- SP Košarka - Kina 2019 -

Đorđević: Glupa reakcija Jokića

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je Španija bila bolja i da je zaslužila pobedu.

LNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MADE NAGI
EPA-EFE/MADE NAGI

Srbija je doživela prvi poraz na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto je u poslednjem meču Grupe J u Vuhanu izgubila od Španije sa 69:81.

Selektor je istakao da nije srećan zbog reakcije Nikole Jokića.

"Čestitam Španiji, definitivno su bolji tim. Izbacili su nas iz igre. Nismo mogli da sprovedemo naš plan, nismo mogli da odgovorimo na promene odbrane. Nedopustive je da imamo 17 izgubljenih lopti u ovakvoj utakmici. Posle isključenja Jokića vratitli smo se srcem, jakom odbranom, izbacili ih, sjajno su pogadali, ali su naše defanzivne greške bile toliko očigledne. Ne sme to protiv Španije. Iskusan je to tim, sjajni bekovi, fantastični plejmejkeri sa jednim Markom Gasolom, koji je bio ključ. Bili su bolji, skratili su rotaciju i zaslužili su da pobede"", rekao je Đorđević.

Srbija će u četvrtfinalu Svetskog prvenstva igrati protiv Argentine.

Srbija je u trećoj četvrtini ostala bez pomoći Nikole Jokića koji je zaradio isključujuću ličnu grešku.

"Drugo poluvreme smo odigrali mnogo bolje, ali mi se nije svidela glupa reakcija našeg igrača koji je trebalo da bude na terenu", rekao je Đorđević, prenosi Beta.

"Možemo da izgubimo sa njim, ali moraš da ostaneš na terenu i budeš jedan od lidera. Već smo pričali u svlačionici. Nema dugih sastanaka. On zna, on je čvrst momak, voleo bih da sam ga imao na parketu. To nije izgovor što naš najbolji centar nije tu. Možemo da igramo bez svakoga, jer moramo. To je situacija koja mora da se razume i nadam se da se neće više desiti. Ima sjajnu ličnost. Igrači rastu tokom cele karijere, ne samo do jednog trenutka. Oni rastu do poslednjeg dana. Želim da raste, da shvati kako se igra. On je veliko dete, razumeće", rekao je Đorđević.

Pročitajte još Jokić dobio isključenje, pa iskalio bes – opravdano ili ne? VIDEO

Srbija je, po rečima Đorđevića, uspela da uhvati priključak, igrala dobro u napadu, poremetila organizaciju napada Španije...

"Ali, greške koje smo napravili u odbrani očigledne i nedopustive protiv tima kao što je Španija. Oni su veoma iskusni... Bili su bolji večeras i zaslužili su pobedu", rekao je Đorđević koji je danas po 100. put predvodio nacionalni tim sa klupe.

Ovo je prvi poraz koji je Srbija doživela tokom celog leta.

"I dalje smo na turniru, ali moramo da shvatimo da treba da igramo zajedno... Danas to nismo bili mi", rekao je selektor Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.