Obradović za B92: Uživam u slobodnom vremenu

Najtrofejni trener u istoriji evropske košarke Željko Obradović "odmara“ u tekućoj takmičarskoj sezoni i kako kaže za sada ne razmišlja o novom poslu. U intervjuu za B92 popularni "Žoc“ kaže da se odmara na Zlatiboru i da ne razmišlja o klupi i novom poslu, ali da će se vratiti igri pod obručima u novoj sezoni. Iako nema, odnosno ne želi da vodi klub u ovoj sezoni, Obradović je imao dosta obaveza kroz angažovanje na brojnim sminarima, a slobodno vreme iskoristio je i za usavršavanje, odnosno za put u Detroit gde je pratio rad Detroit Pistonsa na poziv legende NBA lige Džoa Dumarsa.

Željko Čačija Igor Vujičin
Podeli

Za nekoga ko je godinama unazad imao manjak slobodnog vremena, pa čak i leto „trošio“ na reprezentativne akcije, Obradović se sada nalazi u situaciji da može da odmori. Na pitanje kako se oseća u ovoj za njega čudnoj situaciji, kada ima „višak“ vremena Obradović za B92 kaže:

"Moram da priznam da se osećam fantastično. I trošim svoje vreme na najbolji mogući način, u društvu familije i prijatelja. Eto, posle ne znam koliko godina iskoristio sam ovo slobodno vreme i organizovao se da dođem na Zlatibor gde ću provesti Novu Godinu. Okupiću neke drugare, i radujem se tome. Zaista sam prezadovoljan onim što mi se dogadja u životu.“

Kao neko ko je godinama bio sinonim za uspehe Panatinaikosa i između koga stoji znak jednakosti sa klubom kome je doneo neverovatne uspehe, logično pitanje je da li prati igre zelenih i situaciju u tom klubu koja je u jednom trenutku bila alarmantna:

"Najiskrenije ne previše. Tu i tamo pogledam po neku utakmicu, i to ne u kontinuitetu. Daleko sam od dogadjanja ne samo u Panatinaikosu, već i u evropskoj košarci.“

Željko Obradović nije poznat kao trener koji "obožava" NBA ligu, ali je tokom ovih 5-6 meseci imao dosta obaveza. Počev od odlaska u Detroit, pa do brojnih seminara. Dakle, i ovaj odmor Željko provodi „radno“:

"Uspeo sam da se organizujem i da radim neke stvari koje mi u ovom trenutku prijaju. Bio sam u Americi, i mogu da kažem da je to bilo ogromno iskustvo za mene. Pratio sam rad Detroit Pistonsa mesec dan, tamo sam i otišao na poziv mog velikog prijatelja Dumarsa... Biću u prilici da ih gledam u januaru ponovo, pošto igraju protiv Njujorka u Londonu.“

Bilo je mnogo spekulacija i priča o narednom Obradovićevom angažmanu. Italijanski mediji su ga selili u Armani Džins, Grci u svoju reprezentaciju, Rusi u svoju. Ono što je sigurno, da će mnogi koji su zainteresovani da angažuju najtrfoejnijeg trenera morati definitivno da sačekaju leto 2013.godine:

"Ja sam odlučio da godinu dana ne radim. Znam da se pojavljivalo dosta nekih informacija o tome da me neki savezi ili klubovi žele. Istina je jedna i jedina – do kraja ove takmičarske sezone u Evropi ja ću pauzirati. Tek tada, ako bude bilo interesovanja, razmotriću eventualne ponude. Do tada, to je ponavljam sigurno, ja neću raditi..."

Za kraj, Obradović u novoj 2013.godini poželeo je svima sreću i zdravlje, a našoj košarci, počev od EP u Sloveniji uspehe.

"Pre svega naravno, želim našoj reprezentaciji mnogo sreće na EP u Sloveniji. Želim našim klubovima da igraju dobru košarku i da nam sale budu pune. Onima koji vole košarku, da nastave da je prate sa istim žarom i gledaju. I svima naravno želim uspešnu , srećnu Novu Godinu. Puno zdravlja, sreće...“ rekao je Obradović za B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.