Menig za B92.net: Da protiv Zvezde zakoračimo ka tituli

Možda i najveće pojačanje Partizana letošnjeg prelaznog roka bio je đak fudbalske škole Ajaksa i dotadašnji napadač Tventea Kvinsi Menig.

Stefan Smuđa
Podeli
Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Nije tajna da je Holanđanin u crno-belom dresu krenuo po principu "toplo-hladno", ali daleko od toga da nije imao zapaženu ulogu.

Na 22 odigrane utakmice u sva tri takmičenja ostvario je učinak od devet golova i pet asistencija.

I ne krije da je zadovoljan sa prvih šest meseci u Humskoj, što je i potvrdio u intervjuu za B92.net.

"Da, veoma sam srećan što smo prvi u šampionatu i što smo prezimili u Evropi. I isto tako sam prezadovoljam što sam uspeo da se uklopim u tim i ceo klub. Dobio sam dosta minuta na terenu u prvom delu sezone i ostao nepovređen, hvala Bogu”, rekao je Menig za B92.net.

Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Nijednom strancu nije lako kada promeni državu, kulturu, stil fudbalskog prvenstva u kom igra... Ali, utisak je da je Menig uspeo da se prilagodi i nametne, ipak, kao dobro pojačanje.

"Osećam se prijatno i na terenu, i van njega. Ovde u Beogradu stil života mi izuzetno prija i veoma je lepo. Moja porodica i prijatelji često dolaze i neretko idemo na večere sa pojedinim saigračima. To mi dosta znači", ističe Kvinsi.

Odlično se prilagodio

Kao dete omladinske škole Ajaksa Menig ima odličan početni "CV" i veruje se da svojim dolaskom donosi mnogo više od puke brzine i tehnike koju poseduje.

Ali, nije imao pravi odgovor na pitanje da uporedi tamošnji i srpski fudbal.

"Da, svakako nije isto, ali... Nema pravih razlika između mojih dosadašnjih iskustava u Holandiji i onoga što sada vidim u Partizanu i Srbiji".

Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Trener Stanojević ga je posebno pohvalio da jeste bio dobro pojačanje i da si je odradio veoma dobre pripreme u Turskoj.

"On je već pokazao u drugom delu jeseni da je to što smo tražili. Postigao je devet golova, rešavao je utakmice, bio konkretan i direktan. On je pokazao, što se mene tiče, da je pojačanje i iz tog ugla ne mora da se dokazuje. Sa druge strane, radio je fenomenalno na pripremama, posebno u Beogradu. Malo ga je na kraju stigao umor, ali očekujem da nastavi u ritmu sa kraja jeseni. Razume zahteve, uklopio se i stabilan je što se mene tiče“, rekao je Stanojević o Menigu prilikom rekapitulacije zimskih priprema.

Na tu konstataciju, Menig uzvraća pohvale treneru i smatra da se dobro snašao sa njegovim zahtevima i pozicijom u ekipi koju mu je dodelio.

"Trener Stanojević me je dosta naučio. Stalno priča sa mnom na terenu i van njega. Veoma je direktan kada deli instrukcije i ukazuje na detalje koje radim dobro, kao i onda kada je potrebno neke stvari da popravim. Još uvek učim od njega i mislim da imam još dosta prostora za napredak. Da naučim dosta od njega, i kada je reč o igri, ali i o samom klubu i Srbiji i srpskom fudbalskom razmišljanju u celini".

"Pobeda u derbiju veliki korak ka tituli"

Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Vrlo uskoro sledi gostovanje na stadionu Crvene zvezde (27. februar) i "večiti" derbi koji bi mogao da odluči šampiona.

"Derbi nam sledi na kraju ovog meseca koji će biti veoma naporan. To je najveća utakmica u Srbiji i svestan sam toga. Tada bismo mogli da napravimo veliki korak u šampionatu i to u pravcu osvajanja titule. Jedva čekam da igram tu utakmicu. Verujem da možemo da pobedimo”, poručuje Menig.

Da li imaš neku poruku ili obećanje za navijače Partizana?

"Za navijače Partizana... Samo želim da im poručim da sam srećan što je zimska pauza uskoro gotova i da jedva čekam da opet budemo zajedno na stadionu. Nadam se da ćemo osvojiti titulu i svi zajedno je proslaviti na kraju sezone", podvukao je Kvinsi Menig.

Priredio – Stefan Smuđa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.