1. Pa kad ne sto ne znas i ne razumes onda cuti i uzivaj.
    (Mirko, 15. avgust 2019 21:52)

    # Link komentara

  2. Za pocetak utakmica je prijateljska. Neces sigurno na tom mecu da igras skroz takmicarski vec isporbati 10 zamisli i rizika koje ne bi mogao na turniru.
    Moderna americka kosarka je superiorna na planeti, ponajvise zbog ubitacnog procenta suta za tri i nestvarnom fizickom spremom igraca. Svaka nasa reporezentacija se mucila sa sutom za tri i sada konacno imamo tri igraca koji umeju da sutnu, Beli, Bogdan i Jokic, i na srecu Teo nije tu, jer voli da sutira, al mu bas i ne ide.
    Jokic mora da igra krilnog centra. Ako ga stavis na peticu, dobice batine i biti suvisan, medjutim ako ga stavis na krilo, protivnik zna da nam je to najbolji igrac, krene udvajanje, i imas opciju za asistenciju u reket, promenu krila i sut za tri ili pik en rol. Nase najvece oruzje je sto je Jokic jako svestran igrac i Sale je sada fokusiran da vidi sta drugo moze da izvuce od ostatka tima, jer ne mogu Beli, Jokic i Bogdan da igraju 40 minuta. Ono sto nam fali je plej, ali mi je drago da Teo nije tu, jer nam je igra bila fokusirana na njega, ovako sada tim igra vise kao tim, nego po sablonu. Medalja nam je sigurna, samo je pitanje koja.
    (RE, 15. avgust 2019 06:55)

    # Link komentara

  3. Covek je sve u pravu... Pride mislim da Sale trener ima u sebi jos Saleta igraca, gde je dozvoljeno ono sto NIKAKO nije Saletu treneru. Konkretno, vide se licne simpatije prema Raduljici, a posebno Teodosicu, i jos nekima... Dok nasi najbolji igraci moraju da osvajaju minutazu (Jokic, pa i Bogdan)... To je neracionalno i bas pogresno. Igraci moraju treneru da budu alat, oruzje i orudje, a ne drugari, ili jos gore mladja braca. Surovo deluje ali je tako... Trener iz igraca izvlaci maksimum za tim, a ne brine da li ce neko da se oseca zadovoljan. Kada se postigne uspeh, onda se igraci stavljaju u prvi plan, ali kada se pukne, trener je grbav... I tako to ide, sve je to normalno. Setimo se samo davljenja Bograna od strane Duleta, sto je cak i Bogdan kroz salu kasnije priznao da je to bilo u korist i njemu i timu, ma kako mu bila sujeta povredjena u tom momentu. Ima od strane velikih trenera gomila slicnih anegdota. A Sale je covek sa kojim bi se ja lako druzio, ali ga ne bih stavio za trenera sve dok ovo ne rascisti sam sa sobom.
    (pARTizanovac, 14. avgust 2019 16:04)

    # Link komentara

  4. Ne razumem znacaj startne petorke, valjda je bitnije koliko minuta neko igra. Nista gluplje nisam procitao.
    (umetnik, 13. avgust 2019 11:57)

    Ma da bre, šta uopšte znaju ti Amerikanci o košarci? Ko su pa oni?
    (phreak, 14. avgust 2019 14:20)

    # Link komentara

  5. Da, stvarno, samo su Birčević i Raduljica trenirali košarku i samo njih dvojica znaju kako da se uklope u tim. Hvala im na doprinosima i odzivu reprezentaciji, ali ni jedan ni drugi ne zaslužuju da igraju ovo sp, jer jednostavno, na raspolaganju su bolji igrači. Surovo je, ali je istinito. S druge strane, složio bih se komentarom novinara. Ne sviđa mi se koncepcija igre koja zavisi od beka-"šutera". Bilo bi dobro da je taj bek-šuter 80% onakav igrač kakvog ga ljudi smatraju, ali opet, nije. Imamo li boljeg - ne. Ali imamo najbolju centarsku liniju na prvenstvu, ali nećemo je koristiti ni 20%, jer nijedan u stručnom štabu nije prilazio niskom postu. Ne znam zašto nisu zvali Milojevića kao jednog od konsultanata npr. baš iz ovog razloga.
    (Minus i plus ko amer i rus, 14. avgust 2019 01:49)

    # Link komentara

  6. 4 odlična centra? :)

    Mi imamo jednog vrhunskog centra, jednog prosečnog ali netipičnog NBA centra, jednog za koga ne znamo šta je tačno i jednog rekreativca.. u Denveru Plamli igra četvorku, a Jokić peticu. Plamli ima bolje fizikalije od sva naša 4 centra zajedno, zato iako centar može da igra četvorku jer je dosta brz i skočan i može da juri četvorke po terenu. U svakom slučaju, ne verujem da će Sale voditi 4 centra na prvenstvo, kada će Jokić igrati 35+ minuta svaku utakmicu.
    (CarloNS, 13. avgust 2019 22:41)

    Promašio si poentu, raspričao si se o Plamliju kao da će on da igra u srbskoj reprezentaciji, a zaboravljaš da mi osim Bjelice nemamo nijednu drugu dobru četvorku.
    Neko mora da je igra. Plamli iz nekog razloga neće da dođe da igra za nas, tako da nema svrhe da pričamo o njemu.
    Ako nađeš neku krštenu četvorku kod nas osim Bjelice, ti je stavi brate, ja šta da ti kažem??!

    Do tad ćemo igrati sa ovima sa kojima igramo.

    Smeta ti što sam rekao 4 odlična centra, a koliko ih takvih ima u drugim reprezentacijama? Koliko imaju Litvanci? Jednog jedinog. Francuzi? Jednog, pa hajde i dva, itd itd...
    Raduljica nije u onoj formi od prošlih godina, ali nije ni loš. Milutinov je sve bolji,doteraće se još,Marjanović je najdominantniji od svih,ali naravno usto i ima slabosti. Malo ko ima sve. Čak i Jokić nema sve pa je najbolji centar u NBA.
    p.s.Plamli igra centra kad je Jokić na klupi, a to što mu stoji PF - savršeno je nebitno, on menja pozicije u utakmici po potrebi.
    (Mirko, 13. avgust 2019 23:55)

    # Link komentara

  7. Mogu da se čude koliko hoće, ali prvo naša reprezentacija nije tim Denvera, nemamo iste igrače, cela postavka samim tim mora biti drugačija. Mi četvorku krštenu osim Bjelice u ovom trenutku nemamo. Ali zato imamo četiri odlična centra, pa kao što 15-20 minuta u denveru igraju Jokić i Plamli - dakle dva centra, tako i kod nas mogu da igraju Jokić i Milutinov ili Marjanović ili Braduljator, štaviše meni je to zanimljivo, iako nismo baš sasvim iskoristili to trenutno, ali možda bude bolje.
    Svako pravi igru tima sa onim igračima koje ima a ne onima koje nema.
    (Mirko, 13. avgust 2019 21:40)


    4 odlična centra? :)

    Mi imamo jednog vrhunskog centra, jednog prosečnog ali netipičnog NBA centra, jednog za koga ne znamo šta je tačno i jednog rekreativca. Ono što zaboravljaš ili ne želiš da spomeneš je da u Denveru Plamli igra četvorku, a Jokić peticu. Plamli ima bolje fizikalije od sva naša 4 centra zajedno, zato iako centar može da igra četvorku jer je dosta brz i skočan i može da juri četvorke po terenu. U svakom slučaju, ne verujem da će Sale voditi 4 centra na prvenstvo, kada će Jokić igrati 35+ minuta svaku utakmicu.
    (CarloNS, 13. avgust 2019 22:41)

    # Link komentara

  8. Mogu da se čude koliko hoće, ali prvo naša reprezentacija nije tim Denvera, nemamo iste igrače, cela postavka samim tim mora biti drugačija. Mi četvorku krštenu osim Bjelice u ovom trenutku nemamo. Ali zato imamo četiri odlična centra, pa kao što 15-20 minuta u denveru igraju Jokić i Plamli - dakle dva centra, tako i kod nas mogu da igraju Jokić i Milutinov ili Marjanović ili Braduljator, štaviše meni je to zanimljivo, iako nismo baš sasvim iskoristili to trenutno, ali možda bude bolje.
    Svako pravi igru tima sa onim igračima koje ima a ne onima koje nema.
    (Mirko, 13. avgust 2019 21:40)

    # Link komentara

  9. Nadam se da ce mi komentar proci jer ne znam iz kojih razloga na temu selektor S Djordjevic moj komentar jednostavno ne prolazi.

    Bicu kratak jer ne mogu stalno isto da pisem, dakle- ko misli da Je Sasa Djotdjevic dobar trener taj se stvarno ne razume u kosarku. Ja bih se cak usudio da kazem da je on UBEDLJIVO najslabiji trener koji je ikada vodio kosarkaski nacionalni tim.
    Kao igrac bio je fenomenalan i tu nema nikakve dileme , s'pravom nazvan Sale Nacionale.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Guromir, 13. avgust 2019 18:06)

    Slazem se sa tobom!Primera radi, finale Srbija-Slovenija!Igraci su igrali fenomenalno ali smo izgubili od Slovenaca jer je lose postavio igru na pocetku i nije zatvorio Doncica-Dragica, koji su se neverovatno raspucali.
    Krivica Aleksandra Djordjevica!

    Sada je na velikom ispitu, kao trener.Ima vrh top igrace.Koji to nezna da igra ili nije vrhunski igrac ... Jokic, Bogdanovic, Bjelica, Micic, Jovic ... svi su top igraci ali trener mora da postavi igru.Ako "promasi" onda smo nagrabusili ali imamo generaciju ... pa kao nikad pre.
    Djordjevic mora da se prilagodi brzoj kosarci.Nema vise teskih petica i cetvorki ... svi igraju sve .. i petice i cetvirke sutiraju 3 poena i daju i asistiraju i vode napad.Nadam se, da Djordjevic da opravda poverenje i ime koje nosi... Sale Nacionale!
    (Che Gevara, 13. avgust 2019 21:10)

    # Link komentara

  10. U Americi je stvoren kult startne petorke i tamo ona ima mnogo veći značaj nego u Evropi, npr. ni Teodosić na vrhuncu svoje karijere u CSKA nije započinjao mečeve već je ulazio sa klupe par minuta nakon početka meča i niko sa tim nije imao problem iako je imao status najboljeg pleja u Evropi.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dzoni lik, 13. avgust 2019 12:24)

    Tacno. Odgledao sam 80% utakmica Denvera ove sezone, malo mi deluje zacudjujuce da uvek i uvek, bez obzira na umor, i protiv jacih i protiv slabijih ekipa pocinje uvek ista petorka - prva petorka. I tu se stvorio taj kult, prema zasluzi si prva petorka ili ne... Po meni, odvratno.
    (Aleks, 13. avgust 2019 18:59)

    # Link komentara

  11. Kad se sirotinja bavi tudjim poslom....
    (pop, 13. avgust 2019 18:58)

    # Link komentara

  12. Razumem novinara i njegovo ćuđenje ali na sreću Srbija kao najkvaliternija naslednica najbolje škole košarke posle Američke, Jugoslovenske, ima puno pravo (rezultati govore) da neguje svoj stil. Jedna od najvažnijih odlika te škole je timska igra u punom smislu te reči a to znači da svi svoje kvalitete podređuju timu.I u Americi je košarka timska igra ali i biznis gde zbog biznisa neko mora da bude iznad svih radi identifikacije navijača- konzumera pa novinar sledeći te principe smatra da je logično da Jokić igra kao u Denveru i ono što je još važnije bude "zvezda" ili lider. Može, ali prvo mora da se dokaže i naravno podredi timu. Drugo, Đorđević sa kvalitetom Jokića popunjava rupe u timu kojih ima dosta a možda i pokušava da iznenadi jer svi Jokića i znaju iz Denvera pa očekuju isto što i novinar, tako da je to možda jedno malo iznenađenje koje posle 16 otkaza NBA igrača upravo donese zlatnu medalju.
     (Jedan i po, 13. avgust 2019 18:55)

    # Link komentara

  13. Zasto bi nas zanimalo sta je uradio sa klubovima? Jel i Barsa treba da se otarasi Mesija jer nije osvojio nista sa Argentinom?Sta smo to osvajali ovih desetak godina pre Djordjevica, sa slicnom ekipom?(Mrk, 13. avgust 2019 15:58)2009 sa Dudom srebro na EP, pa smo brutalno pokradeni na SP 2010 u polufinalu sa Turcima. Nadam se da ne racunas Dulovu i Mokinu ekipu. Moka je kosarkaski Stanislas Karasi, samo laprda, a nema nijedan rezultat kao trener. Kao i Vlade Djurovic...
    (Kukatilo, 13. avgust 2019 16:10)... dobro Kukatilo i koliko si nabrojao medalja 10 godina pre Saleta?
    (Metropola, 13. avgust 2019 18:33)

    # Link komentara

  14. @(nevski, 13. avgust 2019 18:08)

    Poštujem mišljenje o igračima ali mislim da su svi igrači stasali do 94-95 prošli jugoslovensku školu košarke a tek posle toga srpsku tako da je od svih nabrojanih samo Jokić izdanak srpske košarkaške škole.
     (Menjam teze, 13. avgust 2019 18:29)

    # Link komentara

  15. danas sam dosao do kraja interneta... procitao sam da je dalipagic djubre igrac koji nije igrao u nba... a covek odbio nba, zato sto profesionalci nisu imali pravo da nastupaju za reprezentaciju... i to je odbio, ni manje ni vise, jedan boston!!! takva njuska se vise ne radja...to je dovoljno znati i zavrsiti pricu o njegovim ljudskim osobinama... sto se tice kosarke, danas bi amerima dao 20 laganih komada... ako se pitate zasto samo 20, odgovor je jednostavan, ima blizu 70 godina... isto toliko je strpao sa 40 godina preko kukoca koji je igrao za evropskog prvaka...
    (lal, 13. avgust 2019 17:38)... ovaj komentar mora jos jednom da se objavi! Potpisujem svaku rec.
    (Metropola, 13. avgust 2019 18:29)

    # Link komentara

  16. Nadam se da ce mi komentar proci jer ne znam iz kojih razloga na temu selektor S Djordjevic moj komentar jednostavno ne prolazi.Bicu kratak jer ne mogu stalno isto da pisem, dakle- ko misli da Je Sasa Djotdjevic dobar trener taj se stvarno ne razume u kosarku. Ja bih se cak usudio da kazem da je on UBEDLJIVO najslabiji trener koji je ikada vodio kosarkaski nacionalni tim. Kao igrac bio je fenomenalan i tu nema nikakve dileme , s'pravom nazvan Sale Nacionale.
    (Guromir, 13. avgust 2019 18:06)... pa mogao bi da kazes bar po kom kriterijumu? Da sklonimo medalje sa strane, reci mi sta je to bolje radio Slavnic? Ili Vujosevic? Uvek ima sta da se prigovori to je normalno, ali me zivo zanima sta imas da prigovoris u pripremnim utakmicama! Ovo sto prigovara Amer je glupost, jer u njihovoj filozofiji igre sistem se prilagodjava igracu a kod nas je, bar u reprezentaciji igrac deo postojeceg sistema! Nemamo 200 glupih utakmica da uigravamo neki novi sistem pa da u zadnjih 5 odigramo da valja!
    (Metropola, 13. avgust 2019 18:25)

    # Link komentara

  17. Prva petorka:
    Jović(Micić), Bogdanović, Lučić(Milosavljević), Bjelica, Jokić.
    Ovih 7 igrača će izneti glavni teret bitnih utakmica, ostali će imati svoje epizodne uloge u zavisnosti od protivnika.
    TOP 13 srpskih košarkaša svih vremena(ređajte ih po ukusu): Pit Maravić, Radivoj Korać, Dragan Kićanović, Dražen Dalipagić, Zoran Slavnić, Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Žarko Paspalj, Vlade Divac, Dejan Bodiroga, Predrag Stojaković, Miloš Teodosić, Nikola Jokić.
    (F.T.W., 13. avgust 2019 18:25)

    # Link komentara

  18. Sa svojih cetrdeset i par godina gledao sam svakakve igrace jer volim igru. Drazen, Kukoc, Radja od hrvata, Divac, Danilovic, Djordjevic od nasih, ali, posle bar 35 godina mogu bar da tvrdim da sto se tice igraca srpske skole kosarke tri najbolja svih vremena su: 1.Drazen Dalipagic 2. Dejan Bodiroga 3. Nikola Jokic.
    Ne nije greska, svi znamo poreklo Dalipagica ali isto tako znamo i njegovo opredeljenje, i nije greska, Jokic se tek penje, mozda zaseni i ovu dvojicu...
    Svaka cast igracima i legendama srpske kosarke, ali, samo mozda jos Korac bi mogao tu negde u Panteon, ali, nisam ga gledao a i smrt je bila brza...
     (nevski, 13. avgust 2019 18:08)

    # Link komentara

  19. Nadam se da ce mi komentar proci jer ne znam iz kojih razloga na temu selektor S Djordjevic moj komentar jednostavno ne prolazi.

    Bicu kratak jer ne mogu stalno isto da pisem, dakle- ko misli da Je Sasa Djotdjevic dobar trener taj se stvarno ne razume u kosarku. Ja bih se cak usudio da kazem da je on UBEDLJIVO najslabiji trener koji je ikada vodio kosarkaski nacionalni tim.
    Kao igrac bio je fenomenalan i tu nema nikakve dileme , s'pravom nazvan Sale Nacionale.
     (Guromir, 13. avgust 2019 18:06)

    # Link komentara

  20. @kukatilo

    Vlade Đurović osvojio titulu sa Šibenkom (oduzeta posle odluke KSJ da poništi majstoricu), osvojio titulu sa Zadrom (preko Cibone sa Draženom), ušao u finale plej ofa sa Zvezdom (opet pobedio Cibonu sa Draženom). Sve to se dešava 80ih u ligi stare Jugoslavije, koja je bila najbolja tad u Evropi. I ti, stručnjak, sad kažeš kako nikad nije ništa uradio...
    (Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja, 13. avgust 2019 18:02)

    # Link komentara

  21. Mogu njihovi novinari da se cude koliko hoce. Jokic je u repki treca opcija iza Bogdana i Bjelice, i ne vidim razlog zasto bi se ta koncepcija menjala, jer donosi rezultate i medalje. Ako bi se podredili Jokicu, mozda bi rano zavrsili fazu takmicenja kao i Denver.
    Igrali su Divac i Pedja nekada za reprezentaciju, nismo tada od reprezentacije pravili Sacremento, nemamo potrebe ni sada da pravimo Denver. Jokic ako je najbolji centar na svetu, on ce lako da se prilagodi svakom timu.
    Sala prozivamo kao trenera, a on je mlad trener i uspesan u reprezentativnim vodama i mnogo veca legenda od Jokica i svih ostalih. Ne po ugovorima, popularnosti, vec po kosarkaskom znanju. Ne znam ko bi bolje vodio ovaj tim od njega trenutno. Zeljko nece, a vecih imena nema.
    Pravi greske, ali covek osvaja medalje. Sta vise treba da uradi?

    U finalu sa Amerima isto smo se lozili na Jokica, a najbolji centar sveta je tada ubacio samo 6p.
    Bogdan i Bjelica imaju daleko vise takmicarskih utakmica u nogama od Jokica.
    Oni u NBA nikada nece dobiti sansu i status kao Jokic, prvenstveno zbog godina, ali u reprezentaciji oni su bolji igraci od Jokica. Mozda ce vremenom to da se promeni, ali Jokic ne izgleda toliko dobar u reprezentaciji kao u onom pozoristu od NBA, da bi sada svaka akcija isla preko njega. Postovanje mora da se zasluzi.
    (baron, 13. avgust 2019 18:00)

    # Link komentara

  22. Sale treba da obavi razgovor sa melounom.
     (Dezon, 13. avgust 2019 17:51)

    # Link komentara

  23. Ало, бре људи!
    Пустите селектора да уиграва разне варијанте! Не мислите ваљда да игру треба базирати само на једном играчу? Биће разних противника, ниских, високих...
    А овај што лупи оно за Далипагића и Кићановића... не могу да верујем!
    Далипагић је био играчина! Из угла није могао да промаши! Да су тада постојале тројке, он би био рекордер. Ако би састављали најбољу екипу Србије од 12 играча свих времена, Праја и Кића би ту били без дилеме. Величковић би можда био у четвртој-петој екипи...
     (sempervivum, 13. avgust 2019 17:44)

    # Link komentara

  24. Ameri, gledajte i uživajte!! Sale je kralj košarke, kao igrač i kao trener.
    (Jon Bon Jovi, 13. avgust 2019 17:43)

    # Link komentara

  25. Pa ako stavljaš najbolju peticu na četvorku da bi otvarao mesta ostalim peticama onda nemaš pojma kao trener.
    Simanić i Jelovac su više nego korektna zamena Bjelici. Nisu bolji igrači od petica ali oni to ne igraju već 4.
    Druga stvar je što jedan treba da leti od Milutinova, Raduljice i Bobija. Samo jedna od 3 petice praktično treba da bude na parketu.
    Tražite od Jovića i Micića da vrte pik, kako kada sami punimo reket sa dve petice istovremeno. Opet i taj Jokić asistira na prazan reket a ne sa Milutinovim ili Raduljicom u njemu, ne može taj bekdor pas kroz ljude.
    Ispada da dvojica izlaze da prave blok, konfuzija jer Jokić po difoltu izlazi.
    Ako je već izbacio Kalinića šta je problem reći jednoj petici da ne ide.
    Može Jokić dosta toga ali realno ustupa mesto svoje zbog čega?
    Pa zbog šarlatana kome neko rekao da je trener.
    Nego realno par igrača je klasa pa će individualno izgurati SP bar do eliminacija.
    Lepo neko napisao da mi akciju nemamo, stihija sa Bogdanom u glavnoj ulozi, ako krene pobedićemo ili izgubiti tesno ako ne poraz siguran.
     (onako, 13. avgust 2019 17:39)

    # Link komentara

  26. Auuuuu nisma znao da imamo ovakve strucnjake. Ajde lepo da Saleta i kompletan strucni stab posaljemo kuci a ove sa foruma sto tipkaju gluposti stavimo da vode repku.
    (Zeljko, 13. avgust 2019 17:38)

    # Link komentara

  27. danas sam dosao do kraja interneta... procitao sam da je dalipagic djubre igrac koji nije igrao u nba... a covek odbio nba, zato sto profesionalci nisu imali pravo da nastupaju za reprezentaciju... i to je odbio, ni manje ni vise, jedan boston!!! takva njuska se vise ne radja...
    to je dovoljno znati i zavrsiti pricu o njegovim ljudskim osobinama... sto se tice kosarke, danas bi amerima dao 20 laganih komada... ako se pitate zasto samo 20, odgovor je jednostavan, ima blizu 70 godina... isto toliko je strpao sa 40 godina preko kukoca koji je igrao za evropskog prvaka...
     (lal, 13. avgust 2019 17:38)

    # Link komentara

  28. Jokara!
    (sALE, 13. avgust 2019 17:31)

    # Link komentara

  29. Naravno da jokicu vise odgovara 5. ali protiv nekih nizih ekipa kao sto su anngola ili filipini, mozes da stavis visoku petorku, Beli 3. Jokic 4. i Bobi 5. i svaki napad das kos. Protiv ozbiljnih ekipa Jokic se vraca na 5.
    (Bua, 13. avgust 2019 17:29)

    # Link komentara

  30. Pa da sta ameri znaju o kosarci.....
    (pop, 13. avgust 2019 17:23)

    # Link komentara

  31. Čudicete se vi našem zlatu ! Pa vi se čudite Jokicu 2 sezone šta je tu novo
    (darko, 13. avgust 2019 17:14)

    # Link komentara

  32. PA TO SE VIDI IZ AVIONA DA MU JE SELKTOR DAO PROMASENU ULOGU. PA ON TREBA DA IGRA ULOGU KOJU IMA I U DENVERU.TACKA.
     (prolaznik, 13. avgust 2019 17:10)

    # Link komentara

  33. Samo da objasnim nesto svim ovim profesorima koji tvrde da Sale krije akcije koje ce da koristi u Kini...
    Sale Djordjevic kao trener NEMA akcije, to kod njega ne postoji, postoji nekakva okvirna koncepcija, zadaci pojedinih igraca, ali smisljenu i razradjenu AKCIJU nikad nije imao. Njemu ona tabla sluzi za ukras, plejevi ne "zovu" nista, igra se najvise na individualni kvalitet i stihijski.
    Eto, ako to niste znali, raspitajte se malo i pogledajte prethodna prvenstva kada nas je on vodio!
    Covek nije profi tener, nego bivsi igrac koji vodi ekipu kako misli da treba i kako se seca da su neki nasi velikani to radili.
    (Inside job, 13. avgust 2019 17:05)

    # Link komentara

  34. Ovaj nije čuo za Birčevića.
    (vidim sve, 13. avgust 2019 17:03)

    # Link komentara

  35. Zasto Jokic na 4? Pa zato sto Raduljica mora da ide kao "treci centar", ne razumete vi te kumovske kombinacije. Zasto Milutinov na tribinama - iz istog razloga! Zasto Bobi na klupi - iz istog razloga. Zasto Lucic nije igrao - da bi Bircevic dokazao da moze da igra (samo ne znam koju igru). Umesto da uigravamo prvu petorku i sve ostale korisne igrace koji ce praviti rezultat, mi pravimo neke kvazi petorke koje nikada nece zajedno igrati na SP. Sta kao zavaravmo protivnike glupom taktikom? :)))
    Ne znate vi ko je Sale Nacionale, to je misterija i za mnoge ovde, ali je bio veliki igrac, pa mu je ovo hvala za igracku karijeru. Po istom principu neki igraci zbog tog hvala opet idu i na ovo SP.
    (Deja Vu, 13. avgust 2019 15:33) # Link komentara … Vecina ne razume sta je najboljih 12 igraca i ekipa od 12 najboljih igraca . Ne mogu svi sa svakim
    (Sasa, 13. avgust 2019 17:02)

    # Link komentara

  36. Pitanje je koliko je tu Saletove sujete, a koliko do samog Jokica koji se do neshvatljivih nivoa podredjuje timu. Ja zaista smatram, a gledao sam skoro sve utakmice Denvera prole sezone, da je koristiti Jokica na 4ci, da bi recimo Raduljica, Milutinov dobili minute, apsolutni uzas. Gradimo jak kolektiv je super prica, ali ne mozes terati najboljeg centra na svetu da ustupa svoju poziciju i minute ni u pripremama. Sto vise budemo izgradili igru oko Jokera vise sansi imamo da se nosimo sa USA.
    (Vuka MJ, 13. avgust 2019 14:41) # Link komentara Ne razumem da tu neko nekoga tera na bilo sta . Treba probati sto vise opcija nema veze ko ce da igra . Ispada da je neko terao Bogdana da igra 1 morao je , nije imao ko da igra , ne znamo mozda se desi neka povreda u toku SP treba biti spreman . Pozz
    (Sasa, 13. avgust 2019 16:56)

    # Link komentara

  37. Zar ovo nije divna vest, direktno iz Amerike.
    Amerikanci BRINU ZA JEDNOG SRBINA.
    Rasplakah se od sreće.
    (Hvala belim Amerikancima, 13. avgust 2019 16:54)

    # Link komentara

  38. To vam je to.
    A posto ima onih koji omalovazavaju Raduljicu, samo se setite kako covek igra kroz celu karijeru za reprezentaciju, a pritom se uvek odazivao. Evo ja npr mislim da bi bilo sramotno da ne ide na SP.
    Pritom je i sam rekao da trenira za cetvorku, sto moze da bude stvarno odlicno.
    Pokazao je i juce u par navrata, protiv nizih resavao sutem bez problema, protiv visih i sporijih protrcao kao da ih nema. Borben za 10.
    (jashtaman, 13. avgust 2019 16:22)

    I sta sad? Posto se uvek odazivao, sad bi ga trebalo voditi na SP, iako igra komicnu Kinesku ligu? Jaci basket se igra na novobeogradskom Ranchu.
     (Kukatilo, 13. avgust 2019 16:48)

    # Link komentara

  39. Razumeces brate u finalu...
    (Bob Rock, 13. avgust 2019 16:45)

    # Link komentara

  40. Jedini fun fact ovde je ustvari fact. Bez da ikada vise nista ne napises vidi se za koji klub navijas. Izuzetno lose poznavanje kosarke, bahatost, nepostovanje, neznanje. Reci to sto si ti rekao za Kicu i Praju moze samo totalni kosarkaski analfabeta ili klasican trol. U svakom slucaju nije ti dobro.
    (Roki, 13. avgust 2019 15:09)

    Samo da znas Roki, isto to za Kicu i Praju je napisao i AntiDebil, inqce deklarisani navijac Partizana, nemoj odmah se hvatati klubastva.
     (76er, 13. avgust 2019 16:39)

    # Link komentara

  41. Partizan 1917, 13. avgust 2019 15:42
    Iako sam navijac CZ moram se sloziti sa vama. Praja Dalipagic medju tri bela igraca svih vremena. Ovo je notorna cinjenica, gledajuci medalje, teofeje i sve ostalo. Odraz 105 cm iz mesta. Nisam siguran da li je jedino Oscar Smid brazilac imao veci odraz, mislim na bele igrace. M.Jordan je imao 122cm, a Toni Kukoc 95cm. Takav igrac se vise tesko moze roditi...
    (Boston 4lista, 13. avgust 2019 16:23)

    # Link komentara

  42. Sale isprobava sve, a i zašto bi otvarao sve karte sa reprezentacijom sa kojom cemo se verovatno boriti za neku od medalja. Litvanci mozda nisu najjaci po imenima, ali imaju istu strast kao i Srbi i kada zagrzizu ne puštaju.
    Mislim da će Raduljica ići na četvorku i njih dvojica će rotirati po potrebi. Raduljica je spremao formu za tu poziciju i trenutno je najjlakši nego ikada, a ovo mu je poslednja prilika da zasija. Jokić sto posto ide na peticu kada krene prvenstvo i sto posto igra maksimalan broj minuta, kada za to ima potrebe.
    (tocka, 13. avgust 2019 15:44)

    To vam je to.
    A posto ima onih koji omalovazavaju Raduljicu, samo se setite kako covek igra kroz celu karijeru za reprezentaciju, a pritom se uvek odazivao. Evo ja npr mislim da bi bilo sramotno da ne ide na SP.
    Pritom je i sam rekao da trenira za cetvorku, sto moze da bude stvarno odlicno.
    Pokazao je i juce u par navrata, protiv nizih resavao sutem bez problema, protiv visih i sporijih protrcao kao da ih nema. Borben za 10.
     (jashtaman, 13. avgust 2019 16:22)

    # Link komentara

  43. Ма немојте другови Американци.
    Није а?
    Е па ни репрезентација Србије није НБА. А ни сале Ђорђевић није тамо неки НБА полуприучени тренер.

    Само ви не верујте бригу за нас. И нос у ваше двориште.
    (Цоа, 13. avgust 2019 16:13)

    # Link komentara

  44. Zasto bi nas zanimalo sta je uradio sa klubovima? Jel i Barsa treba da se otarasi Mesija jer nije osvojio nista sa Argentinom?

    Sta smo to osvajali ovih desetak godina pre Djordjevica, sa slicnom ekipom?
    (Mrk, 13. avgust 2019 15:58)

    2009 sa Dudom srebro na EP, pa smo brutalno pokradeni na SP 2010 u polufinalu sa Turcima. Nadam se da ne racunas Dulovu i Mokinu ekipu. Moka je kosarkaski Stanislas Karasi, samo laprda, a nema nijedan rezultat kao trener. Kao i Vlade Djurovic...
     (Kukatilo, 13. avgust 2019 16:10)

    # Link komentara

  45. Ja se nadam da ce biti sve to puno bolje kada dodje momenat i bude bilo bitno jer imamo sjajnu repku. Necu nikog izdvajati poimence,jer dosta nasih igraca moze da bude "igrac-mec viner".
    Vise me brine selektor koga neki "brane" kao da im je rodjeni otac a sve to bez osnova,a pricam o trenerskom kvalitetu ne igrackom jer nam je kao igrac svima doneo toliko radosti.
    Sa 2 kupa(PAO I Bajern) i FIBA LS uz tre izgubljena finala sa repkom,za vas koji ga branite cu napisati osvojena 3 srebra,za 13 godina trenerske karijere a pojedini ga svrstavaju u "trenerske magove" a kao se razumeju u ovaj sport.
    (Dusan, 13. avgust 2019 16:08)

    # Link komentara

  46. Prva petorka u NBA je nešto sveto, dok kod nas u evropi to nije tako, ali će Jokić svakako biti prva petorka kada krene šampionat. Za sada se to sve tumba, proveravaju se razne opcije, neke prolaze, neke ne, ali će se sve to ispeglati do SP. Neće se igrati sa toliko izmena i sa svih 12 igrača to je sigurno(retko ko od trenera koristi na jednoj utakmici ceo roster) a ako i odigraju svi nmogi će igrati veoma malo. Nosioci igre će biti Jokić, Bogdan i Beli a ostali će da dobiju uloge od čijih rola će zavisiti da li ćemo napraviti rezultat a pošto su to sve vrhunski igrači verujem da hoćemo. Pošto je Jokić najveća snaga tima mislim da će zarad uspeha morati da igra po 30 min na utakmici i zato je nerealno da idu četiri centra jer neće imati dovoljno minuta i moje mišljenje je da Milutinov mora da bude ta zamena.
     (Džoni, 13. avgust 2019 15:59)

    # Link komentara

  47. A sta je osvojio sa panatom,bajernom,olimpijom i milanom?! Osvojio je otkaze
    (petarczv, 13. avgust 2019 13:11)

    Zasto bi nas zanimalo sta je uradio sa klubovima? Jel i Barsa treba da se otarasi Mesija jer nije osvojio nista sa Argentinom?

    Sta smo to osvajali ovih desetak godina pre Djordjevica, sa slicnom ekipom?
    (Mrk, 13. avgust 2019 15:58)

    # Link komentara

  48. Simonovic me prijatno iznenadio ,covek sa 33 godine igra jos bolju odbranu nego lani,sigurniji u sutu gotovo bez greske ove 2 utakmice.Bogdan je konacno ukljucio "beast" mod igra fantasticno dosta je sigurniji,Jokic je jednostavno krem svetske kosarke trenutno broj 1 centar po razumevanju igre.Idemo do kraja ja msm mozemo da poremetimo i Amere.Sa Teom ili bez njega mi smo jedna kompaktna ekipa koja ima pregrst oruzja u napadu da ne spominjem odbranu tu smo br 1 u svetskim okvirima ...
    (milan, 13. avgust 2019 15:58)

    # Link komentara

  49. Djirdjevic je samo prosecni trener i nista vise. Treba ga menjati.
    (Micko, 13. avgust 2019 15:57)

    # Link komentara

  50. Djirdjevic je samo prosecni trener i nista vise. Treba ga menjati.
    (Micko, 13. avgust 2019 15:56)

    # Link komentara

  51. nikola.vrati se u sombor.čekamo te na štrandu ovaj trener pojma nema kakav si košarkaš
     (somborci, 13. avgust 2019 15:53)

    # Link komentara

  52. @antiDebil

    Za reprezentaciju Jugoslavije Praja je odigrao 246 utakmica, i postigao 3.700 poena. Najviše u istoriji, 400 više od drugog najefikasnijeg – Kićanovića, i 520 više od Kreše Ćosića. Ćosić je osvojio sa reprezentacijom 14 medalja. Niko više od njega, a na drugom mestu je Praja sa 12: tu su zlata sa Olimpijskih igara u Moskvi, svetskih i evropskih prvenstava. Prvi put se u plavom dresu pojavio na EP u Barseloni 1973. i imao skroman prosek od 8 poena po meču. Na EP u Beogradu 1975. prosek mu je 12,1, na OI u Montrealu 1976. postiže 18,2 poena, pa na EP u Belgiji 19,8, na SP u Manili 22,4, na EP u Torinu 14,0, na OI u Moskvi 24,4, na EP u Pragu 17,0, na SP u Kolumbiji 18,1, na EP u Nantu 18,3, na OI u Los Anđelesu 21,9, na SP u Madridu 16,2…
    U Partizanu je Praja igrao deset godina. Ukupno 305 utakmica, a postigao je 8.278 poena. Prosek – 27,1. Osvojio je dva prvenstva države i Kup Radivoja Koraća 1976. Posle Partizana odlazi u Italiju, gde nastupa za Veneciju, Udine i Veronu. Bio je triput najbolji strelac italijanskog prvenstva sa prosecima 30,8, zatim 36,5 i konačno 36,3 poena po meču. Trojke je šutirao sa 47,1 odsto. 25. januara 1987. igrajući za Veneciju protiv Virtusa postigao je neverovatnih 70 poena! Za Veneciju je igrao i kad je bila u Drugoj ligi, i te sezone mu je prosek bio – 42,9 poena!

    Posle Olimpijskih igara u Montrealu 1976. Praji stiže poziv da dođe u kamp najtrofejnijeg NBA kluba svih vremena Boston Seltiksa. Lično ga je trener Red Oerbah zvao. Dalipagić je dve nedelje trenirao sa Seltiksima, i pokazao da je ne ravan, nego bolji od njihovih zvezda. Mogao je, da je hteo, deceniju pre prvog Evropljanina koji je otišao u NBA ligu da tamo potpiše ugovor, ali nije. Pravilo FIBA je bilo da, ko ode u NBA, ne može više nikad da igra za svoju reprezentaciju. To je bio jedini razlog što je Praja kupio avionsku kartu u jednom pravcu i vratio se u Evropu. 
     (Partizan 1917, 13. avgust 2019 15:51)

    # Link komentara

  53. Svi komentatori ovde su veci strucnjaci od Djordjevica, vidim ja :-)
     (Milanus - muzicki urednik fontane, 13. avgust 2019 15:49)

    # Link komentara

  54. Sale isprobava sve, a i zašto bi otvarao sve karte sa reprezentacijom sa kojom cemo se verovatno boriti za neku od medalja. Litvanci mozda nisu najjaci po imenima, ali imaju istu strast kao i Srbi i kada zagrzizu ne puštaju.
    Mislim da će Raduljica ići na četvorku i njih dvojica će rotirati po potrebi. Raduljica je spremao formu za tu poziciju i trenutno je najjlakši nego ikada, a ovo mu je poslednja prilika da zasija. Jokić sto posto ide na peticu kada krene prvenstvo i sto posto igra maksimalan broj minuta, kada za to ima potrebe.
    (tocka, 13. avgust 2019 15:44)

    # Link komentara

  55. I mi se cudimo, ali jednostavno se mora napraviti mesta za ljubimca rekreativca Raduljicu.
    (Kerberos, 13. avgust 2019 12:03)

    Da stojiš mirno kad se njegovo ime spomene.
     (Sexisto, 13. avgust 2019 15:42)

    # Link komentara

  56. Djordjevic veze nema, osecam da ima.da budemo 9. na ovom SP.
     (bodibond, 13. avgust 2019 15:42)

    # Link komentara

  57. @(Nemke, 13. avgust 2019 14:08)

    Mislim da nijedan današnji reprezentativac i sa šireg Đorđevićevog spiska nema odraz koji je imao Praja, a o njegovom šutu tek mogu da sanjaju.
     (Partizan 1917, 13. avgust 2019 15:42)

    # Link komentara

  58. Narode, zna li neko sta je sa ovim antiDebilom?
     (Jumko, 13. avgust 2019 15:41)

    # Link komentara

  59. Izjava ovog novinara je diletantska i lokal-patriotska.
    Pa ovo je reprezentacija,a ne Denver.Ne vrti se svet oko Jokića.Mi nažalost nemamo 4. osim Bjelice i Birčevića pa je logično da mora da pokrije i tu poziciju.
    On je all around igrač,pa će igrati i beka ako treba.
    U tome je njegov kvalitet.
     (Kris, 13. avgust 2019 15:41)

    # Link komentara

  60. Našem selektoru nisu strane ovakve kombinacije sa centrima na četvorci. Saša Đorđević (uz Danilovića) je bio šampion Evrope sa Partizanom, čiju su prvu petorku činila dva klasična centra: Zoran Stevanović i Slaviša Koprivica :-) A pre njih su to bili Divac-Pecarski. I kasnije u reprezentaciji je Divac često kombinovao sa Savićem, Tomaševićem, Rebračom, itd... Dakle, neka to ostane tajna za buduće rivale na SP... :-)
    (djc-xxx, 13. avgust 2019 14:23)

    Druže to je bilo pre 20god kosarka se od tada drastično promenila pogotovo kad je centarska pizicija u pitanju igra se mnogo brze, centri su pokretljiviji sutiraju za tri. Savic, stevanovic, rebraca i divac zajedno nemaju dve sutnute trojke u karijeri...
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 13. avgust 2019 14:33)

    Utoliko bolje ! Jokić dobro šutira za tri, tako da može da posluži taktički kao četvorka, što je Sale i isprobavao, a šalu na stranu i Divac je imao običaj da ponekad šutne za tri poena i dao je više trojki od svih ostalih pominjanih centara zajedno. Uostalom, negova bogata NBA statistika sve govori, što se lako može izguglati...
    (djc-xxx, 13. avgust 2019 15:39)

    # Link komentara

  61. I ja tvrdim da Kica i Praja nisu nikakvi igraci. Danas bi bili smesni. Vi matorci se lozite na njih, a danas ne bi ni prismrdeli modernim igracima. Kao sto smarate insa Dzordanom, da je naj veci ikada. Strasno. Harden, Vestbruk, Durent bi ka pokidali jedan na jedan.
    Fun Fact Bogdan 4/34 trojke kd je vazno!!!
    Dajte Guduri slobodu i bice efikasniji od Bogdana. To je notorna istina!!!
    (Nemke, 13. avgust 2019 14:08)

    Ti imaš neki emocionalni problem koje su nastale kao posledica neke frustracije iz mladosti.
    Kića i Praja nisu nikakvi igrači?Ti si genije.Pa Kića je više od 50% svojih koševa dao sa razdaljine koja je kasnije obeležena za tri.O broju koševa,procentima,driblinzima i ulazima neću da pričam.Oni su prof. dr za većinu današnjih igrača,a ti ćeš ući u istoriju kao lik sa najviše negativnih ocena i komentara.
    Čestitam,dobio si Zlatnu malinu.
     (Kris, 13. avgust 2019 15:33)

    # Link komentara

  62. Zasto Jokic na 4? Pa zato sto Raduljica mora da ide kao "treci centar", ne razumete vi te kumovske kombinacije. Zasto Milutinov na tribinama - iz istog razloga! Zasto Bobi na klupi - iz istog razloga. Zasto Lucic nije igrao - da bi Bircevic dokazao da moze da igra (samo ne znam koju igru). Umesto da uigravamo prvu petorku i sve ostale korisne igrace koji ce praviti rezultat, mi pravimo neke kvazi petorke koje nikada nece zajedno igrati na SP. Sta kao zavaravmo protivnike glupom taktikom? :)))
    Ne znate vi ko je Sale Nacionale, to je misterija i za mnoge ovde, ali je bio veliki igrac, pa mu je ovo hvala za igracku karijeru. Po istom principu neki igraci zbog tog hvala opet idu i na ovo SP.
    (Deja Vu, 13. avgust 2019 15:33)

    # Link komentara

  63. I mi se cudimo, ali jednostavno se mora napraviti mesta za ljubimca rekreativca Raduljicu.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kerberos, 13. avgust 2019 12:03)
    Imaš intervju sa Raduljom gde kaže da je njegova prirodna pozicija četvorka, iako ga svi uvek guraj na peticu... tako da bi Raduljici super odgovaralo da Jokić bude petica.
    (tocka, 13. avgust 2019 15:31)

    # Link komentara

  64. Па логично да је у резерви кад је на припремама од пре 5 дана сто је 3 тренинга у врх главе
    .
    (Бук, 13. avgust 2019 15:24)

    # Link komentara

  65. Antidebilko se odavno istice pritupim komentarima ali danas je prevazisao samog sebe.Naravno da svaki sport se menja tokom godina ali njegova opservacija je kao kada bi rekli da je Sasa Ilic bolji igrac od Maradone jer je El Pibe igrao pre 30-40 god a fudbal je od tad napredovao.
     (BgHQ, 13. avgust 2019 15:18)

    # Link komentara

  66. pogledaj lozanu danas, ameri napali srbe ?? a mi uzvracemo komentarima... eee djeco jedna, ako nesto pise u 'naslovu' i vijestima ne mora da znaci da je to tako.... Ovo "amerikanci kazu" se odnosi na jednog lika "novinara" kojeg na twiter prati 147 ljudi i iznio je svoje misljenje, al zato se to ovdje kod nas prenosi "amerikanci misle" a narod srbije je spremno docekao.... hahahahh a sto je ovooo
     (Bidon, 13. avgust 2019 15:16)

    # Link komentara

  67. Lepa slika...eksta mu stoji dres.
    Nas Jokara ponos.
     (anica, 13. avgust 2019 15:15)

    # Link komentara

  68. Tek se razigravamo....razvalicemo !!!
     (Gogi, 13. avgust 2019 15:14)

    # Link komentara

  69. Nazalost nema Djordjevic trenerske kvalitete jednog Tanjevica, Ivkovica, Maljkovica a da ne govorimo o profesoru Nikolicu. On moze da stvori dobru atmosferu i dobar kontakt sa igracima ali takticki je veoma mrsav. Reprezentacija je dobra ako ostane ovako bez povreda. Kuci bi poslao Bircevica i Milosavljeva. Mozemo da se borimo za medalju ali nece biti iznenadjenje i ako ostanemo bez medalje.Ima dosta dobrih ekipa i svi su jednako jaki, mada i oslabljeni Ameri su glavni favorit jer ako um ne bude isao sut i takticki ne budu uigrani mogu na cistu snagu dobiti svakoga.
    (Ciko, 13. avgust 2019 15:14)

    # Link komentara

  70. A stvarni kvalitet je počeo od Radivoja Koraća i Žeravice...
    (neca, 13. avgust 2019 15:14)

    # Link komentara

  71. I ja tvrdim da Kica i Praja nisu nikakvi igraci. Danas bi bili smesni. Vi matorci se lozite na njih, a danas ne bi ni prismrdeli modernim igracima. Kao sto smarate insa Dzordanom, da je naj veci ikada. Strasno. Harden, Vestbruk, Durent bi ka pokidali jedan na jedan.
    Fun Fact Bogdan 4/34 trojke kd je vazno!!!
    Dajte Guduri slobodu i bice efikasniji od Bogdana. To je notorna istina!!!
    (Nemke, 13. avgust 2019 14:08)

    Jedini fun fact ovde je ustvari fact. Bez da ikada vise nista ne napises vidi se za koji klub navijas. Izuzetno lose poznavanje kosarke, bahatost, nepostovanje, neznanje. Reci to sto si ti rekao za Kicu i Praju moze samo totalni kosarkaski analfabeta ili klasican trol. U svakom slucaju nije ti dobro.
    (Roki, 13. avgust 2019 15:09)

    # Link komentara

  72. Jokucu molim te po 100 put, nemoj da igras za reprezentaciju dok je djordjevic selektor,covek ima nameru da te unisti kao igraca, jednostavno te mrzi i hoce da ti unisti samopouzdanje,podseticu te posle olimpijade nisi mogo da se vratis u formu 6 meseci jer ti je djordjevic unistio samopouzdanje a to je ono najbitnije kod profesinalnog kosarkasa,veruj mi ako odes na svetsko prvenstvo imaces problema naredne sezone u nba,po 100 ti put te molim ti si razlog sto sam opet poceo da pratim nba nemoj da ides na svetsko prvenstvo sa ovim selektorom
    (Aleksandar, 13. avgust 2019 15:07)

    # Link komentara

  73. @antiDebil

    Ahahahhahahahahha, da se menjamo za nick?
     (Dvorska budala, 13. avgust 2019 15:06)

    # Link komentara

  74. Narod moli predsednika Vučića da preuzme kormilo reprezentacije!
    (glas naroda, 13. avgust 2019 15:04)

    # Link komentara

  75. A da li je iko poverovao da je najbolji centar sveta ispustio loptu u začetku akcije koju je završio Micić trojkom?Niko ne piše o toj majstoriji cele ekipe...
    (neca, 13. avgust 2019 15:04)

    # Link komentara

  76. (anti)debil i ovaj sto se slaze da danas Praja, Moka, Kica i Cosic ne bi mogli da igraju, da vas pitam nesto, stvarno mislite da bi u danasnjim uslovima oni igrali isto kao u uslovima 70ih i 80ih, pa naravno da ne, i oni bi isli u teretanu imali kondicione, na sve to imaju ogroman kosarkaski IQ koji vas dvojica ne mozete ni da pojmite.
     (76er, 13. avgust 2019 15:04)

    # Link komentara

  77. Ovi iznose sud mahom na osnovu poznavanja NBA filozofije (prva petorka, iznudjivanje faulova za bacanja i slicno), bez previse razumevanja evropske kosarke. Sa druge strane, za igranje Jokica na pozicijama 4 i 5 je u pravu, ali ovo su pripreme i sasvim je normalno da igrac zaigra na svim pozicijama na kojima moze potencijalni da nastupi, pa da vidimo gde smo sa svakom opcijom pojedinacno.
     (Lord of the Flies, 13. avgust 2019 15:03)

    # Link komentara

  78. Vazi, evo odma ce Djordjevic da promeni strategiju zbog ovog tvita.
    (Washington, 13. avgust 2019 15:02)

    # Link komentara

  79. bez obzira na poverenje koje ime kpd navijaca,mislim da je najslabija karika tima,trener Djordjevic.Zivi bili pa videli.
     (dejan, 13. avgust 2019 15:00)

    # Link komentara

  80. Micic, bogdan, kalinic, bjelica i Jokić ubedljivo najbolja i najjaca petorka sve ostalo su gluposti..
     (petarczv, 13. avgust 2019 14:59)

    # Link komentara

  81. Druže to je bilo pre 20god kosarka se od tada drastično promenila pogotovo kad je centarska pizicija u pitanju igra se mnogo brze, centri su pokretljiviji sutiraju za tri. Savic, stevanovic, rebraca i divac zajedno nemaju dve sutnute trojke u karijeri...
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 13. avgust 2019 14:33)
    Za Divca i trojke nisi u pravu ;)
    (paceue, 13. avgust 2019 14:59)

    # Link komentara

  82. U Americi je stvoren kult startne petorke i tamo ona ima mnogo veći značaj nego u Evropi, npr. ni Teodosić na vrhuncu svoje karijere u CSKA nije započinjao mečeve već je ulazio sa klupe par minuta nakon početka meča i niko sa tim nije imao problem iako je imao status najboljeg pleja u Evropi.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dzoni lik, 13. avgust 2019 12:24)

    Kao i Partizan sto je pocinjao sa Vranesom na 5 redovno a Pekovic kao najbolji evropski centar tada ulazio s klupe posle par min...
    (brbsi, 13. avgust 2019 14:58)

    # Link komentara

  83. I ja tvrdim da Kica i Praja nisu nikakvi igraci. Danas bi bili smesni. Vi matorci se lozite na njih, a danas ne bi ni prismrdeli modernim igracima. Kao sto smarate insa Dzordanom, da je naj veci ikada. Strasno. Harden, Vestbruk, Durent bi ka pokidali jedan na jedan.
    Fun Fact Bogdan 4/34 trojke kd je vazno!!!
    Dajte Guduri slobodu i bice efikasniji od Bogdana. To je notorna istina!!!
    (Nemke, 13. avgust 2019 14:08)

    Jedino se svi slazemo da si ti "naj veća" neznalica...
     (petarczv, 13. avgust 2019 14:54)

    # Link komentara

  84. Ne znaju Ameri, al’ zna Sale nacionale koji do sada nijedan klub nije napustio dobrovoljno.
    (ams, 13. avgust 2019 12:01)

    Samo osvojio srebro na olimpijadi, svetskom i evropskom (sa trecom postavom), sta on zna....
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djoka, 13. avgust 2019 12:21)

    Nije osvojio srebro vec izgubio zlato, srebro se ne osvaja vec ga dobija porazeni u finalu.
    Do sada Djordjevic nema nijedno pobedjeno finale kao trener reprezentacije sto mu zelim da ucini u kini
    (samo ja, 13. avgust 2019 14:53)

    # Link komentara

  85. E nece moci braco ameri.I na trojci ce da igra ako Sale tako kaze. 
    (shmiga, 13. avgust 2019 13:57) 

    Ajde oladi malo, ako neko zna gde i kako treba Jokic da igra, to su Ameri, nema sta SaAleEeE tu da filozofira botovi jedni, stavi coveka na centra i daj mu njegovu igru.
     (76er, 13. avgust 2019 14:52)

    # Link komentara

  86. @ I mi se cudimo, ali jednostavno se mora napraviti mesta za ljubimca rekreativca Raduljicu.
    (Kerberos, 13. avgust 2019 12:03)

    Рекреативац би могао на четворку, а Јокић на петицу.
     (Александар, 13. avgust 2019 14:52)

    # Link komentara

  87. ma da neka ga stave umesto bogdana ali bogdan za nijansu igra bolje odbranu bogdanovi; je nazalost izgubio osecaj za branjebje koša a jokic nazalost nikad nije niti znao,da igra odbranu i tako ispadaju svi igraci jednostavno morace bogdan,da pokaze više košarkaškog znanja imamo trojicu koja moze,da šutira kad god pozeli nevazno ako je procenat uzasan i tako poklanjamo loptu suparnickoj ekipi.ako nebudu igralji bolje na prvenstvu mi mozemo i spasti i pre cetvrtfinala jer ruku na srce litvanija je drugi razred a ako neispravimo igru i mi mozemo postati drugi-trci razred u košarci ako bi on igrao i sutirao umesto niskih igraca mi bi gubili protiv svake ekipe jednostavno u denveru ima meria koji je pola ekipe a njegovi šutevi su fenomenalni ne samo za trojku vec iz poludistanca nepromasuje za naseg bogdana taj marej iz denvera je pravi supermen u igrackom smislu.
    (slaviša šmigič, 13. avgust 2019 14:21)

    Ostavi se ti analiziranja kosarke, bolje izanaliziraj pravopis. Cuj Litvanija 2 razred??? Gde ja zivim majko mila
    (Cepanka, 13. avgust 2019 14:51)

    # Link komentara

  88. Jokic moze da igra sve, od 1 do 5. U timu za SP, Ameri nemaju takvog igraca, pa im krivo
    (Куре, 13. avgust 2019 14:51)

    # Link komentara

  89. Lepo je videti koliko se ljudi razume u košarku na ovom sajtu. Zato je RS tako jaka u tom sportu!
     (xxoo, 13. avgust 2019 14:50)

    # Link komentara

  90. U svakom slucaju Jokic je mnogo bolje cuvao zver od Marculjinisa i od Bobija a posebno od Raduljice koga je ovaj setao kao bebu.
    Pored ofanzive Jokic je strASNO NAPREDOVAO I DEFANZIVNO.
    (asd, 13. avgust 2019 14:49)

    # Link komentara

  91. Naša najbolja petorka je bila Slavnić, Kićanović, Dalipagić, Jerkov i Ćosić. Kažem bila i plus nije naša već Jugoslovenska. Nekoliko ih je još bilo blizu. A stvarno najbolja petorka je Micić, Bogdanović, Simonović, Bjelica, Jokić uz još nekoliko igrača koji mogu uspešno da ih menjaju. Trener? Trener nije samo Đorđević već uigran stručni štab i sve ih treba poštovati. Uživajmo... Nikada nismo bili toliko jaki...
    (neca, 13. avgust 2019 14:48)

    # Link komentara

  92. Ne najbolje na kecu da igra kao kod vas. Kad može kod keca kod vas, može i četvorku kod nas.
     (Mare, 13. avgust 2019 14:46)

    # Link komentara

  93. сале је харизма, фора, атмосфера... није неки тренер.
     (чика, 13. avgust 2019 14:45)

    # Link komentara

  94. Pitanje je koliko je tu Saletove sujete, a koliko do samog Jokica koji se do neshvatljivih nivoa podredjuje timu. Ja zaista smatram, a gledao sam skoro sve utakmice Denvera prole sezone, da je koristiti Jokica na 4ci, da bi recimo Raduljica, Milutinov dobili minute, apsolutni uzas. Gradimo jak kolektiv je super prica, ali ne mozes terati najboljeg centra na svetu da ustupa svoju poziciju i minute ni u pripremama. Sto vise budemo izgradili igru oko Jokera vise sansi imamo da se nosimo sa USA.
    (Vuka MJ, 13. avgust 2019 14:41)

    # Link komentara

  95. Drugari ignorisite komentare antiDebila on je juce postavio komentar u kome objasnjavaj da svi na spisku igraca imaju po 14 imena a Amerikanci 45. Covek ne razume sta je poziv na pripreme a sta spisak ucesnika prvenstva sveta. Ovo o Kici i Praji je neznanje.
     (Volim kosarku, 13. avgust 2019 14:38)

    # Link komentara

  96. E nece moci braco ameri.I na trojci ce da igra ako Sale tako kaze.
    (shmiga, 13. avgust 2019 13:57)

    Mozda su tebi braca jado, drugima nisu sigurno...
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zurkolomac, 13. avgust 2019 14:11)

    A sto treba da ih mrzim? Zato sto se nasa (nesposobna) vlada zakacila sa njihovom pa smo izvukli deblji kraj. Kakve veze ima obican narod u celoj prici?
    (Nex, 13. avgust 2019 14:35)

    # Link komentara

  97. Vidi se da 95% komentatora ovde ne kapira koncept uigravanja i prijateljskih utakmica. I čemu sad ovo pljuvanje Đorđevića? Šta je, odazvao se Jokić pa nemate koga sada? Stalno pišem, moraću opet, SRAM VAS BILO!
    (Jeremy, 13. avgust 2019 14:35)

    # Link komentara

  98. Ovo su ipak bile pripremne utakmice, a ni najmanje ne sumnjam u strucnost i znanje A. Djordjevica, sto je dokazao mnogo puta.
     (Si, 13. avgust 2019 14:33)

    # Link komentara

  99. Našem selektoru nisu strane ovakve kombinacije sa centrima na četvorci. Saša Đorđević (uz Danilovića) je bio šampion Evrope sa Partizanom, čiju su prvu petorku činila dva klasična centra: Zoran Stevanović i Slaviša Koprivica :-) A pre njih su to bili Divac-Pecarski. I kasnije u reprezentaciji je Divac često kombinovao sa Savićem, Tomaševićem, Rebračom, itd... Dakle, neka to ostane tajna za buduće rivale na SP... :-)
    (djc-xxx, 13. avgust 2019 14:23)

    Druže to je bilo pre 20god kosarka se od tada drastično promenila pogotovo kad je centarska pizicija u pitanju igra se mnogo brze, centri su pokretljiviji sutiraju za tri. Savic, stevanovic, rebraca i divac zajedno nemaju dve sutnute trojke u karijeri...
     (petarczv, 13. avgust 2019 14:33)

    # Link komentara

  100. @antidebil brateee, pa ti ko da si rodjen pre 15 dana. U vreme kada su igrali kica i praja NBA je bila profesionalna liga i njeni clanovi nisu mogli da igraju reprezentativne utakmice. Jos na to je bila zabrana odlaska igraca mladjih od 27 godina u inostranastvo. Kada jos na to dodas i cinjenicu da za razliku od danasnjih sportista tadasnji su igrali za ne bas tolike iznose jednosravno zivot je bio lepsi tu gde jesi. Iz te generacije Cosic je mislim izabran na NBA draftu i trebao je da igra za Jutu gde je i studirao i gde je imao status bozanstva. Bitno je i nesto znati u zivotu a ne samo lupati. Pavlovic je bio solidan kosarkas, Novica veliki borac ali ni jedan ni drugi nisu promenili igru i niko nije igru svije ekipe prilagidjavao njima...
    (mare, 13. avgust 2019 14:29)

    # Link komentara

  101. Nevezano za to koju poziciju igra, Jokic nikada nece ni izbliza imati doprinos kao u NBA. Jednostavno je; u reprezentaciji se igra kosarka na evropski nacin. Jokic prosto nije igrac koji ce da dominira takvim stilom igre, on je stvoren za NBA cirkus. NBA u kojoj nema toliko pritiska da se pobedi, pa ako ga i ima igraci ga ne dozivljvaju. Evropski stil kosarke je nesto drugo, tako da nemoj da bude pljuvanja po Nikoli tokom i nakon zavrsetka SP.
    Znam ja da se ovo nece svideti mnogima, da vu dobiti gomilu minusa, ne zato sto nisam u pravu, nego zato sto vecina ipak prizeljkuje da Jokic bude carobnjak, e pa gospodo, nece biti, 20 minuta i 10ak poena po mecu je realnost od njega, ne trebq ocekivatu cuda.
    (nostalgija, 13. avgust 2019 14:28)

    # Link komentara

  102. Hoce li biti Virtuelnog selektora za ovo SP kao na svim prethodnim takmičenjima?

    da
     (snap back to reality, 13. avgust 2019 14:23)

    # Link komentara

  103. Našem selektoru nisu strane ovakve kombinacije sa centrima na četvorci. Saša Đorđević (uz Danilovića) je bio šampion Evrope sa Partizanom, čiju su prvu petorku činila dva klasična centra: Zoran Stevanović i Slaviša Koprivica :-) A pre njih su to bili Divac-Pecarski. I kasnije u reprezentaciji je Divac često kombinovao sa Savićem, Tomaševićem, Rebračom, itd... Dakle, neka to ostane tajna za buduće rivale na SP... :-)
    (djc-xxx, 13. avgust 2019 14:23)

    # Link komentara

  104. Lepo bi bilo kada bi komentatori pored svog bezveznog imena naveli i koliko imaju kontakta sa košarkom (dali su aktivno igrali, koliko dugo prate košarkaške utakmice, ...). Komentare ostrašćenih navijača Zvezde i Partizana ne treba ni objavljivati jer tu osim pljuvanja igrača protivničkog tima (nekadašnjih ili sadašnjih) nema ničeg što doprinosi KULTU reprezentacije Srbije.
    U skladu sa tim., da kažem da nikada nisam igrao košarku, ali intenzivno pratim košarku oko 40 godina i na osnovu toga iznosim svoj komentar utamice.
    1. Pripremne utakmice služe za uigravanje određenih varijanti, kako u odbrani, tako i u napadu. Pri tome se ne otkrivaju sve opcije koje se uigravaju na treningu.
    2. Onaj koji je pomnije pratio utamicu, mogao je da uoči i određene varijante koje su novina - brz prelazak u zonsku odbranu, kada je Marjanović u igri; napad sa brzom izmenom mesta svih pet igrača bez udaranja lopte o pod, ... Ovo su samo naznake onoga što će se igrati na SP.
    3. Sve ostalo vreme je iskorišteno da se igrači međusobno uigraju u klasičnoj 1 na 1 utakmici.
    (srecko r, 13. avgust 2019 14:22)

    # Link komentara

  105. ma da neka ga stave umesto bogdana ali bogdan za nijansu igra bolje odbranu bogdanovi; je nazalost izgubio osecaj za branjebje koša a jokic nazalost nikad nije niti znao,da igra odbranu i tako ispadaju svi igraci jednostavno morace bogdan,da pokaze više košarkaškog znanja imamo trojicu koja moze,da šutira kad god pozeli nevazno ako je procenat uzasan i tako poklanjamo loptu suparnickoj ekipi.ako nebudu igralji bolje na prvenstvu mi mozemo i spasti i pre cetvrtfinala jer ruku na srce litvanija je drugi razred a ako neispravimo igru i mi mozemo postati drugi-trci razred u košarci ako bi on igrao i sutirao umesto niskih igraca mi bi gubili protiv svake ekipe jednostavno u denveru ima meria koji je pola ekipe a njegovi šutevi su fenomenalni ne samo za trojku vec iz poludistanca nepromasuje za naseg bogdana taj marej iz denvera je pravi supermen u igrackom smislu.
    (slaviša šmigič, 13. avgust 2019 14:21)

    # Link komentara

  106. Играће Јокић на четворци пар минута, мада је можда је мања штета да Радуљица одигра те минуте као крилни центар. Лучић исто може 6-7 мин. на тој позицији, а за невољу и Симон. На тројци могу да играју, поред Лучића, Гудурић, Богдан и Милсављевић. Имамо пуно поливалентних играча. Имам утисак да ћемо тек на Олимпијади бити у пуном напону; нарочито ако се врате Калинић и Недовић плус Смаилагић. Сад је битно да се нико не повреди, а нарочито не Јокић, Богдан и Бјелица.
     (aco, 13. avgust 2019 14:20)

    # Link komentara

  107. @antiDebil ... ti si prvi koji je za mojih 56 godina rekao za Kicu i Praju da nisu igraci. i jos si dobio gomilu pluseva. Zalosno po vas mlade da cenite Moku Kicu Praju Ducija manje nego Novicu... nemam reci.
    (Ljubitelj kosarke, 13. avgust 2019 12:39)

    Prijatelju, meni je 62 godine, većih gluposti sa toliko međusobnog nepoštovanja, kao i nepoštovanja legendi bilo kog našeg sporta, nisam ni ja u mom životu video, čuo ili pročitao. Ali prijatelju, sigurno znaš onu staru narodnu: ko sa decom leže (istom krevetu spava), upišan se budi. Sportski pozdrav!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (®Laki, 13. avgust 2019 13:55)



    Balavci ne shvataju da bez Kice, Praje, Cose i da ne nabrajam ne bi postojali ni Teo, Jokic, BB da ne nabrajam. Ti stari majstori su trasirali i utrli put mladjim generacijama ali sto je najvaznije bili su osnovna osovina da bi se stvorio kult kosarke kao sporta na ovim prostorima. I balavanderi sada pljuju takve legende koji su u Kuci slavnih ?? Hahaha...strasno koj je to mozak. Deco, nemojte da se brukate da vam se ljudi smeju.
    (www.com, 13. avgust 2019 14:18)

    # Link komentara

  108. @antiDebil--Auuu, kakva promaja izbija iz tebe. NBA liga od kada je nastala, 1946.godine pa sve do početka 80-tih godina nije imala igrače iz Evrope. Niko iz Evrope nije igrao u NBA.Ali, baš zbog kvaliteta koji su posedovali, zbog atraktivnosti igre, upravo su naši košarkaši bili najbliži da prvi zaigraju u NBA. Duci Simonović, ako znaš o kom igraču je reč, je svojevremno bio na vratima NBA, ali nije uspeo. Taj Praja kako ti kažeš, Dražen Dalipagić, imao je ponudu Boston Seltiksa, ali se ni njemu prelaz u NBA nije realizovao. Jednostavno, mnogo je bilo i vansporstkih razloga koji su uticali da se njihov odlazak i realizuje. Nije reč o kvalitetu, oni su ga sigurno posedovali, ali vremena su bila takva. Ali, ti to nikada nećeš razumeti.
    Nije reč o tome da li se nekome tvoj komentar svidja ili ne. Reč je da si ispao glup u društvu. Neko ko kaže da su Veličković i Pavlović bolji igrači od Kiće i Praje je dokaz totalnog neznanja, nerazumevanja ovog sporta, o nekulturi ne treba trošiti reči.
    Nije sine ovo za tebe. Idi bolje troši vreme na badminton ili pikado. Možda tamo budeš imao više sreće.



    Vidim nekima se ne Svidja moja konstatacija da su Saša Pavlovic i Novica Velickovic klasa za te Kiću i Praju. Ti Kića i Praja su igrali u kameno doba kada basket nije bio ozbiljna igra. Da su vredeli igrali bi u NBA. Zna Sale sta radi i ne smetajte mu. Jokic jeste 4!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (antiDebil, 13. avgust 2019 12:33)
    (Blagoje, 13. avgust 2019 14:16)

    # Link komentara

  109. @antiDebil--Auuu, kakva promaja izbija iz tebe. NBA liga od kada je nastala, 1946.godine pa sve do početka 80-tih godina nije imala igrače iz Evrope. Niko iz Evrope nije igrao u NBA.Ali, baš zbog kvaliteta koji su posedovali, zbog atraktivnosti igre, upravo su naši košarkaši bili najbliži da prvi zaigraju u NBA. Duci Simonović, ako znaš o kom igraču je reč, je svojevremno bio na vratima NBA, ali nije uspeo. Taj Praja kako ti kažeš, Dražen Dalipagić, imao je ponudu Boston Seltiksa, ali se ni njemu prelaz u NBA nije realizovao. Jednostavno, mnogo je bilo i vansporstkih razloga koji su uticali da se njihov odlazak i realizuje. Nije reč o kvalitetu, oni su ga sigurno posedovali, ali vremena su bila takva. Ali, ti to nikada nećeš razumeti.
    Nije reč o tome da li se nekome tvoj komentar svidja ili ne. Reč je da si ispao glup u društvu. Neko ko kaže da su Veličković i Pavlović bolji igrači od Kiće i Praje je dokaz totalnog neznanja, nerazumevanja ovog sporta, o nekulturi ne treba trošiti reči.
    Nije sine ovo za tebe. Idi bolje troši vreme na badminton ili pikado. Možda tamo budeš imao više sreće.



    Vidim nekima se ne Svidja moja konstatacija da su Saša Pavlovic i Novica Velickovic klasa za te Kiću i Praju. Ti Kića i Praja su igrali u kameno doba kada basket nije bio ozbiljna igra. Da su vredeli igrali bi u NBA. Zna Sale sta radi i ne smetajte mu. Jokic jeste 4!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (antiDebil, 13. avgust 2019 12:33)
    (Blagoje, 13. avgust 2019 14:15)

    # Link komentara

  110. Batalicu ove portale posto vidim da se najgori soj ljudi ovde skuplja i komentariše.
    Budimo ljudi iako smo Srbi!
    (Stenli, 13. avgust 2019 14:13)

    # Link komentara

  111. E nece moci braco ameri.I na trojci ce da igra ako Sale tako kaze.
    (shmiga, 13. avgust 2019 13:57)

    Mozda su tebi braca jado, drugima nisu sigurno...
     (Zurkolomac, 13. avgust 2019 14:11)

    # Link komentara

  112. Ne kontaju ameri evropsku košarku. A ni ovaj trening. U Kini sve reprezentacije igraju različito i prema svakoj se mora pristupiti spremno. Da ne govorim o mogucim ličnim greškama, 5 dozvoljenih, a u NBA 6.
    (S moravu, 13. avgust 2019 14:09)

    # Link komentara

  113. I ja tvrdim da Kica i Praja nisu nikakvi igraci. Danas bi bili smesni. Vi matorci se lozite na njih, a danas ne bi ni prismrdeli modernim igracima. Kao sto smarate insa Dzordanom, da je naj veci ikada. Strasno. Harden, Vestbruk, Durent bi ka pokidali jedan na jedan.
    Fun Fact Bogdan 4/34 trojke kd je vazno!!!
    Dajte Guduri slobodu i bice efikasniji od Bogdana. To je notorna istina!!!
    (Nemke, 13. avgust 2019 14:08)

    # Link komentara

  114. Valjda Sale "Velika Ljudina" od čoveka zna sta radi
    (pada, 13. avgust 2019 14:04)

    # Link komentara

  115. Koji Amerikanci, kad je jedan novinar. Al su nam uterali strah u kosti, jedan nas spomene mi vidimo celu Ameriku.
     (Dvorska budala, 13. avgust 2019 14:04)

    # Link komentara

  116. B92, tanka je linija do Blica. Izbacite neki pozitivan tekst profi napisan kao podrsku kosarkasima koji vec imaju dovoljno tudjih frustracija na svojim grbacama.
    (bane, 13. avgust 2019 14:03)

    # Link komentara

  117. Ne ostaje nam ništa drugo nego da ovaj američki novinar bude naš selektor - pa da nam konačno krene i u basketu ostvarimo nelibuspeh!!
    ili da možda šalje Saletu svako jutro email šta da radi i kad koga da uvodi.

    Manite se ćorava posla i pustite velikog šampiona, Sašu Đorđevića, da radi posao za koji je odabran.
    Podrška selektoru i napred plavi!
     (Toza, 13. avgust 2019 14:02)

    # Link komentara

  118. jbg. To samo kod nas moze. Covek koji je u prvoj postavi NBA, kod nas ulazi sa klupe :)))).
    Valjda je Djordjevic veci strucjak od nekih tamo iz NBA :))
    (Vodja (R. Domanovic), 13. avgust 2019 14:01)

    # Link komentara

  119. Stvarno Sale što ne pokažeš sve akcije protiv mogućih protivnika za medalje?
     (Menjam teze, 13. avgust 2019 14:01)

    # Link komentara

  120. Postoji razlika u filozofiji trenera u Americi i Srbiji. U Americi zvezda ekipe igra skoro 48 minuta, moze da sutira kad hoce i koliko hoce a svi ostali igraci se prilagodjavaju njemu. U Evropi i posebno Srbiji je filozofija da svaki igrac mora da se prilagodjava ekipi. Evropska taktika je dobra za turnire gde jedan mec znaci razliku izmedju prolaska dalje ili ispadanja i to ne sme da zavisi od jednog igraca. Cela ekipa mora igrati dobro a ne da sve zavisi od jednog igraca. Zato Djordjevic mora da razigrava sve igrace.
    (Goran, 13. avgust 2019 14:01)

    # Link komentara

  121. Ovde nesme da se napise rec protiv Amerike. Zivela Amerika! Da li je sada ok?
    (VojaVucic, 13. avgust 2019 12:35)

    ne sme (odvojeno), nego odkud ti nepismen pa gotiviš Ameriku? Živeli Amerikanci, dole CIA, Pentagon, Kongres i Bela kuća.
     (®Laki, 13. avgust 2019 14:00)

    # Link komentara

  122. To sa kim pocinjes meč.....i koja ti je najaca i najbolja i najvise korisna petorka nema veze jedno sa drugim.....pa 2002 godine Bodiroga nikad nije pocinjao kao starter a bio je mozda i nas najbolji igrac,uvek su pocinjali Vujanic,Gurovic,Stojakovic,Tomasevic,Divac.....takodje kod nas Bogdan kad je tu Teo i Kalinic uglavnom nije pocinjao kao starter nego Teo,Markovic(Jovic),Kalinic,Bjelica kad je tu,Raduljica tad je bar tako bilo.....tako da to sto Jokic ne pocinje ne znaci da nije nas ubedljivo najbolji igrac nego je jednostavno takva taktika.....koja zbunjuje protivnika.....e sad slazem se sa njima da Jokic treba da igra 5 a da na 4 provodi mnogo malo vremena i to sa Milutinovim kad je on pet!
    (MYNX, 13. avgust 2019 13:59)

    # Link komentara

  123. Koristimo ga kako daje najveci doprinos ekipi, ovo je timski sport, a ne NBA!
    (ST, 13. avgust 2019 12:01)

    NBA je bio drugi sport pre 25 godina kad zona i udvajanja nisu bila dozvoljena pa je jedna zver, igrajuci stalno izolaciju, mogla da dobija utakmice. Danas svi moraju da igraju timsku kosarku.
    (Pit, 13. avgust 2019 13:59)

    # Link komentara

  124. Ti i tvoja misljenja su bitna k'o kupus na sarmi!
    (Milos, 13. avgust 2019 13:59)

    # Link komentara

  125. Sale uzeo sa trećim timom srebro? Neće biti tako.
    Usput ko je još igrao sa prvim timom EP?

    Nemojte tako, svaka čast za medalju ali gledano realno i nije neki uspeh izgubiti od Slovenije finale. Usput dobiti Rusiju koja je 15. reprezentacija na Svetu sa igračem "one man baalilo da se obrukamo tada.
    Porzingas i par saigrača, Markonen i taj Šved su uz BB obeležili jedno divljačko EP koje je osvojio znanjem Igor Kokoškov jer je znao svoje pistolerose Dragića i Luku da zauzda i da nadmudri Saleta.
    Srbiju su dobili na kraju Prepelič, Jaka i Vidmar, nije neki krem košarke nd" i eto kao Slovenija, Estonija pa čak i Finska isplivala iz podruma Evrope. Na putu smo imali uvek jake Mađare, malo fniti nešto što nismo mogli bolje da privedemo kraju.

    Jesmo bili oslabljeni ali i svi ostali koji nešto znače u Evropi to je činjenica.
    Evo mu sada prilike, ne može izbeći ulogu jednog od 2 favorita, nemojte samo po igračima jer sam je birao i oni su na terenu njegov odraz znanja i njegove postavke igre.
    Njemu i momcima i ostalima iz staff-a puno sreće na SP, trebaće im sa ovim stručnjakom.
    (onako, 13. avgust 2019 13:59)

    # Link komentara

  126. Samo osvojio srebro na olimpijadi, svetskom i evropskom (sa trecom postavom), sta on zna....
    (Djoka, 13. avgust 2019 12:21)
    Inercija rada Dude.
     (M, 13. avgust 2019 13:59)

    # Link komentara

  127. mora Birča jbg..
    (Kuč, 13. avgust 2019 13:57)

    # Link komentara

  128. E nece moci braco ameri.I na trojci ce da igra ako Sale tako kaze.
     (shmiga, 13. avgust 2019 13:57)

    # Link komentara

  129. @antiDebil ... ti si prvi koji je za mojih 56 godina rekao za Kicu i Praju da nisu igraci. i jos si dobio gomilu pluseva. Zalosno po vas mlade da cenite Moku Kicu Praju Ducija manje nego Novicu... nemam reci.
    (Ljubitelj kosarke, 13. avgust 2019 12:39)

    Prijatelju, meni je 62 godine, većih gluposti sa toliko međusobnog nepoštovanja, kao i nepoštovanja legendi bilo kog našeg sporta, nisam ni ja u mom životu video, čuo ili pročitao. Ali prijatelju, sigurno znaš onu staru narodnu: ko sa decom leže (istom krevetu spava), upišan se budi. Sportski pozdrav!
     (®Laki, 13. avgust 2019 13:55)

    # Link komentara

  130. Na ovoj utakmici, kad god je bilo bitno, Djordjevic je igrao sa istom / slicnom petorkom. U toj petorci, Jokic je petica, kretnja i blokova je koliko volis i odbrana je cvrsta (jos samo malo da je uigranija da smanjimo broj faulova).
    Sto se eksperimentisanja tice, bilo je kljucno Raduljica vs Milutinov, gde Milutinov vodi za sada i sa druge strane Lucic vs Guduric, gde i jedan i drugi jos uvek traze svoju ulogu.
    Bice to sve kako treba i ako zdravi docekaju Kinu, ja se nadam (da ne kazem ocekujem :)) najmanje Tursku 2001.
    (Djordje, 13. avgust 2019 13:55)

    # Link komentara

  131. Jokic je naucio da igra kosarku u Srbija I sa nasim trenerima, а ne u SAD, I sad neki nivinar koji Jokica zna 3 godine zeli da dezi predavanja, tipicni americki
     (lukas joca, 13. avgust 2019 13:53)

    # Link komentara

  132. Koristimo ga kako daje najveci doprinos ekipi, ovo je timski sport, a ne NBA!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ST, 13. avgust 2019 12:01)

    Cim vidim komentar iz B92 Android aplikacije jasno mi je da je rec o profesionalnom komentatoru.
    (cz, 13. avgust 2019 13:52)

    # Link komentara

  133. da li nikola jokic moze da igra cetvorku??? naravno da moze... da li bi nikola jokic trebalo da igra cetvorku... NE!!!
    nikoli je potreban prazan reket i prostor da bi radio ono sto najbolje ume...
    moze jokic komotno da igra i keca, ubacis nekog lazica da igra odbranu i kazes mu da coskari i odmara u napadu, ali to je daleko od optimalnog resenja...
    po meni guduric ne sme da otpadne ni u ludilu... nedovic bi jokicu dosao kao budali samar... nama trebaju bekovi i plej sa dobrim sutem... denver je ostao bez finala zbog toga sto su promasivali otvorene suteve...
    imamo jako kvalitetan tim... kljuc uspeha je da se bogdanovic ne umara prenoseci loptu i da jokic ima prostor da pokaze magiju...
    sto se tice prve petorke, bitno je ko igra 30+ minuta... da li ce da startuje ili ne, nema nikakve veze...
    i jos jedna stvar, meloun je genije, nije sramota prepisivati od genija...
     (lal, 13. avgust 2019 13:47)

    # Link komentara

  134. Neigra Jokić četvorku jer mu je četvorka prirodna pozicija, već jer Đorđević kao alternativu Bjelici ima samo Birčevića...

    Jokić, Marjanović, Raduljica, Milutinov... u ovoj grupi klasičnih centara, jedino Jokić ima dovoljno agilnosti da promeni poziciju.
    (Ostin A, 13. avgust 2019 13:47)

    # Link komentara

  135. Da mogu da se slozim da Jokic mora na pet,.ali tada mi toliko mnogo nedostaje Kalinic u toj petorci sa Jokicem na (5), Bjelicom (4) , Bogdanovicem (2), Jovicem (1)....ovo izgleda mocno , talentovano i potentno, ali fali malo agresije u skoku.nsrocito ofanzivnom....malo vise igre u odbrani na loptu.....malo onog neceg...
    previse je to "fina" petorka ..zamisljam samo protiv namazanih Grka...nadam se da ce Lucic moci da iznese teret na (3)
     (boris, 13. avgust 2019 13:46)

    # Link komentara

  136. Ovo je otprilike na nivou kako sam ja shvatao kosarku kad me nastavnik fizickog ne stavi u prvu petorku u 5tom osnovne - neverovatno u kojem imaginarnom, marvelovskom 'supermen-betmen' svetu neki ameri zive.
    Kao sto neko ovde vec napisa: sve ce im biti jasno. A bilo bi i 92ge u Barseloni da su nas pustili da im objasnimo.
     (DrZgembo, 13. avgust 2019 13:46)

    # Link komentara

  137. Djordjevic je poluamater.
     (Sale, 13. avgust 2019 13:46)

    # Link komentara

  138. Koliko vidim ne čude se nikakvi "Amerikanci" već jedan Amerikanac.
    (Sila, 13. avgust 2019 13:45)

    # Link komentara

  139. Vidim nekima se ne Svidja moja konstatacija da su Saša Pavlovic i Novica Velickovic klasa za te Kiću i Praju. Ti Kića i Praja su igrali u kameno doba kada basket nije bio ozbiljna igra. Da su vredeli igrali bi u NBA. Zna Sale sta radi i ne smetajte mu. Jokic jeste 4!
    (antiDebil, 13. avgust 2019 12:33)

    Слажем се да Сале зна шта ради, чак и у ситуацији када није позвао Калину. Сигурно постоји озбиљан разлог, јер је свакако по квалитету "виђен"на СП. Ефемпеовци би да угурају и Недовића али им није јасно да би онда отпао Гудурић. Концепција сваког селектора је 6 "ниских" и 6 високих играча, па ви рачунајте.
    Али нисам се зато јавио. Постало је проблематично што већина овде пише глупости, (због наглог преласка са фудбала на кошарку и ватерполо) и потпуне чињеничне неистине, због необавештености.
    Дакле, гледао сам целу каријеру Киће и Праје, па ми је смешно када прочитам овакву бесмислицу. Били су богови европске кошарке, званично проглашавани за најбоље европске кошаркаше и комплетирали ЗЛАТНЕ медаље на СВИМ елитним такмичењима, укључујући о Олимпијаду.
    Давали лагано 30-40 кошева када није постојала "тројка" итд. Кићу су морали да повреде намерно, да би изашао из игре (Дино Менегин на Е.П.)
    Праја је био ПОЗВАН да игра за БОСТОН СЕЛТИКСЕ, али је одбио и ту понуду (НБА није била популарна у Европи) и понуду Макабија (због политичких разлога).
     (Psihomodo, 13. avgust 2019 13:45)

    # Link komentara

  140. Jokic treba da pocinje i da zavrsava utakmice posto smo sa njim na terenu uvek u plusu, ne moze on da bude rezerva bilo kojem nasem centru cak i u pipremnim mecevima, pogotovo gde treba da se uigrava sa ekipom kao glavnim pokretacem svega u nasoj igri. Djordjevicu pamet u glavu i predji preko svoje sujete barem jednom u zivotu.
    (Miki, 13. avgust 2019 13:40)

    # Link komentara

  141. E jbg samo nam je falio i ovaj strucnjak. Alo majstore ovde imamo bar 1k njih koji znaju bolje od Saleta ali je zivot bio nepravedan prema njima, so hit the road
    (Bole, 13. avgust 2019 13:40)

    # Link komentara

  142. Kostace vas develo ovaj Sale nacionale. Imate NBA tim , a nijednu uigranu NBA akciju jos nisam video. Sve vidjeno je YU skola kosarke. Pored jednog genija Kokoskova, koji je medju mozda 5 njih u svetu, koji ima u malom prstu kompletnu i teoriju i praksu i Euro i USA kosarke, vi imate Saleta za trenera.
    (Slovenac, 13. avgust 2019 13:40)

    # Link komentara

  143. Analiziraju ameri, analiziraju. Zna to i Sale.
    (Zoran Koneski, 13. avgust 2019 13:39)

    # Link komentara

  144. nece njima tek nista biti jasno......
     (prekaljeni, 13. avgust 2019 13:39)

    # Link komentara

  145. Ovaj novinar zaboravlja jednu stvar,a to je da jos uvek 2 igraca moraju da otpadnu,tako da Sale mora da isprobava sve igrace,pogotovo centre jer ih ima 4 i verovatno ce jedan otpasti.I nema potrebe siliti da samo Jokic igra,kad imamo jos centara,valja da se saigraci i sa njima uigraju ! Verujem u Saleta!
    (Drug Ostoja, 13. avgust 2019 13:39)

    # Link komentara

  146. Dragi i postovani americki novinaru, da si pazljivije pratio utakmicu i statistiku, shvatio bi da je prvu i trecu cetvrtinu pocinjala petorka igraca koji konkurisu za mesto u 12 igraca i dobijaju priliku da se uigraju u sistem pa ce na osnovu nivoa uigravanja zasluziti mesto ili ne.
    Startna petorka je igrala drugu polovinu druge i cetvrte cetvrtine i to je bilo dovoljno za pobedu. Ostatak meca je sluzio za uigravanje niske, visoke postave kao i nekoliko defanzivnih kombinacija.
    Drugim recima, pripremna utakmica sluzi kao sto joj rec kaze, za pripremu, a posto je selektor rekao pre dvomeca da je i pobeda cilj meca, smatram da su svi ciljevi u solidnoj meri ispunjeni.
    Selektor koji svaki put donese medalju jednostavno nije za osporavanje. Sto se Jokica i NBA postave tice, oni igraju na takvom nivou da nakon par dana zajednickih priprema vec igraju na visokom nivou zajedno.
     (Dule, 13. avgust 2019 13:38)

    # Link komentara

  147. Sa pozitivnom atmosferom i drugarstvom i zajedništvom uz veliku zvezdu Jokića ovom timu je nebo granica!Upamtite ovaj komentar pa ćemo se čuti posle SP da li sam bio u pravu ili ne...
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 13. avgust 2019 13:36)

    # Link komentara

  148. samo jos ovo o mcbridu , covek je moron teski ... dovoljno je čuti neki od njegovih “dejli” podkasta da se primeti da nema pojma o cemu govori , ni o nba a kamoli o evropskoj kosarci ... ko njemu sad da objasni da preseason za nba i uigravanje za turnir nisu dve iste stvari ?
    (marko, 13. avgust 2019 13:33)

    # Link komentara

  149. Možda ljudi nisu primetili, ali meč sa Litvancima smo završili sa Jokicem na 5, a Bjelicom na 4. Tako će izgledati naša “prva petorka”. A prva petorka nije ona koja meč pocinje, već ona koja meč završava u tesnim zavrsnicama.
    (veliki strumf, 13. avgust 2019 13:33)

    # Link komentara

  150. Vidim nekima se ne Svidja moja konstatacija da su Saša Pavlovic i Novica Velickovic klasa za te Kiću i Praju. Ti Kića i Praja su igrali u kameno doba kada basket nije bio ozbiljna igra. Da su vredeli igrali bi u NBA. Zna Sale sta radi i ne smetajte mu. Jokic jeste 4!
    (antiDebil, 13. avgust 2019 12:33)

    Hehe imas srece panteru, ili si mozda jedan od ovih mojih drugara izroda, mozda si oba, sto me mnogo cesto cenzurisu na ovoj stranici inace bi ti do sada od muke izlazila pena na usta.
    U pravu si, nemaju pojima Kicanovic i Dalipagic, bolji su Rakocevic i Mileta Lisica, haha...
    (antiDebil, 13. avgust 2019 13:33)

    # Link komentara

  151. (Delije Čikago, 13. avgust 2019 12:36)
    Ko mrzi Amere?
    A i zanimljiv ti je nik, je l pišeš iz Amerike?
    (Red John, 13. avgust 2019 13:33)

    # Link komentara

  152. Bacena koska da igramo kako ameri kazu,dzabe nam servirate hamburger i koka kolu, imamo mi nasu slaninu i rakiju, zna Djordjevic sta radi gledajte svoja posla!
    (conka, 13. avgust 2019 12:01)

    Zna Djordjevic da ne kazem sta, ovaj Jokic i Jokic iz Denvera nebo i zemlja, vidi se i po ucinku
     (ilija, 13. avgust 2019 13:30)

    # Link komentara

  153. Prosto je neverovatno sta neki pisu i pravdaju neke poteze seletora. Jasno nam je svima,za koji god klub navijali,da je selektor nasa kosarkaska legenda i to vise nego zasluzeno. Ali kakve to veze ima sa trenerskim poslom???
    Covek je trener od 2006god...ima osvojena 2 kupa(PAO I Bajern) i osvojenu FIBA LS. Sa reprezentacijom izgubio tri finala...ili ako vam je lakse,osvojio 3 srebra. I sta sad??? Kao igrac moramo reci rodjeni pobednik jer je osvojio puno toga...a sta onda reci za 13 godina trenerskog posla???
    Jednostavno nije pobednik,nema tu zicu kao dok je bio igrac i tacka.
    I jos nesto...cetiri centra su trenutno u ekipi(jedan najbolji u NBA drugi je najbolji u EL,uz Bobija i Raduljicu) a mi imamo koliko akcija za te centre??? Pa imali smo isti broj pokusaja za 3 i za 2 poena a furas cetiri centra.
    Pesic kada je imao ovakve(slicne) igrace,pa on se prosetao EP gde smo sve tukli sa po 20 razlike u proseku. SP osvojio u Americi...i to je ta razlika,kad znas da osvajas i kad si vrhunski trener a nas selektor to nije jer rezultati to pokazuju,koliko god ga vi "branili" ili pokusavali da napravite "trenerskog maga" od njega.
    (Dusan, 13. avgust 2019 13:28)

    # Link komentara

  154. Polako... Nije moguce sve resiti u dve utakmice. Vazno je da se vidi ko kosi, a ko vodu nosi i to je vec dovoljno. Bice ovo jedna “zverska” postava.
    (Predrag, 13. avgust 2019 13:28)

    # Link komentara

  155. Antidebilu ne treba ovaj prefiks, sto dokazuje ovim izjavama i "poznavanju" kosarke!
     (Kopa'nicki vuk, 13. avgust 2019 13:24)

    # Link komentara

  156. Imajte samo jednu stvar u vidu, nakon toga ce vam sve ostalo biti jasno.
    Lucic i Milutinov nisu juce igrali a sigurno idu na SP, dakle Sale kao i uvek krije karte, kombinuje, nemoj samo Ameri da brinu.
    A nemojte ni vi, strucnjaci iz fotelje, uzmite pivo, neke grickalice i uzivajte, radujte se, psujte itd.
     (Mare, 13. avgust 2019 13:23)

    # Link komentara

  157. Hmmm...Ako se prisetimo unazad, bilo je čuvenih centarskim tandema pod košem:

    Divac-Pecarski
    Stevanović-Koprivica
    Divac-Rađa
    Savić-Rađa
    Sobin-Rađa, itd...

    I u NBA, u Houston Rockets-ima je postojao čuveni centarski tandem Hakeem Olajuwon(213 cm)-Ralph Sampson(224cm)

    itd...

    Zanimljivo je da su kod nas, u takvim situacijama, Žarko Paspalj ili Toni Kukoč (obojica sa po 208 cm), igrali na pozicijama broj tri !



    Iako je "Partizan" sa svojim tandemima tako harao Evropom i igrao F4 i osvojio titulu, sve je to bilo već dosta davno, košarka je evoluirala,
    ali eto malo podsećanja za razmišljanje :-)
    (djc-xxx, 13. avgust 2019 13:22)

    # Link komentara

  158. Naravno da se cude.Nema smisla igrati ovako.Raduljica i Milutinov ili ne daj boze Bobi samo smetaju kad je Jokic u igri.I to je ocigledno.Ali cini mi se da je Djordjevic u problemu.U smislu da mora da otpise jednog centra.A koga?!Jokic,ne sigurno.Milutinov,mozda najbolji centar Evrolige,Bobi,zna se ko je.E tu ostaje Radulja kao ocigledan visak,ali ga Djordjevic voli kao sina i zbog minulog rada nece da ga otpise.A jos bez Teodosica,tek je sad visak centara.
     (23, 13. avgust 2019 13:21)

    # Link komentara

  159. Nedovic i Kalinic nisu u timu?Nepravda!
     (ovoono, 13. avgust 2019 13:21)

    # Link komentara

  160. Kakvi likovi ovde provode vreme pisuci komentare bolje da ne dolazim vise ovde...
    (Brooklyn, 13. avgust 2019 13:20)

    # Link komentara

  161. Eto koliko ti znas kosarku. Lucic komotno igra i 3 i 4. Igraju je i Bjelica i Simonovic i Bircevic. Zato ce verovatno otpasti Guduric. Neverovatni ste sa tim pljuvanjem po Djordjevicu. On je selektor. Njegova je poslednja. NIje pozvao Kalinica sigurno je imao svoje razloge za to. Pljuvali bi vi sada i Bogija, ali ne smete posle briljantne utakmice sinoc. Lako se razotkrivate, ko ste i sta ste.
    (Merit Son, 13. avgust 2019 12:29)

    Игра Бирчевић али тренутно нема квалитет ни за ФМП а камоли репрезентативни дрес...Симоновић и Лучић могу да одиграју на 4-ци али нити један од њих нема довољно масе да изађе на крај са неким физички доминантним крилним центром.Једино је Калинић довољно снажан за тако нешто.Није Ђорђевић глуп,види он то одлично,зато и форсира Јокића на тој позицији.Затребаће му прије или касније...
    Што се Калинића тиче,лично и не осуђујем Ђорђевића због те одлуке иако је то луксуз који у овом тренутку нисам сигуран да можемо себи допустити...Превише је Калинић отишао у политичке воде,све мање се понаша као спортиста а све више као политичар.И то онај аутошовинистички.Вјерујем да многима у репрезентацији сметају његови ставови и да неби дошло до неких размирица није позван у тим док не поправи своје понашање.По мени исправан резон.
    (pssssst,It is I,Leclerc !, 13. avgust 2019 13:20)

    # Link komentara

  162. Moj skolski drug zivi u USA i odavno ima njihovo drzavljanstvo. Na FB je stalno pljuvao Trampa i njegovu politiku i na kraju su mu blokirali nalog pa je otvorio drugi. Kako je tek u Srbiji? Kalinic je reprezentativac, pricao je o politici i na kraju je odstranjen. Mislite da to moze u Srbiji a ne u USA? Onda se varate. Prema tome i on i vi i ja smo u istom sr..... pa pustite vise te price o Kalinicu.
    (Fifi, 13. avgust 2019 13:19)

    # Link komentara

  163. Pogledajmo to ovako: da li bi jedan Kokoškov, Obradović, Popović došao na to da se 20 dana pred početak prvenstva ne zna prva napadačka opcija, druga, treća? Da li bi iko od njih dopustio da se kompletna srpska košarkaška javnost u tom momentu pita hoće li Nikola Jokić, jedan od 4 najbolja igrača na svetu, biti ta centralna figura ili neće? Naravno da ne bi. Rekao bi: imam Jokića, da vidim ko mi uz njega još treba. Onda kao opcija b može igra na pik sa Teom, pa da vidim ko mi za to treba. Pa onda može i neki specijal sa Bobanom... Ovo što Đorđević radi, izmišlja toplu vodu, čisto je odraz njegove sujete i želje da on bude taj što je u centru pažnje, da se o njemu najviše priča po čaršiji, a ne o nekim igračima. Imamo ludu sreću što nam je najveća zvezda čovek sa minimumom sujete, inače bi u reprezentaciji odavno bila žestoko narušena atmosfera.
    (Ivan, 13. avgust 2019 13:17)

    # Link komentara

  164. Mislio sam da smo strucnjaci za snuker,fudbal, ali sad vidim da imamo i gomilu kosarkaskih strucnjaka. Divno.
    (HHH, 13. avgust 2019 13:15)

    # Link komentara

  165. Mora se iskoristiti ono što imamo.Igrali smo nekada tandeme Divac-Rebrača, Divac-Savić, Savić-Rebrača i to je odlično funkcionisalo na obe strane terena. Osim 2001. i 2004. Tomašević je u reprezentaciji uvek igrao četvorku i u paru sa drugim centrom, iako to nije njegova primarna pozicija.Ne vidim zašto ne bi funksionisao tandem Jokić-Milutinov, a protiv sporijih protivnika i Raduljica. Treba iskoristiti sve ofanzivne i defanzivne potencijale ove ekipe, a ne posmatrati košarku kao šablon.Baš kao što ni Bogdan nije plejmeker, ali da to ne znači da povremeno ne treba da preuzme odgovornost organizacije napada jer i on ume odlično da čita igru i razigrava saigrače.
    (Miki, 13. avgust 2019 12:40) Da igrali smo NEKADA , ali košarka nije više ta ista , to što je tada prolazilo danas ne može više
    (marko, 13. avgust 2019 13:15)

    # Link komentara

  166. Naravno da nije ali posto smo se pravili pametni i sutnili Kalinica iz politickih razloga sad mora Bjelica da igra trojku a Jokic cetvorku... sreca nasa da imamo 10 dobrih igraca inace bi prali kao dinje.
     (4k4.Dex, 13. avgust 2019 13:13)

    # Link komentara

  167. ok, da je Sale Đ nikakav selektor smo znali i ranije, s obzirom da je bio jedva prosječan igrač, što proizlazi jedno iz drugog.
    da je Bogdan slab košarkaš....i to smo znali vidi se iz statistike uostalom...nije sinoća dao ni 30 koševa...luzer.
    u stvari ni Teo više nije veliko iime...neće povređen da igra.za reprezentaciju..
    Novo je da Kića i Praja nisu bili ama baš nikakvi igrači....
    Izbaci Anti iz Nicka.....kompletniji ti je identitet tako
    Pretpostavljam da je košarka nastala u zapuštenom predgrađu Čukarice.....zaslugom jedne izuzetno plemenite i srdačne osobe, a ne na Kalemegdanu.....kako se priča
     (Kagan, 13. avgust 2019 13:13)

    # Link komentara

  168. То су наши момци и само их треба подржати па како буде... Без анализа и сувишних коментара. Имамо добру али баш добру екипу. Само гази...
    (Marko, 13. avgust 2019 13:11)

    # Link komentara

  169. Ne znaju Ameri, al’ zna Sale nacionale koji do sada nijedan klub nije napustio dobrovoljno.
    (ams, 13. avgust 2019 12:01)

    Samo osvojio srebro na olimpijadi, svetskom i evropskom (sa trecom postavom), sta on zna....
    (Djoka, 13. avgust

    A sta je osvojio sa panatom,bajernom,olimpijom i milanom?! Osvojio je otkaze
     (petarczv, 13. avgust 2019 13:11)

    # Link komentara

  170. Uopšte nije rekao da "sebično gleda" ni na šta. Ignorant = neupućen, u upotrebljenom kontekstu.
    (Peja, 13. avgust 2019 13:11)

    # Link komentara

  171. Da nije bilo Denvera ko zna kako bi završio Jokić. Oni su zapazili njegove sposobnosti sa dodavanjem i odlučili da naprave igru oko njega. Ipak su Ameri izmislili ovaj sport. Niko živi pre nekoliko godina nije verovao da ćemo u Jokiću imati igrača nosioca franšize. Niti im je tako nešto palo na pamet. Kada bi neka ekipe iz Evrope tako nešto uradila? Nikada. Meloun je bio na obe utakmice Srbije, čovek se usavršava kao trener, možda primeti još nekog koji bi mu se uklopio u Denveru za šampionsku titulu.
    (Ratko, 13. avgust 2019 13:10)

    # Link komentara

  172. I mi se cudimo, ali jednostavno se mora napraviti mesta za ljubimca rekreativca Raduljicu.
    (Kerberos, 13. avgust 2019 12:03)
    Ne mogu da verujem da cu ovo da napisem, ali cak je i Bircevic u ovom trenutku bolje resenje od Raduljice i Jokica na 4. Raduljica je skroz gotivan lik i mnogo je dao reprezentaciji, mnoooogo vise od 2+1 Birce, ali ne iskoristiti u punoj meri Jokica na 5 je samoubistvo.
    Po meni bi bolje resenje bilo i da je poveo Novicu ili Borisu, bolje bi oni zamenili Bjelicu...Ali Raduljica trenutno, pored Nikole , Bobija i Milutinovica :P, samo zauzima 1 mesto.
    (Pera Magic Mitic, 13. avgust 2019 13:09)

    # Link komentara

  173. Vidim nekima se ne Svidja moja konstatacija da su Saša Pavlovic i Novica Velickovic klasa za te Kiću i Praju. Ti Kića i Praja su igrali u kameno doba kada basket nije bio ozbiljna igra. Da su vredeli igrali bi u NBA. Zna Sale sta radi i ne smetajte mu. Jokic jeste 4!
    (antiDebil, 13. avgust 2019 12:33)

    Druže Kića i Praja su svetski priznati asovi i članovi kosarkaske kuće slavnih a pecaros i novica kompleksas ce biti zaboravljeni za par godina...
     (petarczv, 13. avgust 2019 13:08)

    # Link komentara

  174. Ako bismo trazili jedno logicno objasnjenje zasto Marjanovic pocinje utakmicu onda je to da on iznudi par licnih gresaka protivnickog centra da bi kasnije bio manji pritisak na Jokica. Sa druge strane, nema mnogo smisla igrati sa Marjanovicem a napad ne ide preko njega. Bobi treba da ima limitirane minute ali u tim minutima se moraju praviti akcije za njega. Ako protivnicki centri ne naprave nekoliko licnih na Bobiju onda je to lose odradjen posao. Naravno, to ne vazi za amere jer ce oni imati barem 4-5 igraca zaduzenih za Jokica. Mora se voditi racuna i o bonusu, cim protivnik iskoristi bonus Jokic mora biti u igri.
    (bskfan, 13. avgust 2019 13:08)

    # Link komentara

  175. I u Denveru Jokić ima Plamlija koji će da skače i pokriva rupe u reketu. Jokiću treba još jedan visoki igrač za skok u reketu. Po meni idealan bi za to bio Milutinov ili Raduljica. Ako otpadne Birčević mora neko na tu poziciju, a velikih igrača će trebati jer, videli ste Litvance, svi ogromni i krakati.
    (Pošteni pronalazač, 13. avgust 2019 13:07)

    # Link komentara

  176. Neka amerikanci gledaju i uce se kako se sa Jokicem uzima medalja, a ne da se ispadne u cetvrtfinalu plejofa.
     (gazda Topuzdic, 13. avgust 2019 13:06)

    # Link komentara

  177. ljudi ovo su pripremne utakmice...pa kad ce proba ako ne sad...experimentises,vidis sta pije vodu sta ne i kraj...pa bolje sad da vidi ko sta moze da odigra nego i jeku prvenstva...zato pripremne utakmice i postoje...
    (saško dete teško, 13. avgust 2019 12:25)

    Jel probao selektor litvanije valenchunasa na krilu? Jel je selektor francuske probao gobera na cetvorci?! Nije zato sto svaki bolji trener zna da tu nema sta da se proba nije to neki novi mladi igrač koji se traži u igri pa ga ti probas vec najbolji centar na svetu...
     (petarczv, 13. avgust 2019 13:05)

    # Link komentara

  178. Ovaj Amerikanac ko Amerikanac. Where is the show I am addicted too? Ali komentari ovih nasih klinaca nadojenih NBA mecevima i Eurolige reciklazom istih..e tooo. Nikako da shvate da turnirska kosarka (prvenstva) je jedna skroz druga dimenzija kosarke. Gde najbolje cuvas za kraj. Stro rece neko pametan najbolja petorka nije ona koja pocinje vec ona koja zavrsava neizvestan mec. E tako vam je sa repkom. Nasi treneri znaju da igraju turnire zato sto znaju da pripreme turnire zato sto znaju da sakriju sta treba sakriti tokom priprema, zato sto znaju da improvizuju kad evo recimo Teodosic otpadne..itd. i sl. Izvadite glave iz kutija djeco draga. Medalja na SP, EP, OI je nesto drugo od natamburavanja statistike po konferencijama ili grupnim fazama EL. Ili lepo zamolite Djordjevica da vam otkrije sve na pripremama pa upropasti zlato u najavi ;)
    (F4 puta 4, 13. avgust 2019 13:04)

    # Link komentara

  179. Da li se neko seca Vladimira Micova? Na kojoj on bese poziciji igra? He he
    (Kukatilo, 13. avgust 2019 12:25)

    Misliš onaj sto zaradjuje 2.5mil godisnje u armaniu?!
     (petarczv, 13. avgust 2019 13:03)

    # Link komentara

  180. Košarkaški "Krstičević" !!!…!!
    Sa ovim timom bih i ja osvojio zlatnu medalju !
    (prof dr CVETKO prvi, 13. avgust 2019 13:03)

    # Link komentara

  181. Sad sam ovim amerima poslao onaj gif gde Kianu Rivs u Matriksu stoji spreman i poziva napadaca laganim pokretom prstima, dodzi cici!
    (Sasa NS, 13. avgust 2019 12:23)

    Wow sigurno su ostali u čudu...
     (petarczv, 13. avgust 2019 13:01)

    # Link komentara

  182. Trenera ili selektora se komentarise samo i isključivo na osnovu rezultata. U Indianapolisu smo krenuli svetsko sa jednom petorkom, finale sa drugom, usled problema sa Radmanovicem, Gurovic je bio 6-7 igrač pa je eksplodirao protiv USA, stručno gledano, loš posao Pešića, ali čovek uzeo zlato i doviđenja... Kralj.
    (Nenad, 13. avgust 2019 12:21)

    Koje rezultate ima djordjrvic kao trener?!
     (petarczv, 13. avgust 2019 13:00)

    # Link komentara

  183. Jokic i jeste 4. Svi vi sto kszete da je 5 ste verovatno iz Zeleznika ili Grobari za koje su Kića i Praja bolji od Saše i Novice. Kosarka je napredovala a to Sale zna bolje od vas koji ni komentar ne umete da ukucate a da ne lupate u njemu.
    (antiDebil, 13. avgust 2019 12:18)

    Hahahahahahhahaahahha
     (petarczv, 13. avgust 2019 12:59)

    # Link komentara

  184. Mi smo izmislili kosarku sine, a ti si samo mali novinar. Da imate doping kontrolu u NBA ne bi nba ni postojao. Zato cutite i gledajte magiju srpske kosarke, da bi kad osvojimo, imali o cemu da pisete, drugo i taj jokic je nas igrac i talenat a ne americki. Tako da nemoj toliko sebi da laskate...
    (Aca, 13. avgust 2019 12:59)

    # Link komentara

  185. Vidim nekima se ne Svidja moja konstatacija da su Saša Pavlovic i Novica Velickovic klasa za te Kiću i Praju. Ti Kića i Praja su igrali u kameno doba kada basket nije bio ozbiljna igra. Da su vredeli igrali bi u NBA. Zna Sale sta radi i ne smetajte mu. Jokic jeste 4!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (antiDebil, 13. avgust 2019 12:33)

    Praja je bio pred sklapanjem ugovora sa Lejkersima, bio je u Bostonu ali je odustao jer onda ne bi mogao da igra za našu reprezentaciju (tad su bila takva vremena), i on se odlučio za reprezentaciju... (To se zove rodoljublje!) Proguglaj malo, nije teško. Ima nas starijih koji se toga sećamo.
    (Vasa, 13. avgust 2019 12:59)

    # Link komentara

  186. @Vidim nekima se ne Svidja moja konstatacija da su Saša Pavlovic i Novica Velickovic klasa za te Kiću i Praju. Ti Kića i Praja su igrali u kameno doba kada basket nije bio ozbiljna igra. Da su vredeli igrali bi u NBA. Zna Sale sta radi i ne smetajte mu. Jokic jeste 4!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (antiDebil, 13. avgust 2019 12:33)

    Je l' znaš ti da je taj Praja imao odraz oko jednog metra iz mesta, a Kićanović proglašen za najboljeg SPORTISTU Jugoslavije u 20. veku... Novica ne može skok-šut da izvede. Stavljaš u istu rečenicu Kićanovića i Dalipagića sa Veličkovićem i Pavlovićem, ccc.
    (bBb, 13. avgust 2019 12:58)

    # Link komentara

  187. I mi se cudimo, ali aj vi to objasnite Djordjevicu...
    Voli da radi sve bez rezona, kao da se inati svima...
    (Rozen, 13. avgust 2019 12:58)

    # Link komentara

  188. Problem je i što se mnogo forsira Bogdan u akcijama, nenormalna sloboda pri šutu, bilo da tog dana lopta ulazi u koš ili ne. Kao da je svima teško, počevši od selektora Djordjevića pa do igrača, da poslože hijerarhiju tako da se zna da je Jokić glavni.
    Uz dužno poštovanje, Bogdanović nije ni u prvoj petorci u Kingsima, a Nikola je u prvoj petorci čitave lige. Nisu to nijanse.
    (Milan, 13. avgust 2019 12:57)

    # Link komentara

  189. Realove pripremne utakmice su nebitne, a srpske si najbitnije i to je to, ovo ćemo igrati čitavo prvenstvo! Gospode Bože...

    - Omalovažavanje Birčevića, ok ispada. Jedna četvorka manje.
    - Bjelica dabl-dabl mašina na poziciji 3, čovek koji može svaki šut da pogodi i okrene utakmicu, masakr ga je stavljati na 4.
    - Simonović čovek zadatka i sjajnog šuta, kao Bjelica mnogo korisniji na poziciji 3.
    - Lučić kao Bjelica.
    - Raduljicu želite da ispadne.
    - Milutinov ili Boban na 4?

    A svako od vas nije pogodio u životu više od 100 otvorenih šuteva na basketu daje sebi za pravo da priča o košarci čoveku koji je pogađao VIŠE puta za najsjajnija odličja u poslednjim sekundama.

    Sram vas bilo! I Teodosića pljujete...
     (Wild West, 13. avgust 2019 12:56)

    # Link komentara

  190. gomila besmisla. o kosarci van amerike amerikanci - cast izuzetcima - ne znaju nista. evropski kosarkasi su obuceniji za timsku kosarku milion puta vise od amera. jokic ce samo nekoliko minuta tokom utakmice igrati na poziciji 4 i to samo u odredjenim slucajevima, i to i filip visnjic vidi. a vrlo je inteligentan i sposoban da to odradi vrhunski. bogdan na 2, beli na 4 i jokic na 5 cemo najcesce gledati, a pametni timovi ne seku sebi ruke i skracuju opcije u napadu i odbrani i pripremni mecevi za to i sluze.
     (bobtejL, 13. avgust 2019 12:56)

    # Link komentara

  191. Samo osvojio srebro na olimpijadi, svetskom i evropskom (sa trecom postavom), sta on zna....
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djoka, 13. avgust 2019 12:21)

    Ne znam koliko si kompetentan da komentarišeš dešavanja u vezi sa reprezentacijom, ali evo statistike radi da navedemo koji su to igrači bili u sastavu te kako kažeš treće postave, a koji su trenutno među 13 kandidata za put na SP.
    1) Jović 2) Micić 3) Bogdanović 4) Milosavljević 5) Gudurić 6) Lučić 7) Birčević 8) Marjanović
    Izgleda da na SP idemo oslabljeni jer nam 2/3 ekipe čine igrači iz treće postave!

    Srećom nije tako, i ja i dalje mislim da smo kandidati za zlato, kao što smo to bili i na gorepomenutom EP.
    (Kalkulacija, 13. avgust 2019 12:55)

    # Link komentara

  192. THE NJ:

    Jokic ce biti centar u repki, ali igrace i dosta poziciju krila..
    Zavisi od protivnika,i od situacije.
    Mislim da je svima jasno da najbolja petorka je;:
    Jovic-Bogdanovic-Milosavljevic-Bjelica-Jokic...
    Ali tu se vidi ne dostatak Tea, jer namoba beka u liniji, ko ce uci sa klupe?
    Inace,Milosavljevic je pravo otkrice, igra odlicno, zrelo,i definitivno zasluzuje mesto u startni 5..
    Ali radi Raduljice, Teo je potreban, jer Radulja uz Tea garantuje 8-10 poena..
    Inace, cekamo Gudurica, jer on bi bio taj bek,koji ceuci sklupe, lupiti 7-10 poena..Odlican je suter, i treba ga hraniti loptama..
    To je to, ako proradi Gudura,nista posebno, oko 7-9poena uz Simonovica,Jovica,Raduljica, Lucic, to bi bilo oko 35 klupe, i ocekujem oko 40-45 startera... Nas bi dovelo na oko 80-85 poena po tekmi, sto bi nas prakticno ucinilo gotovo nepobedivim, jer malo koja ekippa, osim amera,ima taj broj poena u rukama..
    AjmO ORLOVI... POMAZE BOG..
    (sasa the red baron, 13. avgust 2019 12:55)

    # Link komentara

  193. Ako moze neki fanaticni branilac trenerskog dela saleta djordjevica da pojasni kako je u svakom klubu koji je trenirao dobio otkaz? Hvala...Molim bez komentara o njegovim igrackim kvalitetima...
     (petarczv, 13. avgust 2019 12:52)

    # Link komentara

  194. Sa Melounom umesto Đorđevića doguraćemo do medalje. Još je vreme da se Melounu izruči srpski pasoš. Ako nije moguće, ima još vremena da preuzme Kokoškov ili Pešić. Sa ova dva zlato je naše.
    Samo da se Jokiću ne zgade ovi pseudo-stručnjaci u "stručnom" štabu pa da otkaže učešće u reprezentaciji za nekih 7 godina.
    (vozač demokrata, 13. avgust 2019 12:52)

    # Link komentara

  195. Jokić ima kvaliteta da može igrati i pleja.Čovek je genije ove igre.Naša je sreća što je Srbin!Igraće on centra ne sikiram se ja....
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 13. avgust 2019 12:03)

    Ja se sekiram kako nisi uspeo da prvi ostaviš komentar...
     (petarczv, 13. avgust 2019 12:51)

    # Link komentara

  196. Koristimo ga kako daje najveci doprinos ekipi, ovo je timski sport, a ne NBA!
    (ST, 13. avgust 2019 12:01)

    Najveci doprinos daje na poziciji 5 kako u nba tako i iza zgrade... Ali mora raduljica da igra na silu kako bi sale uzeo procenat...
     (petarczv, 13. avgust 2019 12:50)

    # Link komentara

  197. Samo kod celavog "strucnjaka" najbolji centar nba lige igra na cetvorci...
     (petarczv, 13. avgust 2019 12:48)

    # Link komentara

  198. Ovaj antiDebil ne zasluzuje da mu se objavljuju komentari. Ranije je vredjao komsiluk sada je poceo i nase legende. Ko vredja Kicu i Praju taj nije svoj
     (Grobar, 13. avgust 2019 12:44)

    # Link komentara

  199. Djordjevic improvizuje a to bi moglo da nam se obije o glavu. Imas igraca koji je najbolji na svetu na svojoj poziciji i ti mu ne dajes tu ulogu. Isto kao da Ronalda stavis da igra veznog ili Modrica da igra spica. Ne shvataju Ameri da se kod nas vrednuje kumovsko-drugarska veza, minuli rad, stranacka pripadnost, odanost vodji...
    (stranger, 13. avgust 2019 12:23)

    # Link komentara

    Neke ptice nikad ne polete. Pripadnost strankama...kosarka... na cemu si brate, daj malo i nama.
    (Milan, 13. avgust 2019 12:43)

    # Link komentara

  200. PRIPREMNE SU utakmice ,ne igraju se sve konbinacije ! Ali činjenica da nikada nismo igrali ovakvu taktiku sa POINT-CENTAR sistemom !!! NIKO nije pre Denvera (ako je zautehu). Samo strpljivo ! Mada je velik hendikep ne igranje TEODOSIĆA . Šteta ,kakve bi to bile konbinacije ......pogotovu u taktičkom smislu ! Djordjević je na potezu !!!
    (MPP, 13. avgust 2019 12:42)

    # Link komentara

  201. Ovo su samo pripremni mecevi. Jokic ce tek biti pravi na prvenstvu.
    (Iskreno?, 13. avgust 2019 12:40)

    # Link komentara

  202. Imaće Jokić minuta i na četiri, pre svega zato što imamo igrača kao što je Milutinov koji nije za 8-10 minuta jer je naš najbolji defanzivni centar i biće potreban i on na terenu. Mora se iskoristiti ono što imamo.

    Igrali smo nekada tandeme Divac-Rebrača, Divac-Savić, Savić-Rebrača i to je odlično funkcionisalo na obe strane terena.


    Osim 2001. i 2004. Tomašević je u reprezentaciji uvek igrao četvorku i u paru sa drugim centrom, iako to nije njegova primarna pozicija.

    Ne vidim zašto ne bi funksionisao tandem Jokić-Milutinov, a protiv sporijih protivnika i Raduljica. Treba iskoristiti sve ofanzivne i defanzivne potencijale ove ekipe, a ne posmatrati košarku kao šablon.

    Baš kao što ni Bogdan nije plejmeker, ali da to ne znači da povremeno ne treba da preuzme odgovornost organizacije napada jer i on ume odlično da čita igru i razigrava saigrače.
    (Miki, 13. avgust 2019 12:40)

    # Link komentara

  203. @antiDebil ... ti si prvi koji je za mojih 56 godina rekao za Kicu i Praju da nisu igraci. i jos si dobio gomilu pluseva. Zalosno po vas mlade da cenite Moku Kicu Praju Ducija manje nego Novicu... nemam reci.
     (Ljubitelj kosarke, 13. avgust 2019 12:39)

    # Link komentara

  204. Nikola je poceo svoju karijeru u Somboru i decko je cele mladje selekcije prosao na poziciji krilnog centra. A danasnja kosarka je toliko evoluirala da vise nema igraca koji igraju samo jednu poziciju. Danasnji bekovi igraju sve od 1 do 3, a centri ako ne mogu da sutiraju su odma u hendikepu. Ne brinem se ja za Joku da moze fantasticno da se snadje sta god mu Sale trazi od njega!
    (Munja, 13. avgust 2019 12:17)

    Kakve veze ima šta je Jokić igrao kad je imao 17 godina i 80kg?
    Sada ima 24 godine, visok je preko 210 i 120 kg. Centri su po pravilu najsporiji igrači u ekipi, a Jokić nije dovoljno brz da juri protivničku četvorku. Ako staviš Jokića na poziciju 4, onda na poziciju 5 mora da ide još jedan spor igrač, a ni naši bekovi nisu baš nešto jako brzi...
    (CarloNS, 13. avgust 2019 12:38)

    # Link komentara

  205. Prva petorka je ona koja zavrsava neisvestan mec a ne koja pocinje
    (srx, 13. avgust 2019 12:37)

    # Link komentara

  206. Ne znaju Ameri, al’ zna Sale nacionale koji do sada nijedan klub nije napustio dobrovoljno.
    (ams, 13. avgust 2019 12:01)

    Samo osvojio srebro na olimpijadi, svetskom i evropskom (sa trecom postavom), sta on zna....
    (Djoka, 13. avgust

    Sa timom kojim je raspolagao inace je to njegova velika zasluga...
    Vec u kvalifikacijama sa nekim drugim igracima pokazao je svoju strucnost...
     (pao,bejern...neka se spremi virtus, 13. avgust 2019 12:36)

    # Link komentara

  207. Fantastična analiza, ma koliko mrzeli amere...
     (Delije Čikago, 13. avgust 2019 12:36)

    # Link komentara

  208. Ne brinem ja ali ni Sale kada je Jokic u igri nego kad je na klupi. Smesni su oni koji misle da ce on ulaziti sa klupe? Sale koristi ove utakmice da u toj situaciji uigra tim. Imali smo 10 razlike i na terenu nisu bili Jokic i BB. Litvanci su smanjili na 2 kosa? Sve ce to da dodje na svoje, bitno je da prorade neki igraci, znamo koji a Jokic ce lako da odigra svoju igru. Oni koji ocekuju da postize 30 kosa po utakmici su se malo zeznuli. Ti timovi gube. Jos 4 igraca uz Jokica moraju da budu dvocifreni. Onda se dobijaju utakmice.
    (123, 13. avgust 2019 12:35)

    # Link komentara

  209. Ovde nesme da se napise rec protiv Amerike. Zivela Amerika! Da li je sada ok?
    (VojaVucic, 13. avgust 2019 12:35)

    # Link komentara

  210. Ne brinem ja ali ni Sale kada je Jokic u igri nego kad je na klupi. Smesni su oni koji misle da ce on ulaziti sa klupe? Sale koristi ove utakmice da u toj situaciji uigra tim. Imali smo 10 razlike i na terenu nisu bili Jokic i BB. Litvanci su smanjili na 2 kosa? Sve ce to da dodje na svoje, bitno je da prorade neki igraci, znamo koji a Jokic ce lako da odigra svoju igru. Oni koji ocekuju da postize 30 kosa po utakmici su se malo zeznuli. Ti timovi gube. Jos 4 igraca uz Jokica moraju da budu dvocifreni. Onda se dobijaju utakmice.
    (123, 13. avgust 2019 12:35)

    # Link komentara

  211. Na zalost iznudjeno resenje zbog nedostatka rezervne četvorke. Ali to rešenje kod nas radi ;) Samo pogledajte kako su saradjivali Jokic i Raduljica u prvoj utakmici protiv amera na OI u Riju 2016. godine. To je bila uzivancija za gledanje sta su radili Kazinsu i DeAndre Dzordanu i uz put ubacili Jokic 25p 6sk 3 as za 30ak minuta a Raduljica 18 p za 15ak minuta. Druga je ovo igra u odnosu na NBA, manji je teren, manje je prostora, manje je utakmica, posle grupa imas klasican kup nock-out sistem, nema popravnog. Tako da svoj ti posao gledaj majstore.
    (vlado, 13. avgust 2019 12:34)

    # Link komentara

  212. Vidim nekima se ne Svidja moja konstatacija da su Saša Pavlovic i Novica Velickovic klasa za te Kiću i Praju. Ti Kića i Praja su igrali u kameno doba kada basket nije bio ozbiljna igra. Da su vredeli igrali bi u NBA. Zna Sale sta radi i ne smetajte mu. Jokic jeste 4!
     (antiDebil, 13. avgust 2019 12:33)

    # Link komentara

  213. daj te ljudi ne cimajte se vise ko ce da ispadne ako ne bude vecih iznenadjenja ispada bircevic iz prostog razloga jer imamo dosta visokih ugraca imamo centre marjanovica i milutinova jokic je unverzalac beli je tu raduljica u kini igra 4 tvorku i vise mu to odogovara sam je reko tako da ako se teo ne oporavi sledeci otpada bircevic
    (Stari buldog, 13. avgust 2019 12:33)

    # Link komentara

  214. Meni najsmesnije sto od svega napisanog ja samo primetih da STE maybe I'm ignorant preveli sa sebicno primetih 🤣🤣
    (Ivana, 13. avgust 2019 12:33)

    # Link komentara

  215. Čekao sam da vidim Jokića u "Fiba košarci" i kako će se snaći,i ovo izgleda nestvarno.Čovek je klasa,izgleda neverovatno moćno,a mislim da je tek na 50 posto,kad jos podigne formu...NAJBOLJI CENTAR SVETA NEMA ŠTA DA TRAŽI NA POZICIJI 4.KAKO ON DA BRANI GALINARIJA,samo će nakupiti lične greške.Ameri su u pravu.Naš problem je što mi nemamo alternativu za Bjelicu.Za "malu petorku",sa Jokicem na poziciji 5,strašno nam fali Kalinić.Na kraju će sve leći na svoje,Jokic ce igrati na poziciji 5,Bjelica će igrati 30 i kusur minuta(ove ključne utakmice),na poziciji 4,menjace će ga malo Bircevic,malo više Lučić.
     (roten, 13. avgust 2019 12:31)

    # Link komentara

  216. Јокић на 4-ци је директна последица непозивања Калинића за СП...Осим Бјелице ми тренутно немамо крштеног крилног центра.Ни Калинићу то није природна позиција али је игра сасвим добро.Када имате Бирчевића као једину алтернативу онда морате да смислите нешто ново а то је гурање Јокића по сваку цијену на ту позицију иако се види да му не прија...Не бих сада да улазим у разлоге непозивања Калинића,(не)оправданост таквог поступка само указујем да је разлог ове тактичке замисли Ђорђевића више сила прилика него потенцијална корист.
    (pssssst,It is I,Leclerc !, 13. avgust 2019 12:15)

    Eto koliko ti znas kosarku. Lucic komotno igra i 3 i 4. Igraju je i Bjelica i Simonovic i Bircevic. Zato ce verovatno otpasti Guduric. Neverovatni ste sa tim pljuvanjem po Djordjevicu. On je selektor. Njegova je poslednja. NIje pozvao Kalinica sigurno je imao svoje razloge za to. Pljuvali bi vi sada i Bogija, ali ne smete posle briljantne utakmice sinoc. Lako se razotkrivate, ko ste i sta ste.
    (Merit Son, 13. avgust 2019 12:29)

    # Link komentara

  217. По овоме, Милутинов и Лучић неће ни ићи у Кину. Ако те селектор не смести у први тим онда ниси звезда. Нисам знао да су припремне утакмице тако важне да треба најбоље играче израбљивати и показивати како би неко са стране желео. Да је тако, Пешић 2002. би био најгори селектор. На турниру у Београду изгубисмо глатко сва три меча у пуном саставу (Бодирога, Стојаковић, Дивац, Јарић...), а селектор их називао путујућим циркусом. Када оно, посташе светски прваци.
    (Иван-Ниш, 13. avgust 2019 12:28)

    # Link komentara

  218. Svasta moze da se nadje na netu, pa i ovo. Kad ce da proba sve sto moze da se proba ako ne sad? Pa nismo finale igrali, a i lik je nebitan potpuno.
    Budalastina.
     (jashtaman, 13. avgust 2019 12:27)

    # Link komentara

  219. Ne znaju Ameri, al’ zna Sale nacionale koji do sada nijedan klub nije napustio dobrovoljno.
    (ams, 13. avgust 2019 12:01)

    Ti bi najvise voleo da je Radonjic selektor, ali se to nikada nece desiti ;)
     (Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom, 13. avgust 2019 12:27)

    # Link komentara

  220. Aman ljudi ovo je pripremna utakmica i isprobavaju se razne varijante i taktike.
     (dane007, 13. avgust 2019 12:26)

    # Link komentara

  221. Tacno je da je manje vazno ko startuje ali se ipak treba ponasati kao sav normalan svet. Najbolja petorka treba da pocne utakmicu jer je to stvar prestiza. Ne postoji nijedan razlog da najbolji igraci utakmicu pocinju sa klupe. Sto se tice igre Jokica na mestu krilnog centra, taj deo vise nije sporan jer je svima jasno da je Jokic centar i da jedini razlog sto jedan deo utakmice igra na drugoj poziciji taj jer smo na poziciji krilnog centa tanki. Raduljica ima dobar sut i moze da odglumi igru Milsapa, tj. da u odbrani igra blize kosu i cuva protivnickog centra (da bi Jokica sacuvao od licnih gresaka) a da u napadu koristi Jokiceve prodore i oslobadja se za laka zakucavanja. Sa Jokicem u igri nece biti vecih problema, pitanje je samo kako preziveti 5-6 minuta bez Jokica.
    (bskfan, 13. avgust 2019 12:25)

    # Link komentara

  222. ljudi ovo su pripremne utakmice...pa kad ce proba ako ne sad...experimentises,vidis sta pije vodu sta ne i kraj...pa bolje sad da vidi ko sta moze da odigra nego i jeku prvenstva...zato pripremne utakmice i postoje...
     (saško dete teško, 13. avgust 2019 12:25)

    # Link komentara

  223. Da li se neko seca Vladimira Micova? Na kojoj on bese poziciji igra? He he
     (Kukatilo, 13. avgust 2019 12:25)

    # Link komentara

  224. Najbolje da igra kako će igrati na prvenstvu da otvori sve karte kako bi se protivnici spremili što bolje bez iznenađenja umesto što isprobava kombinacije koje će koristitik ad regularno zapne... a ameri ko ameri samoživi... koga bre za.ole za koga će navijati neki tamo novinar...
     (Maksa, 13. avgust 2019 12:24)

    # Link komentara

  225. U Americi je stvoren kult startne petorke i tamo ona ima mnogo veći značaj nego u Evropi, npr. ni Teodosić na vrhuncu svoje karijere u CSKA nije započinjao mečeve već je ulazio sa klupe par minuta nakon početka meča i niko sa tim nije imao problem iako je imao status najboljeg pleja u Evropi.
     (Dzoni lik, 13. avgust 2019 12:24)

    # Link komentara

  226. Americka filozofija... Prvo, velika je razlika izmedju startne petorke (tim koji pocinje mec) i prve petorke. Jokic je u Srbiji naravno u prvoj petorci, ali svaki mec se pocinje po potrebi u odnosu na protivnika. Drugo, ovo su pripreme i isprobava se svaka moguca kombinacija i akcija, pa tako Jokic ide i na poziciju 4. On je svakako na 5-ici bolji bar 40% i nadam se da ce tako biti na SP. Nurkic je iz Denvera upravo zato i otisao, kad se videlo da Nikola ne moze na 4.
    (estiar, 13. avgust 2019 12:24)

    # Link komentara

  227. Djordjevic improvizuje a to bi moglo da nam se obije o glavu. Imas igraca koji je najbolji na svetu na svojoj poziciji i ti mu ne dajes tu ulogu. Isto kao da Ronalda stavis da igra veznog ili Modrica da igra spica. Ne shvataju Ameri da se kod nas vrednuje kumovsko-drugarska veza, minuli rad, stranacka pripadnost, odanost vodji...
    (stranger, 13. avgust 2019 12:23)

    # Link komentara

  228. Sad sam ovim amerima poslao onaj gif gde Kianu Rivs u Matriksu stoji spreman i poziva napadaca laganim pokretom prstima, dodzi cici!
    (Sasa NS, 13. avgust 2019 12:23)

    # Link komentara

  229. u pravu su ljudi. Igra sa dva centra nije nesto sto treba igrati cesto. Mozes ponekad, da iznenadis malo protivnika, ali ne ovako cesto kao sto mi igramo. Sa Jokicem treba staviti igrace koji dobro sutiraju trojke i koji cesto protrcavaju kroz reket. Time se ostavlja dosta prostora Jokicu, ili da sutne za tri ili da igra jedan na jedan ledjima prema kosu. Ovako na cetvorci nije imao priliku nijednom da sutne za tri, dok blize kosu uvek ide udvajanje.
    Prva petorka:
    1. Micic
    2. Bogdanovic
    3. Simonovic (trenutno je korisniji nego Guduric, ovaj i dalje je nesto stegnut)
    4. Bjelica
    5. Jokic
    Druga petorka je malo defanzivnija:
    1. Jovic
    2. Milosavljevic
    3. Guduric
    4. Lucic
    5. Marjanovic (Milutinov)

    Bircevic ili Raduljica otpadaju. Jeste steta, mozemo mi da pricamo sta hocemo ali cinjenica je da njih dvoje uvek dobro odigraju za reprezentaciju
    (s, 13. avgust 2019 12:22)

    # Link komentara

  230. Ne znaju Ameri, al’ zna Sale nacionale koji do sada nijedan klub nije napustio dobrovoljno.
    (ams, 13. avgust 2019 12:01)

    Samo osvojio srebro na olimpijadi, svetskom i evropskom (sa trecom postavom), sta on zna....
     (Djoka, 13. avgust 2019 12:21)

    # Link komentara

  231. Trenera ili selektora se komentarise samo i isključivo na osnovu rezultata. U Indianapolisu smo krenuli svetsko sa jednom petorkom, finale sa drugom, usled problema sa Radmanovicem, Gurovic je bio 6-7 igrač pa je eksplodirao protiv USA, stručno gledano, loš posao Pešića, ali čovek uzeo zlato i doviđenja... Kralj.
     (Nenad, 13. avgust 2019 12:21)

    # Link komentara

  232. @umetnik

    Umetniče, veliki je značaj prve petorke. Ne samo zbog statusa u timu, nego jednostavno nekim igračima mnogo znači da "počnu" utakmicu, posle mogu da izadju više puta, nije im problem ali ako ne počnu, posle se ne sastave...nekim drugima je to svejedno ali psihološki jeste jako važno...
     (Tirana 22.04.1945., 13. avgust 2019 12:20)

    # Link komentara

  233. Bacena koska da igramo kako ameri kazu,dzabe nam servirate hamburger i koka kolu, imamo mi nasu slaninu i rakiju, zna Djordjevic sta radi gledajte svoja posla!
    (conka, 13. avgust 2019 12:01)

    bajo moj, dokle to ide! poturili lika što ima 7k na twitteru, ceo internet sad bruji o ovome! Ne daj se Sale dušmanima, ma pusti i ovu četvoricu što su ritvitovali!
     (kudravi, 13. avgust 2019 12:18)

    # Link komentara

  234. Jokic i jeste 4. Svi vi sto kszete da je 5 ste verovatno iz Zeleznika ili Grobari za koje su Kića i Praja bolji od Saše i Novice. Kosarka je napredovala a to Sale zna bolje od vas koji ni komentar ne umete da ukucate a da ne lupate u njemu.
     (antiDebil, 13. avgust 2019 12:18)

    # Link komentara

  235. I ja se čudom čudim.Zaista kad su u igri on i Raduljica ili Milutinov,ovaj drugi samo smeta.To je ocigledno.
     (23, 13. avgust 2019 12:18)

    # Link komentara

  236. Ne znaju da mi imamo pobratimskih trenera? Dok onaj pravi radi u NBA ligi. No, zato Raduljica "cepa"..kineska liga plače za njim
    (Marko, 13. avgust 2019 12:18)

    # Link komentara

  237. Ja ne razumem ljude koji krikuju Saleta. Sa kojim pravom oni to rade?! Pa covek nas drži konstantno u vrhu svetske košarke godinama...
     (mija, 13. avgust 2019 12:17)

    # Link komentara

  238. Nikola je poceo svoju karijeru u Somboru i decko je cele mladje selekcije prosao na poziciji krilnog centra. A danasnja kosarka je toliko evoluirala da vise nema igraca koji igraju samo jednu poziciju. Danasnji bekovi igraju sve od 1 do 3, a centri ako ne mogu da sutiraju su odma u hendikepu. Ne brinem se ja za Joku da moze fantasticno da se snadje sta god mu Sale trazi od njega!
    (Munja, 13. avgust 2019 12:17)

    # Link komentara

  239. Ja ne mogu da verujem šta čitam ovde. Da ovde ljudi pišu ironično kao "Ma šta oni znaju, zna bolje ćelavi" i tome sl. Znači vi hoćete da kažete da je neko stručniji od Saše Đorđevića i celog stručnog tima u reprezentaciji samo zato što je iz Amerike, pa makar to bio i neki sportski novinar iz Denvera za koga nikad ne biste čuli da Jokić ne igra tamo. On je sportski novinar i iznosi svoje mišljenje koje iznese i po 500 ljudi ovde u komentarima, pa ne znači da su svi u pravu. Sad će neko da mi kaže "Pa dobro, on je ipak novinar". Novinar je i Stiven A. Smit, pa ko prati NBA razumeće o čemu pričam.
     (Heteria, 13. avgust 2019 12:15)

    # Link komentara

  240. Јокић на 4-ци је директна последица непозивања Калинића за СП...Осим Бјелице ми тренутно немамо крштеног крилног центра.Ни Калинићу то није природна позиција али је игра сасвим добро.Када имате Бирчевића као једину алтернативу онда морате да смислите нешто ново а то је гурање Јокића по сваку цијену на ту позицију иако се види да му не прија...Не бих сада да улазим у разлоге непозивања Калинића,(не)оправданост таквог поступка само указујем да је разлог ове тактичке замисли Ђорђевића више сила прилика него потенцијална корист.
    (pssssst,It is I,Leclerc !, 13. avgust 2019 12:15)

    # Link komentara

  241. A znači pratite,pratite...Šta bi od onog da su jedina konkurencija Španija i Francuska Americi?
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 13. avgust 2019 12:13)

    # Link komentara

  242. Mekbejtu je verovatno tesko da razume sujetu naseg selektora. Saletu kapa dole kao igracu, kao trener 4/10. Ima neobjasnjivu potrebu da sebe stalno istice ispred igraca I dokazuje se kao autoritet.
    (Neca, 13. avgust 2019 12:13)

    # Link komentara

  243. Bacena koska da igramo kako ameri kazu,dzabe nam servirate hamburger i koka kolu, imamo mi nasu slaninu i rakiju, zna Djordjevic sta radi gledajte svoja posla

    Kuju se zavere, ne mogu da spavaju zbog nas... Poslednja dva mec sa nama imaju +68, toliko su isprepadani od ostatka sveta da su poslali peti tim po kvalitetu.
     (Losmi, 13. avgust 2019 12:13)

    # Link komentara

  244. Ma šta Ameri znaju!Jokić je četvorka i kraj.Koja bre prva petorka starter je Birčević!Ko Nagetsi,Meloun --ma nemaju oni pojma!
    I mi na basketu ispred zgrade smo se čudili što Kalina i Nedovic ne idu.
    Zaključili da nemamo pojma!
    (Zju, 13. avgust 2019 12:13)

    # Link komentara

  245. a denver dve godine koristio jokica na poziciji 4 hahaha meloun prevara od trenera!
     (sorosevmali, 13. avgust 2019 12:11)

    # Link komentara

  246. @umetnik Znaci da ne pratis kosarku! Amerima je to najvaznije, pitanje zivota i smrti, da si startna petorka... Naravno da je pogresno razmisljanje, ali je i tvoje iscudjavanje, da tako gledaju na kosarku, cudno:)

    .
     (Jumko, 13. avgust 2019 12:11)

    # Link komentara

  247. Jedno je sigurno,selektor nema taj luksuz da koristi Teodosića i hteo ne hteo,moraće da predje na igru preko Jokera,da bi nadoknadio asistencije i protok lopte u napadu.Uz "krvavu" odbranu i potencijal koji imamo zlato nije daleko!
    P.S. Kuzmić nedostaje mnogo!
     (Dejan, 13. avgust 2019 12:11)

    # Link komentara

  248. Amerikanci zbunjeni, a mi ludi k'o struja.
    (Serbissimo, 13. avgust 2019 12:11)

    # Link komentara

  249. Amerikancima je verovatno teško da shvate da Srbija i Litvanija NIKADA neće igrati utakmicu gde će igrači da žvaću žvaku i gde će kroz razmaknutu odbranu da se zakucava iza leđa sa 20 metara.
    (Vlada, 13. avgust 2019 12:10)

    # Link komentara

  250. i kap playa cemo ga koristiti bre , nas je :)
     (NapaćeniPenzos, 13. avgust 2019 12:10)

    # Link komentara

  251. Овај лик очигледно не раздваја припреме од првенства....подршка Салету! Бог с'нама!
    (Ранко Милановић Република Српска, 13. avgust 2019 12:10)

    # Link komentara

  252. Šta u evropskom shvatanju košarke uopšte znači prva petorka? U Partizanu smo imali Slavka Vraneša koji je uvek počinjao utakmicu, a definitivno nije bio među samim nosiocima igre, iako je imao svoje dobre role. Ameri imaju startere I šestog čoveka sa značajnom minutažom, dok ostali sa klupe igraju epizode uloge. Evropski treneri često na startu ne izvode neke udarne igle i često starteri zavise od toga za šta se opredelio protivnički trener. Ovaj novinar očigledno ne prati mnogo košarke izvan NBA.
     (Del Piero#10, 13. avgust 2019 12:10)

    # Link komentara

  253. Овај лик очигледно не раздваја припреме од првенства....подршка Салету! Бог с'нама!
    (Ранко Милановић Република Српска, 13. avgust 2019 12:10)

    # Link komentara

  254. Covek je samo rekao istinu, u obe utakmice smo preokrenuli i zavrsavali posao kada bi Jokic igrao centra.

    Jel znate vi drugari koja je uopste njegova pozicija pa ovako napadate novinara??? Jel ste vi uopste gledali kako je on igrao kada bi bio krilni centar, kada igra VAN SVOJE POZICIJE???
     (Jaran, 13. avgust 2019 12:09)

    # Link komentara

  255. Pa kad nemamo krsteniju cetvorku od Bircevica.
    (Against modern football, 13. avgust 2019 12:08)

    # Link komentara

  256. Sta to neki Ameri imaju da se mesaju rad naseg selektora. Nek gledaju svoja posla. Razvalicemo jih brutalno.
    (VojaVucic, 13. avgust 2019 12:08)

    # Link komentara

  257. Pa u redu je, brale. Na novinaru ili bilo kome drugom je da da svoje misljenje na tim tviterima, na ljudima je da komentarisu to misljenje, ako zele, a na selektoru je da radi svoj posao najbolje sto ume, a ovaj, sudeci po ovome do sada, izgleda da ume.
    (Rudjin, 13. avgust 2019 12:07)

    # Link komentara

  258. Amerikanci = novinar koga prati 7 soma na tviteru
    (4444, 13. avgust 2019 12:07)

    # Link komentara

  259. U euro kosarci on je krilni centar.
    (Drax, 13. avgust 2019 12:06)

    # Link komentara

  260. Potpuno je svejedno sa koje pozicije će Jokić igrati svoju igru, četiri ili pet.
    Čak će mu biti i lakše jer ovo što "zuji" i protrčava kroz i oko reketa je inteligentnije nego u Denveru.

    Sakriti mu slabosti, iskoristiti prednosti i to je to.
    (Milutin, 13. avgust 2019 12:05)

    # Link komentara

  261. Neke Ameri i gospodin kolumnista TJ Mekbrajd gledaju u svom dvoristu, imaju toliko svojih problema sa otkazima igraca itd...,a ne da brinu o Jokicu i taktici koju primenjuje legenda Sale Djordjevic!.
     (Mikloš Salamander, 13. avgust 2019 12:05)

    # Link komentara

  262. Moj najveći strah za ovo prvenstvo je upravo ta neka idiotska ideja da Jokić može na 4 koja je dugo provejavala kroz našu javnost i na koju čini mi se ni Đorđević nije ostao imun. Jokić je petica. Čista da čistija ne može biti. Dečko je najbolji pik en rol igrač u NBA ligi. Za ove dve utakmice ja nisam video dve krštene pik en rol akcije za njega. Ili Đorđević previše eksperimentiše i krije pravu strategiju za prvenstvo, ili je naš stručni štab previše uplašen da mu se usprotivi - jer i vrapci na grani znaju da je Jokić petica koja cveta u brz bek, hendover iz pika sistemu.

    Videćemo šta će biti.
    (emigrant, 13. avgust 2019 12:05)

    # Link komentara

  263. I Meloun je često bio kritikovan kad bi ga stavio na 4, naravno on je odličan i na 4, ali ipak je 5 njegova prirodna pozicija, sve u svemu jako je bitan igrač za nas, u napadu se mnogo lakše diše kad je on ma terenu, jer je sva pažnja usmerena ka njemu, što ostavlja više prostora Bogdanu, Bjelici i odtalima, sinoć smo fenomenalno iskoristili to što su ga udvajali kad se rezultat lomio, i treba da nastavimo to da koristimo, pogotovo ako dodje do meča sa Amerima, Greg orlično zna sa kim će imati posla i spremaće odbranu za Jokića što ne sumnjam da Bogdan i ostali mogu da iskoriste, ali videćemo da ne letimo mnogo viskoko, korak po korak, ja verujem u medalju.
    (Sasa, 13. avgust 2019 12:05)

    # Link komentara

  264. Skoro sve INOVACIJE su izmislili Amerikanci, pa i ovu sa PLEJA od 215cm.
    Mislim da Djordjevic jos nije spreman na takvog pleja.
     (Zoran, 13. avgust 2019 12:05)

    # Link komentara

  265. Apsolutno se slazem sa ovim komentarima. malo me nervira sto Jokica stavljaju na 4ku. imas najbolju 5cu na svetu i ti je guras na 4ku zato sto su ti svi ostali centri klasicnd petice. to mi je uzasna logika. mora vise preko Jokica da se igra.. On i Bogdan su klasa, naravno on 10x vise od Bogdana, ali bez njih 2ce, realno , prosecan sastav.
     (beli, 13. avgust 2019 12:05)

    # Link komentara

  266. Ne razume amer, kod njih zvezde igraju skoro celu, bez obzira na match-upove, bez obzira na to da li im je ili nije dan, bez obzira na takticke zamisli trenera kojih maltene i nema. Kod njih ili igras ili ne igras nema po 10, 15 minuta ako si zvezda. Jer su navikli da uglavnom nema velikih posledica ako izgubis utakmicu(osim kad je plejof). Drugo, mi nemamo cetvorku osim Bjelice (Bircu zaista ne racunam). Tako da snalazi se kako znas i umes...
     (rodjaksasela, 13. avgust 2019 12:04)

    # Link komentara

  267. Ništa kod Alekcandra nije normalno, njemu je Birčević naj bolji igrač.
     (micaiz kafica, 13. avgust 2019 12:04)

    # Link komentara

  268. Drugačija je filozofija u NBA a drugačija kod nas. Ja koliko kapiram, mi imamo jedan sistem, koji je napravljen da svi igrači moraju da imaju sličan doprinos, da bi mogli da izguramo takmičenje do kraja. Jer ako bi se sve svelo na Jokića, šta da se radi ako u nekoj od utakmica zataji? Ostali bi bili pogubljeni. Sa druge strane, maksimalno eksploatisanje igrača koji više vrede je donelo titulu slovencima, ali pitanje je da li bi nas dobili da smo imali Jokića u ekipi, ma čak i samo da smo imali i malo više sreće u nekim momentima. Tako da, verovatno naš sistem nije loš, čim uzimamo medalje toliko dugo, ali nije ni najbolji. Mada, da bi bio najbolji, morali bismo da imamo i ostale igrače kao što ih ima Jokić u Denveru oko sebe. Tako da, Đorđević verovatno zna šta radi.
     (x, 13. avgust 2019 12:04)

    # Link komentara

  269. Jokić ima kvaliteta da može igrati i pleja.Čovek je genije ove igre.Naša je sreća što je Srbin!Igraće on centra ne sikiram se ja....
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 13. avgust 2019 12:03)

    # Link komentara

  270. I mi se cudimo, ali jednostavno se mora napraviti mesta za ljubimca rekreativca Raduljicu.
     (Kerberos, 13. avgust 2019 12:03)

    # Link komentara

  271. Ok.
    (lolko, 13. avgust 2019 12:02)

    # Link komentara

  272. Bacena koska da igramo kako ameri kazu,dzabe nam servirate hamburger i koka kolu, imamo mi nasu slaninu i rakiju, zna Djordjevic sta radi gledajte svoja posla!
     (conka, 13. avgust 2019 12:01)

    # Link komentara

  273. Ma šta znaju oni.... ima da igra na 4 i ako pocne da izigrava cirkuzanta sa dodavanjem itd mora na klupu /s.
    (marko, 13. avgust 2019 12:01)

    # Link komentara

  274. Ne znaju Ameri, al’ zna Sale nacionale koji do sada nijedan klub nije napustio dobrovoljno.
    (ams, 13. avgust 2019 12:01)

    # Link komentara

  275. Jokic je mnogo kosarkaski inteligentan. Od izuzetno fizicke igre napravio je da to na terenu izgleda sve lako , lezerno, relaxing, kao da je na treningu sa drugarima iza zgrade. Dodavanja izgledaju tako laka jer ih on svojom genijalnoscu tako ucinio...kad ga gledam ja bih rekao "daj vamo tu loptu, nije to nista tesko". Covek je genije.
     (Aleksandre, 13. avgust 2019 12:01)

    # Link komentara

  276. Koristimo ga kako daje najveci doprinos ekipi, ovo je timski sport, a ne NBA!
     (ST, 13. avgust 2019 12:01)

    # Link komentara

  277. Gledajte svoja posla.
     (noname, 13. avgust 2019 12:00)

    # Link komentara

  278. Sale nacionale je malo tvrdoglav?
    (eX, 13. avgust 2019 12:00)

    # Link komentara

  279. Eto, nama, srpskim neznalicama, se prikljucuju i americke. Samo celavi zna!
     (Kukatilo, 13. avgust 2019 12:00)

    # Link komentara

  280. Više pohvala nego kritika.
     (scholes, 13. avgust 2019 12:00)

    # Link komentara

  281. Mi KOPIRAMO akcije Denvera sa utrčavanjima bekova?
    E moj ti, nemoj da ti pošaljemo Miloja tamo. Bolje nek se prisete u kakvom je jarku Denver bio poslednjih godina pre Jokićeve filozofije
     (Ranko Prebranko, 13. avgust 2019 11:59)

    # Link komentara

  282. pratio sam denver skoro svaku utakmicu prethodne sezone, svaki put kad bi stavili jokića na poziciju 4 on bi pokazao daleko manje od onoga što može, ostaviti jokića na poziciju 5 i oko njega graditi akcije kao u denveru je dobitna kombinacija, shvatiće i sale vremenom da nema smisla da igra četvorku
    (Stefan, 13. avgust 2019 11:59)

    # Link komentara

  283. Bice im jasno sve
    (papipapi, 13. avgust 2019 11:58)

    # Link komentara

  284. Momci, pustite Saleta da radi svoj posao, na pripremama se isprobavaju sve moguce varijante, i potencijalna resenja. Bice Jokic startna petica, bez brige.
     (papanidja, 13. avgust 2019 11:58)

    # Link komentara

  285. Ne razumem znacaj startne petorke, valjda je bitnije koliko minuta neko igra. Nista gluplje nisam procitao.
    (umetnik, 13. avgust 2019 11:57)

    # Link komentara

  286. amerikanci se cude a srbi unezvereni
     (Sasa, 13. avgust 2019 11:57)

    # Link komentara