- Komentari -

Španija je šampion sveta!

Košarkaši Španije savladali su Argentinu rezultatom 95:75 i po drugi put postali svetski šampioni.

SN Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Zasluzeno, bravo.
    (Bodibond, 16. septembar 2019 09:26)

    # Link komentara

  2. @NBG@ zlatan kurjak
    U tome i jeste čar nokaut sistema - jedan loš dan ,jedna lopta moze da od najveceg favorita napravi gubirnika.
    To što vi zagovarate ubija takmičarski duh i ravno je "rusenju merdevina" i cementiranju nekoliko reprezentacija na vrhu bez mogucnosti da se to promeni.
    To je ok kada su lige u pitanju ali turnir bez nokaut faze nije turnir.
    (Komša, 16. septembar 2019 08:34)

    # Link komentara

  3. let us make a deal. LeBron, Curry, Harden, Durant and Irving. Starting 5 for the USA vs team world.and then we will see who really are the champions.
    (Hi, 16. septembar 2019 06:42)

    # Link komentara

  4. Sve cestitke Spaniji,ALI velika mrlja ostaje zbog sudijskog poklona 4 sekunde pred kraj sa Australijom!
    Onaj faul dosuditi je bilo kriminalno!
    (Knele, 16. septembar 2019 04:23)

    # Link komentara

  5. pitanje za poznavaoce...na basketu jedan na jedan ko bi dobio joka ili recimo pekovic...cisto da ja razjasnim neke nedoumice!!hvala na odgovorima!!
    (tex viler, 15. septembar 2019 19:22)

    Da ti razjasnim. Jokić je sa 20 godina otišao u NBA, a sada ima 24. Peković je sa 24 još bio u Panatinaikosu. Jokić sa 24 je bar 2x bolji od Pekovića u tim godinama. Znam ja da ti aludiraš na Pekmenovu sirovu snagu, jer za njega mnogi crni centri kažu da je fizički najjači igrač protiv koga su igrali. Međutim, ako poredimo isto godište Jokić kao što rekoh je bar 2x bolji, a i nije fizički slabiji u tim godinama. Kako će Jokić izgledati sa 30 godina to još ne znamo.
    (Locutus, 16. septembar 2019 00:15)

    # Link komentara

  6. @Nemanja
    Ti si decko neznalica obicna, o kosarci pojma nemas. Prosipas se ovde, jedan od najboljih centara sveta i najbolji centar SP po tebi nema ledjnu tehniku. Jok, nema, sampion NBA i sampion sveta nema ledjnu tehniku, ceka Nemanju strucnjaka da ga nauci.
    (alo, 15. septembar 2019 23:46)

    # Link komentara

  7. Ono sto mnogi ovde ne zele da priznaju je CINJENICA da su Spanci, jos golobradi, onu NAJJACU generaciju Jugoslavije sa Stojakovicem, Bodirogom, Divcem itd, pobedili na njenom vrhuncu
    (SP 2002). Nismo mi nikome prepustili tron, nego su ga Spanci zasluzeno preuzeli.
    (alo, 15. septembar 2019 23:44)

    # Link komentara

  8. Jokića ću pamtiti po tehničkoj a onda je zaradio isključenje... koliko god bio u pravu... daj bree, šta izigravaš!?!
    (deki, 15. septembar 2019 22:39)

    # Link komentara

  9. Marc Gasol apsolutno nema ledjnu tehniku APSOLUTNO!!!!
    Ne moze da poentira ni kad ga cuvaju nizi igrac kad ima mismatch...samo nekad sto sutne fadeaway..
    Njegov brat Pau Gasol da!!!! I to bolju ledjnu tehniku i od Jokica!!!
    Nemoj ti meni da se izcudjavas ovde nesto kad ocigledno ni ne gledas ni ne razumes kosarku prvo nauci sta je sta pa se onda ukljuci u razgovor.
    (Nemanja, 15. septembar 2019 21:48)

    # Link komentara

  10. (Pera Ždera, 15. septembar 2019 21:04)

    Ove godine je Jokić zapravo bio jedan od boljih defanzivnih igrača u NBA, naročito u plejofu. Na nba.math je među 5 u regularnom delu, a prvi u plejofu (treba reći da je metrika kumulativna, pa zavisi od broja utakmica).
    (CarloNS, 15. septembar 2019 21:35)

    # Link komentara

  11. Jos jedan od dokaza da KUP sistem na 1 pobedu ne funkcionise u sportu koji se zove KOSARKA vec 50 godina. U kup sistemu svako moze da dobije svakog 1 meca na entuzijazam. FIBA sistem treba da bude kao u NBA gde se finala igraju na 7 utakmica (u FIBA slucaju dovoljno je na 3 ili ko prvi dodje do 2 pobede)…..Smanjiti broj ekipa na 16..

    Zamislite u Tenisu u kojem jedan set koji odprilke traje 60 minuta, da je na GREND SLAM takmicenjima dovoljno dobiti 1 SET za prolaz dalje...Kosarka nije fudbal I 1 mec nije dovoljan...
    (NBG, 15. septembar 2019 16:33)

    Pa jes, da gledamo gde Španija odvaljuje Argentinu u 3 utakmice 3 puta za redom? To oćeš? Pa kome to treba? Vidiš bre da su ih danas odvalili u svim segmentima igre i odvalili bi ih u svim utakmicama pa da ih igraju i 10 za redom! Jednostavlno za dve klase su bolji od njih i zasluženo su osvojili titulu! Ovo je Svetski Kup nije ligaški plej-of!
    (Oposum, divna životinjica, 15. septembar 2019 17:38
    Pa da se igra na dve dobijene, Argentina ne bi ni bila u finalu.
    (zlatan kurjak, 15. septembar 2019 21:21)

    # Link komentara

  12. @dvojnik
    Tacno je sve so si naveo u vezi te generacije,a za to sto pominjes ko je kriv,pa MI,javnost,radili smo potpuno suprotno od onoga sto radimo danas,dali smo podrsku Zeljku nakon blamaze na Olimpijadi u Atini,ciji je glavni razlog bio nepozivanje Stojakovica na vrhuncu karijere(drugi strelac NBA),zbog starih zasluga i ne cudi sto je potpuno izgubio kompas dogodine na EP kod nas,danas nam drazi realno nebitni Nedovic od Saleta,a od rezultata koji nije ni blizu Zeljkove dve blamaze pravimo najgoru kataklizmu ikad i razapesmo Djordjevica kao niko pre.A on sigurno nije kriv sto nije bilo kontinuiteta,nasledio je tim u polurasulu,Duda je sve dobro sto je uradio kada je preuzeo tim unistio u periodu 2011-13,propusten London sto je katastrofa,a pre svega nedostatak kulta,njemu je pod stare dane,nazalost,Misko preuzeo kontrolu nad timom,brdo igraca nije zvao zbog pulena zalizanog menadzera,mnogi ga prozivali javno i generalno i izgubio se kult koji je nakratko vracen u onom periodu Teove dominacije,e to je Sale uspeo da vrati vec sa prvim sampionatom i drzi ga i dalje,pa zar ces boljeg primera od Vase Micica.A sto se rezultata tice,i tu mozemo da budemo vise nego zadovoljni jer sva ta srebra niko nije ocekivao,pogotovo ovo zadnje.Naravno da bi ucinak bio i uspesniji da smo imali kontinuitet o kom pricas,ali nismo,i u realnosti situacije Saletov ucinak se moze oceniti najvecim ocenama ma koliko nekima bio nesimpatican to je cinjenicno stanje
    (realno, 15. septembar 2019 21:07)

    # Link komentara

  13. (floping, 15. septembar 2019 17:24)

    Pa naravno da cu da branim takvog igrackog bisera kakvog imamo. Jok, samo cu da ga omalovazavam, da se pravim slep da je bio sputan u svojoj ulozi na ovom turniru... Da po svaku cenu kritikujem ma sta god i kako god. Zato i jesmo tu gde jesmo. NBA je jedna decija igra u stvari, ne racuna se to... FIBA samo :)

    Sto se stvaranje viska tice, upravo probijanje PRVE LINIJE odbrane (bekovi /plejevi) stvara visam jer tada Jokic neretko izlazi na beka i ostavlja svog igraca samog. Postoji odbrambeni rejting i analiza i na tom NBAu pa baci malo pogled na njegov. Jeste prosecan ali daleko da je rupa. Ima mnogo gorih.

    I da, ja nisam branio njegovu nezainteresovanost tj anemicnost kada je van svoje igre i uloge. Naprotiv, to mu i te kako zameram.

    Samo nama nije dobar takav igrac tj nedovoljan. Komedija smo. A porediti tj posmatrati Nikolinu igru kroz ovo prvenstvo i sve sto jesu bile cinjenice (pozicija, bez lopte u rukama, akcija itd) je cist bezobrazluk pored ociglednog amaterizma.

    I takav, prosecan, anemican i sputan je bio DRUGI najbolji igrac nase reprezentacje sa neretko 10+ skokova i 7+ asistencija. Baciti malo pogled i na ucinke svih olejmejkera na prvenstvu u toj kategoriji. Vratite pod hitno fokus na propuste selektora u organizaciji, taktici, tempiranju pa na kraju i hemiji.. Dok ne bude kasno i posledica neodazivanje nasih igraca.

    ...ponavljam, kada budemo gledali Nikolu u svojoj ulozi, svojoj poziciji, sa bar donekle igrom oko sebe i akcijama, moci cemo da poredimo te dve jako razlicite kosarke (NBA i FIBA) kada je on u pitanju. Do tad je sve cist nas, Srpski mentalitet osporavanja.
    (Pera Ždera, 15. septembar 2019 21:04)

    # Link komentara

  14. (realno, 15. septembar 2019 19:02)

    Samo zato sto smo mi bili u kanalu par godina ne znaci da je ova Saletova era vise nego uspesna, za tu dubiozu smo sami krivi, upropastili smo jednu celu generaciju koja je mogla bar jos koje zlato da uzme. Posle te Zeljkove konferencije niko zivi vise nije hteo da igra za reprezentaciju a primera radi SP 2006 Stojakovic, Jaric, Gurovic, Radmanovic...su svi bili u zenitu, 27-30god, a mi smo tamo isli sa Purovicem I Askrabicem, ko nam je kriv?To je tad bilo u fazonu kao ne treba nam mega zvezdu u timu da glume nesto
    Umesto da tu generaciju postepeno nasledi ova sa Teodosicem, I nastavi se neki zlatni niz, mi smo uspeli da od nekog srebra I poraza od Slovenije pravimo ogroman uspeh, o tome ja pricam, polako ali sigurno smo prepustili Spancima tron a da li je moglo drugacije? naravno da je moglo bolje po nas
    (Dvojnik, 15. septembar 2019 19:56)

    # Link komentara

  15. @zmzmz
    A ko je bio najbolji na svetu ako Modric nije? Ronaldo i Mesi su ispali u cetvrtfinalu svetskog. Ipak nije svetsko jedini parametar? Pa kako je onda Gasol bolji?
    (jsx, 15. septembar 2019 19:38)

    # Link komentara

  16. Sta prica ovaj lik hahaha 
    Druze Jokic je mnogo bolji scorer od Gasola sto pokazuje i statistika a i skill 
    Jokic ima igru ledjima 1 na 1 niko na svetu ne moze da ga cuva samo sto su ga stalno udvajali zato sto Jovic ne moze okean sa broda da pogodi, 
    Trojke 40% u playofu, flouter, face up... 
    Gasol(Marc) nema ledjnu tehniku sve poene daje iz picenrola koji mi neigramo za Jokica iako je to Jokicevo glavno oruzje 
    Gasol je jedino bolji defanzivac to se slazem... 
    Nauci kosarku prvo pa komentarisi, Jokic je minimum 3 puta bolji od Gasola...
    (Nemanja, 15. septembar 2019 18:20)

    Gasol nema ledjnu tehniku???
    Jokica niko ne moze da brani 1 na 1 kada igra ledjima???
    Covece da li si ti svestan kakve si dve gluposti odvalio samo u ove dve recenice.
    I ti nekome kazes da prvo nesto nauci o kosarci.
    Samo si potvrdio moju konstataciju iz prethodnog komentara da smo sve poceli da gledamo kroz statistiku.
    (zmzmz, 15. septembar 2019 19:25)

    # Link komentara

  17. pitanje za poznavaoce...na basketu jedan na jedan ko bi dobio joka ili recimo pekovic...cisto da ja razjasnim neke nedoumice!!hvala na odgovorima!!
    (tex viler, 15. septembar 2019 19:22)

    # Link komentara

  18. Nijedna druga ekipa nije išla sa 4 centra i 4 beka.

    Ako izuzmemo povrede najbolji naš roster je mogao biti:

    Jović, Nedović,
    Bogi, Gudura, Dobrić
    Kalina, Lučić,
    Bjeli, Simanić,
    Jokić, Bobi, Milutinov

    Micića zbog porodičnog problema nije trebalo maltretiratii i voditi u Kinu. Bilo je potpuno iluzorno očekivati da se momak sa takvim problemom može koncentrisati na takmičenje.

    Brži, skočniji roster sa solidnim def i off potencijalom. U svakom slučaju savremena košarka, sa dosta borbenosti. Mogli su odigrati bolju odbranu na španskim i arg bekovima koji nas zatrpaše...
    (SrbEUin, 15. septembar 2019 19:14)

    # Link komentara

  19. Je l to ista Spanija koja je bila sedmi, osmi favorit pre prvenstva? Sramota koliko su ih svi potcenili. Pokazali su ono sto ih i odlikuje. Postepeno su dizali formu kako je turnir odmicao, a takticki su razbili sve. Svaka im cast, naravno da je zasluzeno! Gotovo da ne postoji sport u kojem oni nemaju uspeha.
    (Ja, 15. septembar 2019 19:12)

    # Link komentara

  20. @Dvojnik
    Zaboravljas samo nekoliko vaznih cinjenica.Pre dolaska Djordjevica mi:1.Deset godina nismo znali za bilo kakvu medalju sem 2009-te
    2.Sa njegovim prethodnikom(i to velikim Dudom)smo propustili zadnju Olimpijadu
    3.Zadnje prvenstvo sa Dudom je bilo EP 2013,bili smo SEDMI i to je smatrano USPEHOM
    4.Na to prvenstvo smo se JEDVA plasirali,kao poslednja,24-ta reprezentacija jer smo gubili oba meca od CG i Izraela i jedan od Estonije
    Dakle ne bas sjajna situacija.
    I onda dodje Sale,triput drugi,jednom cetvrti,jednom peti,malo bi bilo za generaciju Bodiroge,Divca ali za danasnju vise od realnog narocito u kakvoj smo dubiozi bili.Ali ne,mora zlato.Tako isto i u fudbalu,osam godina nas nema nigde,Muslin preuzmer raspalu Dikovu Advokatovu ekipu,dovede je do SP iz 4.sesira,ali avaj ne igra lepo i ne zove Peru,Djuru ajmo otkaz momentalno.I "procvetasmo" sa naslednicima,e tako cemo i u kosarci "uzeti zlato",skresali smo krila oteravsi onoga ko je napravio sve i sad ce neki naslednik,a takvog cemo svecom traziti(jer ono sto valja je u godinama a Kokoskov nece prihvatiti),da ovaj tim,u sustini gornji prosek,digne do zlata.Okej,veruj ti u to,lepo je verovati ali kako stvari stoje realnije je da cemo vrlo skoro ovo peto mesto smatrati uspesnim i praviti od blata coveka koga definitivno zasluzili nismo
    (realno, 15. septembar 2019 19:02)

    # Link komentara

  21. (MarcoPolo, 15. septembar 2019 18:03)

    Pre će ipak biti da Sale ne razlikuje 4 od 5.
    (SrbEUin, 15. septembar 2019 18:58)

    # Link komentara

  22. Spanci zasluzeno prvaci, u to nema sumnje.
    Ali ja bih malo komentarisao nasu reprezentaciju. Napravio bih jednu paralelu izmedju dva nasa sastava. Tim koji je osvojio srebro na evropskom prvenstvu smo proglasili za treci. Iz tog "treceg tima" sedmorica su igrala na ovom prvenstvu. Na onom prvenstvu je igrao Milosavljevic na ovom Simonovic. Na onom imamo Macvana na ovom Bjelicu. Jedina velika razlika su Jokic i Milutinov naspram Stimca i Kuzmica i to Jokic i nije igrao peticu. I ostaju Raduljica i Lazic. Onaj smo proglasili za treci tim, a ovaj za drim tim.
    Falilo je ipak nekoliko igraca da bi ovo bio drim tim, svi znamo koji. Nadam se da ce bar jednom da odigraju svi zajedno.
    (Kuki, 15. septembar 2019 18:37)

    # Link komentara

  23. Španija u grupi 3 utakmice poluvreme 1-3 poena prednosti, kraj 10tak za njih, IIpol služi da se akcenat stavi na to da se stegne odbrana. Uhodavali se i uvodili u turnir. Jesu sudije pomogle protiv Australije ali opet je to bilo dobro izdanje Španije i kad im nije išlo.
    Meni je sve bilo jasno protiv nas, kad su kombinovali odbrane a mi 8 napada bez koša, 6 od toga nismo šut uputili.

    Najgore kod nas nit smo otišli sa najboljih 12, slažem se da ne čine uvek najbolji tim, nit smo sa ovim što smo otišli izgledali kao najbolji tim. Duplo golo.
    Priželjkivao sam iskreno da izgledamo kao ovi Španci, iz jake i odgovorne odbrane da gradimo razliku i imamo kontrolu.
    Nije problem poraz, dešava se. Problem je kako smo izgledali.
    (mohikanac, 15. septembar 2019 18:35)

    # Link komentara

  24. @Sabre
    Ta njihova “prljava” igra se zove odbrana. Ne znas ti to. Nikoga nisu stolicom udarili, to im je plus u odnosu na Srbiju. A o sudjenju nemaju pravo da pricaju oni koji su onako pokrali Argentince 2002.
    (Ivan, 15. septembar 2019 16:55)

    Ne lupetaj. Pazi da neće da sviraju tada najpoznatijem centru na svetu faul u zadnjoj sekundi. To uopšte nije bio faul. Našo čovek da krene na ulaz preko 213 cm visokog centra, i to legende Divca, i još očekuje da mu sviraju faul kad je popio banančugu preko lopte i nejake ručice pride. Aha, 'oće to.
    I to kuka nacija poznata po najprljavijim titulama u sportu, golovi rukom, krljanje i nameštanje rezultata...odučio ih Bodiroga od basketa.
    (Negativni, 15. septembar 2019 18:24)

    # Link komentara

  25. Svaka njima čast, ali Špancima je ovo bila labudova pesma. Pre prvenstva nisam očekivao da ovoliko "iskusni" mogu da naprave ovako nešto, ali sam ubeđen da je ovo i definitivan kraj ove vrhunske generacije.
    (Džoni, 15. septembar 2019 18:23)

    # Link komentara

  26. Sta prica ovaj lik hahaha
    Druze Jokic je mnogo bolji scorer od Gasola sto pokazuje i statistika a i skill
    Jokic ima igru ledjima 1 na 1 niko na svetu ne moze da ga cuva samo sto su ga stalno udvajali zato sto Jovic ne moze okean sa broda da pogodi,
    Trojke 40% u playofu, flouter, face up...
    Gasol(Marc) nema ledjnu tehniku sve poene daje iz picenrola koji mi neigramo za Jokica iako je to Jokicevo glavno oruzje
    Gasol je jedino bolji defanzivac to se slazem...
    Nauci kosarku prvo pa komentarisi, Jokic je minimum 3 puta bolji od Gasola...
    (Nemanja, 15. septembar 2019 18:20)

    # Link komentara

  27. Pa da kuka kako nije igrao na svojoj poziciji jer šta će centar na kapici.
    (Partizan 1917, 15. septembar 2019 15:08)

    Jako glup odgovor. Eto imao si dva sata prilike da gledas sta ce centar na kapici, ne inace nego u slucaju Gasola i Nikole. Savrsena eksploatacija takve atipicne petice. Sto za Pik sa korisnim plejom koji ne davi igru kao Micic i Jovic sto za razigravanje tima oko njega koji nije ugusen jos jednim centrom. Ma najbolje da je Gasol igrao 4ku i da je coskario. E moj ti...
    Da, Nikola je PETICA koji je na kapici i pri tom naprednija i bolja verzija od Gasola (ko prati NBA i njihove medjusobne duele, video je), Gasola koji takvom igrom uzima zlato.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pera Ždera, 15. septembar 2019 16:18)

    Neki generali ni posle bitke nisu pametni.
    (Negativni, 15. septembar 2019 18:16)

    # Link komentara

  28. Ovo sto je Spanija uradila smo trebali mi, kao prosli put Slovenija.
    Jos posle glupog poraza od Litvanije 2015 ja sam govorio ako hocemo zlato Sale mora da ode, jednostvno jos tad se moglo videte da nam je ovo realan domet sa njim, neka srebrna medalja na mufte ali I gomila nepotrebnih poraza gde smo prosto nadmudreni. Garantujem da je tada smenjen mi bi vec sad imali zlato sa EP I moguce sad ovde sa dobrim trenerom.
    Ali eto Sale je uspeo da ubedi mase ljudi da slavimo poraze I da od ovog bolje Nismo mogli, tolko su neki ljudi zaludjeni da sam cak I primetio da na komentar 'Sad sledi zlatna era' lik dobio gomilu minusa jer eto to se dozivljava kao ponizavanje njihovog idola Djordjevica, znaci ljudi bi radije da on ostane I da probamo jos jedno srebro nego neko drugi pobedu da nam donese, da ne poverujes.
    (Dvojnik, 15. septembar 2019 18:12)

    # Link komentara

  29. @(bskfan, 15. septembar 2019 17:31)

    Od 7 godina koje si naveo 3 su prema tvojoj logici odlučili napadi a ostale 4?.
    Nije mi jasno zašto se onda na NBA utakmicama čule DEFENSE umesto OFFENCE.
    Ah da glupi Amerikanci.
    (Menjam teze, 15. septembar 2019 18:11)

    # Link komentara

  30. @nostalgija
    Au rodjace koliko si se nalupetao,prvo ako je Sale kvazi selektor onda su Zoc,Duda i ostali nule nad nulama pa ispod toga,NBA cirkus a nikad vise brutalnih igraca u Prime-time,Jokic prosecan centar koji u takvoj konkurenciji vuce sam svoj tim na korak do vrha ali zato Nedovic i Kalina fale strasno,pa to je kod nas uvek tako,igrac koji se ne nadje na spisku preko noci postane bolji od Lebrona ili Mesija,setimo se u fudbalu primera Matica i Ljajica kod Mihe,ili Sergeja kod Muslina i sta bese posle,botujete za onu dvojicu a pravite im medvedju uslugu jer za prvi krah ce ljudi okriviti njih uz novog selektora jer umesto 40 poena prosek,napraviste od njih takve igrace,ce isporucivati svoju redovnu mizeriju od ucinka,jer generalno sta su oni do sada uradili u reprezentaciji?Jedino sto se slazem sa prvim delom komentara,apsolutno nismo jaci od ove tri reprezentacije,ni po kvalitetu ni po Fibinoj listi,zauzeli mesto nize od ekipe jedno mesto ispod nas,dakle apsolutno realan plansman,i tebi je pohvalno sto selektora oterasmo iako je ostvario plansman koji nam po svemu i pripada,kako ces onda i ti i svi vi opravdati nekog buduceg selektora,po ovoj logici stvari svi oni ce morati ici posle prvog neuspeha jer je to jedino posteno posle ovoga sa Djordjevicem,nisi ni svestan kakav cirkus ce sad da usledi,i sta nasu kosarkasku reprezentaciju ceka u buducnosti
    (bg leprikoni, 15. septembar 2019 18:07)

    # Link komentara

  31. Simanić
    Apić
    Zagor
    Janković
    Kombo Kalina

    Svi nabrojani su bolji od Birče, Simona i Radulje na 4. Ali, Sale izgura Jokića na 4 da bi putovali njegovi ortaci...
    Onaj poraz od Arg je neoprostiv. Taktički diletantizam. Mogli smo sa lakoćom do finala sa boljim selektorom. Skariolo mu je u finalu pokazao kako se rutinira ekipa sa 2,5 igrača...
    (SrbEUin, 15. septembar 2019 17:13)

    Sa tobom prijatelju ne vredi raspravljati o košarci, jer ti čak i ne razlikuješ krilo i krilnog centra.
    (MarcoPolo, 15. septembar 2019 18:03)

    # Link komentara

  32. Zaključali su Skolu ceo meč. Argentina nije imala uopšte igru jer za to bila zaslužna Španija koja od starta nametnula svoj ritam sa granitnom odbranom. Videlo se da ide u tom smeru od početka utakmice. Otud ubedljiva razlika. Treba im čestitat a posebnom Marku Gasolu koji ne verujem da će igrat na narednom mundijalu za 4 godine. Što se tiče nas da je moglo bolje moglo je al to je sport. Argentini svaka čast oni su zemlja košarke bez obzira na srebro što su osvojili..
    (Poštovalac igre, 15. septembar 2019 18:01)

    # Link komentara

  33. jokić nije potencijal za fiba košarku...nema on tu šta da traži...drugačija pravila i to ga remeti...nema prostora...ovaj tim španije bi razbio i denver i portland po fibinim pravilima...po nba pravilima bi ver.bilo obrnuto...inače joka je ko lekar opšte prakse...zna o svemu pomalo...a ništa specijalno...ne ide na ulaz..ne zakucava...poneku trojku ubode...mehanika šuta loša...nema skokšut sa zadrškom...igra leđima ,,nako,,mož sa piše grafite,fali mu još slova da bi pisao romane....
    (tom pus, 15. septembar 2019 18:01)

    # Link komentara

  34. Samo da smo Špance dobili, ničeg od ovoga ne bi bilo. Sad bi Arg-Špa bilo 1/4 finale pa ukrštanje sa Amerima itd. 

    Ovako im smo napravili autoput, a mi ćemo šatro da se tešimo "eto oni su u finalu, vi'š jaki su" kao poslednji gubitnici. 

    Propustili smo neviđeno nešto. 

    Ne da boli, no dušu para na delove.
    (detektiv kokni kol, 15. septembar 2019 13:30)

    Izgubili smo dve utakmice zaredom, nemamo za cime da zalimo. I bolje je tako, nego da smo izgubili neposteno, ili jednim kosom razlike, ili uz neki drugi izgovor. Sta ces, ionako je to samo sport. Imamo druge razloge za zalost, ovo je nama samo razonoda (kako nismo deo tima).
    (Dex, 15. septembar 2019 18:01)

    # Link komentara

  35. Ovaj nas tim smo precenili, ali realno samo Bogdan, Jokara, Beli i Luca imaju prirodan talenat za velika dela, uz Tea, Gagija i Kalinu koji su falili. Ostali, poput Jovketa, Vase, Milutinova itd su velikim radom u poznim godinama dosli do nekog nivoa, ali bez rutine koju inaju Spanci. Birca, Simon i Radulja su neupotrebljivi vise.
    (Demar Derosan, 15. septembar 2019 17:04)

    Vasa i Milutinov u poznim godinama.. šta sve neću pročitati
    (nebaCar, 15. septembar 2019 17:56)

    # Link komentara

  36. JOKIC JE RAZOCARAO?

    Mislim da kriviti Jokica je naivno. Nije on kriv sto je igrao poziciju koja nije njegova, a i tu je ispred njega na mestu startera je bio drugoligas iz Nemacke Bircevic, sto selektor je ocigledno zeleo da pokaze "ko je ko" i sto se celi svet cudio , a nema novinara na ovom sampionatu koji nije upitao sve ovo sto ja pitam.
    Ovo je trebalo biti nase zlato, ali nas trener nakon 5 godina price da nema mestu sebicnosti i egoizmu se odlucio za drugoligasa iz Nemacke, startao ga na 80% tekmi, sto pripremne, sto na sampionatu, i onda se cudi zasto Jokic nije spreman, zasto je Bjelica igrao onako lose zadnje 3 tekme...
    Zamisli, pored krilne linije Jokic-Bjelica, Djordjevic starta Bircevica!!!
    Eh, ovo je Djordjevicev ego, ponos, otisao je a nije se ni izvinio za to sto se nismo cak ni za OI mesto kvalifikovali, a ceo svet nas je video kao broj 1 favorite za zlato..
    (sasa the red baron, 15. septembar 2019 17:55)

    # Link komentara

  37. A da nije tu malo i do sudija. Na svakoj utakmici oni pikiraju najbolja 2 igrača i dobro ih prebiju. A normalno to ne bi mogli bez pomoći sudija. Prosto je neverovatno šta im se sve tolerisalo. Kad gledate usporen snimak vidite koliko je to udaranja po ruci koja se ne sviraju. Pa setite se samo onog grubog faula nad Jokićem i to od strane 2 igrača a pri tom je suđena mrtva lopta. Sa druge strane, protivnicima se svira svaki dodir. Jako je teško bilo kome igrati u takvim uslovima.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (only fools and horses, 15. septembar 2019 16:15) # Link komentara


    Ima za to lek.Radiš ono što i oni- biješ i kukaš kako te biju.
    Ako ti nije jasno pogledaj 1Q utakmice KKP - Barselona iz 2010 i pogledaj kako Petar Božić stavlja u džep jednog Navara .
    Ali faul,kada ti ga vec sviraju mora da bude faul.A Perin faul je poezija.Čista estetika.

    Hocu da kazem - malo ekipa igra čistu košarku i zeli da se nadmece (SAD uglavnom ,Francuska donekle) .To su ekipe koje su atletski superiorne.
    Španci umeju da igraju kosarku ali ne odustaju ni od "pomocnih sredstava" koje čine igru laksom.
    Moraš da prohvatiš taj način razmišljanja ili ćeš umirati u lepoti baleta uz kuknjavu na sudije.
    (Komša, 15. septembar 2019 17:51)

    # Link komentara

  38. Trebali smo da izgubimo proti Portorika! Na kraju bi sigurno osvojili zlato, ovako ...
    (svedska, 15. septembar 2019 17:50)

    # Link komentara

  39. Bravo Spanci,naklon do poda, ljubomorni bolje neka cute jer ih ubi kompleks nize vrednosti.
    (Toza, 15. septembar 2019 17:49)

    # Link komentara

  40. menjao bih na ovom svetskom jokica za teodosica milosavljevica nedovica kalinica i macvana da su u formi ovo bi nam mogla biti lagano i prva petorka uz bogdana a igrali bi finale sigurno
    (boki89, 15. septembar 2019 17:49)

    # Link komentara

  41. Zasluženo su Španci šampioni sveta u košarci. Ovo njihovo današnje odvaljivanje Argentine sa 20 razlike u finalu uz postignutih velikih 95 poena dovoljno govori koliko je Španija bolji tim od Gaučosa definitivno. Odvaliti nekog 20 razlike se može samo majstorstvom. Bravo Španci zaista ste zasluženo šampioni sveta.
    (Ivan, 15. septembar 2019 17:47)

    # Link komentara

  42. Četiri momenta gde je Španija odskočila:
    fantastični duet plejeva Rubio-Ljulj
    Krila i krilni centri
    Čvrsta i kvalitetna odbrana
    Dobro vođenje ekipe, taktika i priprema utakmica.
    U ostalim aspektima Srbija i Francuska su egal, možda i bolje. Gasol nije bolji od Jokića i Gobera, samo bolje iskorišćen.
    Argentina je ono što smo mi bili na Eurobasketu 2017. Ekipa sa potencijalom i hemijom, ali kvalitet je presudio u finalu.
    (Nik77, 15. septembar 2019 17:46)

    # Link komentara

  43. @koza nostra
    Pa svako normalan zna da bi i prošlu preskočili OI da nije kupljen turnir kod nas. Portoriko, filipini, Angola, Češka ... eto uz žreb jedva je otišao.
    Znači već drugi put Država zbog njega kešira od 2,5-3,5 mil za kvalifikacioni turnir, patriotski nema šta. Bojim se da ovaj put neće moći što znači da je ostavio rasulo.

    Dalje nije ga niko oterao nego je otrčao u projekat zvani Virtus, težak ili ako hoćeš njegovim žargonom masan 15mil evra. To je velika razlika u poimanju zašto je otišao. Ja mu ne zameram, zameram takvim kao ti što prosipaju laži o njemu.

    I da Skariolo ima već zlata čitaj kredita pa je mogao da izgubi u polufinalu ovaj nema i neće imati kao trener. To je velika razlika i Žocu, Dudi prosto mogu da budu 7. jer su već Šampioni ovaj ne sve dok ne bude najbolji, eto život je takav. Zato su se ovi kako ko podigli a on još nije.

    rekoh Srbija za dve godine Šampion Evrope a SĐ Kluž ako ga i oni uzmu.
    (Smogovci, 15. septembar 2019 17:45)

    # Link komentara

  44. Jednistavno samo je Bigdan od vaznih igraca imao svoju pravu ulogu i samim tim i igru. I to smo imali srece da je bio raspolozen imace bi se jos losije proveli.
    (4k4.Dex, 15. septembar 2019 17:44)

    # Link komentara

  45. @Bane
    Sta sve necu procitati joka bolji od gasola centar mozda je bolji u asistencijama mada je i mark dokazao da nije los u tome u finalu ali bi ga zato pojeo u odbrani spanac sto je i pokazao nije se video joka.
    (boki89, 15. septembar 2019 17:41)

    # Link komentara

  46. Tri minute do kraja, dvadeset razlike i Spanac odglumi da je Kampaco napravio faul u napadu. Jednostavno truli su u karakteru i to je..
    (Ms, 15. septembar 2019 17:40)

    # Link komentara

  47. Jos jedan od dokaza da KUP sistem na 1 pobedu ne funkcionise u sportu koji se zove KOSARKA vec 50 godina. U kup sistemu svako moze da dobije svakog 1 meca na entuzijazam. FIBA sistem treba da bude kao u NBA gde se finala igraju na 7 utakmica (u FIBA slucaju dovoljno je na 3 ili ko prvi dodje do 2 pobede)…..Smanjiti broj ekipa na 16..

    Zamislite u Tenisu u kojem jedan set koji odprilke traje 60 minuta, da je na GREND SLAM takmicenjima dovoljno dobiti 1 SET za prolaz dalje...Kosarka nije fudbal I 1 mec nije dovoljan...
    (NBG, 15. septembar 2019 16:33)

    Pa jes, da gledamo gde Španija odvaljuje Argentinu u 3 utakmice 3 puta za redom? To oćeš? Pa kome to treba? Vidiš bre da su ih danas odvalili u svim segmentima igre i odvalili bi ih u svim utakmicama pa da ih igraju i 10 za redom! Jednostavlno za dve klase su bolji od njih i zasluženo su osvojili titulu! Ovo je Svetski Kup nije ligaški plej-of!
    (Oposum, divna životinjica, 15. septembar 2019 17:38)

    # Link komentara

  48. Uopšte ne boli 5. mesto, jer je Argentina bila realno bolja ekipa protiv nas. Ko nam je kriv što nismo uopšte ili nismo dovoljno dobro igrali odbranu. Problemi tek dolaze jer Jokić i Teodosić nikad odbranu i nisu igrali, a Bjelicina igra se teško može opisati rečima srpskog jezika. Krilnog centra nemamo. Prva dvojica su članovi prve petorke a bogami i treći verovatno. Dakle bez obzira na trenera (osim možda Željka Ferari reda), niko tu ne može ništa ako se prva petorka ne promeni.
    (Lale gator, 15. septembar 2019 17:32)

    # Link komentara

  49. Kada govorimo o problemu napad/odbrana, malo NBA statistike nije na odmet.

    Godina / sampion / ofanzivni rejting / defanzivni rejting

    2019 / Toronto / 5 / 5
    2018 / GSW / 3 / 11
    2017 / GSW / 1 / 2
    2016 / Klivlend / 3 / 10
    2015 / GSW / 2 / 1
    2014 / Spurs / 5 / 4
    2013 / Majami / 1 / 9

    Kao sto vidimo, GSW je par godina dominirao i u napadu i u odbrani, tako da je tu sve jasno. Toronto i Spursi su osvojili prsten jer su imali odlican balans izmedju odbane i napada. Kljucne su godine 2018, 2016 i 2013 kada su GSW, Klivlend i Majami osvajali titule zahvaljujuci napadu.

    Ako treba da rezimiramo: naravno da je bolje kada se ima sto bolja odbrana, ali je kljuc uvek u napadu. Kada bi bilo suprotno onda bi max ugovore dobijali defanzivni igraci a ne ofanzivni.

    Statistika sa svetskog prvenstva nije dobra zbog sarolike strukture ucesnika, samo nekoliko jakih utakmica, tj. malog statistickog uzorka.
    (bskfan, 15. septembar 2019 17:31)

    # Link komentara

  50. I Spanija i Agentina imaju inteligentnije i motivisanije igrace. Nije sve u visini i misicima.
    (Hm, 15. septembar 2019 17:30)

    # Link komentara

  51. jokić je jbg, razočarao... kakve veze ima na kojoj poziciji je igrao..
    sledeći je bjelica i ne znam šta se sa tim čovekom desilo posle portorika. što se tiče finala bolji smo od obe selekcije.eto...
    (deki, 15. septembar 2019 17:29)

    # Link komentara

  52. Nikad laksi put do titule neke reprezentacije!
    (stivi g, 15. septembar 2019 17:27)

    # Link komentara

  53. @SPIDER
    Imali smo mi mozda i najboljeg trenera Ivkovica,on je od ovih istih Spanaca gubio 40 razlike na poluvremenu na svom poslednjem prvenstvu da nisu stali ko zna koliko bi bilo
    (joja, 15. septembar 2019 17:26)

    # Link komentara

  54. Pusti ti napad. Gledaj kako Gasol igra u odbrani. Kada bi Jokic igrao odbranu koja je makar 50 posto Gasolove, onda bi i bilo nesto.
    Ali dzabe kada je Jokic, na nasu zalost, rupa u odbrani.
    (floping, 15. septembar 2019 15:33)

    Nikola je medju najboljim centrima u NBA kada je TIMSKA ODBRANA u pitanju. Sece i krade lopte, cita postavke, salje saigrace u prazan prostor Itd. Da, jeste los na odbrani obruca ali daleko od toga da je rupa u odbrani. To zna svako ko ga prati i to su cinjenice.
    Ali... za takvu odbranu treba organizacija, spremanje taktike a kao sto je podbacio u ofanzivnom koriscenju Jokica logicno da se nije ni zamarao organizacijom odbrane oko takvog igraca. Nama je podbacila timska odbrana i postavka iste, ne individualna. Nije se znalo ko gde i sta treba i u odbrani i u napadu.
    Takodje, kada si van uloge i ne znas sta igras to povlaci i nezainteresovanost u odbrani, bar je kod Nikole tako. Nebo i zemlja igrac kada je u svojoj ulozi i kada ga "sputavaju". Odmah se javlja ta anemicnost. To mu svi zameraju ali svkako to sto ti komentarises i vidis nije Jokic ni blizu ni u napadu (pogresna eksploatacija) ni u odbrani (sto licnom nezainteresovanoscu sto losom postavkom timske odbrane).
    I da, odbrana su i skokovi a Nikola ih je konstantno imao 10+
    Ne daj boze da Sale organizuje napad i odbranu bar u nekoj i minimalnoj meri oko najbolje TIMSKE petice na svetu.
    (Pera Ždera, 15. septembar 2019 16:08)

    Ma Jokic je defanzivni specijalista, to reci. Hvalis ga i branis ga u sto komentara i pravis od njega najboljeg igraca u istoriji kosarke. Nije on nikako dobar u odbrani ni u timskoj ni u individualnoj. U Denveru ga ceo mec pokrivaju Milsap ili Plamli i onda kao izgleda da Jokic igra dobru odbranu.
    Jeste nama podbacila timska odbrana, ali jedan od razloga toga je i Jokic (i Bjelica). Prodje ga svako bez problema, onda mora njegovog igraca da preuzme neko drugi, a cim se to desi, odmah postoji neki visak, tj. protivnicki igrac koji je sam.
    Cuj, i skokovi su odbrana. Pa igrac je veoma cesto sam (bez protivnickih igraca oko sebe) na skoku i ti ces sad to da uzimas kao parametar odbrane. I Jokic nema 10+ odbrambenih skokova, ima manje. Drugo, u NBA se prangija samo tako, tako da igraci imaju dosta skokova.
    Nezainteresovanost ne sme da postoji, ma igrao bilo koju poziciju. Ti skoro pa branis njegovu nezainteresovanost.
    (floping, 15. septembar 2019 17:24)

    # Link komentara

  55. Ako ostavimo po strani pomoc sudija koju Spanci imaju kad je kriticno, oni imaju bolju reprezentaciju od nas - jednostavno veci broj kvalitetnih igraca. Sa druge strane trebalo je da pobedimo Argentinu i tu je odgovornost naseg strucnog staba. Svaka nasa pobeda protiv Spanije u narednim godinama bice fantastican uspeh, da se ne lazemo.
    (mile, 15. septembar 2019 17:23)

    # Link komentara

  56. mogu reci za taj tim Spanije da je mozda najkvalitetniji tim evropski ikad, a ti igraci su i danas na terenu.
    Ovaj danas tim je kvalitetniji od naseg, selektor je kvalitetniji itd.

    Ali smo Argentinu morali da zgazimo i da danas barem srebro osvojimo.
    (Sin Bludimir, 15. septembar 2019 16:34)

    Sjajan tim, ali znatno slabiji od SFRJ 88-91, SCG 95-2002, pa i Litvanije i Hrvatske 95.
    (dux, 15. septembar 2019 17:19)

    # Link komentara

  57. Čoveče, toliko smo raspravljali zašto je Jokić silom prilika igrao na četvorci, JER NEMAMO KRILNOG CENTRA, i ponovo se nađe pametnjaković da pametuje...(MarcoPolo, 15. septembar 2019 16:45)

    E, sad su znači sudbina i nemaština krivi a ne selektor...
    Imamo,ali ga nismo poveli:

    Simanić
    Apić
    Zagor
    Janković
    Kombo Kalina

    Svi nabrojani su bolji od Birče, Simona i Radulje na 4. Ali, Sale izgura Jokića na 4 da bi putovali njegovi ortaci...
    Onaj poraz od Arg je neoprostiv. Taktički diletantizam. Mogli smo sa lakoćom do finala sa boljim selektorom. Skariolo mu je u finalu pokazao kako se rutinira ekipa sa 2,5 igrača...
    (SrbEUin, 15. septembar 2019 17:13)

    # Link komentara

  58. @nostalgija
    Jokic nije ni 10% vremena igrao svoju poziciju i Majkl Jordan da mu kazes da stoji u korneru svaki napad nebi nista pokazao..
    Jokic trpa 45 poena u playof utakmici fadeaway za pobedu,to sto ti pricas "atipican igrac" moze da vazi za nekoga sto samo dodaje, pa aj pogodio mu se stil igre, ali kad neko ima prosek preko 25 poena u playofu i brojke koje nikad nijedan evropski igrac nije imao to je klasa druze, koju sto mi nismo koristili i zato smo ostali bez medalje pa ti vidi...
    40% trojke, igra ledjima, flouter, face up...da ti ne nabrajam dalje...
    To sto si ti napisao moze biti neko tipa Joakim Noa ili tako neki igrac...
    Jokic ima jednu manu a to je sto je bolesno nesebican, to mu i u NBA zameraju verovatno je video da je Bogdanu krenuo sut pa nije hteo da forsira...
    Njega yreba da pitas da bude agresivniji, los pristup trenera je bio..
    (Nemanja, 15. septembar 2019 17:12)

    # Link komentara

  59. Skariolo umesto da Gasola stavi na 4 i izgubi utakmicu a Skola da 20 koseva on stavio Gasola na 5 i ovaj dobija utakmicu sto kosevima sto asistencija a. E sad zamislite koliko je Jokic bolja 5 od Gasola. Ali ne moze da igra 5 pored Raduljice.
    (Bane, 15. septembar 2019 15:14)

    Čoveče, toliko smo raspravljali zašto je Jokić silom prilika igrao na četvorci, JER NEMAMO KRILNOG CENTRA, i ponovo se nađe pametnjaković da pametuje...
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MarcoPolo, 15. septembar 2019 16:45)

    ...pa zar nije bilo bolje da Sale stavi Raduljicu na 4 a Jokica na 5...Raduljica 1,2,3,4,ili 5 uvek isto
    (Ugljesa, 15. septembar 2019 17:10)

    # Link komentara

  60. Zasluženo Španija je šampion sveta u košarci! Naprosto su razbili Argentinu u finalu sa ogromnih 20 poena razlike! Očekivao sam veći otpor Argentinaca zbog njihovih sjajnih igara u četvrtfinalu i polufinalu ali Španija je za njih bila nepremostiva prepreka, košarkaški Mont Everest i nisu im mogli ništa! Veoma iskusni prekaljeni španski asovi nisu dozvolili Gaučosima ni da se ponadaju da mogu do titule! Od samog starta utakmice su preuzeli kontrolu u svoje ruke i odigrali jednu sjajnu partiju zaista! U Argentini Skola i Kampaco potpuno zaustavljeni, nisu im dozvolili Španci da urade ništa na ovoj finalnoj utakmici! U Španiji svi španski veliki asovi odigrali sjajno ovo finale, dominantni Mark Gasol, Riki Rubio, Rudi Fernandes, Serhio Ljulj, braća Ernangomes, predvođeni odličnim selektorom Skariolom pružili su odličnu igru, deklasirali Argentinu 20 razlike i apsolutno zasluženo osvojili svoju drugu titulu svetskih šampiona! Sve čestitke Špancima zaista su zasluženo šampioni sveta!
    (Ivan Veljković, 15. septembar 2019 17:09)

    # Link komentara

  61. Sale najveci gubitnik u istoriji kosarke
    (don vito, 15. septembar 2019 17:08)

    # Link komentara

  62. Svaka čast Špancima. Kapa dole.
    (Gile, 15. septembar 2019 17:07)

    # Link komentara

  63. Gotivili Spance ili ne,mora se priznati da imaju sve kvalitet i iskustvo, a uz to vrhunski vodjeni od strane Skariola. Mora se priznati da je njima nedistajalo 5 nosilaca igre. Nedodirljiva i fantasticna spoljna liniha Ljulj, Rubio i Rudi, kojoj mi mozemo da pariramo samo sa potpuno spremnim i zdravim Teom, Bogdanom i Gagijem. Pod kosem genijalni Gasol, tako da njihova ubrzana tranzicija izgleda jako mocno potpomognuta sa pregrst ofanzivnih skokova. Sve ovo smo mi imali do 2002., i taj nas tim je neuporedivo jaci od ovog naseg. Ovaj nas tim smo precenili, ali realno samo Bogdan, Jokara, Beli i Luca imaju prirodan talenat za velika dela, uz Tea, Gagija i Kalinu koji su falili. Ostali, poput Jovketa, Vase, Milutinova itd su velikim radom u poznim godinama dosli do nekog nivoa, ali bez rutine koju inaju Spanci. Birca, Simon i Radulja su neupotrebljivi vise.
    (Demar Derosan, 15. septembar 2019 17:04)

    # Link komentara

  64. Skariolo umesto da Gasola stavi na 4 i izgubi utakmicu a Skola da 20 koseva on stavio Gasola na 5 i ovaj dobija utakmicu sto kosevima sto asistencija a. E sad zamislite koliko je Jokic bolja 5 od Gasola. Ali ne moze da igra 5 pored Raduljice.
    (Bane, 15. septembar 2019 15:14)

    Čoveče, toliko smo raspravljali zašto je Jokić silom prilika igrao na četvorci, JER NEMAMO KRILNOG CENTRA, i ponovo se nađe pametnjaković da pametuje...
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MarcoPolo, 15. septembar 2019 16:45)

    Drugare pa jel smo mi zvali Birčevića i ignorisali Kalinića ili Sale? Jel imaju Janković i Simanić za poziciju 3-4 ako je vrć Kalinić otpao? Jel smo mi poveli 4 centra kao da ćemo igrati godinu dana a ne 2 nedelje. Pa nisu se nama igrači tamo povredili pa je Jokić silom prilika morao da igra na poziciji 4, mada može i to ali ne celu utakmicu i ne protiv svih ekipa. Evo Španija osvojila Svetsku titulu, meni je sada još teže. Propustili smo idealnu priliku.
    (Ratko, 15. septembar 2019 17:04)

    # Link komentara

  65. Bruka za Srbiju. Imali smo tim snova.
    (Zorana, 15. septembar 2019 17:03)

    # Link komentara

  66. Sve je to u redu, ali toj istoj Spaniji su sudije poklonile pobedu u polufinalu. (Milojko, 15. septembar 2019 16:22)

    Prestanite više da kmečite, pobedu im je poklonio Mils, promašivši bacanje za pobedu na 3 sec do kraja...
    Upravo pomislim na bacanja Cveleta u 1/2 OI u Mexicu 1968 protiv SSSR. Na -1, 3 sec do kraja, ubacio oba i uveo nas u finale. Potez koji određuje budućnost sporta. Posle toga, 1970 u LJubljani, prvaci sveta...
    Isto kao Mils, Divac 2002 maši oba. Tada su sudije nama pomogle, kao sada Špancima?
    (SrbEUin, 15. septembar 2019 16:59)

    # Link komentara

  67. Sada na kraju mozemo da rezimiramo hladne glave,ostvaren rezuktat je manje vise realan.To sto smo ocekivali zlato to je problem pre svega naseg nepoznavanje materije i euforije koju smo imali iz prostog razloga-reprezentacija Srbije u zadnjih nekoliko godina pruza najbolje i najkonstantnije partije od svih reprezentacija(ne racunajuci NBA USA vanzemaljce),a za to je zasluzan upravo onaj koji nam je ispunio zelju da mu vidimo ledja.Jer ako pogledamo prvo Fibinu rang listu ona glasi:Usa-Esp-Fra pa tek onda mi.A ako pogledamo rostere:
    USA:i tako desetkovana sem Plamlija svi NBA starteri.Kod nas jedan jedini
    ESP:Prva petorka bolja od nase,rezervisti tu negde
    FRA:Isto tako,osim sto su nam rezervni centri bolji
    Na prvenstvu gubimo od reprezentacije od koje smo bolji a sa druge strane dobijamo USA,u mnogo manje bitnoj utakmici doduse ali opet to pokazuje da se nije desila nikakva blamaza,katastrofa,prosto prvenstvo gde smo ostvarili manje od ocekivanog iz cisto sportskih razloga(za razliku od svih krahhova od Atine 2004 do Slovenije 2013 kada smo uvek bili izponizavani).Ali nase neznanje je doprineli da nas sve sem zlata bude kataklizma a nismo uopste ni sagledali cinjenicno stanje da se ne pitamo samo mi.Eto kao sto rekoh po zelji naroda,Sale je otisao,a posto je karma cudo bojim se vrlo skoro onog cuvenog "vreti se sve ti je oprosteno",ali bice kasno za to.
    (olimp, 15. septembar 2019 16:57)

    # Link komentara

  68. @Vojvoda Momčilo
    Prosto je neotesano da svaljujete na igrače. Bilo koga.
    Da nešto znaš razumeo bi da trener trenira tu NBA zvezdu mesec ipo dana, valjda su uvežbavali, valjda je video da li ovaj hoće ili neće a na kraju da li može.
    A ako ga je vodio zbog javnosti tek onda je beskičmenjak.

    Nije kriv Birčević, Simonović, Raduljica što ne znaju nego onaj ko ih vodio i uigravao. Isto važi za ostatak koji može samo treba da ih neko vodi, prepoznaje situacije na terenu i donosi odluke.
    Ako nije video da nisu na željenom nivou forme onda je duduk a ako je video onda bar znamo da ne zna da spremi tim.
    Kada Srbija ne igra odbranu samo je jedan krivac, trener i staf.
    (Smogovci, 15. septembar 2019 16:55)

    # Link komentara

  69. Sad nasi da gledaju snimke Spanije kako se igra odbrana, kako su zaustavili dva kljucna igraca Campazza i Scolu, kao kod nas Bogdanavica, a mi ih pustili da rade sta zele, pa ako treba da se zaustave grubom igrom i faulovima, pa sta ako Spanci igraju prljavo kad im je to donelo titulu a nama nije, 97 poena smo primili od jedne Argentine.. pa to je nestvarno, ali dobro.. Sale nije gledao kako Malone igra sa Jokicem u Denveru, uvek ga pokriva jedan dobar defanzivan igrac, kao Paul Milsap, Craig i Plumle, dok Jokic preuzima sve u napadu, tako je trebao i kod nas da ga pokriva jedino Milutinov, jer Kalinic nije igrao, ali Milutinov je odigrao samo 3 minuta protiv Argentine, tako da Sale nije iskoristio dobro Jokica ni u odbrani ni u napadu, ali ne treba da se krivi Jokic, osim onih njegovih izgubljenih lopti, jer velika je razlika izmedju NBA i FIBA takmicenja i to treba da se shvati, ako jedan Gianis Atedokumpo nije uspeo nesto previse da se snadje, i Kemba Walker koj je prosle sezone davao koliko utakmica za 40 i 50 poena, ne treba ni da cudi sto Jokic nije nesto previse eksplodirao, jedino ostaje zal sto smo izgubili od ovakve Argentine, jer smo realno mogli da pobedimo samo sa malo pameti
    (assassin's creed, 15. septembar 2019 16:55)

    # Link komentara

  70. @Sabre
    Ta njihova “prljava” igra se zove odbrana. Ne znas ti to. Nikoga nisu stolicom udarili, to im je plus u odnosu na Srbiju. A o sudjenju nemaju pravo da pricaju oni koji su onako pokrali Argentince 2002.
    (Ivan, 15. septembar 2019 16:55)

    # Link komentara

  71. @detektiv kokni kol
    I opet ta nevidjena arogancija i samozavaravanje!
    Nismo dobili Spance, nismo bili ni blizu! Ubili su nas u pojam, ponizili, igrali s pola snage celo 2 poluvreme i nista im nismo mogli. Da smo ih nekako pobedili (ne znam kako), a NISMO, opet bi nas ugazili Australijanci, ako bismo uopste prosli Poljake. Ta arogancija, odvratna arogancija je sramotna. Sada pokusavas da predstavis kao da bismo mi osvojili SP samo da nas eto nisu dobili Spanci. Licemer.
    (ccc, 15. septembar 2019 16:53)

    # Link komentara

  72. Ma nemaju pojma ovi Spanci. Samo padaju, simuliraju, vecito ih sudije pomazu... Da nije tako razbili bismo ih i na kraju bismo razbili Amere u finalu. Pa ne moze niko da me uvedi da nemaju bolje igrace od nas. Rubio je prevara od igraca. Ne znam kako godinama igra u toj NBA ligi. Jovic i Vasa su doktori za njega. Ljuj pojma nema. Baca one nerezonske suteve. Bogdan i Gudura bi ga razbili u medjusobnom duelu. Rudi Fernandez? Najodvratniji igrac. Zna samo da provocira. Simonovic i Luca biga oducili od kosarke. Nije mi jasno kako godinama igra u tom Realu. Vrv zato sto je Spanac, a nase talente unistavaju. Braca Ernangomez pojma nemaju. Bacaci peskira i nosaci vode u NBA ligi. Birca, Beli,Radulja... Svi bolji od njih. Pa Beli je novi Bodiroga. A kako je tek razbio onog crnca u tuci! Gasol na petici ne bi imao sanse protiv naseg Joke i Bobija (nezni div, volim ga kao brata rodjenog). Bukvalno su majstori ove igre za njega. Skariolo ne moze Saletu da cisti cipele. Kakav je to motivator! Vrelo srce i hladna glava! Genijalna recenica. Stvarno mi nije jasno kako mi nismo prvi.
    (Mare, 15. septembar 2019 16:52)

    # Link komentara

  73. A finale odigrali protiv nas.
    (duka, 15. septembar 2019 16:52)

    # Link komentara

  74. @smuki

    Ne, nasih 69 poena protiv Spanije nisu posledica njihove dobre odbrane vec naseg loseg napada. Isto kao sto je poenta dobre odbrane da osujeti protivnicki napad tako je i zadatak dobrog napada da bije protivnicku odbranu. Mogli su protivnici da imaju odbranu kakvu god hoce, GSW ih je tukao napadom. Isto kao sto se moze reci da ce pobediti tim koji dobije manje koseva, tako se moze reci i da ce pobediti tim koji da vise koseva.

    Ne znam da li si procitao izjavu Argentinaca u vezi utakmice protov nas? Oni kazu sledece "znali smo da se ne mozemo odbraniti od Srbije i zato je bio cilj bio dati kos vise".

    Problem odbrane/napada je u tome da svaki tim treba da igra u skladu sa svojim prednostima, a nasa prednost nije bila odbrana, vec napad. Jokic nikada nije bio vrhunski defanzivac ali je uvek u debelom plusu jer je vrhunski ofanzivac. Kada se posmatra tzv ofanzivni rejting (ORPM) od svih igraca u NBA Jokic je na sedmom mestu, a prvi medju centrima. E sad, ako ti to ne znas i od njega ocekujes nesto drugo nego sto one jeste, onda imas problem.
    (bskfan, 15. septembar 2019 16:45)

    # Link komentara

  75. Skariolo umesto da Gasola stavi na 4 i izgubi utakmicu a Skola da 20 koseva on stavio Gasola na 5 i ovaj dobija utakmicu sto kosevima sto asistencija a. E sad zamislite koliko je Jokic bolja 5 od Gasola. Ali ne moze da igra 5 pored Raduljice.
    (Bane, 15. septembar 2019 15:14)

    Čoveče, toliko smo raspravljali zašto je Jokić silom prilika igrao na četvorci, JER NEMAMO KRILNOG CENTRA, i ponovo se nađe pametnjaković da pametuje...
    (MarcoPolo, 15. septembar 2019 16:45)

    # Link komentara

  76. Najomraženija ekipa po meni!!! Onaj Rudi Fernandez i njegova mrska faca...
    (Don 'Wardaddy' Collier, 15. septembar 2019 16:44)

    # Link komentara

  77. Haha, cujem zvuk razbijanja televizora u Srbiji! Zbogom Jugoslavijo, Španija je najbolja i istoriji! Zbogom Kico, Prajo, Dražene, Toni... itd. Braća Gasol, Navaro, Rodrigez, Rubio, Mirotic, oni su najbolji! U ISTORIJI!
    (Adriano_Galliani, 15. septembar
    Jugoslavija, SCG...5 svetskih titula, 8 evropskih, zlato na olimpijskim. Jos imaju oni da rade na tome. I da ne zaboravimo, za njih velika sreca sto se Jugoslavija raspala.
    (xxxx, 15. septembar 2019 16:43)

    # Link komentara

  78. Pa da kuka kako nije igrao na svojoj poziciji jer šta će centar na kapici.
    (Partizan 1917, 15. septembar 2019 15:08)

    Jako glup odgovor. Eto imao si dva sata prilike da gledas sta ce centar na kapici, ne inace nego u slucaju Gasola i Nikole. Savrsena eksploatacija takve atipicne petice. Sto za Pik sa korisnim plejom koji ne davi igru kao Micic i Jovic sto za razigravanje tima oko njega koji nije ugusen jos jednim centrom. Ma najbolje da je Gasol igrao 4ku i da je coskario. E moj ti...
    Da, Nikola je PETICA koji je na kapici i pri tom naprednija i bolja verzija od Gasola (ko prati NBA i njihove medjusobne duele, video je), lGasola koji takvom igrom uzima zlato.
    (Pera Ždera, 15. septembar 2019 16:18)

    Mislim da su tvoji komentari jednostrani (neću reći glupi) jer uporno pišeš samo o napadu. Srbija je dala Agrentini 87 koševa (8 manje od Španije) ali je primila 98 (23 više od Španije) jer njihova 5.igra i odbranu osim što stoji na kapici. Srbiji nije potreban Jokić na kapici da bi imali dobar napad ali je Srbiji potreban jedan Gasol umesto Jokića kako ne bi primili toliko koševa od Argentine.
    (Partizan 1917, 15. septembar 2019 16:43)

    # Link komentara

  79. spance ne mogu da smislim, ne zato sto su kvalitetniji od nas zasnjih 15 godina, već zato što mi se njihov način igranja košarke gadi.. gomila ispucavanja, prljavštine, ne preterano timske igre.. nešto nalik nba košarci samo u njihovoj režiji.. nadam se da će i njihovo vreme proći, jednom za svagda..
    (vlade, 15. septembar 2019 16:41)

    # Link komentara

  80. @zmzmz, 15. septembar 2019 16:27

    Čoveče pa Jokić ima sjajnu statistiku ali imaš Anthony Davisa koji ima veći broj poena i skokova prošle sezone pa je ipak Joka izabran ispred kao najbolji centar. Zato što je vodio ekipu do 2.mesta na zapadu i sjajne igre u plej ofu. Jokićev potencijal na ovom prvenstvu nije iskorišćen do kraja. Gasol je sjajan igrač ali Jokić je još bolji i tek će se videti.
    (Larry, 15. septembar 2019 16:40)

    # Link komentara

  81. @Smogovci
    A taj isti Skariolo gubi od Slovenije i Kokoskova 25 razlike,primera radi Sale gubi od istih na jednu loptu iako je toliki neznalica,kako je onda Skariolo tolika trenercina?Ali Spanci su ocigledno budale sto su ga sacuvali i posle katastrofe od Slovenaca(sa jacim timom od naseg na to pevenstvu)i jos nekoliko kikseva a mi smo mnogo pametnis sto naseg ekspresno oterasmo.E zato cemo da se vratimo vrlo brzo u realnost koja je bila pre nego sto ce Djordjevic doci,kada smo SEDMO mesto na Evropskom,dakle ne Svetskom vec Evropskom prvenstvu slavili kao titulu,kada smo preskakali Olimpijade,a tukli nas Crna Gora,Izrael,Ukrajina,cak i Makedonija,bolje nismo i zasluzili
    (koza nostra, 15. septembar 2019 16:39)

    # Link komentara

  82. Znacajno jacu Spaniju od ove su pre dve godine Slovenci sa Dragicem i Doncicem otresli 20 razlike u polufinalu EP. A sa tim istim Slovencima smo mi bili prakticno egal i to sa drugim timom. Da smo imali iole normalnog trenera na klupi i samo jos jednog valjanog sutera, razvalili bismo sve sa 20 razlike i to sve sa nikakvom odbranom koju smo igrali tokom celog prvenstva. Zal za zlatom nikad veca...
    (SPIDER, 15. septembar 2019 16:39)

    # Link komentara

  83. Po čemu? Rekao bih da im fali još par zlatnih sa sp da bi bili najbolji.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dux, 15. septembar 2019 16:21)

    Ne fali im ništa, nikada nije samo jedna generacija OVOLIKO osvojila a osvajaće još. Riki Rubio, 28 godina, ima koju medalju manje samo od Divca, ali ima još on da igra...

    Dominacija.
    (adriano_galliani, 15. septembar 2019 16:37)

    # Link komentara

  84. Bravo Španija čestitam!
    Najbolji ste na svetu i to je za ponos jedne nacije.
    (Čekajući asteroid, 15. septembar 2019 16:37)

    # Link komentara

  85. Apsolutno ne zasluženo
    (Mookie, 15. septembar 2019 16:04)

    Apsolutno NEZASLUŽENO si ti završio školu,ako si uopšte I išao u nju.
    (marek hamšiković, 15. septembar 2019 16:35)

    # Link komentara

  86. Ma bravo bre majstori!
    Nema sta nisu osvojili, matori svi, legende od igraca, opet suze u ocima na himni na proglasenju sampiona!
    Fernandez, ljulj, gasol suze u ocima.
    Kakva zelja, emocija...samo kapa dole za majstore.
    Kod nas, jokic nece za reprezentaciju mora da obrce traktorske gume, teodosic zbog nba odustao 2017 a i sada zbog ugovora sa italijanima, ranije stojakovic u najboljim godinama, pa kolko otkaza zbog nba je bilo zadnjih 20 godina...cak i 90-ih divac, danilovic birali takmicenja samo smo tada bili bas jaki za sve pa se nije osetilo...i ima ovakvih primera koliko hoces... kakva razlika u mentalitetu, u glavama igraca.
    (nekle, 15. septembar 2019 16:35)

    # Link komentara

  87. >> Pitanje za zaludjenike ideje da smo najbolji glasi, na kojim pozicijama smo mi bolji Španaca?

    Nemamo. Pre svega nemamo igraca sa glavom kakvi su Fernandez pre svega, zatim Rubio i Ljulj, a i Mark Gasol nije da nema glavu.
    Pogledajte 2008. finale USA protiv Spanije, dali su im 107 poena Fernandez je kucao preko NBA zvezda, Rubio nije ni punoletan bio, a Mark Gasol je igrao savrseno.
    Tad su oni jos bili majstori, danas su ubice.
    I mogu reci za taj tim Spanije da je mozda najkvalitetniji tim evropski ikad, a ti igraci su i danas na terenu.
    Ovaj danas tim je kvalitetniji od naseg, selektor je kvalitetniji itd.

    Ali smo Argentinu morali da zgazimo i da danas barem srebro osvojimo.
    (Sin Bludimir, 15. septembar 2019 16:34)

    # Link komentara

  88. "svi znamo da smo bolji od Argentine"... Pa da smo bolji pobedili bismo ih. Kakav smo mi narod najjaci smo samo eto sudije, bioritam, polozaj zvezda, los dorucak...
    Nema veze sto nisu osvojili nista, blam je sto se nisu ni borili kao da im je bilo sve jedno
    (Ma idi, 15. septembar 2019 16:03)

    Ma vidi, realno i jesmo bolji od Argentine, ali isto tako sigurno smo po kvalitetu ispod Spanije, Amerike i Francuske. Previse smo subjektivni, ako pogledas nase igrace videces da je vecina suvi prosek(Simonovic, Lucic, Micic, Raduljica, Guduric, Bobi), a neki ni toliko(Bircevic). Imas tu jos Milutinova i Jovica, koji su malo iznad toga, Bjelicu koji prosto nije bio u formi, Jokica, od kojeg imamo prevelika ocekivanja, nikada on nece biti prevaga u reprezentaciji, pa taman i 100 puta bio biran za najboljeg centra NBA lige, prosto nije on kvalitet za kakvog ga vecina smatra, a i nije ni tiliko dobar igrac kakvim mi zelimo da ga predstavimo. Jednostovno, atipican igrac za poziciju centra, pogodan za NBA kao takav, jer je to postala cirkus liga, a u Evropi bi bio samo jos jedan centar u rotaciji u nekom Evroligaskom timu. Na njegovu zalost, na SP se igra evropskim stilom, i on je tu nista vise od dobrog igraca. I jedina prava klasa je Bogdanovic. Mnogo nedostaju Teo, Nedovic i Kalinic, sa njima bi to bila druga prica, ali eto, delom povreda, delom sujeta kvazi selektora(na svu srecu bivseg) je uticala da ih nema.
    (nostalgija, 15. septembar 2019 16:34)

    # Link komentara

  89. Slična situacija onoj iz Poljske 2009. Početak tanak, svi su pomislili da od njih nema ništa, i onda odjednom - klik! Selektor odlično pripremio reprezentaciju, digli su formu baš kada treba, poklopila im se i američka trećerazredna ekipa (ona se poklopila i ostalim aspirantima na zlato) i... to je to. Nije fazon biti prvak svijeta u pripremnim utakmicama i u grupi se iskaljivati na Filipinima. Treba biti najbolji onda kada to najviše treba. Čestitke Špancima!
    (SIMO_MRAK, 15. septembar 2019 16:34)

    # Link komentara

  90. Jedno je igrati za svoj klub i lovu a sasvim drugo za svoju naciju.
    I to je to.
    (@202, 15. septembar 2019 16:34)

    # Link komentara

  91. Jos jedan od dokaza da KUP sistem na 1 pobedu ne funkcionise u sportu koji se zove KOSARKA vec 50 godina. U kup sistemu svako moze da dobije svakog 1 meca na entuzijazam. FIBA sistem treba da bude kao u NBA gde se finala igraju na 7 utakmica (u FIBA slucaju dovoljno je na 3 ili ko prvi dodje do 2 pobede)…..Smanjiti broj ekipa na 16..

    Zamislite u Tenisu u kojem jedan set koji odprilke traje 60 minuta, da je na GREND SLAM takmicenjima dovoljno dobiti 1 SET za prolaz dalje...Kosarka nije fudbal I 1 mec nije dovoljan...
    (NBG, 15. septembar 2019 16:33)

    # Link komentara

  92. Svaka cast Spaniji!!!
    Zasluzeno osvojena titula!!!
    Spanija je pocetkom 90-ih godina proslog veka,promenila mnogo stvari vezanih za organizaciju sporta,pre svega kolektivnog...
    Sto se da videti po rezultatima fudbala,kosarke u obe konkurencije, rukometa....
    Sve ono najbolje iz jugoslovenske i nba kosarke primenjuju poodavno u svom prvenstvu,kao i u mladjim kategorijama, sto se da videti po silnim uspesima koje postizu u 21.veku,kapa dole!!!
    Gledati spansko prvenstvo i kup kralja, je vrhunsko zadovoljstvo!!!
    Sve cestitke,kao i Argentincima!!!
    A sto se tice nasih i pored velikog razocarenja,nezaostajemo mnogo...
    Ako ima ko da gleda od strucnih,izvuci pouke i posteno se porvati sa njima,na narednim takmicenjima...
    (pedja cacak, 15. septembar 2019 16:32)

    # Link komentara

  93. Skariolo umesto da Gasola stavi na 4 i izgubi utakmicu a Skola da 20 koseva on stavio Gasola na 5 i ovaj dobija utakmicu sto kosevima sto asistencija a. E sad zamislite koliko je Jokic bolja 5 od Gasola. Ali ne moze da igra 5 pored Raduljice.
    (Bane, 15. septembar 2019 15:14)

    Jokic nije bolja petica (igrac) od Gasola!
    Kada budemo poceli da sagledavamo stvari realno i kada budemo prestali da potcenjujemo protivnicke igrace onda cemo shvatiti gde je problem i tada cemo biti bolji.
    Ne moze Jokic da bude bolji igrac od Gasola kada on ne postoji u odbrani, a Gasol razbija u odbrani.
    Batalite te price sto je Jokic u najboljoj petorci NBA i slicne stvari. I Modric je proglasen za najboljeg igraca na svetu, ali se zna da on nije najbolji igrac. On je odlican igrac, ali nije najbolji. Slicno je i sa Jokicem.
    Kod nas je odjednom sve pocelo da se gleda kroz statistiku, a to je pogresno. Ima gomila parametara koja se ne vide u statistici. Stalno smo pljuvali Amerikance i NBA kako sve gledaju kroz statistiku, a sad odjednom se i kod nas sve tako gleda.
    (zmzmz, 15. septembar 2019 16:27)

    # Link komentara

  94. Spanija potpuno nadigrala Spaniju...
    (Sasa, 15. septembar 2019 16:27)

    # Link komentara

  95. Malo vetar u ledja od sudija protiv Australije, ali ipak kvalitet na kraju. Prvenstvo je pokazalo da sa nekih 9 stalih u rotaciji u odnosu na nas imaju prednost 7:2 kao i mi u odnosu na Argentinu. Na žalost mi našu prednost nismo materijalizovali. Ovde nismo bili najbolji ali smo neku medalju mogli da uzmemo. Šteta!
    (st, 15. septembar 2019 16:27)

    # Link komentara

  96. Samo da smo Špance dobili, ničeg od ovoga ne bi bilo. Sad bi Arg-Špa bilo 1/4 finale pa ukrštanje sa Amerima itd.Ovako im smo napravili autoput, a mi ćemo šatro da se tešimo "eto oni su u finalu, vi'š jaki su" kao poslednji gubitnici.Propustili smo neviđeno nešto. Ne da boli, no dušu para na delove.
    (detektiv kokni kol, 15. septembar 2019 13:30)
    Свет се дели на оне: “Само да смо..”
    и оне који јесу...
    Живот иде даље.. Устанеш, отресеш прашину и спремаш се за нову прилику и дочекаш дан када “јеси”...
    (Руска Душа, 15. septembar 2019 16:26)

    # Link komentara

  97. Bravo Španci. Respect...
    (Kokki, 15. septembar 2019 16:26)

    # Link komentara

  98. Vratiti Obradovića za OI, da ispravi budalaštinu iz 2005. godine...
    (Vanja, 15. septembar 2019 16:26)

    # Link komentara

  99. @Džulijus Irving
    Loše troluješ. Od raspada SFRJ, Srbija i Španija imaju isti broj titula - dve svetske, tri evropske i dva srebra na Olimpijskim igrama. Srbija je naslednik SRJ/SCG, i svi igrači su bili Srbi. A ti pati.
    (beogradski, 15. septembar 2019 16:25)

    # Link komentara

  100. Na terenu iskusna Španija u zadnoj cetvrtini,prosek 33 godine.
    Kod nas sa 28 reprezentativna penzija-Markovic, rekreativna u 28, jer je tad otisao u Kinu-Raduljica, vučenje po terenu u 30-Bjelica, sedenje na klupi u 30-Birčevic, staracki dom u 33-Simonovic, bezvoljnost u 24- Jokic, a Ljul, Ribas, Klaver po 33, Rudi 34, Gasol 35 i kidaju.
    Posveceni sportu, ovi nasi ne znam cemu.
    (Kosarkas, 15. septembar 2019 16:23)

    # Link komentara

  101. Drzite pehar, da ne uleti Simonovic. Zbog toga je jedino i koristan
    (Buntovnik sa razlogom, 15. septembar 2019 16:23)

    # Link komentara

  102. Sve mi je jasno, ali kako smo izgubili od ove Argentine, samo to mi nije jasno!
    (2CRAZY, 15. septembar 2019 16:22)

    # Link komentara

  103. У последњих 9 с.првенстава тј од 1986 само су три државе освајале

    1986 САД
    1990 СФРЈ
    1994 САД
    1998 СРЈ
    2002 СРЈ
    2006 Шпанија
    2010 САД
    2014 САД
    2019 Шпанија.....
    (Ранко Милановић Република Српска, 15. septembar 2019 16:22)

    # Link komentara

  104. Sve je to u redu, ali toj istoj Spaniji su sudije poklonile pobedu u polufinalu. Australija je bila bolja ekipa i trebalo je da pobedi. U sustinu daleko najbolju kosarku na prvenstvu je igrala Australija (utakmica za 3. mesto je totalno nebitna).
    (Milojko, 15. septembar 2019 16:22)

    # Link komentara

  105. Ovaj Hernangomes ispade doktor za Jokića a maše u Denveru peškirima...Pa ti gledaj bajo moj kakva smo tuga i kako smo iskoristili Jokića na ovom SP?!
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 15:21)

    Druze i Delavedova je doktor za Jokica.
    (Bodibond, 15. septembar 2019 16:21)

    # Link komentara

  106. Haha, cujem zvuk razbijanja televizora u Srbiji! Zbogom Jugoslavijo, Španija je najbolja i istoriji! Zbogom Kico, Prajo, Dražene, Toni... itd. Braća Gasol, Navaro, Rodrigez, Rubio, Mirotic, oni su najbolji! U ISTORIJI!
    (Adriano_Galliani, 15. septembar

    Po čemu? Rekao bih da im fali još par zlatnih sa sp da bi bili najbolji.
    (dux, 15. septembar 2019 16:21)

    # Link komentara

  107. Pa dobro pošteno Španija je ovim potvrdila da je najbolja evropska selekcija zadnjih 15 godina, taman od tada kad smo mi opali. Imaju tri titule evropskog prvaga, dve svetskog, i ostale medalje. Mi ih retko kad pobeđujemo. Svih tih godina koliko smo puta, 2014. i možda još jednom...
    Takođe neće nestati jer ove godine je blo nekoliko takmičenja mladih selekcija i tu su uvek u završnici...
    (janbo, 15. septembar 2019 16:21)

    # Link komentara

  108. Falio je samo Teo...realno, Španci su bili najbolji, dobili nas lagano...ostalo je bila samo stvarno loša utakmica sa Argentinom...sa Temom bi dobili te Špance, ne zato što bi on dao ne znam koliko poena, ass itd, nego zato što bi pokupio svu pažnju na sebe i time rasteretio pritiska sve ostale igrače. Nije nama falilo znanja na SP, nego su svi osim Bogdana igrali u grču...zato Teo sve uzme na sebe, zato je veliki...trebao je da ide i sa jednom nogom, samo da sedi na klupi...
    (Crvena Zvezda 22.04.1945., 15. septembar 2019 16:21)

    # Link komentara

  109. najodvratnija ekipa al uvek je tako ...
    (djole, 15. septembar 2019 16:21)

    # Link komentara

  110. Црвени су победили, плави су губитници.
    (Марко, 15. septembar 2019 16:20)

    # Link komentara

  111. (Larry, 15. septembar 2019 15:24)

    Pobratime, mi nemamo ni napad a kamoli odbranu.
    (Bodibond, 15. septembar 2019 16:20)

    # Link komentara

  112. Bravo Spanci svi mi navijamo za vas
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 15:25)

    Ja od pocetka Mudobasketa navijam za njih zbog Paul Gasola koji je igrao za San Antonio.
    (Bodibond, 15. septembar 2019 16:19)

    # Link komentara

  113. Dizete nesto ovogmatorog Skolu u nebesa a on pojma nema
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 15:28)

    Navijac sam Barselone ali Kampaco i Laprovitola su fantasticni igraci i oni su motor Argentine.
    (Bodibond, 15. septembar 2019 16:19)

    # Link komentara

  114. Zasluzeno to je timska igra.Bravo.
    (Rostild, 15. septembar 2019 16:18)

    # Link komentara

  115. Pa da kuka kako nije igrao na svojoj poziciji jer šta će centar na kapici.
    (Partizan 1917, 15. septembar 2019 15:08)

    Jako glup odgovor. Eto imao si dva sata prilike da gledas sta ce centar na kapici, ne inace nego u slucaju Gasola i Nikole. Savrsena eksploatacija takve atipicne petice. Sto za Pik sa korisnim plejom koji ne davi igru kao Micic i Jovic sto za razigravanje tima oko njega koji nije ugusen jos jednim centrom. Ma najbolje da je Gasol igrao 4ku i da je coskario. E moj ti...
    Da, Nikola je PETICA koji je na kapici i pri tom naprednija i bolja verzija od Gasola (ko prati NBA i njihove medjusobne duele, video je), Gasola koji takvom igrom uzima zlato.
    (Pera Ždera, 15. septembar 2019 16:18)

    # Link komentara

  116. Filipinci sada smatraju da imaju super tim. Izgubili od Srbije 59 razlike, ali Srbija je izgubila od Španaca koji su prvaci sveta. Veliko dizanje samopouzdanja za Filipince!
    (Tomislav Dudic, 15. septembar 2019 16:17)

    # Link komentara

  117. Apsolutno ne zasluženo
    (Mookie, 15. septembar 2019 16:04

    Hoces da kazes "nezasluzeno"?
    (robi, 15. septembar 2019 16:17)

    # Link komentara

  118. Све све али клинци који се ложе да је Јокић бољи кошаркаш од Гасола хахахах комедија...
    (Крле, 15. septembar 2019 15:48)

    Jokic je obicna sirovina, od njega je bolji i Kuzminjo.
    (Bodibond, 15. septembar 2019 16:16)

    # Link komentara

  119. I to sve bez mirotica, matorog gasola i rodrigeza, ez
    (djura, 15. septembar 2019 15:49)

    Miroric igra za Crnu Goru i odavno je otisao kuci.
    (Bodibond, 15. septembar 2019 16:16)

    # Link komentara

  120. Bljak
    (Djuro, 15. septembar 2019 16:16)

    # Link komentara

  121. Ne znam zašto ne objavljuju, rekoh 65pts za Arg , malo se Skariolo opustio u 4/4 inače to je to.
    31pts pp, izgleda da se za još nekog spremao sem za Srbiju.
    Sve je ovde relativno za ljubitelje SĐ, ali ipak je ovo neumoljivo, znanje je znanje i svaka čast Skariolu igralo se u njegovom ritmu, 20skoka više, sveo "moćnu" ARG dok je bilo bitno na 15pts po čet. Samo slepci ne vide da Gaučosi obruč nisu videli nego i dalje balave o tome kako ih htelo protiv nas. Htelo ih bez odbrane ovako ispod proseka igrači.
    Nisu ljudi svesni koliko SĐ ne zna i koliko mu mnogo nedostaje.
    Biće Srbija prvak Evrope a on će trenirati Ređijanu ili Kantu možda Kluž za 2 godine.
    (Smogovci, 15. septembar 2019 16:15)

    # Link komentara

  122. Jel Sale treba da uči svetsku mega zvezdu kako se igra odbrana? Celo prvenstvo kukate da ga baci na peticu, a jel to podrazumeva da mu sa glave ručaju bekovi? Saletova jedina greška je što Milutinov nije bio sve vreme u igri, a ne da se pravi lažna fama oko foliranta.
    (Vojvoda Momčilo, 15. septembar 2019 15:55)

    Saletova jedina greska je sto je u repku zvao Jovica, Gudurica i Jokica, da su igrali Velickovic,Tepic i Zagorac umesto njih mi bi pobedili i Spaniju i Argentinu.
    (Bodibond, 15. septembar 2019 16:15)

    # Link komentara

  123. Tek sad mi je zao zbog nasih jer obe ove ekipe ne deluju dominantno u odnosu na nase ali su izgleda ipak vise zelele medalju od nas
    (matori 2, 15. septembar 2019 14:47)

    Spanija ne deluje dominantno u odnosu na nase precenjene sporace? Molim redakciju da ovakvima zabrani komentarisanje. Hvala.
    (Mikii, 15. septembar 2019 16:15)

    # Link komentara

  124. Suština uspeha Šđanije je u odličnoj pripremi i timskom duhu što su pokazali i time što su svi pustili bradu i brkove.
    (Wes, 15. septembar 2019 16:00)

    A da nije tu malo i do sudija. Na svakoj utakmici oni pikiraju najbolja 2 igrača i dobro ih prebiju. A normalno to ne bi mogli bez pomoći sudija. Prosto je neverovatno šta im se sve tolerisalo. Kad gledate usporen snimak vidite koliko je to udaranja po ruci koja se ne sviraju. Pa setite se samo onog grubog faula nad Jokićem i to od strane 2 igrača a pri tom je suđena mrtva lopta. Sa druge strane, protivnicima se svira svaki dodir. Jako je teško bilo kome igrati u takvim uslovima.
    (only fools and horses, 15. septembar 2019 16:15)

    # Link komentara

  125. Можемо да прихватимо што смо изгубили од Шпаније, светског првака, али не и од Аргентине. Аргентина није квалитетнија, морали смо проћи у полуфинале. Срећом, Ђорђевић је отишао и надамо се бољем селектору, који ће звати играче не по заслугама него по квалитету.
    (драганд, 15. septembar 2019 16:14)

    # Link komentara

  126. Bravo!!!!!
    (srbicg10, 15. septembar 2019 16:14)

    # Link komentara

  127. Bas volim sto su Spanci osvojili zlato, drago mi je zbog njih.
    (Bodibond, 15. septembar 2019 16:12)

    # Link komentara

  128. Ovaj Hernangomes ispade doktor za Jokića a maše u Denveru peškirima...Pa ti gledaj bajo moj kakva smo tuga i kako smo iskoristili Jokića na ovom SP?!
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 15:21)

    To što je Jokić odigrao na nivou rekreativca je isključivo i jedino njegova zasluga, uostalom evo ga Bogdan u prvoj petorci. A videćemo kako će tvoj Jokić odigrati pod drugim trenerom na nekom budućem šampionatu, ako i odigra uopšte, za Bogdana sam siguran da će uvek dati sve od sebe ko god bio selektor. Jedino ako Miškić bude selektor, onda će Jokić dati sve od sebe. Ubedljivo najveća i jedina greška Đorđevića je što je uopšte zvao nabeđenog Jokića.
    (hrvatenda, 15. septembar 2019 16:12)

    # Link komentara

  129. Pitanje za zaludjenike ideje da smo najbolji glasi, na kojim pozicijama smo mi bolji Španaca? Ok, Jokić (diskutabilno u ovom načinu igre u odnosu na Gasola) i Bogdan. Al šta je s ostalima gdje smo po vidjenju naroda bolji od Španaca i Francuza. Ovdje većina koja je smatra da smo bili zreli za zlato seiri o četvorici neupotrebljivih a znamo ko su oni. Kod Španaca su bila samo dvojica od kojih je jedan Kino Kolom koji bi nam falio ko ozeblo sunce. Sale je promašaj!
    (dusanculi, 15. septembar 2019 16:12)

    # Link komentara

  130. Zamolio bih navijace Argentine da narednih dana pljuju po svojoj kosarkaskoj reprezentaciji.Kad je mogao Mesi to da trpi a covek bio drugi na svetu na SP 2014,mogu i kosarkasi.Mesi je jednom izjavio"Navijaci su nezahvalni,ne umeju da cene to sto smo drugi na Svetskom".E pa navijaci pokazite isto nezahvalnost i sada i pljujte po kosarkasima,i oni su drugi na svetu.
    (Samo kazem, 15. septembar 2019 16:11)

    # Link komentara

  131. FUN FACT:

    ŠPANIJA IMA SAMO DVE MEDALJE SA SVETSKIH PRVENSTAVA,
    OBE SU ZLATNE

    :)
    (Znači Haoos (čisto onako komentar), 15. septembar 2019 16:11)

    # Link komentara

  132. @Dakle, danas se utakmice dobijaju napadom i nas najveci problem protiv Spanaca nije bila odbrana vec napad, tj. jer smo postigli samo 69 koseva.

    Ja bih pre rekao da su Spanci odigrali sjajnu odbranu protiv nas kao sto su i danas protiv Argentine. Odbranom su uspeli da zaustave mozda i najbolja dva ofanzivna tima. Zakljucak je dakle da je odbrana bila kljuc i naseg neuspeha i njihovog uspeha. Pored slabe odbrane prvenstveno visokih igraca imali smo mi i drugih problema na spoljnim pozicijama.
    (Ljubitelj basketa, 15. septembar 2019 16:11)

    # Link komentara

  133. Scariolo je prvak svesta, sigurno najzasluzniji za ovaj uspeh Spanije.
    (Giappan, 15. septembar 2019 16:11)

    # Link komentara

  134. Čestitke Špancima. Zasluženo nakon svega. Majstori su da se izvuku čak i kad deluje da nisu ni za šta. Verovatno nikad neću moći da navijam za njih osim ako nam ne zavisi prolaz od njihove pobede (ne d'o Bog da zavisimo od njih, samo od sebe), ali kapa dole za rezultate. Uradili su sve što mi nismo i onako kako je trebalo. Košarkaški naslednici Jugoslavije.Mi moramo još da radimo i malo pametnije da se organizujemo. Međutim, ima dana za megdana. Ćeraćemo se još.
    (Gde ja živim, 15. septembar 2019 16:11)

    # Link komentara

  135. Pitanje za zaludjenike ideje da smo najbolji glasi, na kojim pozicijama smo mi bolji Španaca? Ok, Jokić (diskutabilno u ovom načinu igre u odnosu na Gasola) i Bogdan. Al šta je s ostalima gdje smo po vidjenju naroda bolji od Španaca i Francuza. Ovdje većina koja je smatra da smo bili zreli za zlato seiri o četvorici neupotrebljivih a znamo ko su oni. Kod Španaca su bila samo dvojica od kojih je jedan Kino Kolom koji bi nam falio ko ozeblo sunce. Sale je promašaj!
    (dusanculi, 15. septembar 2019 16:10)

    # Link komentara

  136. Jedan los i neorganizovan dan kostao je Srbiju medalje! Steta .. ovo je bila retka prilika da su Jenkiji bili prilicno slabi..
    (KiMi, 15. septembar 2019 16:10)

    # Link komentara

  137. Ljudi sta ovo pisete bre? Pa jel ne vidite stvarno da je utakmica prodata? Aman zaman. Pa pogledajte samo rezultate po cetvrtinama, igrala se kao neka kosarka jedino u cetrtoj, da ne bi bilo bas providno na kraju.

    Gde je nestao Skola. Gde su ona ubacivanja argentinaca pod kos? Gledajte u face argentinskih igraca, sve jasno ko dan...
    (Bane, 15. septembar 2019 16:10)

    # Link komentara

  138. @Partizan 1917... Pitas sta ce centar na kapici, jel si cuo nekada za Ćosića i reprezentaciju Jugoslavije u kojoj su Moka i Ćosa delili asistencija. Da i Jokic to radi ali u Denveru kod Saleta NE.
    (Jokic je PETICA, 15. septembar 2019 15:48)

    Kad bi bile leteće izmene kao u rukometu pa da igra samo 5.u napadu a da ne igra odbranu. Ovako je nepotreban, mada je mlad možda i nauči da igra odbranu.
    (Partizan 1917, 15. septembar 2019 16:10)

    # Link komentara

  139. Znate sta...nisu ni najmanje krivi nasi kosarkasi, niti selektor! Krivi smo svi MI, okolo....od "strucnjaka"" na sve strane, novinara,trenera,menadzera,javnih i tajnih licnosti...ma bukvalno svi znaju sve. Nije najveci problem sto su nase proglasili favoritima ( mi jednostavno nemamo kvalitet, nasi igraci su za nacionalna prvenstva i to ne kao vodje), nego toliko potceniti suparnike mogu samo apsolutne neznalice, oni koji pojma nemaju o evropskoj kosarci. Nazalost, takvi smo.
    (rudar64, 15. septembar 2019 16:09)

    # Link komentara

  140. Ne volim ga ali Rubio je klasa za sve nase plejeve.
    (Kole, 15. septembar 2019 16:09)

    # Link komentara

  141. Ekipa koja u top 12 ima Birču i Simona ne sme da bude nezadovoljna petim mestom
    (Dabu, 15. septembar 2019 16:09)

    # Link komentara

  142. Argentina najbolja pa Srbija
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 16:08)

    # Link komentara

  143. Pusti ti napad. Gledaj kako Gasol igra u odbrani. Kada bi Jokic igrao odbranu koja je makar 50 posto Gasolove, onda bi i bilo nesto.
    Ali dzabe kada je Jokic, na nasu zalost, rupa u odbrani.
    (floping, 15. septembar 2019 15:33)

    Nikola je medju najboljim centrima u NBA kada je TIMSKA ODBRANA u pitanju. Sece i krade lopte, cita postavke, salje saigrace u prazan prostor Itd. Da, jeste los na odbrani obruca ali daleko od toga da je rupa u odbrani. To zna svako ko ga prati i to su cinjenice.

    Ali... za takvu odbranu treba organizacija, spremanje taktike a kao sto je podbacio u ofanzivnom koriscenju Jokica logicno da se nije ni zamarao organizacijom odbrane oko takvog igraca. Nama je podbacila timska odbrana i postavka iste, ne individualna. Nije se znalo ko gde i sta treba i u odbrani i u napadu.

    Takodje, kada si van uloge i ne znas sta igras to povlaci i nezainteresovanost u odbrani, bar je kod Nikole tako. Nebo i zemlja igrac kada je u svojoj ulozi i kada ga "sputavaju". Odmah se javlja ta anemicnost. To mu svi zameraju ali svkako to sto ti komentarises i vidis nije Jokic ni blizu ni u napadu (pogresna eksploatacija) ni u odbrani (sto licnom nezainteresovanoscu sto losom postavkom timske odbrane).

    I da, odbrana su i skokovi a Nikola ih je konstantno imao 10+

    Ne daj boze da Sale organizuje napad i odbranu bar u nekoj i minimalnoj meri oko najbolje TIMSKE petice na svetu.
    (Pera Ždera, 15. septembar 2019 16:08)

    # Link komentara

  144. Misko objasnio: "Skariola izdominirao, rotacija od 9 igraca sa jasno definisanim zadacima".
    (bskfan, 15. septembar 2019 16:08)

    # Link komentara

  145. Čestitke Španiji na uspehu/kvalitetu i Argenti na trudu, stavu, angažovanosti i borbi do zadnje sekunde...
    (Ćabarakandi, 15. septembar 2019 16:06)

    # Link komentara

  146. Сад сви дижу Шпанију у небеса, а као домаћини 2007 на ЕП и 2014 на СП ништа...онда су се неки други веселили, то је спорт....вољни моменат итд..
    (Ранко Милановић Република Српска, 15. septembar 2019 15:33
    Zadnjih 15 godina osvojili dva svetska prvenstva I tri evropska.. Mi nista..
    (dzo, 15. septembar 2019 16:06)

    # Link komentara

  147. Je l' to Strajnić pustio brkove?
    (Goran, 15. septembar 2019 16:06)

    # Link komentara

  148. Eto ovo je utakmica koja pokazuje kako je sreća vrlo bitan faktor. Sve što je Argentina ubacila protiv nas(a ubacila je nerealno mnogo) promašila je protiv Španije. Loš dan naših i dobar njihovih igrača. Ipak je to samo igra.
    (kafka, 15. septembar 2019 15:36)

    Znamo inace i kako Bogdan šutira, a na ovom prvenstvu mu se posrecilo pa je sve pogodio.
    (lol, 15. septembar 2019 16:06)

    # Link komentara

  149. @bksg

    Masis poentu: odbrana uvek dobija. Zato smo i imali takav procenat suta. Spanija je osvojila odbranom, nama odbrana nije bila dobra. A taj prvi suter nase reprezentacije je definitivno jedina nasa svetla tacka i tada bio. Ako se ne secas, da te podsetim:udvajali su ga sve vreme a niko drugi nije smeo da sutne. Taj mec su nam izgubili plejevi i Guduric, a ponajvise ocajni Bjelica. Klaver ga je razbio.
    (nemas pojma, 15. septembar 2019 16:06)

    # Link komentara

  150. Оно кад бијеш, а судија ти не суди ништа!
    Ипак смо ми као и Литванија покрадени, вероватно и Грци, неки дан Аустралија против Шпаније!
    (Василије, 15. septembar 2019 16:05)

    # Link komentara

  151. @bskfan Pa 69 kosa jesu posledica odbrane. Po tvome mogle bi ekipe bez odbrane da sutiraju trojke pa ko vise ubode.
    (smuki, 15. septembar 2019 16:05)

    # Link komentara

  152. Meni je odma bilo jasno da Argentina neće pobediti Španiju u finalu !
    (Igor 84, 15. septembar 2019 16:05)

    # Link komentara

  153. tek mi se sada plače
    (bobetko, 15. septembar 2019 16:05)

    # Link komentara

  154. gasol najjaci igrac ikada, igra vec 20 godina a i dalje je na najvecem nivou, a izgleda i 10 godina mladje
    (luster, 15. septembar 2019 15:46)

    Da ga nisi pobrkao sa bratom?
    (Max, 15. septembar 2019 16:04)

    # Link komentara

  155. Svako moze da pobedi kada mu sudije pomazu i kada je sve namesteno.
    (ja, 15. septembar 2019 16:04)

    # Link komentara

  156. Apsolutno ne zasluženo
    (Mookie, 15. septembar 2019 16:04)

    # Link komentara

  157. Najdosadnije finale, cak i dosadnije od finala kad ameri siluju sve redom.
    (feep, 15. septembar 2019 16:04)

    # Link komentara

  158. Argentina zalutala u finale.
    (Predrag, 15. septembar 2019 16:04)

    # Link komentara

  159. Bravo momci!Zasluženo!
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 16:04)

    # Link komentara

  160. "svi znamo da smo bolji od Argentine"... Pa da smo bolji pobedili bismo ih. Kakav smo mi narod najjaci smo samo eto sudije, bioritam, polozaj zvezda, los dorucak...
    Nema veze sto nisu osvojili nista, blam je sto se nisu ni borili kao da im je bilo sve jedno
    (Ma idi, 15. septembar 2019 16:03)

    # Link komentara

  161. Ma bezveze, nije to više to, pobedili su španci ali nebitno kao da i nisu, nije to više interesantno kao što su to nekada bila svetska prvenstva, sve je to nekako mlako, onaj tim iz 1998 bi pregazio i španski i argentinski tim i to u njihovim najboljim igrama
    (junior, 15. septembar 2019 16:03)

    # Link komentara

  162. jel kalinic snimio video poruku cestitke?
    (Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom, 15. septembar 2019 16:03)

    # Link komentara

  163. bravo , vise nego zasluzeno .
    (marko, 15. septembar 2019 16:03)

    # Link komentara

  164. Potpuno zasluzeno..bez poraza..za svaku utakmicu odlicna taktika.
    (dzo, 15. septembar 2019 16:03)

    # Link komentara

  165. Cestitke ali daleko su oni od najboljeg... Isto ovo bih napisao i da smo mi uzeli... Zna se da su ameri klasa ispred svih... A onda odmah iza smo mi pa ostali....
    (stefan, 15. septembar 2019 16:02)

    # Link komentara

  166. Kako? Zar ne rekose nasi strucnjaci da je Spanija losa, a mi razbijamo?
    (Kukatilo, 15. septembar 2019 16:01)

    # Link komentara

  167. Ne ispratih, koliko je poena dao nezaustavljivi djed za gaucose?

    P.S. Argentinci u epizodi "kako igramo protiv ozbiljnih trenera, kad nas ne kenj**u trojke 80%.
    (Pseudoharms, 15. septembar 2019 16:01)

    # Link komentara

  168. i to sve bez mirotica, matorog gasola i rodrigeza, ez
    (djura, 15. septembar 2019 15:49)

    + Abrines & Ibaka
    (Spanija, 15. septembar 2019 16:01)

    # Link komentara

  169. Suština uspeha Šđanije je u odličnoj pripremi i timskom duhu što su pokazali i time što su svi pustili bradu i brkove.
    (Wes, 15. septembar 2019 16:00)

    # Link komentara

  170. Poraz od ove Argentine je najveći neuspeh naše košarke u zadnjih 15 godina,jaci smo od njih za 15+ razlike.Ostali bez medalje(a verovatno i bez OI u Japanu) zbog vrlo dobrog pleja(i nista više od toga)i čoveka od 40 godina.Španci bez pola tima(Pau,Ernandez,Ibaka,Mirotic)osvojili SP zbog brutalne odbrane,želje i pobedničkog mentaliteta.Kako ovaj Gasol igra odbranu,svaku rupu zatvori,nestvarno...
    (goran, 15. septembar 2019 16:00)

    # Link komentara

  171. Vrhunske sveteske reprezentacije pod hitno moraju da sazovu veliki sastanak i postave pred FIBA pitanje o sudijama, ili da se okrenu na bojkot pa neka im sledeće veliko takmičenje igraju UAE protiv Islanda.
    (Aleks, 15. septembar 2019 15:45)

    A šta ćemo s 2002?
    (lol, 15. septembar 2019 16:00)

    # Link komentara

  172. Koja sramota od finala. Najgore finale ikada
    (^_^, 15. septembar 2019 15:59)

    # Link komentara

  173. Haha, cujem zvuk razbijanja televizora u Srbiji! Zbogom Jugoslavijo, Španija je najbolja i istoriji! Zbogom Kico, Prajo, Dražene, Toni... itd. Braća Gasol, Navaro, Rodrigez, Rubio, Mirotic, oni su najbolji! U ISTORIJI!
    (Adriano_Galliani, 15. septembar 2019 15:59)

    # Link komentara

  174. Gledate li kako se igra odbrana? e tako se osvaja Zlato.. Mi damo 90 primimo 80..Krivi se Sale. sto nije zvao nedovica koji ni ne igra koji igra na bek poziciji a koji je nizak pa koga nedovic da brani kad se posle bloka suter kao što je ljuj digne da sitne.. ili kad se vrati Mirotic koji je 2 m a bek..
    (Marko Marković, 15. septembar 2019 15:46

    Dete...em nemas pojma sa kosarkom (Miroic bek) , em si nepismen.
    Ucite li vi nesto u toj skoli ?!
    (Tito partija crno bela SNS armija, 15. septembar 2019 15:59)

    # Link komentara

  175. Španci pokazali da su najbolji, zemlja košarke od raspada Jugoslavije
    (Džulijus Irving, 15. septembar 2019 15:58)

    # Link komentara

  176. Bravo Spanci!
    (navijac, 15. septembar 2019 15:58)

    # Link komentara

  177. Sad se ovde preteruje sa odbranom. Ona jeste vazna ali su prosla vremena kada se dobijalo samo odbranom. Vec godinama unazad u NBA ne dobijaju defanzivne ekipe vec najbolje ofanzivne ekipe. Dakle, danas se utakmice dobijaju napadom i nas najveci problem protiv Spanaca nije bila odbrana vec napad, tj. jer smo postigli samo 69 koseva. Mi smo protiv Spanije imali sut za tri poena samo 15.8% a nas najbolji suter prvi sut za tri ima tek u 18-om minutu utakmice. Ono sto smo mi odigrali protiv Spanaca i Argentine je bio potpuni raspad sistema, a za njega je najveci krivac Djordjevic.
    (bskfan, 15. septembar 2019 15:57)

    # Link komentara

  178. Kako su se ljigavi Spanci izvukli protiv Australije, neverovatno.
    (Cccccc, 15. septembar 2019 15:56)

    # Link komentara

  179. Rece Krivokapic, jedine dve reprezentacije koje su uz SAD u 21.veku dva puta igrale u finalu. Finale 2002. SR Jugoslavija - Argentina, finale 2014. Srbija - SAD... Kako je Srbija priznata od strane Medjunarodnog olimpijskog komiteta kao naslednik SR Jugoslavije, rekao bih da i Srbija ima dva finala SP u ovom veku
    (Magdalena, 15. septembar 2019 15:55)

    # Link komentara

  180. nego, kad su kvalifikacije za oi?
    (nedovic, 15. septembar 2019 15:55)

    # Link komentara

  181. Odbrana, Djordjevicu, odbrana! Gledaj kako se to radi!Kosarkasko pravilo broj jedan, koji mudri poznavaoci ove igre znaju: ne mozes nikada da izgubis utakmicu ako protivnik ne moze da ti da kos. Kako ih salecu u reketu kao osice, ne moze igla da prodje, Skola moze da bude ono sto stvarno jeste, stari kosarkas koga je vreme otpisalo. Pa kad te samelju tako u odbrani, cik probaj da odgovoris istom, ubijeni u pojam argentinci ne mogu se sastave
    (joel, 15. septembar 2019 14:56)

    Jel Sale treba da uči svetsku mega zvezdu kako se igra odbrana? Celo prvenstvo kukate da ga baci na peticu, a jel to podrazumeva da mu sa glave ručaju bekovi? Saletova jedina greška je što Milutinov nije bio sve vreme u igri, a ne da se pravi lažna fama oko foliranta.
    (Vojvoda Momčilo, 15. septembar 2019 15:55)

    # Link komentara

  182. Bravo za Skariola, najboljeg stratega sveta!
    (olja, 15. septembar 2019 15:54)

    # Link komentara

  183. Luzerčine Argentinske, što sada ne možete da pogodite koš?!
    (Black, 15. septembar 2019 15:53)

    # Link komentara

  184. Vlada bec) argentina jeste
    (bobi, 15. septembar 2019 15:53)

    # Link komentara

  185. Rutinska pobeda Spanaca. Dokaz kako se zaustavlja covek od 39 god.
    (Scania 164l 580v, 15. septembar 2019 15:53)

    # Link komentara

  186. Зашто сте ми скратили коментар тј обрисали дио гдје кажем да су ми занимљива и чудна презимена Аргентинаца Дек и Хајнц(у фудбалу) гдје је Хајнц чак и жућкаст?..на чијој сте ви страни?
    (Ранко Милановић Република Српска, 15. septembar 2019 15:36)

    Zato što je nebitno. Šta sam ja kriv što su moji preci krivi za ratne zlocine? Moj deda je bio komunista koji je ganjao ljude po Blajburgu.
    (Adriano_Galliani, 15. septembar 2019 15:51)

    # Link komentara

  187. i to sve bez mirotica, matorog gasola i rodrigeza, ez
    (djura, 15. septembar 2019 15:49)

    # Link komentara

  188. @Partizan 1917... Pitas sta ce centar na kapici, jel si cuo nekada za Ćosića i reprezentaciju Jugoslavije u kojoj su Moka i Ćosa delili asistencija. Da i Jokic to radi ali u Denveru kod Saleta NE.
    (Jokic je PETICA, 15. septembar 2019 15:48)

    # Link komentara

  189. Све све али клинци који се ложе да је Јокић бољи кошаркаш од Гасола хахахах комедија...
    (Крле, 15. septembar 2019 15:48)

    # Link komentara

  190. gasol najjaci igrac ikada, igra vec 20 godina a i dalje je na najvecem nivou, a izgleda i 10 godina mladje
    (luster, 15. septembar 2019 15:46)

    # Link komentara

  191. Gledate li kako se igra odbrana? e tako se osvaja Zlato.. Mi damo 90 primimo 80..Krivi se Sale. sto nije zvao nedovica koji ni ne igra koji igra na bek poziciji a koji je nizak pa koga nedovic da brani kad se posle bloka suter kao što je ljuj digne da sitne.. ili kad se vrati Mirotic koji je 2 m a bek..
    (Marko Marković, 15. septembar 2019 15:46)

    # Link komentara

  192. Vrhunske sveteske reprezentacije pod hitno moraju da sazovu veliki sastanak i postave pred FIBA pitanje o sudijama, ili da se okrenu na bojkot pa neka im sledeće veliko takmičenje igraju UAE protiv Islanda.
    (Aleks, 15. septembar 2019 15:45)

    # Link komentara

  193. EP 2017 Slovenija je sticajem okolnosti uspela da osvoji zlato,prvashodno zahvaljujuci Dragicu,Doncicu i Kokoskovu i ko zna kada ce im se ukazati prilika da ponove slican rezultat.

    SP 2019 Argentina sa Kampacom i Skolom koji odigraju turnir zivota i doguraju do finala.Verjujem da ni oni sami ne ne znaju kako su uspeli dotle da dogureaju,jel objektivno po kvalitetu i ne zasluzju finale.Ali eto desio se los dan za Srbiju i Francusku,koje bi imale podjednake sanse u finalu sa Spaniom.

    Ovo dve reprezentacije su pokazale da se i sa ne tako kvalitenom postavom moze da se dogura minumum do finala,ako svaki igrac zna svoju ulogu u timu.
    (JOE, 15. septembar 2019 15:44)

    # Link komentara

  194. Коментатори који помињу Салетову сујету, очигледно не знају шта је сујета.
    (Из угла, 15. septembar 2019 15:44)

    # Link komentara

  195. Ne znam sto se lozite kad imamo samo dva dobra igraca. Bogdanovica i Jokica. A oni su bar dva nivoa ispod NBA profi igraca. 5. mesto je realno skroz.
    (freality, 15. septembar 2019 15:44)

    # Link komentara

  196. Kad gledaš ove onda te spopadne još veća muka.
    (JPR24, 15. septembar 2019 15:44)

    # Link komentara

  197. Tek se sad vidi da je Spanija bila ubjedljivo najjaca ekipa na ovom prvenstvu....Kad je bilo najpotrebnije samo su dodali gas...To su cinjenice....Navijao sam ua Argentinu ali Spanija je prejaka na ovom mecu.
    (Sinki, 15. septembar 2019 15:27)

    To ti vidiš, ja pričam od početka takmičenja. USA dream team pa Španija, to je jedino realno. Najjača Srbija u istoriji je dovoljno dobra tek za 1/4 finala, sa sve Bogdanom i Jokicem.
    (Adriano_Galliani, 15. septembar 2019 15:41)

    # Link komentara

  198. Meni svejedno, ni jedni ni drugi nisu priznali Kosovo
    (Vlada Beč, 15. septembar 2019 15:38)

    # Link komentara

  199. E moji internet strucnjaci...

    Ne moze Jokic da igra po FIBA pravilima dobro kao u NBA? Gasol bas igra tako i kako je Djordjevic trebao da igra sa Jokicem. Diriguje i asistira perfektno sa kapice, i ne igra sa jod jednim centrom u petorci, ili jod dva visoka igraca. Da igra na svojo poziciji sve vreme.da ne govorim a njega nema ko da zameni. Tako da ni prica oko stednje Jokica nenprolazi. Mi smo imali Jos tri centra. Spanci koroste Gasola u njegovoj ulozi 90% minuta utakmice.
    Svi koji su pratili su mogli videti koliko je u ovom trenutku Nikola bolji igrac od Gasola (videlo se i u medjusobnim duelima) u NBA.
    E strucni stabu, e Sale.
    ...I gle, uzese Spanci zlato sa pravilnom eksploatacijom Gasola koji je skoro pa identican igrom i izgledom Nikoli.
    (Pera Ždera, 15. septembar 2019 15:36)

    # Link komentara

  200. Зашто сте ми скратили коментар тј обрисали дио гдје кажем да су ми занимљива и чудна презимена Аргентинаца Дек и Хајнц(у фудбалу) гдје је Хајнц чак и жућкаст😏..на чијој сте ви страни?
    (Ранко Милановић Република Српска, 15. septembar 2019 15:36)

    # Link komentara

  201. Eto ovo je utakmica koja pokazuje kako je sreća vrlo bitan faktor. Sve što je Argentina ubacila protiv nas(a ubacila je nerealno mnogo) promašila je protiv Španije. Loš dan naših i dobar njihovih igrača. Ipak je to samo igra.
    (kafka, 15. septembar 2019 15:36)

    # Link komentara

  202. Nakon poraza od Španaca,napisao sam ovde da će na žalost osvojiti SP...
    Na žalost...osvojiće ga stvarno...
    (Njaah, 15. septembar 2019 15:35)

    # Link komentara

  203. Pravedno je da osvoje Spanci, ipak su najveća košarkaška nacija. Ne računajući Američke profesionalce naravno
    (Rastko Pelješac, 15. septembar 2019 15:34)

    # Link komentara

  204. Сад сви дижу Шпанију у небеса, а као домаћини 2007 на ЕП и 2014 на СП ништа...онда су се неки други веселили, то је спорт....вољни моменат итд..
    (Ранко Милановић Република Српска, 15. septembar 2019 15:33)

    # Link komentara

  205. Spanija igra sa Gasolom bas onako kako je Djordjevic trebao sa Jokicem. Bar u nekoj meri. Marc na kapici, igraci trce oko njega, medjusobnim blokovima gube svoje odbrambene, trce njemu tesno iza ledja (gubeci svog cuvara) i on ih razigrava i diriguje odatle. Laganih bar 10+ napada na taj nacin. Skokove i cuvanje suta za 3p da ne pominjem. Tako se igra odbrana protiv toliko nizeg tima Argentine. 
    Scariolo def doktor kosarke. Svakom timu odredio taktiku, odbranu, koga da zatvore, koristi igrace na pravi nacin itd. Scolu izbrisao sa terena taktikom...
    (Pera Ždera, 15. septembar 2019 14:51)

    Pusti ti napad. Gledaj kako Gasol igra u odbrani. Kada bi Jokic igrao odbranu koja je makar 50 posto Gasolove, onda bi i bilo nesto.
    Ali dzabe kada je Jokic, na nasu zalost, rupa u odbrani.
    (floping, 15. septembar 2019 15:33)

    # Link komentara

  206. Bravo Skola.., bitno da si se protiv nas raspucao..
    (xs, 15. septembar 2019 15:32)

    # Link komentara

  207. Od koga smo mi izgubili lebe mekani...
    (kmania, 15. septembar 2019 15:31)

    # Link komentara

  208. Poluvreme. Imam utisak da je ovde sve zavrseno. Suvi kvalitet ce verovatno pobediti jer lucidnost, zelja i trud nisu dovoljni da se dobije finale. Tek sad mi je zao zbog nasih jer obe ove ekipe ne deluju dominantno u odnosu na nase ali su izgleda ipak vise zelele medalju od nas
    (matori 2, 15. septembar 2019 14:47) Volim i ja nase i mnogo bih voleo da smo umesto Argentinaca ovde, sto je i bilo realno da smo uspeli da zaustavimo Skolu i trojke, ali Spanci bi nas opet rasturili, da se ne lazemo. Koliko god ih ne voleo, ne mozemo da kazemo da smo dominantniji od njih jer ljudi igraju neverovatno. Jako, cvrsto u odbrani, prebrzi su, odlicno pokrivaju, takticki su ih potpuno zaustavili. Drugi nivo potpuno. Zvanicno 67 poena po mecu su primali, o cemu da pricamo vise.. Nego sledece takmicenje da se potrudimo da dostignemo njihov nivo.
    (Mikica018, 15. septembar 2019 15:29)

    # Link komentara

  209. Kao što sam rekao posle eliminacije Amera to se i desilo,Španija osvaja, jednostavno su preiskusni da bi propustili ovakvu šansu isto kao 2006, ako Ameri kiksaju ovi to uvek iskoriste
    (SUPERMAN, 15. septembar 2019 15:28)

    # Link komentara

  210. Dizete nesto ovogmatorog Skolu u nebesa a on pojma nema
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 15:28)

    # Link komentara

  211. Samo cu reci, bruka i sramota i za nas i za francuze sto smo izgubili od argentine. Ne znam za francusku ali mas je sale zakopao...
    (petarczv, 15. septembar 2019 14:52)
    budimo realni,i Francuze je sale zakopao
    (Relax, 15. septembar 2019 15:27)

    # Link komentara

  212. Tek se sad vidi da je Spanija bila ubjedljivo najjaca ekipa na ovom prvenstvu....Kad je bilo najpotrebnije samo su dodali gas...To su cinjenice....Navijao sam ua Argentinu ali Spanija je prejaka na ovom mecu.
    (Sinki, 15. septembar 2019 15:27)

    # Link komentara

  213. Španija nije najbolja ekipa na prvenstvu po imenima. Ali Španija je daleko najbolje vođena ekipa. Trener i njegov tim su imali sve prostudirano do detalja.
    (Bole, 15. septembar 2019 15:25)

    # Link komentara

  214. Bravo Spanci svi mi navijamo za vas
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 15:25)

    # Link komentara

  215. Ljudi zaboravljaju da je slaba odbrana bila proizvod naše visoke postavke, koja je samim tim i spora i da na small ball teško može da odgovori. Pritom ni naši bekovi nisu brzi, čak i spori. Ja nisam mnogo gledao naše utakmice ali ono što sam snimio tokom priprema i utakmice sa Italijanima je da smo imali taj problem, da često neko od šutera ostane sam na 3, s tim da nas to nije mnogo pogodilo jer nisu mnogo ni pogađali, dok su Argentinci šutirali 44% za 3 I išlo ih je baš žešće. Tako da to je bila naša slaba tačka i oni su to iskoristili. I ono što je jasno da je selekcija trebala da bude i tako koncipirana, da možemo da odgovorimo na svaku situaciju. Za to bi nam trebao Kalina, mada opet ne znam ni da li bi nas on spasio kad Gudura i Beli nisu dali svoje šuteve. Možeš igrati odbranu i jeste da ona dobija ali moraš i u napadu, pogotovo kad se lomi. To nismo imali. Inače Španci su preiskusna ekipa i ovo dobijaju. Argentina je igrala sjajno ali ipak su limitirana ekipa kvalitetom ali igrali su srcem i zasluženo su u finalu. Da smo mi pokazali više srčanosti, bili danas prvaci sveta. Ovako možemo samo da žalimo.
    (Larry, 15. septembar 2019 15:24)

    # Link komentara

  216. Svima je jasno da smo bolji od Argentine, ali od ovako dobro ukomponovane španije nismo. Gasol je najbolji defanzivni centar sveta, a ostali igrači dobri u oba smera. Kod nas najbolji u odbrani su najgori u napadu i obrnuto. Naši plejevi su mnogo manje opasni u napadu i imamo manje igrača koji mogu nešto odigrati 1 na 1.
    Krilni igrači španije su dominirali fizikalijama i protiv nas , ne mogu Bogdan i Jokić sami.
    (Milan, 15. septembar 2019 15:24)

    # Link komentara

  217. Svaka cast Skoli,ali su spanci pokazali da je on "deda" i nalupali mu se banana posteno. Dokaz koliko smo mi igrali uzasnu odbranu,cim smo dozvolili skoli da nas rasturi. Covek spor,provaljena igra,centri Spanije ga u dzep ubacili. Losa odbrana i nedostatak zelje i truda nas je kostala medalje.
    (Drug Ostoja, 15. septembar 2019 15:23)

    # Link komentara

  218. Da je nama bio trener Scariolo i mi bi pobedili Argentinu koja nema nikakve centre (to se videlo i danas) a nama su zbog Đorđevićeve taktike centri koje je on odabrao (Milutinov, Marjanović i Raduljica) igrali ukupno 9 minuta i šutnuli 3 puta! Zato su Bjelica i Bogdanović šutirali ukupno 30 puta.
    (SIMA, 15. septembar 2019 15:22)

    # Link komentara

  219. Gaučosi, kakva grupa građana. Malo ozbiljnija ekipa laganih 20 razlike
    (Marko, 15. septembar 2019 15:22)

    # Link komentara

  220. Izgleda da jaka odbrana osvaja turnir. A da, to sme vec znali.
    (Milos, 15. septembar 2019 15:22)

    # Link komentara

  221. Treba biti realan pa priznati da Španci imaju bolji tim i boljeg trenera nego mi, a Argetinci samo imaju boljeg trenera od nas!!!
    (šeki, 15. septembar 2019 15:21)

    # Link komentara

  222. Ovaj Hernangomes ispade doktor za Jokića a maše u Denveru peškirima...Pa ti gledaj bajo moj kakva smo tuga i kako smo iskoristili Jokića na ovom SP?!
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 15:21)

    # Link komentara

  223. Ovakav kriterijum koji ima Gasol kod sudija nije imao ni Makl Dzordan. U odbrani dva puta drzi Kampaca rukama u bloku, sudjeno 4,5 faulova nad njim l - cista odbrana tijelom bez kontakta rukama.
    (delboj, 15. septembar 2019 15:21)

    # Link komentara

  224. Spanci kao i uvek, dizu formu iz meca u mec, i na kraju najbolje igraju kad je najbitnije.
    (Lanister, 15. septembar 2019 15:21)

    # Link komentara

  225. Mi smo izgubili zato sto odbranu nismo igrali a to protiv boljih ekipa ne ide. Takođe izbor igrača je po meni pogrešno urađen pa smo tako završili sa 2-3 igrača koja jednostavno ili ne znaju ili nam takav tip igrača nije bio potreban a bez klupe se odbrana ne igra.

    Moje pitanje kako je moguće da neko ko je bio toliko uspešan košarkaš a i trener je već godinama nije video da ima 2-3 potpuno pogrešna igrača. Po meni to je najveći problem. Hvala mu što je dao otkaz, to je pošteno i očekivano od legende. Peto mesto nije tragedija već realnost. Tim postoji i sa nekim izmenama i drugačijem pristupu igri biće i bolji rezultat.
    (Sale, 15. septembar 2019 15:20)

    # Link komentara

  226. Bez P. Gasola, Mirotica, Serhia Rodrigeza, Ibake, Abrinesa... Bez pola tima Spanci osvojise SP BEZ PORAZA!!
    (Pljusti kisaaaa, 15. septembar 2019 15:20)

    # Link komentara

  227. Ne pamtim dosadnije sp!!! Bez litvanije, grcke u zavrsnici al sa velesilama poljskom i ceskom
    (Rodik, 15. septembar 2019 15:19)

    # Link komentara

  228. Koje gaženje moćne Spanije, ovo nikada nije viđeno! Čak ni 2014. kada je USA igrala protiv Srbije.
    (Adriano_Galliani, 15. septembar 2019 15:19)

    # Link komentara

  229. Nema odvratnijeg naroda od Spanaca u sportu.
    (Liverpool Man, 15. septembar 2019 15:19)

    # Link komentara

  230. Španija daleko najbolja, Argentina divlja ekipa. Od ove Argentine može samo Đorđević da izgubi.
    (Toma, 15. septembar 2019 15:18)

    # Link komentara

  231. Spanija nam je dala domaci zadatak kako se razvaljuje protivnik koji je do finala dosao na buku, dreku u tucu, bez nekog vidljivog kvaliteta osim ovoga sto sam naveo. Cim im pariras u trcanju i borbenosti, oni se vracaju na nivo proseka, sto i jesu.
    (Ivan, 15. septembar 2019 15:18)

    # Link komentara

  232. Sta je ovo... Izmedju dve vatre igraju. Hrkljuš.
    Onaj akropolis kup je nivo iznad.
    (matriks u srba, 15. septembar 2019 15:17)

    # Link komentara

  233. Meni je još ne shvatljivo da nismo izbacili Argentinu u 1/4 finalu.Koliko smo loši bili kada su nas ovi izbacili?Kako je tužno videti na tribinama najboljeg strelca prvenstva a d smije učesnik ovog finala.Najžalije mi Bogdana.Bio bi MVP ovog prvenstva 100%!
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 15:17)

    # Link komentara

  234. Steta sto i ovu utakmicu ne igra veteran Skola.
    Vidi se i razlika u taktikama dva tima.
    Argentina igra na manji broj poena, dok Spanija igra na vise...
    (DG85, 15. septembar 2019 15:17)

    # Link komentara

  235. Argentinci gori od Angole i Filipina
    (kikiriki, 15. septembar 2019 15:16)

    # Link komentara

  236. E Skariola otvorio si oci mnogima koji tvrde da Sale nije kriv. Bravo za odbranu Spanaca!!!
    (Jokic je PETICA, 15. septembar 2019 15:16)

    # Link komentara

  237. Lol nisu ti to golubovi
    (Ahaahh bi bi, 15. septembar 2019 14:52)

    A Bogami nisu ni Španjolci i Argentinci kao Filipini, Dzibuti i Vijetnam kojima ste u grupi trpali po 100 poena.
    (lol, 15. septembar 2019 15:15)

    # Link komentara

  238. Kakva odbrana Spanije...
    (estiar, 15. septembar 2019 15:15)

    # Link komentara

  239. Prodata utakmica...ali to me vise i ne iznenadjuje...
    (Čedo, 15. septembar 2019 15:15)

    # Link komentara

  240. E mooj skariolo. Umesto da si drzao gasola na klupi pa posle ga ubacis i stavis na cetvorku...
    (petarczv, 15. septembar 2019 15:14)

    # Link komentara

  241. Skariolo umesto da Gasola stavi na 4 i izgubi utakmicu a Skola da 20 koseva on stavio Gasola na 5 i ovaj dobija utakmicu sto kosevima sto asistencija a. E sad zamislite koliko je Jokic bolja 5 od Gasola. Ali ne moze da igra 5 pored Raduljice.
    (Bane, 15. septembar 2019 15:14)

    # Link komentara

  242. Ajoj, od koga smo mi ispali. Sale legendo, hvala ti na ostavci, posteno i srecan put
    (Miladin, 15. septembar 2019 15:13)

    # Link komentara

  243. Ovo što igra Argentina teško se može nazvati organizovanom košarkom,i mi od njih prosto nismo smeli da izgubimo. Ovo što igra Španija povremeno podseća na lepe dane naše apsolutne superiornosti.
    (Redovni profesor, 15. septembar 2019 15:12)

    # Link komentara

  244. skola pogađa kao osnovnoškolac
    (rubi, 15. septembar 2019 15:12)

    # Link komentara

  245. Od kakvih smo mi indijanaca izgubili.
    (Pera, 15. septembar 2019 15:11)

    # Link komentara

  246. Prosta stvar. Imaju želju i imaju trenera. Završen posao.
    (Sergius, 15. septembar 2019 15:11)

    # Link komentara

  247. Odbrana, Djordjevicu, odbrana! Gledaj kako se to radi!Kosarkasko pravilo broj jedan, koji mudri poznavaoci ove igre znaju: ne mozes nikada da izgubis utakmicu ako protivnik ne moze da ti da kos. Kako ih salecu u reketu kao osice, ne moze igla da prodje, Skola moze da bude ono sto stvarno jeste, stari kosarkas koga je vreme otpisalo. Pa kad te samelju tako u odbrani, cik probaj da odgovoris istom, ubijeni u pojam argentinci ne mogu se sastave
    (joel, 15. septembar 2019 14:56)

    Lako je Špancima kad nemaju Jokića u odbrani nego NBA šampiona.
    (Dvorska budala, 15. septembar 2019 15:11)

    # Link komentara

  248. Kampaco našao svoje fazone da prodaje Špancima,starim košarkaškim lopužama.
    (srednji bloker,15.sepetembar 2019 14:56)
    Evo i Gasol mu prodaje već 3/4 fazone i fore na +20...Stara je to škola...
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 15:11)

    # Link komentara

  249. A sad zamislite da je skariolo stavio gasola na klupu pa posle na 4...jokic je u ovom trenutku bolji igrac ali nije iskoriscen ni 30%... Upropastio nas djordjevic
    (petarczv, 15. septembar 2019 15:11)

    # Link komentara

  250. Ko je nas izbacio... Zemljo otvori se.
    (Aco, 15. septembar 2019 15:11)

    # Link komentara

  251. Bravo Spanija . Potpuno zasluzeno .
    (zoxy, 15. septembar 2019 15:10)

    # Link komentara

  252. Arg prosjecna ekipa, protiv nas im je sve ulazilo kao nikad i sta ces, sreca ih pogledala kad je trebalo...
    (CelavSamPaSta, 15. septembar 2019 15:10)

    # Link komentara

  253. Bravo Riki i Rudi, samo trpajte!
    (Fed club, 15. septembar 2019 15:10)

    # Link komentara

  254. Nikada nisam volio ove Špance zbog raznih foliranja, simuliranja i prljave igre.
    Jednostavno odvratna ekipa a pogotovo Rudy i Rubio.
    Jednom ćemo im doći glave.
    Taj dan će se sigurno desiti.
    (Banjalučanin, 15. septembar 2019 15:08)

    # Link komentara

  255. Spanija igra sa Gasolom bas onako kako je Djordjevic trebao sa Jokicem. Bar u nekoj meri. Marc na kapici, igraci trce oko njega, medjusobnim blokovima gube svoje odbrambene, trce njemu tesno iza ledja (gubeci svog cuvara) i on ih razigrava i diriguje odatle. Laganih bar 10+ napada na taj nacin. Skokove i cuvanje suta za 3p da ne pominjem. Tako se igra odbrana protiv toliko nizeg tima Argentine.
    Scariolo def doktor kosarke. Svakom timu odredio taktiku, odbranu, koga da zatvore, koristi igrace na pravi nacin itd. Scolu izbrisao sa terena taktikom...
    (Pera Ždera, 15. septembar 2019 14:51)

    Pa da kuka kako nije igrao na svojoj poziciji jer šta će centar na kapici.
    (Partizan 1917, 15. septembar 2019 15:08)

    # Link komentara

  256. Otrešće ih Španci k'o ćuran glistu!
    (sremac, 15. septembar 2019 15:08)

    # Link komentara

  257. M. Gasol najbolji beli centar ikad, uzeo NBA titulu a bogami verovatno i prvak sveta. Jokiću da li gledaš?
    (Dogodine u Lazi, 15. septembar 2019 15:05)

    # Link komentara

  258. kladionice su bile u pravu, bili smo prvi favoriti, šta se desilo, niko ne zna...
    (deki, 15. septembar 2019 15:03)

    # Link komentara

  259. novi svetski prvaci u kosarci su sudije!
    (viu viu, 15. septembar 2019 15:02)

    # Link komentara

  260. @pera zdera

    Bravo za komentar,ovako jokic igra i u denveru ali u reprezentaciji je sve bilo podredjeno bogdanu i jokic nije mogal igrati svoju igru
    (rs, 15. septembar 2019 15:01)

    # Link komentara

  261. Izgleda da mi Srbi stvarno ne umemo da izgubimo. Svi se nesto cude kako ovakve reprezentacija u finalu? Lepo, pobedili i igraju finale, ostali izgubili i ne igraju... Uzgred Spanci igraju nevidjeno dobru odbranu na celom prvenstvu,bravo za Skariola.
    (Bane, 15. septembar 2019 15:01)

    # Link komentara

  262. Samo da smo Špance dobili, ničeg od ovoga ne bi bilo. Sad bi Arg-Špa bilo 1/4 finale pa ukrštanje sa Amerima itd.

    Ovako im smo napravili autoput, a mi ćemo šatro da se tešimo "eto oni su u finalu, vi'š jaki su" kao poslednji gubitnici.

    Propustili smo neviđeno nešto.

    Ne da boli, no dušu para na delove.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (detektiv kokni kol, 15. septembar 2019 13:30)

    Kažeš "samo". Samo da smo najbolju ekipu prvenstva dobili, očito je da nismo bili dovoljno dobri i to je to, a scenarije šta bi bilo kad bi bilo ostaviti po strani. Treba pogledati ove dve ekipe kako igraju brzu, atraktivnu i šutersku košarku. A kod nas šuta nema osim Bogdana i kretanje bekova bez lopte su nam nula i to je prilično razočaravajuće. Razočaravajuće je da nam celo prvenstvo manje više samo Bogdan igra a ostali većinom neupotrebljivi. Razumem da je se Vasi desilo što se desilo, ali pitam se onda šta je ostalima pomrlo?
    (Xxx, 15. septembar 2019 15:01)

    # Link komentara

  263. Ovaj španski trener zna svoj posao, nije dozvolio skoli i kampacu da šutnu na koš u prvoj četvrtini i time završio posao. A nama su Argetinci i prvom poluvremenu dali 55 poena, to sve govori o trenerskom kvalitetu!!!
    (pamet u glavu, 15. septembar 2019 15:00)

    # Link komentara

  264. spanci su ono sto je nekad bila stara juga... u skoro svakom sportu.
    (neutralni felsh, 15. septembar 2019 14:59)

    # Link komentara

  265. spanci za razliku od nas i francuza imaju dobrog trenera,gledajte skolu 0/3 sut i dvije izgubljene lopte,a protv nas i francuza radio sta je htjeo
    Previse su spanci iskusni da izgube ovo i propuste ovakvu priliku da uzmu jos jedno zlato
    (rs, 15. septembar 2019 14:59)

    # Link komentara

  266. Makar je Skola dao koš na zagrevanju.
    (Apocalyptoo_, 15. septembar 2019 14:58)

    # Link komentara

  267. Ima li ista odvratnije od ovih spanaca i njihove prgave igre. Pi.
    (felna, 15. septembar 2019 14:58)

    # Link komentara

  268. Ova utakmica je dokaz da se Djordjevic poluamatar
    (Djomla, 15. septembar 2019 14:58)

    # Link komentara

  269. Odbrana, Djordjevicu, odbrana! Gledaj kako se to radi!Kosarkasko pravilo broj jedan, koji mudri poznavaoci ove igre znaju: ne mozes nikada da izgubis utakmicu ako protivnik ne moze da ti da kos. Kako ih salecu u reketu kao osice, ne moze igla da prodje, Skola moze da bude ono sto stvarno jeste, stari kosarkas koga je vreme otpisalo. Pa kad te samelju tako u odbrani, cik probaj da odgovoris istom, ubijeni u pojam argentinci ne mogu se sastave
    (joel, 15. septembar 2019 14:56)

    # Link komentara

  270. Kampaco našao svoje fazone da prodaje Špancima, starim košarkaškim lopužama.
    (srednji bloker, 15. septembar 2019 14:56)

    # Link komentara

  271. Tako su i kenguri vodili za bronzu. Ima još jedno poluvreme.
    (Dogodine u Lazi, 15. septembar 2019 14:55)

    # Link komentara

  272. Matori Skola ne zna gde se nalazi.
    (misko, 15. septembar 2019 14:39)

    Uzeo falš kinesku infuziju.
    (Hrvaćanin, 15. septembar 2019 14:54)

    # Link komentara

  273. I bez tri cetiri standardna reprezentativca Spanija ce ovo da osvoji. Bolji su u skoku bolji na vanjskim linijama i to je ocigledno.Jos Spanci sa velikim iskustvom i to je prevaga na njihovu stranu za razliku od gaucosa. Sem Campasa i Skole niko ne moze da lreuzme odgovornost u njihovoj ekipi. Sad je jos veci zal od koga smo mi izgubili u cetvrtfinalu.
    (Beograd, 15. septembar 2019 14:54)

    # Link komentara

  274. spanija osvaja salataru
    (zmajmun, 15. septembar 2019 14:53)

    # Link komentara

  275. Какве судије, шта причате... Судили су и Рубију два фаула на нападу. Једноствано Скариоло ипак зна нешто, па кад игра Скола, игра и Ориола, који је доста покретнији, и два пута послије блока се отвара доле и поентира. Кампацо затворен, не иде шут, одмах немају идеје. Шпанија може да одговори Аргентини на "смол бол" петорку и на петорку са Делијом, што наши нису могли, јер је било у ростеру 6 високих. Знате и сами да је био један господин именом Никола, да би се "сколовање" завршило још у 1/4. Углавном хвала Салету за све, али због његове сујете, нисмо у финалу, али три сребра никако заборавити, он је Србију вратио ту гдје треба да буде!
    (aaaaa, 15. septembar 2019 14:53)

    # Link komentara

  276. Spanija ih otkida kao sto bi to uradio svaki prosjecan tim da je imao taktiku, samo dvije stvari, izgurati malo starog i zaustaviti sut za tri...eto Spanci to uradili izmislili toplu vodu
    (srbicg10, 15. septembar 2019 14:53)

    # Link komentara

  277. Samo cu reci, bruka i sramota i za nas i za francuze sto smo izgubili od argentine. Ne znam za francusku ali mas je sale zakopao...
    (petarczv, 15. septembar 2019 14:52)

    # Link komentara

  278. Kog su Gaučosi izbacili da mi je znati, nemaju pojma.
    (Hrvaćanin, 15. septembar 2019 14:52)

    # Link komentara

  279. Lol nisu ti to golubovi
    (Ahaahh bi bi, 15. septembar 2019 14:52)

    # Link komentara

  280. Ovaj ernangomez mnogo gotivan lik. Bas je dobro igrao protiv srbije. A voli i jokaru. Car.
    (prosto ko pasulj, 15. septembar 2019 14:51)

    # Link komentara

  281. Spanija igra sa Gasolom bas onako kako je Djordjevic trebao sa Jokicem. Bar u nekoj meri. Marc na kapici, igraci trce oko njega, medjusobnim blokovima gube svoje odbrambene, trce njemu tesno iza ledja (gubeci svog cuvara) i on ih razigrava i diriguje odatle. Laganih bar 10+ napada na taj nacin. Skokove i cuvanje suta za 3p da ne pominjem. Tako se igra odbrana protiv toliko nizeg tima Argentine.
    Scariolo def doktor kosarke. Svakom timu odredio taktiku, odbranu, koga da zatvore, koristi igrace na pravi nacin itd. Scolu izbrisao sa terena taktikom...
    (Pera Ždera, 15. septembar 2019 14:51)

    # Link komentara

  282. Каква одбрана Шпаније кру те, иако их не могу смислити...од 24 играча обе екипе, чак 16 их игра у АЦБ лиги😏
    (Ранко Милановић Република Српска, 15. septembar 2019 14:50)

    # Link komentara

  283. Ladno će ova najšugavija košarkaška nacija da osvoji uz obilatu pomoć FIBA kao organizacije.Mi da smo imali i upola ovakvo suđenje protiv Argentinaca dobili bi ih 20 razlike lagano.Marjanoviću su sudili 3 licne greške za 3 minute a predhodno 3 faula nad njim nisu!
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 14:49)

    # Link komentara

  284. Nikad gore finale. Fiba da stavi prst na čelo
    (Oki, 15. septembar 2019 14:48)

    # Link komentara

  285. Sto Argentinci nisu bili ovako stisnuti protiv nas. Tad im je sve ulazilo.
    (estiar, 15. septembar 2019 14:09)

    Pogadjali su i protiv Francuza, ali ovo ti je efekat Spanije, malo namazano, malo prljavo, malo sudije i protivnik deluje prilicno nemocno...
    (palop, 15. septembar 2019 14:48)

    # Link komentara

  286. Poluvreme. Imam utisak da je ovde sve zavrseno. Suvi kvalitet ce verovatno pobediti jer lucidnost, zelja i trud nisu dovoljni da se dobije finale. Tek sad mi je zao zbog nasih jer obe ove ekipe ne deluju dominantno u odnosu na nase ali su izgleda ipak vise zelele medalju od nas
    (matori 2, 15. septembar 2019 14:47)

    # Link komentara

  287. Sudije nepotrebne, igra se rollerball pa ko prezivi
    (aleksandar, 15. septembar 2019 14:46)

    # Link komentara

  288. Gde su Scola i Kampaco?!E moj Djordjevicu...
    (CHE, 15. septembar 2019 14:46)

    # Link komentara

  289. Može nekom Argentina da bude simpatična ali očigledna je razlika u klasi. Da sudije malo ne favorizuju argentince već bi bilo gotovo.
    Sad se vidi koliko smo podbacili u četvrtfinalu, bolji smo od argentine za 10-15 poena.
    (Milan, 15. septembar 2019 14:45)

    # Link komentara

  290. Cekaj ovi smradovi ce ladno osvojiti zlato na sudije OPET?! Pa DOKLE VISE?! Da li JEDNA utakmica moze da se igra protiv njih gde ne naprave ovakvu odvratnu atmosferu, ne unervoze protivnika i ne izbace ih iz ritma sto svojom prljavom igrom sto sudijskim kriterijumom? Blago je reci ODVRATNO, ne dajte se Gaucosi!
    (Sabre, 15. septembar 2019 14:30)

    Čoveče pa Argentina je još gori i prljaviji tim uz to i manjeg kvaliteta. Suđenje nema nikakav uticaj na rezultat u prvom poluvremenu.
    (dendza74, 15. septembar 2019 14:45)

    # Link komentara

  291. @ estiar

    Svako igra onoliko koliko mu DOZVOLIŠ !
    Mi smo igrali lošu odbranu (plus su nam i igrači pojedinačno slabi u odbrani / falio je Gagi ), to se osetilo još protiv Italijana , Španci su nas skenirali i oduvali zonom , ali najgore je što smo protiv Argentine ( koja igra više na srce - nego na znanje ) sve to objedinili i sada gledamo ovo finale gde smo mi mogli biti.
    Peto mesto nije neuspeh , ali kada vidiš u finalu mnogo manje pismene igrače ... malo ti je krivo.
    Ima i toga da su mnogi naši igrači samo fizički bili na turniru - bez učešća u igri ...i to je tačno .
    (Posmatrač i osmatrač, 15. septembar 2019 14:45)

    # Link komentara

  292. pokvarise se argentinska s'kola ...
    (ivkovic zoran, 15. septembar 2019 14:44)

    # Link komentara

  293. Lakrdija od finala, Gucosi prodali utakmicu spancima..u to sam ubedjen 100 posto
    (Žeks, 15. septembar 2019 14:43)

    # Link komentara

  294. Skariolo je klasa trener
    (Mile, 15. septembar 2019 14:43)

    # Link komentara

  295. Skoriola zalepio Scolu za nulu!!!
    (rax, 15. septembar 2019 14:43)

    # Link komentara

  296. sjajno sudjenje ?
    (Relax, 15. septembar 2019 14:43)

    # Link komentara

  297. Djordjevicu jel gledas?!? Kako se ekipa koja nema centra to jest igraca koji nije visi od 206cm! Skola 0p! Tako se postavlja taktika i to je trenerski posao a ne motivacija i ostale gluposti.
    (petarczv, 15. septembar 2019 14:41)

    # Link komentara

  298. Pokvareni Spanci ukrali Skoli staku pre pocetka utakmice. Uvek neku nefer prednost moraju da ostvare, pa to ti je.
    (dr1, 15. septembar 2019 14:41)

    # Link komentara

  299. I nasi izgubili od ove argentine...
    (leiko, 15. septembar 2019 14:29)

    i to potpuno zasluzeno .
    (Goran, 15. septembar 2019 14:40)

    # Link komentara

  300. Matori Skola ne zna gde se nalazi.
    (misko, 15. septembar 2019 14:39)

    # Link komentara

  301. Svaka cast sudijama za unisteno prvenstvo. Za to sto nam je*ase majq protiv spanaca, sto su litvaniju isto unistili. Jad i beda od turnira. Ovo je sramota samo takva. Zgadili su mi kosarku !
    (xxx, 15. septembar 2019 14:39)

    # Link komentara

  302. Izvanredano pročitana igra Argentine od strane španaca, nemaju veze sudije sa ovim rezultatom, da je bio dobro uradjen skauting i da je ekipa bila malo bolje vodjena sa naše klupe bilo bi sasvim drugačije po mom skromnom mišljenju. Sudije su loše to se vidi, ali s'obzirom na kvalitet naših igrača ne dopustivo je bilo da se dozvoli da relativno lako izgubimo dve najvažnije utakmice na takmičenju, ide život dalje, nadam se biće bolje na OI ako izborimo plasman.
    (Bivši košarkaš, 15. septembar 2019 14:38)

    # Link komentara

  303. U utakmicama ove dve reprezentacije treba uvesti dodatnog sudiju za żalbe.
    (Skrle, 15. septembar 2019 14:37)

    # Link komentara

  304. Espana - campeones del mundo. Gracias e salud
    (Miguel Angel Lopez, 15. septembar 2019 14:37)

    # Link komentara

  305. Spanci antipaticni ali prejaki, dobice ovo sa 10-ak razlike. Odlicne bekove imaju kao i krila, svi brzi... Trebace nam jos 2-3 upotrebljiva i brza igraca da bismo mogli s njima da se nosimo. Argenticni primer kako ekipa koja nije nista posebno zahvaljujuci trenutnom nadahnucu i motivaciji uspe da dodje do finala takmicenja.
    (zivadin, 15. septembar 2019 14:35)

    # Link komentara

  306. Je li se to samo meni čini ili je isti sudija isključio Jokica protiv Španije,Bogutu faul iako je on fauliran i Skoli faul u napadu iako se Španac kretao u bloku na + 9 za Španiju?!
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 14:35)

    # Link komentara

  307. Španija je kvalitetniji tim i kada igraju sa ovakvom energijom mislim da Argentina nema nikakve šanse. Divno je videti da se tako iskusni asovi sa toliko žara bore za svoju zemlju.
    Svaka čast
    (playmaker, 15. septembar 2019 14:35)

    # Link komentara

  308. Rezultat 31:21 komentator kaže napokon Argentinci se spustiše ispod 10 hahahahahahahah
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 14:32)

    # Link komentara

  309. Samo da smo Špance dobili, ničeg od ovoga ne bi bilo. Sad bi Arg-Špa bilo 1/4 finale pa ukrštanje sa Amerima itd.Ovako im smo napravili autoput, a mi ćemo šatro da se tešimo "eto oni su u finalu, vi'š jaki su" kao poslednji gubitnici.Propustili smo neviđeno nešto. Ne da boli, no dušu para na delove.
    (detektiv kokni kol, 15. septembar 2019 13:30)

    Pomesao si nesto. Gazili su nas i jedni i drugi, tako da su sami sebi “napravili autoput”, mi sa tim nemamo veze.
    Zbog ovakvih “sta bi bilo kad bi bilo” komentara i propadamo kao drustvo
    (rutiner, 15. septembar 2019 14:31)

    # Link komentara

  310. Napred Spanija!
    (Student, 15. septembar 2019 14:31)

    # Link komentara

  311. Po sudjenju i u finalu i svim prethodnim mecevima Spanaca moze se jasno videti da je FIBA odlucila da Spanija bude prvak, po svaku cenu.
    Spanci muvaju u svim ekipnim sportovima.
    A izgleda i u individualnim, recimo dopinzi Nadala.
    (Nemanja, 15. septembar 2019 14:31)

    # Link komentara

  312. Cekaj ovi smradovi ce ladno osvojiti zlato na sudije OPET?! Pa DOKLE VISE?! Da li JEDNA utakmica moze da se igra protiv njih gde ne naprave ovakvu odvratnu atmosferu, ne unervoze protivnika i ne izbace ih iz ritma sto svojom prljavom igrom sto sudijskim kriterijumom? Blago je reci ODVRATNO, ne dajte se Gaucosi!
    (Sabre, 15. septembar 2019 14:30)

    # Link komentara

  313. Ubise ih spanci
    (alex, 15. septembar 2019 14:30)

    # Link komentara

  314. Ja navijam da oboji izgube finale :). Ne mogu ni jedne ni druge da smislim...
    (sasa, 15. septembar 2019 14:30)

    # Link komentara

  315. Najlosije finale u histori
    (bobs, 15. septembar 2019 14:30)

    # Link komentara

  316. Skolovanje a?
    (Ganda, 15. septembar 2019 14:30)

    # Link komentara

  317. I nasi izgubili od ove argentine...
    (leiko, 15. septembar 2019 14:29)

    # Link komentara

  318. Hernangomes trci tri kruga oko skole.
    (JanBibijan, 15. septembar 2019 14:28)

    # Link komentara

  319. Vazno da su protiv nas pogadjali sve! Ugazice ih Spanci! Fuj
    (Xnodeh, 15. septembar 2019 14:28)

    # Link komentara

  320. Heh, sramotno sudjenje. Zasto se uopste igra utakmica, neka odmah daju trofej Spancima i gotovo...
    (direwolf, 15. septembar 2019 14:28)

    # Link komentara

  321. Ovo smo mi trebali da igramo...
    (Millennium, 15. septembar 2019 14:09)

    Da smo mi prošli kvalifikacije mi bi igrali danas. šteta
    (lol, 15. septembar 2019 14:27)

    # Link komentara

  322. A i još gluposti sudija sa faulovima u napadu, sad i Skoli sude a čist faul odbrane.
    (Milan, 15. septembar 2019 14:27)

    # Link komentara

  323. Ovo je smesno sta sudije rade,2 faula napada svirano za Argentinu,oba puta se Spanci krecu i oni opet sviraju faul,strasno...
    (Lex, 15. septembar 2019 14:27)

    # Link komentara

  324. Sudije stupaju na scenu.
    (...., 15. septembar 2019 14:26)

    # Link komentara

  325. kvalitet spanije ce doci do izrazaja
    (ivkovic zoran, 15. septembar 2019 14:25)

    # Link komentara

  326. Sta ste se bre popalili na ove argentince...rutiniraju ovo spanci lagano, ovo je za njih poslastica.
    Nemaju argentinski zabari sta da traze ovde.
    (nekle, 15. septembar 2019 14:24)

    # Link komentara

  327. Kada te razvali centar od 40 godina, i sa bekovskom visinom od 204, onda je peto mesto i vise nego puna kapa za nas. Pogledajte samo kako taj Skola izgleda protiv Spanije, pa nije Skariolo sisao vesla, da se sa njim sprda pigmej Kampazo i Skola djed od 40 leta.
    (Ivan, 15. septembar 2019 14:24)

    # Link komentara

  328. Onakva odbrana Španije a ne izadju iz bonusa za četvrtinu još im ostane mali faul.Sve je jasno.Voleo bih al nemože Argentina do titule,nažalost
    (mufljuz, 15. septembar 2019 14:24)

    # Link komentara

  329. sudije vec 5 greske na stetu Argentinaca, a tek je 1/4.
    (ogijev_tata, 15. septembar 2019 14:24)

    # Link komentara

  330. Odrace ih Spanci
    (srbicg10, 15. septembar 2019 14:23)

    # Link komentara

  331. A što bi se naši igrači borili? Imaju dobre ugovore a Skoli je ugovor tanak. On neka grize naši su nacionalnu penziju već obezbedili srebrom na OI a to je oko 125000. Nije bitno što imaju para retko ko se od osvajača odrekao penzije.
    (Gile, 15. septembar 2019 14:23)

    # Link komentara

  332. Sad se tek vidi koliko nas je poraz protiv Španaca koštao.Napravili smo im “livadu” da mnogo lakšim putem dođu do mesta gde smo realno mogli i mi biti tu.Dok su se Španci mesecima spremali za nas mi smo mislima već bili u finalu protiv Amera.Tuga...
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 14:02)

    haha, sad se tek vidi, pa cilj je bio sve pobede po grupama da bi mi imali lakši put do finala. Španiju smo već bili otpisali jer nemaju Pau Gasola.
    (Adriano_Galliani, 15. septembar 2019 14:23)

    # Link komentara

  333. (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 13:19)

    Jedan od vecih smaraca u posljednje vrijeme na ovim prostorima. Gori cak i od Jumka, cini mi se.
    (Sorye, 15. septembar 2019 14:22)

    # Link komentara

  334. Samo da spanski cigani izgube....
    (Zurkolomac, 15. septembar 2019 13:54)

    Vise cigana imas u Srbiji .
    (rale, 15. septembar 2019 14:20)

    # Link komentara

  335. Španci mogu i nogama.
    (Ivan, 15. septembar 2019 14:19)

    # Link komentara

  336. OSIM AKO SE SVESRDNE POMOĆ U SVIM UTAKMICA NE RAČUNA???
    (brankopartizan, 15. septembar 2019 13:56)

    nema sanse da protumacim ovu recenicu
    (Amater, 15. septembar 2019 14:19)

    # Link komentara

  337. Ovaj Dek lici na sve osim na normalnog coveka.
    (Ivan, 15. septembar 2019 14:19)

    # Link komentara

  338. Судије су пустиле општу тучу, ништа не свирају,ако оставе овај критеријум веће шансе дајем Аргентини
    (Немања, 15. septembar 2019 14:19)

    # Link komentara

  339. Evo vam ga na RTS u emisiji siva eminencija, onaj koji smenjuje selektore, ko govori igračima kad i ko da igra.
    (money money, 15. septembar 2019 13:32)

    Kralj?
    (Fed club, 15. septembar 2019 13:58)

    Za takve ko ti koji se lože na Zadruge i Parove sigurno da jeste.
    (mesto je već popunjeno, 15. septembar 2019 14:18)

    # Link komentara

  340. Evo i u finalu centri izloženi ragbiju! Čist faul na Gasolu na ziceru udaren po podlaktici i svira se aut??? Umesto 16:2 sad imamo 14:10 i ponovo će se utakmica svesti na šutiranje trojki jer se pod košem sve toleriše odbrani a ništa napadu.
    (Milan, 15. septembar 2019 14:16)

    # Link komentara

  341. pa da smo mi imali ovakvo sudjenje protiv arg dobili bi ih +20
    (goran, 15. septembar 2019 14:14)

    # Link komentara

  342. Мали `тини ихграју се кошарке. Бавоооо....
    (,милан, 15. septembar 2019 14:11)

    # Link komentara

  343. Gde ga je Šareni???
    (dijabola, 15. septembar 2019 14:11)

    # Link komentara

  344. Spanci sa pola gasa. ARG uplasena. Iskustvom ih lomi.
    (Dzoni, 15. septembar 2019 14:11)

    # Link komentara

  345. 'Ajmo Fernandez i furijska ceto, nabijaj komplekse!
    (Jumko, 15. septembar 2019 14:10)

    # Link komentara

  346. Kampaco lazni Melih Mahmutoglu za koga samo Djordjevic ne ume da napravi odbranu.
    (Ivan, 15. septembar 2019 14:10)

    # Link komentara

  347. Reko ja da ce ih oprati Spanci i spustiti na zemlju al vi mi iznalupaste minuse
    (miva, 15. septembar 2019 14:09)

    # Link komentara

  348. Sto Argentinci nisu bili ovako stisnuti protiv nas. Tad im je sve ulazilo.
    (estiar, 15. septembar 2019 14:09)

    # Link komentara

  349. Ovo smo mi trebali da igramo...
    (Millennium, 15. septembar 2019 14:09)

    # Link komentara

  350. (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 13:31)

    JE LI,IMAŠ LI TI UOPŠTE ONO ŠTO SE ZOVE "ŽIVOT"?!??!?
    (brankopartizan, 15. septembar 2019 13:58)

    To je admin, svrha njegovih komentara je upravo da ga to pitamo.
    (remax, 15. septembar 2019 14:08)

    # Link komentara

  351. Španija laganih +15-20 razlike.
    (dendza74, 15. septembar 2019 14:08)

    # Link komentara

  352. Evo počinje! Napred Skola pokaži našim političarima da se nacionalna penzija ne prima od 40-e. Ljudi od 60+ idu na posao da sebi zarade 30000 penzije od 65 a osvajačima medalja 150000 od 40-e. Pa dajte onda da budu neradni dani. Nek Srbija stane svaki put kad je neko u prilici da osvoji medalju koja donosi nacionalnu penziju. Bar da gledamo ono za šta ćemo morati da plaćamo. I niko nas ne pita da li želimo.
    (Vasa, 15. septembar 2019 14:07)

    # Link komentara

  353. Evo počinje! Napred Skola pokaži našim političarima da se nacionalna penzija ne prima od 40-e. Ljudi od 60+ idu na posao da sebi zarade 30000 penzije od 65 a osvajačima medalja 150000 od 40-e. Pa dajte onda da budu neradni dani. Nek Srbija stane svaki put kad je neko u prilici da osvoji medalju koja donosi nacionalnu penziju. Bar da gledamo ono za šta ćemo morati da plaćamo. I niko nas ne pita da li želimo.
    (Vasa, 15. septembar 2019 14:07)

    # Link komentara

  354. Ajmo Gaucosi!!!!
    (Obican, 15. septembar 2019 14:06)

    # Link komentara

  355. Srbija navija za Španiju! Najveća evropska generacija ikada!
    (Adriano_Galliani, 15. septembar 2019 14:05)

    # Link komentara

  356. Ne kontam onu kinesku frafiku na pocetku ...svaki igrac
    2 in 6,7 "

    😂😂😂 za svakog isto..
    (Starwar, 15. septembar 2019 14:04)

    # Link komentara

  357. Plačite oči moje...
    (Basketas, 15. septembar 2019 14:04)

    # Link komentara

  358. Sad se tek vidi koliko nas je poraz protiv Španaca koštao.Napravili smo im “livadu” da mnogo lakšim putem dođu do mesta gde smo realno mogli i mi biti tu.Dok su se Španci mesecima spremali za nas mi smo mislima već bili u finalu protiv Amera.Tuga...
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 14:02)

    # Link komentara

  359. Samo ne Španci, odvratni su mi!
    (Cxevu, 15. septembar 2019 14:00)

    # Link komentara

  360. Играју две земље које нису признале америчку такозвану државу Косово.
    (Марко, 15. septembar 2019 14:00)

    # Link komentara

  361. Evo vam ga na RTS u emisiji siva eminencija, onaj koji smenjuje selektore, ko govori igračima kad i ko da igra.
    (money money, 15. septembar 2019 13:32)

    Kralj?
    (Fed club, 15. septembar 2019 13:58)

    # Link komentara

  362. (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 13:31)

    JE LI,IMAŠ LI TI UOPŠTE ONO ŠTO SE ZOVE "ŽIVOT"?!??!?
    (brankopartizan, 15. septembar 2019 13:58)

    # Link komentara

  363. Dok sam ja navijao za SRJ,SCG i sad za Srbiju Luis Skola je predvodio svoju Argentinu kroz zadnje 2 decenije.Poslednji Mohikanac.Jedini član neke postave iz meni omiljenog SP 2002...Još traje...E za ovog čoveka deco može da se kaže da je patriota i da je ostavio srce za svoju zemlju...Navijaću da osvoji jedino što mu nedostaje u velikoj karijeri...Respekt...
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 13:19)

    Misliš na ono oteto finale Argentincima?
    (lol, 15. septembar 2019 13:57)

    # Link komentara

  364. Scola MVP! MVP! MVP!
    (xXx, 15. septembar 2019 13:57)

    # Link komentara

  365. Kaze komentator RTS-a POTPUNO ZASLUŽENO U FINALU ...BRATEEEEE,DA LI JE MOGUĆE DA ZA SPANIJU MOZE BILO KO DA KAZE DA JE ZASLUŽENO???OSIM AKO SE SVESRDNE POMOĆ U SVIM UTAKMICA NE RAČUNA??? SRAMNO...
    (brankopartizan, 15. septembar 2019 13:56)

    # Link komentara

  366. Mislim da sve zavisi od Argentine,ako ih krene osvajaju ako se Španci bar malo odlepe plašim se raspada Argentinaca.
    (Partizan 1917, 15. septembar 2019 13:56)

    # Link komentara

  367. Србендо, јел си ок?
    (Гледаоц, 15. septembar 2019 13:56)

    # Link komentara

  368. Ko zamenio komentatore, hej bre, pa koga ste pitali?
    (Milan, 15. septembar 2019 13:56)

    # Link komentara

  369. Evo ga komentator za veliko finale, sa njegovim poenima "viska". Covek predstavlja razliku u poenima i prednost, kao neki nepotrebni visak.
    (Ivan, 15. septembar 2019 13:55)

    # Link komentara

  370. Ovo je tesko gledati. Hoće grudi da mi puknu.
    (Miško 1967, 15. septembar 2019 13:54)

    # Link komentara

  371. Samo da spanski cigani izgube....
    (Zurkolomac, 15. septembar 2019 13:54)

    # Link komentara

  372. Ajde Gaucosi!!!
    (Danac, 15. septembar 2019 13:54)

    # Link komentara

  373. Vamos Espana!
    (Fed club, 15. septembar 2019 13:54)

    # Link komentara

  374. A RTS zove Škomija čim je Sale otišao.

    Do juče ste ga branili od najmanje kritike i pomena neuspeha. Sad vam lafo više ne treba, pa ide pranje ruku. Mislite da ste lukavi i namazani, ali ne dovoljno.

    Smešni ste i sramni.
    (detektiv kokni kol, 15. septembar 2019 13:50)

    # Link komentara

  375. Koliko meseci vec cekam ovo finale da gledam srbija amerika i sada sam kupio pivo kokics cips raspalio rostilj i crkam da pocne utakmica veka
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 13:35)

    Priznaj da su ti mama i tata sve to kupili.
    (lol, 15. septembar 2019 13:49)

    # Link komentara

  376. Ja sam za Argentinu da im se vrati ono sto smo ih pokrali u finalu
    (Bodibond, 15. septembar 2019 13:11)

    Mi ih pokrali?!
    (Mario, 15. septembar 2019 13:48)

    # Link komentara

  377. Idemo Argentina do pobede!
    (coA, 15. septembar 2019 13:47)

    # Link komentara

  378. Bon Jovi/Srbenda osvaja.
    (Djubre, 15. septembar 2019 13:47)

    # Link komentara

  379. Miško maneken je ološ.
    (Izvan okvira, 15. septembar 2019 13:46)

    # Link komentara

  380. Ja navijam za onoga ko pobedi u finalu, tako da odmah mozete da midatelajkic molimvas
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 13:37)

    # Link komentara

  381. Koliko meseci vec cekam ovo finale da gledam srbija amerika i sada sam kupio pivo kokics cips raspalio rostilj i crkam da pocne utakmica veka
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 13:35)

    # Link komentara

  382. Evo vam ga na RTS u emisiji siva eminencija, onaj koji smenjuje selektore, ko govori igračima kad i ko da igra.
    (money money, 15. septembar 2019 13:32)

    # Link komentara

  383. Svim srcem uz najbolju kosarkasku naciju Spance
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 13:31)

    # Link komentara

  384. Samo Simon Srbina Spasava
    (S+S+S+S, 15. septembar 2019 13:31)

    # Link komentara

  385. Argentina + Spanija -
    (sah 88, 15. septembar 2019 13:30)

    # Link komentara

  386. Samo da smo Špance dobili, ničeg od ovoga ne bi bilo. Sad bi Arg-Špa bilo 1/4 finale pa ukrštanje sa Amerima itd.

    Ovako im smo napravili autoput, a mi ćemo šatro da se tešimo "eto oni su u finalu, vi'š jaki su" kao poslednji gubitnici.

    Propustili smo neviđeno nešto.

    Ne da boli, no dušu para na delove.
    (detektiv kokni kol, 15. septembar 2019 13:30)

    # Link komentara

  387. Voleo bih da Argentina osvoji, ali Španci su nažalost preiskusni da ovu priliku propuste.
    (DukiNS, 15. septembar 2019 13:29)

    # Link komentara

  388. Nasi najveci konkurenti u borbi 'ko je najuspesnija kosarkaska nacija posle amera' se bore za zlato...

    pevaj srbijo... za 2-3 godine
    (Dorijan, 15. septembar 2019 13:27)

    # Link komentara

  389. Gasol je takav majstor da je osvojio srca svih srba za razliku od nasihmanekena
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 13:27)

    # Link komentara

  390. Verovatno i sad razni strucnjaci imaju sta da kazu o reprezentaciji i treneru, kad se ispostavilo da smo izgubili od dve ekipe koje su finalisti...
    (svi su selektori, 15. septembar 2019 13:27)

    # Link komentara

  391. Gaučosi, otresite španske konkvistadore tako da im zgadite košarku do narednog SP.
    (Moca NS, 15. septembar 2019 13:26)

    # Link komentara

  392. Argentina i Španija su i najviše realno pokazali na ovom SP.Najviše su se borili,najviše pokazali želje,htenje i patriotizma.Realno finale u kojem ću navijati za Argentinu pa šta bude...
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 13:25)

    # Link komentara

  393. Ja pratim basket preko trideset godina i ovako superiornu ekipu kao Spaniju nikada nisam video, zato navijam za njih a i pre prvenstva sam ovde pisao komentare da oni osvajaju, ali niko mi ne lajkujepa nisu mogli da se procitaju
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 13:24)

    # Link komentara

  394. Dok sam ja navijao za SRJ,SCG i sad za Srbiju Luis Skola je predvodio svoju Argentinu kroz zadnje 2 decenije.Poslednji Mohikanac.Jedini član neke postave iz meni omiljenog SP 2002...Još traje...E za ovog čoveka deco može da se kaže da je patriota i da je ostavio srce za svoju zemlju...Navijaću da osvoji jedino što mu nedostaje u velikoj karijeri...Respekt...
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 13:19)

    # Link komentara

  395. Ova nikad gora spanija ladno osvoji SP, treba da nas je sramota.
    (Ivan, 15. septembar 2019 13:14)

    # Link komentara

  396. Spanci su naj sportska nacija i ja za niih navijam
    (Jon Bon Jovi, 15. septembar 2019 13:14)

    # Link komentara

  397. Sta god da se desi, samo Spanija da ne osvoji. Najprljaviji tim.
    (Dr Mr, 15. septembar 2019 13:14)

    # Link komentara

  398. Gazi cigane spance
    (Ganda, 15. septembar 2019 13:11)

    # Link komentara

  399. Ja sam za Argentinu da im se vrati ono sto smo ih pokrali u finalu
    (Bodibond, 15. septembar 2019 13:11)

    # Link komentara

  400. ARGENTINAAAAAA
    (gile, 15. septembar 2019 13:11)

    # Link komentara

  401. navijam za Simonovića
    (Citalac b92, 15. septembar 2019 13:10)

    # Link komentara

  402. Ja navijam za Spaniju i cela Srbija
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 13:10)

    # Link komentara

  403. Spanci osvajaju
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 15. septembar 2019 13:09)

    # Link komentara