"Bolest" koja uzima maha – "tankovanje" u tenisu

Ludilo zvano "tankovanje". Korov koji je toliko uzeo maha da preti da uništi suštinu takmičenja. Tenis je jedan od sportova koji se suočio sa najviše problema zahvaljujući ovom nesportskom fenomenu.

Pošaljite komentar
  1. Свака, па и спортска, каријера има свој ток, успоне и падове и наравно крај. Сваки дан у каријери такође варира: некад јаче, некад слабије. Није каријера један поен, нити један меч па да даш све што имаш. Има милион разлога да стиснеш или попустиш гас и кад канале копаш, а камоли кад си врхунски спортиста. Посебно у данашње доба, кад су им зарада тако велике, природно је да планирају сваки ват потрошене енергије, сваки замах и удисај. Разлике су мулти-милионске, а каријера је дууууга (ако се пазиш). Ко даје 100% сваки дан цијели дан, тај неће доживјети пензију. Стара је филозофија знати улагати у оне што ти навише користи даје.
    (Никола Р., 15. maj 2019 19:56)

    # Link komentara

  2. Srbija na OI basket da se ne ukrstamo sa Amerima
    tankovanje je po meni dobra stvar kada je rec ligaski deo
    (ja, 14. maj 2019 20:24)

    # Link komentara

  3. Танковање у тенису је другачије од танковања у осталим спортовима. У фудбалу тим танкује против слабијег противника зарад одмора играча за наредно, важније коло. У кошарци танкују зарад бољег пласмана за драфт итд. У тенису ако танкујете, изгубите меч и испадате са турнира, нема никакве користи. Тако да мотив може бити једино кладионица или једноставно мањак жеље за победом.
    (THE FINAL CUT, 14. maj 2019 19:16)

    # Link komentara

  4. Tenis je individualni sport, igraci imaju pravo da tempiraju formu za odredjene turnire koji im iz nekog razloga vise odgovaraju.
    (MG, 14. maj 2019 16:48)

    # Link komentara

  5. A nigde ni reci o motivu kod pravih sampiona? Pravi sampion kad je 100% motivisan, izadje na teren i pobedi. Kada nije, mozda pobedi, a mozda i izgubi ako ovaj slabiji ima dan i narocito vecu zelju. Prosto, ne moze Novak da ima isti motiv u Rimu nego u Parizu, a narocito posle osvojenog Madrida. Isto je bilo i prosle godine pre Sinsinatija kada je izgubio od Cicipasa. Sve su to vrhunski teniseri i nece gubiti namerno, ali nece davati 100 posto sebe ako nema motiv. To prosto nije tankovanje, nego su naleteli na nekoga ko moze da ih pobedi ako nisu na 100%.
    (Isterivac botova, 14. maj 2019 16:41)

    # Link komentara

  6. I još jedan vid tankovanja u tenisu, kad se meč na Grand Slemu otegne u trećem setu, bude 2:1, a onda jači teniser "skuplja snagu" u četvrtom setu pa ga izgubi 6:0 ili 6:1 i na kraju ubedljivo slavi u petom setu.
    (Djoksa, 14. maj 2019 16:11)

    # Link komentara

  7. Ja malopre natankovao evro dizel do vrha. Podleže li to kažnjavanju?
    (Peca, 14. maj 2019 10:46) # Link
    Jel bilo ono: sipaj mastore pun za 'iljadu dinara! Samo tankuj :D
    (Onako usput, 14. maj 2019 15:38)

    # Link komentara

  8. Ma najbolje je da svaki drugi dan igraju meceve u po pet setova. Pa sa 28 godina u invalidsku penziju.
    (Gazda Dojkan, 14. maj 2019 14:54)

    # Link komentara

  9. A to što je Novak celu noć plaćao piće Marinu i natankovao ga da nije mogao ujutru da se probudi, ne primećuješ? Mladi Cicipas u finale dolazi posle pet mečeve, polufinale igra s Federerom u tri serta, tačno do ponoći, ovaj vaš Srbin u finale ulazi sa tri meča, daleko odmorniji, i tvrdim da je Cicipas izgubio zbog umora, jer je i neozbiljan pa je pre finala singla igrao istog dana finale dubla. A ako su Tim i Cicipaš dobili Federera i Nadala zbog tankovanja, što se onda toliko ponosite pobedama vašeg Srbina protiv dvojice tankera. Da li su klasa ili tankeri?
    (Ode tripl-dabl, o čemu ćemo sad da pišemo?)

    Ајде, не лупетај. Какав црни умор, дечко има 20 година и причаш нам како није способан за 3-4 сата тениса у два дана. Јел ти је познато да је Новак на 6 турнира за редом узимао пехар и у сваком финалу побеђивао ни мање ни више него Надала? И? Шта мислиш, јел био уморан или је био спреман? Финале АО игра 6 сати након што је претходно 6 мечева играо по Сунцу у три добијена сета. Ако је Циципас у Мадриду био уморан, онда треба да пређе на кликере, није тенис спорт за њега. А та глупост да је Новак наливао Марина је бајка за вас који мислите да би Марин могао да победи Новака. Новак је најспремнији тенисер који је икада играо тенис, тактички и интелектуално такође, зато ће се наузимати пехара, а да се практично и не озноји, а ви ћете причати да су му противници слаби (ко год био). Заправо и јесу слаби, јер он је лига за себе, сви остали су друга лига.
    (Неедукован, 14. maj 2019 14:47)

    # Link komentara

  10. Gledali smo skoro tankovanje u vidu vežbanja štop-lopti kroz mečeve jednog turnira. Očigledno da je Nole minimum dva turnira smatrao pripremnim vežbama za Rolan Garos, koji mu jeste bitan. Da je fer prema organizoatorima turnira - nije. Sa druge strane njemu je poslužilo svrsi. To ćemo tek videti kada se sretne sa Nadalom. Jel nameštao? Nije. Samo je stavljao veći naglasak na određene aspekte igre, u kojima na šljaci ima problem, pa šta bude. Ako pobedi, dobro je, ako ne, zabole ga, pripremao se za njemu bitniji turnir. Ne može trening nikada da bude tako dobra priprema kao takmičarski turnir. I ko to može da mu zabrani? Ako su organizatori nezadovoljni njegovim zalaganjem, mogu drugi put da ga preskoče i to je to. Ako hoćeš atraktivne učesnike na nekom za iste manje bitnom turniru platiš to time što im trpiš poneke bubice.
    (Putnik, 14. maj 2019 14:28)

    # Link komentara

  11. Sada izraz za neočekivani poraz jedne strane (i pobedu druge strane) 'lopta je okrugla', u smislu, desilo se, nije unapred smišljeno, menjamo u 'tankovanje', u smislu, sa namerom, unapred smišljeno.

    U ljudskim životima je sve više laži i prevara, tako da smo sve više nepoverljivi, pa sada i za nečiji poraz smatramo (i to u većini slučajeva, ako ne i svim) da je iz interesa. Zanemarujemo da igraju ljudi, a ne roboti.

    PS: Zorane, stranica je isto što i ivica, zato (može samo da) knjiga ima 387 strana.
    (A., 14. maj 2019 13:36)

    # Link komentara

  12. Denver tankovao Portland u zavrsnici lige. i? ispao od istih.
    (Mirko pazi.., 14. maj 2019 13:23)

    # Link komentara

  13. partizan tankuje ove sezone...
    (Neca, 14. maj 2019 12:59)

    # Link komentara

  14. Ovi što tankuju zovu se tankeri, a Novak je tu "goat".
    (Novak je najveću tanker, 14. maj 2019 11:49)

    Neka si ti meni srecan, mali čoveče.
    (realno, 14. maj 2019 12:11)

    Što si se ti zbog mene rasplakao, kao da si Miljana Kuljić, šta ti dođe Novak? Kad ti je toliko blizak onda kaži ko je natankovao Marina one noći pa nije došao sutradan na meč? Ko mu je sve vreme plaćao piće?
    (Tako znači, 14. maj 2019 12:59)

    # Link komentara

  15. Sve je to sastavni deo svakog takmicenja otkad je sveta,veka i otkad se ljudi kao svesna bica takmice ...razliciti pristupi i taktike sto je sasvim normalno..niti se izgubila sustina takmicenja...samo za takav pristup sada postiji izraz a to je "tankovanje"...glupost je neunistiva..evo primer: u odredjenim kolektivnim sportovima kosarka, rukomet ili odbojka pocne utakmica i jedna ekipa napravi ogromnu rezultatsku prednost npr. rukomet rezultat bude u prvom poluvremenu 22:5 za domacina, trener odluci da u drugon poluvremenu odmori standarde igrace i u ubaci rezerve da se dokazu ..da li je to "tankovanje" utakmice ili sta??
    (reddragonSRB, 14. maj 2019 12:55)

    # Link komentara

  16. Tako nekako deluje i mec naseg Viktora Troickog koji je "uspeo" da izgubi mec koji je vodio sa 6:1 i 5:1 i imao 40:15 na svoj servis i dve mec lopte. 
    Eto takav mec je on "uspeo" da izgubi. On je poznat kao nervozan i plah igrac koji se lako destabilizuje ali ipak ovakav poraz izgleda kao tankovanje. Mislim da u muskom tenisu do sada niko nije ispustio ovoliku prednost u mecu i to u istoriji tenisa.
    (Vladimir, 14. maj 2019 11:53)

    To nije tankovanje, tankovanje je da je izasao i glat izgubio 2-0 ili da je predao...to je najočitije moguće nameštanje što je uradio.
    (CJC, 14. maj 2019 12:52)

    # Link komentara

  17. Ako igrača čeka važan turnir na kome planira da da sve od sebe ne bi li ga osvojio a pre toga treba da odigra par "nevažnih" turnira, pa normalno je da će da se štedi, utoliko pre ako je stariji.
    Novak je očigledan primer za to ali ne samo on nego i gotovo svi drugi iz vrha.
    Kladionice najviše zarađuju na takvim, slabijim turnirima jer po pravilu navijači uvek u najvećem procentu tipuju na svog ljubimca.
    Jedini za koga može da se kaže da uvek izgara je Nadal ali to ima svoju cenu, polako posustaje dok recimo Federer i dalje gura lagano bez obzira na godine dok Novak na GSovima pokazuje jedno sasvim drugo izdanje.
    (Lik, 14. maj 2019 12:41)

    # Link komentara

  18. Postoji gomila pravila u NBA koji otežavaju tankovanje, ali nijedno nije 100% uspešno.

    1. Pre svega najgori klub više ne dobija automatski prvi pik. Niti ima najviše šanse za prvog pika. Određuje se na osnovu procenata. Tri najgora tima imaju po 14% šanse za prvog pika, četvrti najgori 12 pa 10, 9...
    2. Nagrade za pobede i plasman u plejof.
    3. Zabranjeno odmaranje više igrača na utakmicama.
    4. Igrač koji se odmara mora da bude prisutan na klupi.
    5. Smanjivanje broja b2b utakmica.

    Naravno, ovo je daleko od potpunog ukidanja mogućnosti tankovanja, ali u odnosu na '80 i '90 gde je stanje zaista bilo katastrofalno koliko je nezanimljiva bila liga zadnjih 15-20 utakmica, sada je super.
    (Ostin A, 14. maj 2019 12:26)

    # Link komentara

  19. Benoa Per tank u najvećem uživo, a Hubert Hurkač svaki manji turnir ispada u prvom kolu od anonimusa.
    (Anfield, 14. maj 2019 12:26)

    # Link komentara

  20. JSD Partizan Tankuje .
    (Tubic, 14. maj 2019 12:23)

    # Link komentara

  21. Ee pa sad kontam sta je tankovanje, ja bih to zestoko kaznjavao. Pa Juventus je zbog TANKOVANJA 2006. godine izbacen u drugu ligu.
    (Bodibond, 14. maj 2019 12:19)

    # Link komentara

  22. Sta je uopste tankovanje, izbegavanje?
    (Bodibond, 14. maj 2019 12:17)

    # Link komentara

  23. Da li je ovo bolest ili je bolest priznavanje nekakve titule iz 1946.godine?
    (antiDebil, 14. maj 2019 10:49)

    Ovo drugo.
    (Bodibond, 14. maj 2019 12:17)

    # Link komentara

  24. Pa namesta se na najvecim turnirima,a kamoli na celendzerima,juce Edmund vodi 6-4 i 4-1 i onda lik gubi 8 ili 9 gemova zaredom a izgubio je i 16 poena u nizu cini mi se,pa to ne moze apsolutno nikom da se desi,osim ako ne zelis to!
    (JAximus, 14. maj 2019 12:16)

    # Link komentara

  25. Ovi što tankuju zovu se tankeri, a Novak je tu "goat".
    (Novak je najveću tanker, 14. maj 2019 11:49)

    Naravno, samo to botovi nikako sa shvate.
    (Bodibond, 14. maj 2019 12:16)

    # Link komentara

  26. Ne samo u tenisu, nego u bilo kom sportu. U kosarci je Filadelfija tankovala da bi uzimala prve pikove na draftovima.
    (Bodibond, 14. maj 2019 12:15)

    # Link komentara

  27. ne nego ce neka mastiljara da im kaze kad i koliko da se trude i igraju . ziva bica pod 1. a pod 2 njihova stvar kako igraju dok god nemaju finansijsku korist od tog "namestanja".
    (hladnjacar, 14. maj 2019 12:14)

    # Link komentara

  28. Федерер је задњих година више пута изгубио да се не би састао са Ђоковићем.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (СТ, 14. maj 2019 11:02) #

    Rodjo zvani tanker.
    (Cento, 14. maj 2019 12:14)

    # Link komentara

  29. Sve se to može rešiti smanjivanjem nagradnih fondova/plata/bonusa!!!
    (Nikola, 14. maj 2019 12:11)

    # Link komentara

  30. Ovi što tankuju zovu se tankeri, a Novak je tu "goat".
    (Novak je najveću tanker, 14. maj 2019 11:49)

    Neka si ti meni srecan, mali čoveče.
    (realno, 14. maj 2019 12:11)

    # Link komentara

  31. Nas nole je tankovao celu 2017 i deo 2018 kako bi izbegao Feda i Nadala, kako bi sacuvao jedinu statistiku koja ide njemu u prilog H2H ! LOL
    (dr. Roddick, 14. maj 2019 12:10)

    # Link komentara

  32. jednostavno je...
    - tankovanje se ne isplati igračima ispod 100-tog mesta čak i kad ih NE UHVATE... (ti igrači "ginu" za svaki dolar da bi opstali na Turu);
    - ATP namesti RIGIDNO pravilo da najboljih 30 moraju igrati sve Masterse (sezona je previše duga) i to stariji top30 igrači...

    Dakle, problem je tankovanje top30 igrača, oni mogu priuštiti i da plate tih 20.000 penal dolara.

    Treba dati SLOBODU starijim igračima da igraju šta žele. Tačka.
    (basket majstor NS, 14. maj 2019 12:07)

    # Link komentara

  33. To mi zvuci kao danas mi se ne radi i danas necu da radim. Pa ja bih uveo drasticne kazne kako tebe neko bi kaznio zato sto ne radis tako i sportistu treba da kaznis zato sto nece da igra. Pa ti radis za za 300e i tek u 65g odes u penziju a on igra za 30000e a u 35g ode u penziju.
    (Download, 14. maj 2019 12:07)

    # Link komentara

  34. Tankovali su i Federer i Nadal u Madridu da ne igraju sa noletom
    (prle, 14. maj 2019 10:04)

    A to što je Novak celu noć plaćao piće Marinu i natankovao ga da nije mogao ujutru da se probudi, ne primećuješ? Mladi Cicipas u finale dolazi posle pet mečeve, polufinale igra s Federerom u tri serta, tačno do ponoći, ovaj vaš Srbin u finale ulazi sa tri meča, daleko odmorniji, i tvrdim da je Cicipas izgubio zbog umora, jer je i neozbiljan pa je pre finala singla igrao istog dana finale dubla. A ako su Tim i Cicipaš dobili Federera i Nadala zbog tankovanja, što se onda toliko ponosite pobedama vašeg Srbina protiv dvojice tankera. Da li su klasa ili tankeri?
    (Ode tripl-dabl, o čemu ćemo sad da pišemo?, 14. maj 2019 12:01)

    # Link komentara

  35. A nigde reci o tome da su to zivi ljudi i da prosto moze da naidje los dan na poslu..
    Mi svi sudije kao da smo stalno maksinalno fokusirani na svoj posao... Budimo malo realni.
    (Vlad Rad, 14. maj 2019 11:58)

    # Link komentara

  36. Tako nekako deluje i mec naseg Viktora Troickog koji je "uspeo" da izgubi mec koji je vodio sa 6:1 i 5:1 i imao 40:15 na svoj servis i dve mec lopte.
    Eto takav mec je on "uspeo" da izgubi. On je poznat kao nervozan i plah igrac koji se lako destabilizuje ali ipak ovakav poraz izgleda kao tankovanje. Mislim da u muskom tenisu do sada niko nije ispustio ovoliku prednost u mecu i to u istoriji tenisa.
    (Vladimir, 14. maj 2019 11:53)

    # Link komentara

  37. Tankovanje u NBA je najefikasniji način da napraviš šampionski tim.
    Namerno igraš loše par sezona pokupiš lutrijske pikove i onda se boriš za vrh, primer 76ersa. Na draftu pokupili Embilda, Simonsa, a za Fulca su promašili koji je bio pik broj 1. Sad su na jednu loptu izgibili finale Istoka. Kasnije kad pokupiš top igrače njima prirodaješ neke vetarane ili slobodne agente.
    (hit, 14. maj 2019 11:50)

    # Link komentara

  38. Ovi što tankuju zovu se tankeri, a Novak je tu "goat".
    (Novak je najveću tanker, 14. maj 2019 11:49)

    # Link komentara

  39. To nemoze da se dokaze. Moze da se sumnja ali dokaza za osudu nema. Mozes da izgubis od najslabijeg na svetu jer tog dana nisi bio u formi, ili si osetio bol, ili ti nije bilo dobro, i onda da ti kazu da si tankovao. To nema smisla. Nismo roboto vec ljudi od krvi i mesa.
    (boki, 14. maj 2019 11:44)

    # Link komentara

  40. Davidenko je jednom zaplakao kad ga je sudija upozorio da se ne trudi dovoljno. To se desilo nakon optuzbi da je igrao namjestene meceve.
    (ŠOKI P.F.C. PRIJEDOR, 14. maj 2019 11:40)

    # Link komentara

  41. ...bodovi na atp listi svake nove sezone od nule...
    ...nema "odbrane" pozicije iz prethodne godine...
    ...kad je djokovic dogurao do 17K bodova, nije postojao vise nikakav motiv da igra, bar sto se bodova tice, jer je u narednoj godine sve "branio" pa mu je svaki gubitak uzimao bodove...
    ...ako se primeni princip kretanja od nule u svakoj sezoni, samo neka tankuju, nece biti bodova, nece biti poziva na turnire, ode karijera...
    ...i da, nosioci se odredjuju prema uspehu u prethodnoj godini...
    (kraja, 14. maj 2019 11:39)

    # Link komentara

  42. Novak tankuje isto, ali je teško primetno jer je trenutno u toliko boljoj formi da nema razloga da se sumnja. Evo u Rimu ima da ispadne taman na vreme kako bi se lepo pripremio za RG sa par dana odmora. Nema šanse da ide dalje od 1/4 finala. Realno i zašto bi sebe istrošio pred RG gde može da ostvari drugi put ono sto niko nije u open eri? Da ne pričamo o ulogu da nakon RG pojuri preostala dva GS i uđe u istoriju kao GOAT. Njemu više i ne treba u karijeri. Možda još koji masters da i tu bude najbolji plus OI za lični ćef.
    (Samo kažem, 14. maj 2019 11:31)

    # Link komentara

  43. Pa juce Edmund, nece covek da se potrudi da uzme poen Verdasku...
    (resident94, 14. maj 2019 11:27)

    # Link komentara

  44. Bez obzira na komentare da namerno gubljenje nije sportski, i zelju da se novcano kaznjava(?!), mislim da to nije opravdano kritikovati jer teniseri su ljudi, a ne sredstvo za zabavu sirokih narodnih masa. Pa sta ako je menadzer turnira dao veliki novac da se neko pojavi - to je rizik koji je menadzer svesno prihvatio da bi povecao profit. Isto i za publiku - pravi ljubitelji sporta bi pre gledali voljnog veterana, nego nabedjenu zvezdu koja zeli da zaradi gubeci... Al izgleda da publika misli da su sportisi tu zbog njih, ne shvatajuci da su pravi sportisti tu zbog zelje da se casno nadmecu...
    U sustini, "tankovanjem" u tenisu svi dobiju sta zasluzuju - pohlepni menadzer gubitak, slabije rangirani teniser priliku da pokaze klasu, a publika mogucnost da gleda pravu borbu... U drugim sportovima i nije bas tako...
    Sportski pozdrav....
    (Duxlapovo, 14. maj 2019 11:24)

    # Link komentara

  45. To je zato sto igraju neke bezveze turnire. Problem je u sistemu i u pravilima.
    Ima previse turnire preko godine tako da svako gleda da dostigne vrhunsku formu za bitne „bitke“
    A sa novin pravilama naprimer da kod servisa kada mora da udari loptu u roku 20 sekundi isto iscrpljuje igrace maksimalno.Tako da bi trebalo dase promeni celi kalendar i pravila!
    (gogibreee, 14. maj 2019 11:21)

    # Link komentara

  46. Novak Tankuje tako sto masterse koristi kao pripreme za GS turnire... Nekad tako i u jeku priprema mazne koju masters titulu kao sad u Madridu, ali bez nekog preteranog napora. Predominantan je trenutno.
    (Keynes, 14. maj 2019 11:16)

    # Link komentara

  47. toga ima u svim sportovima
    (neko, 14. maj 2019 11:11)

    # Link komentara

  48. Nole je nedavno gubio na dva turnira zaredom u 1. ili 2. kolu. Namerno je izgubio, nije hteo da se forsira da bi uzeo RG. Sad podize nivo igre za RG. Jos tad sam rekao. Kao sto su Federer i Nadal sad igrali sa manje zelje. Mada je Dominik Tim namucio i Novaka.
    (Igor, 14. maj 2019 11:09)

    # Link komentara

  49. Nije fer prema publici koja placa skupe karte da vidi tenisere?! Publika ih uvek vidi a kupovinom karte se ne dobija garancija i na dobar mec.
    (Salute, 14. maj 2019 11:09)

    # Link komentara

  50. Tankovanje je i kada tim u fudbalu odigra celu sezonu sa "podmladjenim" timom, da bi sledeće sezone ti momci stasali i ujedno uštedeli novac na plate i transfere, da u novoj sezoni mogu da dovedu skuplje igrače...
    (Bard Živa, 14. maj 2019 11:06)

    # Link komentara

  51. Федерер је задњих година више пута изгубио да се не би састао са Ђоковићем.
    (СТ, 14. maj 2019 11:02)

    # Link komentara

  52. Kod vrhunskih igraca to se zove periodizacija, odnosno ulazak u formu. Nece sigurno Novak da ulazi u formu mesec i po pre RG.. Desi se da osvoji taj turnir, ali opet nije u formi, jednostavno je previse dobar.
    (Dusan, 14. maj 2019 11:00)

    # Link komentara

  53. I ja malo "tankujem" na poslu. Citam B92 i neradim sta treba. :)
    (Gastos, 14. maj 2019 10:59)

    # Link komentara

  54. Evo nek i vrapci znaju da bih ja prvi isto to radio kad bi bio u takvoj poziciji.
    (Boki, 14. maj 2019 10:59)

    # Link komentara

  55. Tankovali su i Federer i Nadal u Madridu da ne igraju sa noletom
    (prle, 14. maj 2019 10:04)

    a zaboravio si Noletovo tankovanje dve dodine
    (q, 14. maj 2019 10:58)

    # Link komentara

  56. Zamisli covek ima los dan, nesto ga muci, jos ga optuze i kazne za tankovanje. Utesiti ga moze samo kladionica.
    (DEX, 14. maj 2019 10:52)

    # Link komentara

  57. Da li je ovo bolest ili je bolest priznavanje nekakve titule iz 1946.godine?
    (antiDebil, 14. maj 2019 10:49)

    # Link komentara

  58. Vezano za fudbal - mnogi timovi igraju "3 boda za 3 boda", čime sebi garantuju solidna 3 boda iz dva meča i minimalni napor na terenu, umesto da u dva meča "izginu" na terenu i rizikuju osvajanje samo 2 boda ili manje (2 remija, remi i pozraz).

    Zar se ovo ne bi moglo jednostavno rešiti uvođenjem/vraćanjem pravila 2 boda pobeda, jedan bod remi?
    (Milan, 14. maj 2019 10:49)

    # Link komentara

  59. Da li je ovo bolest ili je bolest priznavanje nekakve titule iz 1946.godine?
    (antiDebil, 14. maj 2019 10:49)

    # Link komentara

  60. A još kada iskombinujete tankovanje sa klađenjem, onda ste uboli džek-pot.
    (ja, 14. maj 2019 10:47)

    # Link komentara

  61. Ja malopre natankovao evro dizel do vrha. Podleže li to kažnjavanju?
    (Peca, 14. maj 2019 10:46)

    # Link komentara

  62. Obaveznih turnira je jednostavno previše za ljudski organizam.
    A na to tzv. tankovanje se žale isključivo mase koje ne izlaze iz kladionica.
    Svačije je pravo da igra meč ili utakmicu kako hoće. Oduvek bilo i biće.
    (kuc kuc, 14. maj 2019 10:45)

    # Link komentara

  63. Pa Nole tankovo od indian velsa do madrida.
    (Dacha, 14. maj 2019 10:40)

    # Link komentara

  64. kakvo tankovanje. namestanje.
    (mijat, 14. maj 2019 10:39)

    # Link komentara

  65. tenis je sport u kom ima najvise namjestanja,igra se puno turnira tokom citave godine i ako na jednom izgubis bodove vec iduce sedmice ima novi turnir na kojim mozes osvojiti nove,i tako sve u krug,a tesko se moze dokazati da je neki mec namjesten,uostalom kladionice su sponzori u svim sportovima normalno je da ima namjestanja
    (rs, 14. maj 2019 10:39)

    # Link komentara

  66. Prvo, danas se svaki meč u bilo kom sportu igra na 100% koncetracije, snage, ishrane, taktike i itd. To jesnostavno nije normalno za jedan ljudski organizam. To bi bilo kao kada bi ajkula 100% svoga vremena provodila u trku za plenom. Jednostavno, to ne nije normalno.
    Zbog tako visokog nivoa držanja organizma u napetom stanju i to kod većine sportista, pre ili kasnije mora da dodje da umora kako fizičkog, tako i mentalnog.
    A drugo, po meni, to je sve taktika kako da budeš bolji od protivnika. Dakle, sve je to u duhu sporta
    (NN, 14. maj 2019 10:38)

    # Link komentara

  67. Znaci i Liverpul tankovao protiv Zvezde..hm pa to objasnjava puno toga..
    (Usamljeni vuk, 14. maj 2019 10:37)

    # Link komentara

  68. Pa toga ima svuda, ne samo u sportu. Šta,zar mislite da svako od nas daje sve od sebe na svom poslu baš svakog dana?Pa, ne bih rekao, ako ćemo iskreno, a plata je uglavnom ista na kraju meseca.Tako da toga ima, bilo je i biće dokle god to rade ljudi, e kad sve pruzmu roboti...
    (CSN&Y, 14. maj 2019 10:35)

    # Link komentara

  69. Pa svaki normalan covek moze da zakljuci da Nole tankuje na nekim turnirima. Evo na primer Monte Karlo, ili pre njega turnir gde nije branio mnogo bodova i onda iznenadno gubio u ranijim fazama. To se radi kako bi se nesto bodova sacuvalo i za narednu sezonu, jer vec ima veliku prednost u odnosu na drugog na listi. A tek sledi period kad brani mnogo bodova (Posle Rolan Garosa) I logicno je da ce neke turnire ta taktizira (bezbolno) kako bi u narednoj sezoni imao manje bodova za odbranu. U Monte Karlu nije branio mnogo bodova, zato je i ispao, evo videcete i u Rimu taktiziranje i ispadanje u cetvrtfinalu najdalje, pa onda rutinsko osvajanje Rolan Garosa. Pozdrav
    (paok, 14. maj 2019 10:31)

    # Link komentara

  70. Jokicu bruko Srbije
    (Urke, 14. maj 2019 10:30)

    # Link komentara

  71. Vise nece smeti ni posteno da izgube :D
    (Ime, 14. maj 2019 10:30)

    # Link komentara

  72. Nolo tankovo od AO do Madrida.
    (Dvorska budala, 14. maj 2019 10:29)

    # Link komentara

  73. @sklek
    na mastersima i grend slemovima svi igraju ozbiljno to su najveci turniri,i rijetko ces vidjeti da neko iz top 10 ispadne od nekog anonimusa u prvom kolu,ovi manji turniri su problem (atp500,atp250)tu igraci uglavnom dodju da se spreme za iduci veci turnir,pa imas nekih neocekivanih poraza gdje se igracima ne igra
    (rs, 14. maj 2019 10:28)

    # Link komentara

  74. Sve OK osim 4-te reči od pozadi:
    ne je suvišno.
    *
    U svetu u kome je novac Bog,
    šta je čudno to što se opisuje?
    (fasader, 14. maj 2019 10:24)

    # Link komentara

  75. Gluposti, kakvo tankovanje. Nekad izgubis nekad pobijedis.
    (oto von, 14. maj 2019 10:22)

    # Link komentara

  76. Ko može da dokaže da se neko nije trudio punom snagom? Ili da ima neku internu kalkulaciju? Uvek postoji i bezbroj izgovora: forma, povreda, prehlada, hrana, klima,... Nikakva pravila ne mogu to regulisati.
    (sdned, 14. maj 2019 10:21)

    # Link komentara

  77. Sport je biznis kao i svaka druga grana privrede. To sto teniseri "tankuju" je, mozda, i najupadljivije jer je tenis individualni sport ali, sa druge strane, niko ne moze zabraniti bilo kome da odredjuje prioritete u svojoj karijeri!
    Nema vise fair-play ni u amaterizmu a kamoli u vrhunskom sportu gde se vrte abnormalne sume novca, gde ucestvuje veliki deo ljudi, kladionice...
    A ko zeli zaista, donekle, fair-play u sportu neka gleda fudbalicu ispred zgrade ili u parkicu, sve ostalo je puki zov prohujalih vremena a i nekog, vise postenog, vremena.
    (MikiSt.9, 14. maj 2019 10:20)

    # Link komentara

  78. Da li je moguće da to rade džentlmeni u belom?
    (Henry Chinasky, 14. maj 2019 10:16)

    # Link komentara

  79. Ako je neko u poziciji kao Nole,kad ima cilj (sasvim opravdan) da skine sve rekorde u tenisu,naravno da taktika zauzima važno mesto.Pa naravno da će žrtvovati masterse kojih ima sasvim dovoljno i koje može osvajati kad god mu se prohte.Ne juri broj,čuva snagu i zdravlje,ostavlja prostor da i sledeće godine ima gde da uzme bodove.Jer još uvek nekima nije jasno ko je GOAT.Treba po svim parametrima,pa i broju nedelja na vrhu,da bude najbolji da bi svima bilo jasno koliko je dominantan.
    (Srđan Stojković, 14. maj 2019 10:16)

    # Link komentara

  80. JOKIC tankuje Svetsko da se spremi za tankovanje u NBA
    (Where is my sendvic?, 14. maj 2019 10:13)

    # Link komentara

  81. Resenje moze biti...na primer...
    kad izgubis od losije rangiranog skidaju ti novac sa tvog racuna u procentuma koja zavise koliko je losine rangiran taj igrac!!!!!
    Recimi, rangirani bro 3 izgubi od rangiranog br 185! Radi se o turniru master 1000 gde je fond 1 milion. Ako izgubi prvu rundu od njega....skida mu se neki procenat zato sto je izgubio u prvoj rundi plus zato sto je izgubio od nosioca tenisera rangiranog na poziciji 185!!! Neka to bude 500.000 dollara.....jel znas kako bi igrali svi....ne bi bilo...ma bole me uvo....
    Drugo...svako ko preskoci turnir a ucestvovao je prosle godine....placa kazne.
    Kad vec toliko zaradjuju...pa mora da posotji neke mere..ne samo...videcu da li je to ok za mene!!!!
    (sklek, 14. maj 2019 10:13)

    # Link komentara

  82. Jeste naš, ali ovo što je sad uradio Troicki, je za svaku osudu. Ako pronađu sumnjive uplate, ne gine mu suspenzija.
    (DukiNS, 14. maj 2019 10:12)

    # Link komentara

  83. Jedan rus teniski fanatik koji se bavi polupreofesionalno tenisom mi je objasnio da ima previse turnira na kojima kao profesionalac morate da ucestvujete. I da ne postoji niko ko bi to mogao fizicki da iznese, jer je gubljenje vremena i snage. E iz tog razloga svi teniseri foliraju povrede i pustaju nubove da ih pobede. U sustini treba promeniti pravilnik a ne primoravati tenisere da ucestvuju na svakom mogucem turniru.
    (Kalkulus, 14. maj 2019 10:12)

    # Link komentara

  84. Tankovanje je legalizovanje termina namestanje i prevara.

    Kao sto je lobiranje legalizovanje korupcije ...
    (neko ko zna, 14. maj 2019 10:10)

    # Link komentara

  85. To se zove planiranje zarad visih ciljeva.
    (nudista, 14. maj 2019 10:07)

    # Link komentara

  86. dok bude sporta bice I kladionice
    dok bude kladionice bice I sporta

    sportski pozdrav :(
    (anti-reklamozder, 14. maj 2019 10:04)

    # Link komentara

  87. Tankovali su i Federer i Nadal u Madridu da ne igraju sa noletom
    (prle, 14. maj 2019 10:04)

    # Link komentara

  88. I kako mozes to da dokazes?
    (nikola, 14. maj 2019 10:00)

    # Link komentara