Lukić za B92.net iz Torina: Sve je zatvoreno, ulice su prazne, a policija brani kretanje

Srpski reprezentativac Saša Lukić za B92.net direktno iz Torina govorio je o aktuelnoj situaciji u tom gradu na severu Italije.

MS
Podeli
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO, Valerio Pennicino/Getty Images
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO, Valerio Pennicino/Getty Images

Priredio: Miloš Simanović

Koronavirus je u Evropi zahvatio najviše Italiju, a žarište je baš na severu "Čizme", gde je region Pijemont sa Torinom u centru i u kome je oko 2.000 obolelih.

Bivši fudbaler Parizana objasnio je da su ulice Torina prazne i da nikome nije dozvoljeno da se kreće bez preke potrebe.

"Sve je zatvoreno, nema nikog na ulicama i rade samo apoteke i marketi. Možeš napolje da izađeš samo ako ideš u ta dva objekta, pošto policija ne dozvoljava da izlaziš bez prekih razloga. Svi su zatvoreni u svojim kućama i pokazuju veliki primer", počinje Lukić razgovor za B92.net.

Fudbal u Italiji je odavno stao. Kako bi ostali u formi svi igrači treniraju u sopstvenoj režiji u domovima.

"Situacija je takva da smo već sedam dana zatvoreni u svojim kućama. Nemamo treninge u klubu, pa moramo da ih odrađujemo kod kuće. Dobio sam jasne instrukcije od kondicionog trenera za treninge u domovima. To je prevashodno da bismo zaštitili naše porodice i sami sebe, ali i druge ljude. Ujedno, tako da pokažemo lep primer".

Photo by Marco Luzzani/Getty Images
Photo by Marco Luzzani/Getty Images

Kako kaže, sigurno je da nikome ne prija trenutna situacija na Apeninima.

"Atmosfera u klubu je normalna, iako nikome nije prijatno zbog svega ovoga i što se ne igra. Ipak, najvažnije je zdravlje i da se što se pre završi", rekao je Lukić, koji je pre pauze bio u odličnoj formi i jedan od oslonaca "bikova".

"Malo me je poremetilo, nije lako prekinuti na pola sezone prvenstvo i biti kućama. Formu održavam trenirajući sa privatnim trenerom Androm Milutinovićem i jedva čekam da se vratimo na teren. Pre toga, prvo da se sredi zdravlje, a fudbala će biti".

Grafika: Sofascore
Grafika: Sofascore

Pandemija je za jun odložila i odlučujuće utakmice Srbije u plej-ofu Lige nacija za plasman na EURO, koji je pomeren za leto 2021. godine.

"Videli smo da je odloženo za sledeću godinu, a da će se baraž igrati verovatno u junu. Bez obzira na to mi smo se spremali za mart, ali isto tako ćemo i za jun. Svi smo skoncentrisani i jedva čekamo da igramo. Moramo biti dovoljno pripremljeni, baš zbog ove situacije. Svi smo profesionalci, treniramo kućama i verujem da ćemo biti spremni za Norvešku".

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

A kolike su šanse Srbije u Oslu protiv ekipe koju predvodi senzacionalni tinejdžer Borusije iz Dortmunda Erling Haland?

"Velike su nam šanse, imamo dobar tim. Srbija zaslužuje da ide na EP. Nismo bili na tom turniru 20 godina, a to je za Srbiju nedopustivo. Moramo da budemo stalni učesnici Svetskih i Evropskih prvenstava. Nadam se da ćemo se što pre stabilizovati", zaključio je on.

Lukić je sa lica mesta objasnio kako bi trebalo svi da se ponašamo u ovim teškim vremena.

Srbija bi morala da sledi primer Italije, koja je na svojoj koži najviše osetila pandemiju koronavirusa...

MIloš Simanović (Twitter)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.