnosti/igraca/stagod. Najbolje je vaspitavanje poveriti zadusnim babama - tu nema neizvesnosti
    (Kokolo, 18. avgust 2019 17:35)

    # Link komentara

  8. Ovde se radi o deci od 16 godina. Smanjite dozivljaj malo, kako vam nije glupo da pisete hoce li neko postati igrac ili nece. Vi znate. Da zovete igrace glupima? Da ne smeju da sutiraju. Sta hocete, da se kriju od lopte? Treba zabraniti strimovanje ovih turnira i razvlacenje njihovih imena po novinama, pustite decu da uzivaju dok jos mogu. Ko ce da postane igrac to ce vreme pokazati.
    (Petargg, 18. avgust 2019 15:21)

    # Link komentara

  9. Moglo je bolje sto se rezultata tice, ali ne smemo zaboraviti da su nam na ovom prvenstvu nedostajali 2 od 4 najbolja igraca u ovoj generaciji( Tristan Vukcevic zbog papiroloskih problema, a Nikola Jovic zbog povrede sake neposredno pre prvenstva). Kad skupimo sve iz generacije 2003, ocekuje se da dobijemo bar 4 ozbiljna seniorska igraca(NBA, Evroliga nivo), a slozicete se da je to bitnije od medalja na U prvenstvima. Generacija 1996 uzimala omladinske medalje( Lazarevic, Kovacevic, Simic, Kocovic, Vucetic, Djokovic Ilija i Radovan, Simic), a dobili smo samo nekoliko KLS igraca.
    (Iskusni poznavalac, 18. avgust 2019 15:08)

    # Link komentara

  10. Španci i Francuzi u finalu, mi pokradeni protiv Španaca a kroasani izgubili od Francuza u produžetku četvrtfinala isto sumnjivo. Mogao je ovaj naš meč biti i u finalu
    Nema zime za balkan biće ovde uvek dobrih košarkaša
    A ova pobeda uvek prija iako ništa ne znači
     (držnedaj, 18. avgust 2019 14:49)

    # Link komentara

  11. @dragan

    Diko, jes pročitao naslov i šta da su izgubili? Ti bi ih prvi popljuvao. Šta ti znači evidentan razlog? Da sam Hrvat. Nisam, ne boj se, Srbin iz BL ili možda smatraš da Srbi govore samo ekavicom!?
    (dusanculi, 18. avgust 2019 14:11)

    # Link komentara

  12. MILOJKO, 18. avgust 2019 12:23

    Verovali ili ne, nisam zainteresovan (ili ogorcen) iz razloga koje pominjete. Pogotovo nemam nikakav problem sa igracima iz RS. Sta vise, toliko sam neupucen da nisam ni znao da je Radovanovic iz RS. Njega sam poimence naveo samo kao osvrt na prethodni komentar u kome je pomenut kao vodja generacije (tako nekako...). Vodja u kosarci mora tim da stavlja ispred sebe i da sputava svoj ego. Kosarka je sport inteligentnih ljudi. Ne sutiraju se trojke preko ruke kada je protivnik u bonusu i imas rezultatsku prednost. Tako se u igri ponasa neko kome mnogo pune glavu. Ne bih u dalje price ni o njemu ni o drugima. Momak moze da bude igrac, ali dug je put pred njim. Za Spance se moze reci da su imali srece, ali i srecu treba zasluziti. Kradje nije bilo!
    (Scara, 18. avgust 2019 13:48)

    # Link komentara

  13. Sta su sve u cetvrtfinalu i kasnije prosli ovo je dobar rezultat. Steta za svetsko prvenstvo, prokockana je velika prednost u utakmici sa Turskom, ali deca su to i to se desava i u normalnim okolnostima, a ne ovim. Od mene maksimalna podrska. Inace, u toku je zensko kadetsko prvenstvo B divizije gde nase devojcice zasad fino idu ka zadatku da isprave prvu brljotinu prethodne generacije koja nas je ove godine i u U18 uzrastu izbacila iz A divizije. Nece biti lako, ima tu mnogo ozbiljnih kosarkaskih zemalja poput Belorusije, svih iz bivse Jugoslavije, ali zasad guraju odlicno.
     (my way, 18. avgust 2019 13:40)

    # Link komentara

  14. Posle se čudimo zasto stranci igraju!?Sve selekcije su skoro dozivele debakl ove god,struka totalno zakazala.Ovo je za dublju analizu rodjaci!!!
     (inspektor torrente?, 18. avgust 2019 13:40)

    # Link komentara

  15. @dusanculi
    to nametanje si samo ti primetio i to iz ociglednog razloga...ovde toga nit je bilo niti ce biti sto se za njih nemoz' reci
    a da je pobeda imperativ za nase kosarkase..sta je tu lose
    jedino je tvoj mentalni sklop ucino da tako shvatis ovu pobedu
     (dragan, 18. avgust 2019 13:37)

    # Link komentara

  16. Koliko se sećam, ovo je najgora godina do sada da nijedna naša mlada reprezentacija nije uzela nijednu medalju na EP/SP. Nešto je trulo u državi Danskoj...
     (Djole_Kg, 18. avgust 2019 12:26)

    # Link komentara

  17. Po cemu je ova pobeda velika?!...mozda po tome sto nisu uzeli medalju, ili po tome sto prvih pet ide na svetsko a oni su sedmi, ili sto su pobedili hr u nebitnoj utakmici ili mozda Vi znate jos nesto sto mi ne znamo o vaznosti pobede. Posvetite se analizi losih rezultata a batalite spinovanje gde je ono suvisno i vise govori o onome ko takav naslov i stavi...
    (Jdc, 18. avgust 2019 11:06)

    Nije spin, već podrška našoj deci koja će sigurno pročitati ovaj naslov. A veruj mi da će im to značiti. Pobeda je velika po tome što deca nisu klonula duhom posle svega što im se desilo (nespretna greška u finišu sa Špancima, siledžije po ulici i sl.) već su našli motivaciju za pobedu, bez obzira na to o kom se mestu radi. Znaš onaj osećaj kad ti ništa ne ideš od ruke, a ti upadneš u "depru" (kako oni kažu). Tad bi izgubio i od pionira. E, vidiš, oni nisu upali u depru već su pobedili, a imajući u vidu da pričamo o deci od 14/15 godina to je ipak velika stvar. Kakogod, malo podrške posle ovih iskustava bi im dobro došlo. Oni će naravno nastaviti vredno da rade, a naše kao roditelja, trenera, navijača, ljudi, je da ih podržimo i navijamo za njih. Posle kiše - sunce.
    (CileMile, 18. avgust 2019 12:23)

    # Link komentara

  18. Scara, 18. avgust 2019 11:48) #

    Ocigledno da si zainteresovana strana,da imaš nekoga ko nije prosao selekciju ili je imao malo prilike da igra a posebno je iritantna tvoja ogorčenost na decu iz RS ako vec pominjem decu onda navedi ona dva koji su stvarno najveći krivci dva pleja toliko hvaljenog Milijasevica i Petrovića koji je u poslednjih dva minuta izgubio i prodao svaku loptu koju je imao u rukama.
    (MILOJKO, 18. avgust 2019 12:23)

    # Link komentara

  19. sa bojim trenerom i kad bi tristan vukcevic igro mi bi lagano prevensto osvolji.
     (dreamshake, 18. avgust 2019 12:14)

    # Link komentara

  20. Drago mi je sto ste zaboravili "slucajno" da izvestite da smo izgubili dan pre toga utakmicu za SP,ovo je bila druga nakon onog poraza u 1/4 finalu.
    Ekipa je imala mnogo veci domet od ovog plasmana.
    Ali dobro,selektor je imao pametnija posla,da nagovara igrace da predju u Dinamik,da ubacuje prijatelje u strucni stab,da bije sudije,itd...
    Neka zasluzio je da vodi kadetsku repku,radi u Srbiji sa mladima poslednjih 10 godina,selektiran mu je strucni stab koji zasluzuje tu da bude,nije menadzerska sema u klubu gde radi,ima izvrsne rezultate i u Aba ligi kad je vodio Olimpiju...Oh wait maybe not
    Izvestaj Igore,izvestaj,nemoj da se krijes sad po misjim rupama,a busao si se u grudi i ispadao iz frizdera prosle godine kad se zlato uzelo.Objasni gde je 5-10 perspektivnih trenera iz zemlje kojih nema ni u jednom strucnom stabu,ne cekaj medalju seniora pa da se ovo gura pod tepih
    Zamolio bih da mi se pusti komentar nikoga nisam vredjao
     (Masi, 18. avgust 2019 11:57)

    # Link komentara

  21. I sada treba da kazemo.bravo.sto su pobedili jednu raspalu ekipu i sto smo sedmi na EP.A Spanija u svim ovogodisnjim finalima je izasla ka pobednik a mi u jednoj.kategoriji ispali.iz A divizije
     (Ciciban, 18. avgust 2019 11:50)

    # Link komentara

  22. @ Divos, Where is my... Pobedu protiv Spanaca ispustili smo sami. Imas 10 razlike u zavrsnici i protivnika u bonusu a ti treses trojke sa 7-8 metara. To je nedostatak kosarkaske inteligencije, osecaja za igru i kontrole sa klupe. Radovanovic je najveci krivac medju igracima za to, naravno, uz trenera koji mu je to dopustao i koji je izgubio konce igre kada je bilo najvaznije. Na kraju, nema smisla da se vadimo na kradju: pravila u pogledu prestupa odbrambenog igraca prilikom ubacivanja lopte su jasna; sudija ga je opomenuo priliko urucenja lopte; decko je uskocio sa obe noge po 20-30 cm - sta hocete? Istina je da je steta da takav mec bude prelomljen sudijskom odlukom, ali nisu sudije krive. Nije ni nas decko kriv, ponelo ga... Ali reci "kradja"...
    (Scara, 18. avgust 2019 11:48)

    # Link komentara

  23. Наши кадети су пружили пуно боље партије, него што пласман говори. Против финалиста ЕП су несрећно изгубили у задњој секунди буквално, оба меча су имали прилику да добију.
    Генерално све мечеве су одиграли јако добро, и те које су несрећно изгубили, залагање и боебеност заслужује сваку похвалу.
    Против Шпанаца смо имали и бруталну крађу, пасјалук мало кад забележен у кошарци.

    Па онда манијак који их гања ножем, по злу ће наши клинци памтити ово ЕП. На крају су потврдили квалитет, потенцијал, и да овде има материјала за будућност.

    Што те не убије, ојача те. Идемо даље, никако не треба клонути, дозволити штеточинама да ово искористе како би урушавали српску кошарку, има овде потенцијала, на клинцима је да раде, доћи ће то на своје.
    (Divos, 18. avgust 2019 11:27)

    # Link komentara

  24. U ovim godinama im namećete neophodnost pobjede nad svojim vršnjacima iz Hrvatske. Ustvari, dobar način da ubuduće gube takve utakmice baš zbog nametnutog imperativa. Razumijem da su nam najveći rival al ne davite ih u ovim mladjim kategorijama tim stvarima i pustite ih neka igraju slobodno!
    (dusanculi, 18. avgust 2019 11:17)

    # Link komentara

  25. I ovde ih tučemo. Haha!
     (Werewolf, 18. avgust 2019 11:13)

    # Link komentara

  26. Po cemu je ova pobeda velika?!...mozda po tome sto nisu uzeli medalju, ili po tome sto prvih pet ide na svetsko a oni su sedmi, ili sto su pobedili hr u nebitnoj utakmici ili mozda Vi znate jos nesto sto mi ne znamo o vaznosti pobede. Posvetite se analizi losih rezultata a batalite spinovanje gde je ono suvisno i vise govori o onome ko takav naslov i stavi...
    (Jdc, 18. avgust 2019 11:07)

    # Link komentara

  27. Po cemu je ova pobeda velika?!...mozda po tome sto nisu uzeli medalju, ili po tome sto prvih pet ide na svetsko a oni su sedmi, ili sto su pobedili hr u nebitnoj utakmici ili mozda Vi znate jos nesto sto mi ne znamo o vaznosti pobede. Posvetite se analizi losih rezultata a batalite spinovanje gde je ono suvisno i vise govori o onome ko takav naslov i stavi...
    (Jdc, 18. avgust 2019 11:06)

    # Link komentara

  28. Eto Spanija lagano osvojila, a Srbiju dobila 1 razlike na najvecu glupost ikad...
     (ja, 18. avgust 2019 11:01)

    # Link komentara

  29. Radovanovic Ima motor igra sa agresijom I srcan je bice predvodnik te generacije za 5-6-7 god
     (Where is my sendvic?, 18. avgust 2019 11:00)

    # Link komentara