Fernando Gonzales za B92: “Ovo je novi početak”

Čileanski teniser Fernando Gonzales je dugo bio povređen i bilo je pitanje da li će uopšte nastaviti da igra tenis, a onda je dobio specijalnu pozivnicu organizatora “Srbija Opena”. Gonzales u intervjuu za B92 govori o periodu oporavka, omiljenom sportu pored tenisa, o početku kraja svoje karijere....

Čile
Podeli

31-godišnji Čileanac je svoj najbolji plasman na ATP turu imao davne 2007. kada je bio peti na svetu i igrao u finalu Australijan opena. Devet uzastopnih godina bio je u 100 najboljih tenisera sveta, a onda je 2010. godine posle US Opena odlučio da se podvrge operaciji kuka. Najbolje prognoze su bile da će se vratiti za osam do devet meseci, ali on je ipak skratio period oporavka i došao u Srbiju.

Osećam se mnogo bolje nego kada sam poslednji put igrao zvanični meč. Prošlo je dosta vremena, dugo sam se oporavljao, ali moralo je tako. Veoma sam srećan, ali ima još dosta stvari koje treba uraditi. Biće potreban duži period da bih se vratio u nekadašnju formu, ali nadam se da ću moći to da uradim u narednih nekoliko meseci”.

Gonzales voli fudbal, a Beograd mu je pored povratničkog turnira poznat i zbog Crvene zvezde, koja je u finalu Interkontinentalnog kupa savladala tim za koji navija.

Kao i u gotovo svim zemljama fudbal je najpopularniji sport. Ja volim fudbala, a navijam za Kolo Kolo”.

Zbog čestih povreda Gonzales je odlučio da karijeru polako privede kraju.

Ne znam kada će biti kraj moje karijere, ovo je novi početak. Oporavo sam se od povrede, ali ovo je završni deo moje karijere”.

U Beogradu je ovih dana vreme promenljivo i nije baš idealno za tenis.

Niko ne voli kišu, jer mora da se čeka u svlačionici, a onda dođe i do odlaganja. A kada je prevruće onda se brže zamaraš tako da volim lepo vreme”, rekao je Fernando Gonzales za B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.