1. @drago hahah a sta vama uradi Zvezdin KES titula nesto sta vi nemate ,pa moras ovde da pises kako se na silu rade zvezde od igraca koji imaju 5 puta bolju statistiku od tvojih penaldzija
    (sjasi luzeru, 7. maj 2019 19:51)

    # Link komentara

  2. Cini se da UFAini gospodari nisu bas naklonjeni Ajaksovom uspjehu,mislim na odluke Spanskog sudije koji je svaki malo ostriji faul Ajaksa kaznjavao zutim kartonom,dok kod domacih igraca Niko nije pozuteo iako ja Dany Roos to zasluzio obilato.Ne znam dali je neko od Holandjana ugrozen za uzvratnu utakmice sedi na klupi.
    (Max von Laaberg, 1. maj 2019 07:00)

    # Link komentara

  3. @Vetar u ledja

    Ti i dalje pricas istu pricu. Ja jedno, ti drugo. Kakve veze ima koliko je para uzeo Krojf kada je presao u Barsu? Kakve veze ima koliko su kostali Romario,Stoickov,Kuman itd? Ti sve vreme pricas o tome koliko ko kosta, a ja ti pricam o tome da ne igra transfer ili plata vec igraju covek na coveka.

    Nekada su sa takvim stavom na teren u evro takmicenjima izlazili igraci Zvezde i Partizana i cele lige- u fazonu da vidimo da li vredite toliko. Bez straha,bez respekta. Sa tim stavom, o kome je pricao Krojf i koji ja tebi uporno objasnjavam, je i Pavkov izasao na Liverpul i Van Dajka. Nije ga briga uopste koliko taj neki kosta,niti ko je, niti sta je. Dosao je tu da ga zgazi. Bas kao sto Teodosic sutne trojku za pobedu sa 10 metara par sekundi pred kraj protiv NBA Spanaca. Ne zanima ga ko je ispred. Za razliku od npr. Degeneka koji gleda u Nejmara kao u bozanstvo i dosao je u Pariz ne da igra,nego da uzme dres od Nejmara.

    Poenta cele price, cele Krojfove izjave je da se mlad igrac ili visestruko slabije placen igrac motivise da pobedi tog nekog za koga se veruje da je nedodirljiv samo zato sto je placen 100 miliona.
    Van Dajk je placen 70 miliona i nije znao sta ga je snaslo.
    Kako je Partizan otisao u Njukasl 2003? Bas sa tim stavom.

    Verovatno si nekada kao klinac igrao fudbal ili basket protiv nekog ko je 10 godina stariji od tebe, kada ti imas 13 godina npr. I nije te bilo briga,kidao si da ga pobedis i pobedjivao si. Mislim,bar je kod mene bilo tako.
    (Slobodni Klikeri, 30. april 2019 23:00)

    # Link komentara

  4. Lepo je sve to, ali to lepo se desi jednom u 20 godina. Uzmimo npr. holandski klupski fudbal kao primer gde se malo novca ulaze a mnogo rada sa mladima, 90-ih je Ajaks imao dva finala lige sampiona i tek posle 20-ak godina su ponovo u prilici da se bore za trofej, Psv je igrao jedno polufinale od 1986. na ovamo i to je to. U naredne dve godine Ajaks ce da rasproda sve sto vredi i narednih 20 godina i vise ih nece biti nigde. Isto kao u premijer ligi, Lester i Blekburn se ne desavaju svake godine vec jednom u 20. U ostalih 19 godina dominira onaj koji najvise ulaze (Siti, Bajern, Barsa, Real i slicno).

    jeste 2003 psv igrao jedno polufinale kad su sjajno igrali van bomel i jing sung parke posle su presli u barselonu i manchester united, ali si zaboravio da kazes da je psv 1988 godine osvojio LS predvodio ih je legendarni Gus Hidink!!!
    (maki, 30. april 2019 19:26)

    # Link komentara

  5. @Slobodni klikeri
    Jesam i napisao sam da bi tako trebalo da se vaspitavaju deca ali pretposlednja recenica tvog komentara je u suprotnosti sa celim komentarom. Dakle, ako je sustina u stavu, a slazemo se da je izuzetno bitan, onda je nebitno ko je koliko osvojio a ovi klubovi sto mnogo ulazu i sto imaju “vrece para” osvajaju LS gotovo bez izuzetka. Drugo, taj isti Krojf je za vrece para otisao iz Ajaksa u Barselonu pa se moze reci da je i njega tako neko posmatrao i da je za njega tako govorio a nisam siguran da je on na sebe mislio kada je to izgovorio. A da ne pricamo o tome koliko su u ono vreme kostali Romario, Stoickov i ekipa koji su igrali za tu istu, njegovu, Barsleonu.... Generacije Ajaksa iz ‘95 i npr Mancestera iz ‘99 su zaista sva lepota onog pravog fudbala ali su lepe i retke price. Poenta je da te “vrece para” mnogo cesce pobedjuju. I nije sramota priznati da te je neko pobedio jer je bolji. U suprotnom ispada svi smo isti, on je placen vise i pobedio me je jer je imao srece ili je sudija pomogao ili je pobedio jer je “vreca para”. Ono oko cega se slazemo je da bi u svaku utakmicu trebalo uci bez respekta pa sta bude. Stara kineska poslovica otprilike kaze da ako udjes u borbu sa protivnikom koji je vidno jaci od tebe, ti si vec pobedio i ne mozes da izgubis jer si savladao sebe i svoj strah...Da ne bude zabune, ove godine svim srcem uz Ajaks....
    (Vetar u ledja.., 30. april 2019 18:42)

    # Link komentara

  6. Vojvoda Momcilo

    Na silu se od SMS-a, Jovica i Tadica rade zvijezde a cinjenica ke da igraju za vise nego prosjecne Lazio, Frankfurt i Ajax. Ajax ce vec slijedece godine opet ici u prosjek kad prodaju Tih par mkadih igraca.
    A pored Barcelona s Liverpool pricsti samo o Ajaxu je svetogrdje.
    (drago, 30. april 2019 17:47)

    # Link komentara

  7. Vojvoda Momcilo

    Na silu se od SMS-a, Jovica i Tadica rade zvijezde a cinjenica ke da igraju za vise nego prosjecne Lazio, Frankfurt i Ajax. Ajax ce vec slijedece godine opet ici u prosjek kad prodaju Tih par mkadih igraca.
    (drago, 30. april 2019 17:46)

    # Link komentara

  8. U finalu 1994 se pokazalo koliko je Kapelo veliki trener.Igrao je bez osovine odbrane-Kostakurta i Barezi nisu igrali zbog zutih kartona, ali on nije kao Popovic zbog izostanka Najdoskog i Tanjge protiv Sampdorije u Sofiji krpio odbranu i od vezista pravio halfove, vec je maksimalno pojacao napad.Igrali su i Dejo i Boban,Masaro,Evani, Donadoni,cak je i Desai visio u napadu Razvalili su Barsu, po meni malo trenerski precenjenog Krojfa.
    (bocko, 30. april 2019 17:41)

    # Link komentara

  9. imas Ronalda ili Savu Milosevica?(Petar, 30. april 2019 11:52)Videli smo Ronalda, izbacio ga Ajax sa budzetom slicnom Novom Pazaru, naslov je brutalan tj izjava Krojfa
    (Uros, 30. april 2019 12:16)
    Избацио га једну годину, али колико Роналдо има ЛШ?
    (Раде Кузма, 30. april 2019 16:20)

    # Link komentara

  10. @Vetar u ledja

    Ni ti nisi ruzumeo poentu. Nije bitno koliko ko vredi u novcu, vec je sustina da gajis i vaspitavas igraca ( dete) koji ce igrati bez straha i respekta bez obzira na cenu protivnika.
    (Slobodni Klikeri, 30. april 2019 16:19)

    # Link komentara

  11. @@Slobodni klikeri
    Po toj logici Mesi i Ronaldo su istog kvaliteta kao i recimo Baka i Gameiro samo su mnogo bolje placeni. Naravno, da su inat, inspiracija i zelja bitni ali daleko od toga da su presudni. Ok je da ti gajis takav duh i tako treba vaspitavati mlade da se bore do kraja i ne da se ne predaju unapred ali na kraju ipak u vecini slucajeva kvalitet prevagne.
    (Vetar u ledja.., 30. april 2019 12:47)
    A modric jeftivniji za pet puta a najbolji igrac sveta.
    Secam se osamdesetih i tada sam bila mala kad je Hajduk izbacio Totenham u polufinalu LS i Hajduk izgubi finale od Zelje iz Sarajeva. Ove godine zeljo i hajduk zajedno nemaju sanse protiv totenhama, sto znaci Totenhama nikako niko zaustaviti nemoze do titule LS!!!!
    Ajaksov go protiv reala su bili koraci, ali sudije ne sviraju.
    (Nikolina Beorad, 30. april 2019 15:47)

    # Link komentara

  12. Haha samo o Ajaxu se pise. A samo zbog Tadica. Sta ucini Rusija i dominacija Hrvata u Ligi Prvaka.
    (drago, 30. april 2019 14:26)

    Smešan si.
    (Vojvoda Momčilo, 30. april 2019 15:40)

    # Link komentara

  13. Haha samo o Ajaxu se pise. A samo zbog Tadica. Sta ucini Rusija i dominacija Hrvata u Ligi Prvaka.
    (drago, 30. april 2019 14:26)

    # Link komentara

  14. Vreca novca ne moze da postigne gol ali dobro placen kvalitetan fudbaler svakako moze. Nisam primetio u poslednjih 15-ak godina da klubovi slabog finansijskog potencijala beleze znacajnije rezultate. Naprotiv potrebne su sve vece i punije vrece novca za odrzavanje koraka u trci za najvece trofeje poput LS. Nije ni sadasnji Ajax kostao malo.
    (Milan, 30. april 2019 13:58)

    # Link komentara

  15. Da bi osvajao moras da ulazes pare,a to isto ne znaci da ces 100 posto osvojit jer pored tebe ima jos 10 timova koji nista manje od tebe ne trose!!!
    (BOSS, 30. april 2019 13:06)

    # Link komentara

  16. @Slobodni klikeri
    Po toj logici Mesi i Ronaldo su istog kvaliteta kao i recimo Baka i Gameiro samo su mnogo bolje placeni. Naravno, da su inat, inspiracija i zelja bitni ali daleko od toga da su presudni. Ok je da ti gajis takav duh i tako treba vaspitavati mlade da se bore do kraja i ne da se ne predaju unapred ali na kraju ipak u vecini slucajeva kvalitet prevagne.
    (Vetar u ledja.., 30. april 2019 12:47)

    # Link komentara

  17. Svakako moze da se izvede jedna dobra analiza zasto je Ajaks trenutno tu gde jeste i zasto je igrao lose ili promenljivo godinama unazad.

    Jedna jako dobra generacija se izrodila, nakon finala lige evrope pre dve sezone, okosnica tima je ostala ista nisu rasprodavali, dok su Tadic i Blind legli kao melem na ranu ove sezone.

    I naravno, ono sto je takodje vrlo bitno. Danas se igra daleko ali daleko ofanzivniji fudbal nego sto se igrao pre 2-3 ili pak pre 6-7 i vise. Mnoge ekipe sada gaje takav napadacki i raznovrstav stil i defanzivno orijentisani timovi vise nisu u vrhu niti su IN, ako su ikad i bili. Zbog toga je Ajaksu i bilo lakse da se prilagodi tome jer kroz ceo svoj sistem od skole do prvog tima se tako i igra - ofanzivno, na gol vise.
    (Super Zeljan, 30. april 2019 12:39)

    # Link komentara

  18. A ti si igrao za džabe, kad si primao platu rekao si nemojte.
    (klinkerhofen, 30. april 2019 12:36)

    # Link komentara

  19. Lepo je sve to, ali to lepo se desi jednom u 20 godina. Uzmimo npr. holandski klupski fudbal kao primer gde se malo novca ulaze a mnogo rada sa mladima, 90-ih je Ajaks imao dva finala lige sampiona i tek posle 20-ak godina su ponovo u prilici da se bore za trofej, Psv je igrao jedno polufinale od 1986. na ovamo i to je to. U naredne dve godine Ajaks ce da rasproda sve sto vredi i narednih 20 godina i vise ih nece biti nigde. Isto kao u premijer ligi, Lester i Blekburn se ne desavaju svake godine vec jednom u 20. U ostalih 19 godina dominira onaj koji najvise ulaze (Siti, Bajern, Barsa, Real i slicno).
    (Zambezi, 30. april 2019 12:29)

    # Link komentara

  20. voleo bih da Liverpool osvoji . dosta je bilo Spanskih klubova.
    (General Motors, 30. april 2019 12:27)

    # Link komentara

  21. Ovde se pise o tome kao da Ajax igra u polufinalu protiv ekipe koja svaki prelazni rok trosi stotine miliona. Pa sad kao Ajax je cudo, a Totenhem nesto kao Celzi. Ej, Totenhem jednom igrao 1/4 finale pre 8 sezona. Zadnja 2 prelazna roka nijedan igrac nije doveden. Pre toga na svaki prelazni rok dovedu jednog ili dvojicu malo jacih prosecnih igraca koji kod njih postanu zvezde. Eriksen placen 12 miliona?! O cemu pricamo. Kvote na kladionici govore da je Totenhem mozda napravio i vece cudo. Jer hajde ti igraj Premijer ligu sa 14 igraca boris se za 3 mesto i dodjes do polufinala. Ili u Holandiji gde svako drugo kolo mozes odmarati 2,3 najbolja igraca.
    (sakupljac minusa, 30. april 2019 12:26)

    # Link komentara

  22. setih se kako je Krojf pred finale 1994 omalovazavao Milan. onim izjavama: 'ja kupim Romaria a oni Desaillya' i na kraju ih kapelov Milan pregazi ko plitak potok. koliko mi je drago bilo dok sam gledao Krojfovu sokiranu facu.
    (Buster Douglas, 30. april 2019 12:24)

    # Link komentara

  23. da sam ja tu ne bi postojao promil sanse da neko drugi osvoji LS , osim mojih saradnika iz Barcelone.
    (Tom Henning Øvrebø, 30. april 2019 12:19)

    # Link komentara

  24. verujem da vecina ovde ne bi ni pominjala Ajax, niti bi se pisali ovoliki hvalospevi da u tom timu ne gra nas reprezentativac.
    (Myles Kennedy, 30. april 2019 12:17)

    # Link komentara

  25. imas Ronalda ili Savu Milosevica?
    (Petar, 30. april 2019 11:52)

    Videli smo Ronalda, izbacio ga Ajax sa budzetom slicnom Novom Pazaru, naslov je brutalan tj izjava Krojfa
    (Uros, 30. april 2019 12:16)

    # Link komentara

  26. Vreca novca ne postize gol ali dovede igraca koji ce postici gol. Ili je svejedno dal u spicu imas Ronalda ili Savu Milosevica?
    (Petar, 30. april 2019 11:52)

    a sta je to falilo savi milosevicu kao spicu? imao bolju i jacu klupsku karijeru nego nikola zigic... cudo kako njega nisi uporedio sa jednim ronaldom.
    (neutralni felsh, 30. april 2019 12:12)

    # Link komentara

  27. @slobodni klikeri

    " veruj u sebe,jer sa druge strane je covek kao i ti i to sto je placen 100-200 miliona ga ne cini ni nadcovekom,niti boljim igracem"

    Znaci ako ja verujem u sebe mogu da dam vise golova u sezoni od Mesija, iako igram fudbal rekreativno 1x nedeljno ?

    Ok ima smisla - NOT !
    (smartass, 30. april 2019 12:05)

    # Link komentara

  28. Vreca puna novca ima vece sanse da postigne gol nego prazna vreca.
    (smartass, 30. april 2019 11:55)

    # Link komentara

  29. Vreca novca ne postize gol ali dovede igraca koji ce postici gol. Ili je svejedno dal u spicu imas Ronalda ili Savu Milosevica?
    (Petar, 30. april 2019 11:52)

    # Link komentara

  30. Chelsea je sa vrecom osvojio CL
    City sa vrecom vec osvaja Englesku
    Real bez vrece nikada nebi bio prvak Evrope
    (jelena, 30. april 2019 11:03)

    Zato sto su igrali protiv ekipa ciji su igraci razmisljali kao ti tj. da vreca para postize gol,mnogo golova.

    Krojfova filozifija fudbala usadjena je u taj Ajaks nesto kao srpske junacke pesme u nas narod,a ti to nisi razumela. Ta filozofija je vrlo jednostavna, veruj u sebe,jer sa druge strane je covek kao i ti i to sto je placen 100-200 miliona ga ne cini ni nadcovekom,niti boljim igracem,posebno ne u datom trenutku,trenutku nadahnuca,inata,prkosa,zelje,vere. To je ono sto ti nisi shvatila svojim prizemnim materijalistickim razmisljanjem.

    Momci koji igraju za taj Ajkas su mahom iz njihove skole i oni su odgajani da su oni Ajaks,da su oni visestruku prvaci Evrope,da su oni Krojf,da su oni Van Basten,da se oni pitaju bez obzira ko stoji ispred njih, jer im na to daje pravo istorija Ajaksa.
    I ime im to dozvoljava i obavezuje. Ajaks- grcki mitski junak nad junacima koji je ratovao rame uz rame sa Ahilom. Znaci,ne zovu se Real,Siti, Celsi ili po nekoj reci,delu grada,gradu, planini...zovu se Ajaks i tako su odgajani od 8,9,10 godina da u sportskom smislu ne respektuju nikoga i nista.

    Koliko su svi ti klubovi koje si nabrojala ulozili para trebalo je svake godine da svojaju sve sto igraju. A,nisu.
    (Slobodni Klikeri, 30. april 2019 11:45)

    # Link komentara

  31. Najveći!
    (Logično, 30. april 2019 11:43)

    # Link komentara

  32. istripovo sam se da krojf ipak nije umro i da sam ja to umislio
    (petar markovic, 30. april 2019 11:20)

    # Link komentara

  33. A ovo što je Krojf rekao je kao neka istorijska mudrost, pa se treba stalno citirati. :)
    (Donato, 30. april 2019 11:18)

    # Link komentara

  34. Možda bi kvalitetom bilo finale Spursi-Barsa,ali najatraktivnije na svetu su ekipe Ajaksa i L'pula,to finale za anale!
    (irr, 30. april 2019 11:16)

    # Link komentara

  35. Глупости, што више улажеш, имаш веће шансе да освојиш. Прије 10 година ПСЖ није имао промил шансе да освоји ЛШ, сада бар има неке шансе. Зашто Звезда није играла ЛШ без Марина, Бена, и осталих? Зашто не игра Партизан са својим играчима? Друга је ствар што су те цифре прерасле нормалне и што се паре сипају у рупу без дна.
    (Раде Кузма, 30. april 2019 11:15)

    # Link komentara

  36. svaki iskreni ljubitelj fudbala bi trebalo da navijaju za Ajax, tesko je to danas u moru zaludjenih klinaca koji navijaju za city,psg,chelsea i td.
    dakle za ajax ove sezone ne mogu navijati samo zaludjeni navijaci koji slijepo prate rezultate i mezimice od igraca koji "vrede" 100 miliona i imaju milione pratilaca na instagram , naravno frizura je jos bitinija!

    ja kao navijac barselone naravno ocekujem finale barselona - ajax to je sami klasik svetskog fudbala, ako ajax pobedi bicu cak i zadovoljan!!!
    (maki, 30. april 2019 11:14)

    # Link komentara

  37. Ajax +
    Totenhem -

    ps. Ja kazem da dobija Ajax , ne potcenjujem Totenhem , ali deca igraju mangupski dobro
    (Kengur, 30. april 2019 11:11)

    # Link komentara

  38. A to sto Ajax pokupuje sve Najbolje igrace po Holandiji nikom nista ?!
    (kosta, 30. april 2019 11:05)

    # Link komentara

  39. Chelsea je sa vrecom osvojio CL
    City sa vrecom vec osvaja Englesku
    Real bez vrece nikada nebi bio prvak Evrope
    (jelena, 30. april 2019 11:03)

    # Link komentara

  40. Bas sam pre neko vece gledao cuvenu epizodu serije Mucke kad su Del,Rodni i stric putovali u Holandiju
    Del se obraca Holandjanima:
    AJAX! hahahahaha
    (Baka, 30. april 2019 10:58)

    # Link komentara

  41. Hakim Zijeh je ubedljivo najbolji igrac Ajaksa. Sve se vrti oko njega.
    Uspeh je i poceo njegovim prelaskom iz Twentea u Ajaks. Covek ima takav pregled igre i takav pas da je to skoro ravno nivou kompjuterske igrice.
    (kvisko, 30. april 2019 10:47)

    # Link komentara

  42. Usonja lepi...
    (anica, 30. april 2019 10:33)

    # Link komentara

  43. @Greatness
    Imali smo pre 15 godina finale Porto-Monako. Ne znaci da ce ova sezona nesto promeniti. Lepo je videti jos neki klub da igra zavrsnicu ali mislim da je ovo samo izuzetak koji potvrdjuje pravilo...Jednostavno, suvise je novca u igri...
    (Vetar u ledja.., 30. april 2019 10:31)

    # Link komentara

  44. Ove sezona je definitivno prekretnica, barem u LŠ. Konačno veliko osvježenje posrnulog giganta iz Amsterdama, proboj Engleza, povratak Barselone u samu završnicu posle dugo vremena... Nema Reala, Bajerna, Juventusa koji su godinama kontinuirano bili u vrhu LŠ.. Nezahvalno je bilo šta prognozirati sada. Ajax i Tot - ako taj meč nije otvoren, ne znam koji je. Superatraktivan fudbal u najavi, sa puno golova. A šta tek reći za sutrašnji meč... Vjerovatno je Klop jedini čovjek koji može da zaustavi zahuktalu Blaugranu. Spekatkl. Neka bolji pobjedi... LŠ je ove godine već pobjednik.
    (Greatness, 30. april 2019 10:12)

    # Link komentara

  45. Zaista holandski fudbal nedostaje evro takmicenjima.
    (Edvin Van, 30. april 2019 10:02)

    # Link komentara