Zagorac za B92: Ništa bolje od dobre kritike

Jedan je od najboljih igrača reprezentacije do 20 godina koja je nedavno osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. Iza sebe već ima ozbiljnu sezonu u seniorskoj košarci i s razlogom je postao tema razgovora brojnih košarkaških stručnjaka, trenera, navijača... U intervjuu za B92 Rade Zagorac govori o ambicijama u predstojećoj sezoni, svom statusu, a ističe i kome je najviše zahvalan za dobre igre prošle sezone.

Saša Ozmo
Pošaljite komentar
  1. Odlican je bio danas protiv KKCZBGD, ali je nazalost doziveo tesku povredu.
    Samo treba da ostane jak u glavi i nogama na zemlji kao i do sada i vratice se nakon povrede jos jaci.
    Dobri momci to zasluzuju, pa tako i ova nada naseg ponosnog nacionalnog dresa. Izdrzi majstore !

    P.S. Jesu zanimljive Megine drecave boje, ali crno-bele ce ti, nadam se, bar u jednom momentu karijere najlepse stajati bas kao sto su tvojim trenerima Milojevicu i Petrovicu.
    (Union Jack, 2. oktobar 2015 01:16)

    # Link komentara

  2. Zagor je Partizanovac sa Bezanijske kose.
     (Kayser Soze, 1. oktobar 2015 18:53)

    # Link komentara

  3. Zagor, jedini Grobar na Bežanijskoj kosi :)
    Sjajan intervju majstore, samo napred!
     (Kayser Soze, 1. oktobar 2015 15:54)

    # Link komentara

  4. Odličan intervju, momak deluje da je na mestu, malo je takvih danas. Voleo bih da ga vidim u Zvezdi, ali i ako ne dođe, samo napred, biće dobar igrač!
     (Del piero, 1. oktobar 2015 14:45)

    # Link komentara

  5. @shame boner
    Bravo majstore, to je suština svega. Svako ko je trenirao košarku zna da se kod nas mladi igrači previše opterećuju taktikom, dok je preko bare fokus na tehnici, šutu, i rezultat je u drugom planu, fokus je na stasavanju igrača. Evroliga je liga trenera, dok je NBA liga igraca. Pa vi vidite kome je bolje. Za kraj ZOC je najbolji trener Evrope, ali meni je nezamislivo da Obradovic, Ivkovic, Vujosevic, Radonjic itd. budu vece zvezde od svojih igraca. U Evropi jeste tako.
     (Zorz Pap, 1. oktobar 2015 14:40)

    # Link komentara

  6. Tapsanje po ramenu, nikada nikome nije pomoglo da postane veliki igrac. Na filmu verovatno da, dok u stvarnosti, zestoka kritika i pljuvacina direktno u facu, deluju mnoooogo korisnije. Naucno dokazano a Bogdan je odlican primer. Dok je bio redovno "zlostavljan" od strane Dula, igrao je i pogadjao, te bio na dobrom putu, da postane veliki igrac. Danas, dok mu se tapse rame, ne pogadja nista, a i sami valjda vidite kako igra.

    Zagor je tu 100% u pravu, svidja mi se kako rezonuje a pored toga odlican je igrac. Predvidjam da ce on postati veliki, mozda i ponajbolji u Evropi za nekih 5-6 god. Ogroman talenat poseduje, samo da ga povrede zaobidju i eto nama novog Kralja evropske kosarke.




    Nadam se samo da ne cita ovo, jer onda nista od "Kralja".
    (beli mag, 1. oktobar 2015 14:29)

    # Link komentara

  7. Zvezdasi te cekaju ! !
    (Rajko, 1. oktobar 2015 14:08)

    # Link komentara

  8. Ako išta imamo talentovano - to su plejmejkeri. Dakle, Radičević, Miljenović, Micić,Jaramaz, pa Peno od koga najviše očekujem. Rebića ni ne računam.
    (dan, 1. oktobar 2015 14:04)

    # Link komentara

  9. Nasu djecu ubija trenerski sistem koji je obolio od sindroma zvanog "ZOC"", svi bi htjeli da su mali Obradovici,totalno je prenaglasena uloga trenera koji vise nisu u sluzbi igraca,sve suprotno. Potpuno naopak sistem kojim smo zarazili i zap. Evropu. Bitno je da mladi igrac timski odradi dio posla koji mu trener trazi,sve u funkciji rezultata(laz da je u funkciji tima), a poslije toga,tako istraumiran dolazi kod drugog guruua koji naravno ne primjecuje njegove sposobnosti ( jer su ubijene za funkciju tima u prethodnom sistemu). Pa jovo nanovo. Mi imamo citavu supkulturu pre- igraca koji nisu vidjeli evroligasko takmicenje ,a razbijali su te iste vrsnjake kad au igrali za kadete.
     (shame boner, 1. oktobar 2015 13:38)

    # Link komentara

  10. Mega je više biznis priča nego sportska. Dobro je što daje šansu našim mladim igračima, ali to je sve biznis, igra se na 100 poena free game, samo deco budžite statse biće i za vas dobar klub.
     (mare, 1. oktobar 2015 12:46)

    # Link komentara

  11. Sigurno jedan od zanimljivijih intervjua koje je mladjani Zagor ikada dao.
    Ozmo je ozbiljan novinar, ima svoj pečat i vešto izbegava šablone. Njegove tekstove uvek rado čitamo.

    Što se tiče Zagorca - pred njim je veliki posao.
    Ima jedna lepa izreka: Kad pomisliš da si počeo da dominiraš, tada svako dalje učenje prestaje.

    Čini se da ovaj momak to dobro zna.
    Neka ga posluži zdravlje, sve ostalo će njegova jaka glava sama da odradi!
    (Milica, 1. oktobar 2015 12:40)

    # Link komentara

  12. jedan od razloga zasto nemamo dobrih plejova, je zato sto nasi treneri ne vole relativno niske igrace(oko 190). u mladjim kategorijama se dosta vrti oko predvidjanja potencijalne visine i ako nisi projektovan za dva metra zaboravi kosarku...
    npr vujosevic, cak nece ni izgradjene igrace na poziciju 1, ako su ispod dva metra i nisu ameri...
    (nnn, 1. oktobar 2015 12:28)

    # Link komentara

  13. I Ozmo dosao na platni spisak agencije Beobasket...
     (Kova, 1. oktobar 2015 11:58)

    # Link komentara

  14. Zagore, Zagore, rucak ti zagore!
    (Labud, 1. oktobar 2015 11:49)

    # Link komentara

  15. Svaka cast decku. Sa obe noge na zemlji, prihvata kritike, prati sport (pogotovo me iznenadio MMA), igra menadzera, cita knjige i voli stvarno dobre filmove. Od danas ima novog fana, jako dobar intervju.

    Inace preporucujem ove filmove svima, originalni nazivi su "Jagten" i "Hodejegerne", mislim da ih je tako lakse naci,
     (palop, 1. oktobar 2015 11:47)

    # Link komentara

  16. Sledće sezone EL sa Zvezdom!
    (delija iz pg, 1. oktobar 2015 11:19)

    # Link komentara

  17. Ozmo brate, bravo za intervju. Procitah ga celog i bi mi zao kad se zavrsi. Keep it going!
     (jovica, 1. oktobar 2015 11:13)

    # Link komentara

  18. Rade majstore,drago mi je što su ovi sa B92 prepoznali kvalitet i napravili intervju s tobom.Šteta što nisi rekao da ćeš jednog dana igrati za San Antonio i da ćeš mi poslti dres :)
    Sve najbolje u karijeri i životu.
    Tvoj drug....
    (Damir, 1. oktobar 2015 11:02)

    # Link komentara

  19. Mega je najzdraviji klub ove države, lične finansije i umeće jednog čoveka dovele su do toga da imamo ozbiljan klub koji nije CZV ili KKP. A po kvalitetu ništa lošiji od njih. Tokom godina to mesto br. 3 srpske košarke držali su Voša, Hemofarm, FMP ali mislim da je ovo najkvalitetnija priča do sada. Želim im da traju dugo, da uđu u borbu za pehare i da nas predstavljaju uspešno u Evropi.
     (Billy "The Great" Hope, 1. oktobar 2015 11:01)

    # Link komentara

  20. Bravo momcino. Znas kad bi jedan fudbaler ovako odgovarao na postavljena pitanja :D Poslednju knjigu koju oni citaju je bukvar, a omiljeni film transformersi 69-i deo.
    Bice od tebe nesto, samo rad rad i rad :D
    (Nikola, 1. oktobar 2015 11:00)

    # Link komentara

  21. Bravo Zagore, samo napred, cekamo te u A reprezentaciji uskoro!
    P.S. Imas dobar ukus za filmove, bice od tebe nesto.. ;)
    (Heis, 1. oktobar 2015 10:58)

    # Link komentara

  22. mnogo se nadam u ovog igraca. veliki sam zvezdas, ali nije mi zao sto je zagorac u megi, jer mislim da je to za njega trenutno bolja sredina. mozda ce on imati put slican jokicevom, mada je visokim igracima mnogo lakse da dodju do nba lige, jer je konkurencija dosta manja. u svakom slucaju imamo nekoliko jako jako perspektivnih igraca, gde pre svega mislim na milutinova, jokica, zagorca, marinkovica i simanica, a u drugom redu na gudurica i ostale. malo brine sto nikako da se pojavi neki perspektivan plejmejker. vec 10 godina ne mozemo da izbacimo dobrog pleja. to dosta brine, ali na ostalim pozicijama reprezentacija ima odlicnu perspektivu.
    p.s. stvarno ne znam sta je to sa plejmejkerima. bice da je to neka manjkavost nase skole kosarke, jer tesko da je slucajnost (amerikancima je najlakse pleja da izbace - tamo svako ko ima 190 i brzo trci moze da nauci da bude solidan plej, a kod nas i neki koje najavljuju kao velike talente nista ne urade; micic, jovic, rebic... sve je to tanko).
    (zagor, 1. oktobar 2015 10:53)

    # Link komentara