Tepić za B92: "Pobede me odmaraju"

Za mladog košarkaša Partizana Milenko Tepić godina na izmaku bila je veoma uspešna. ’Crno-beli’ su osvojili trofeje u praktično svim takmičenjima u kojima su učestvovali, osim u Evroligi. Takođe, Tepić je sa reprezentacijom Srbije obezbedio plasman na EP, nagovestivši bolje dane za nacionalni tim koji je nekada bio najbolji na svetu. U izjavi za B92, Tepić je rekao da će ovu sezonu pamtiti po trofejima sa 'crno-belima', ali i po igranju za Srbiju. Košarkaš Partizana rekao je da ga ne plaše izazovi koji ga očekuju u narednoj godini i dodao je da ga pobede i trofeji najviše odmaraju.

Podeli

Kao ono po čemu će da pamti 2008. godinu, Tepić je izdvojio trofeje koje je osvojio sa Partizanom.

"Trofeji su ono što se pamti, i to ostaje za uspomenu za sva vremena. Mi smo opet bili jako blizu odličnom rezultatu u Evroligi, i ovako smo bili jedan od boljih učesnika, igrali smo četvrtfinale sa Taukeramikom, koje smo izgubili 2:1, ali se pamti taj dobar nastup u Evropi. Takođe smo osvojili Jadransku ligu i domaće prvenstvo i pamti se taj celokupan uspeh iz 2008".

Tepić je, pored titule prvaka, istakao i nastup Partizana u Evroligi.

"Ja bih lično izdvojio titulu i igranje u Evroligi. Taj osećaj povezanosti sa navijačima, koji su uvek punili dvoranu, i osvajanje titule koje je ove godine garantovalo plasman u Evroligu su nam bili osnovni ciljevi, koje smo uspeli da ostvarimo. Napravili smo porodičan odnos sa našom publikom, i obezbedili Partizanu tri trofeja u prošloj godini, što je najbitnije".

Košarkaš Partizana bio je zadovoljan rezultatima koje je reprezentacija Srbije, predvođena selektorom Dušanom Ivkovićem, ostvarila u protekloj godini.

"Ovo je neki novi početak, nove kvalifikacije smo igrali ove godine, s obzirom na loš plasman u Španiji na EP prošle godine. Prilično smo se sigurno plasirali uz taj jedan kiks u Finskoj. Mislim da je to ono što se ove godine od reprezentacije očekivalo, ali sad je posao mnogo teži. Nalazimo se u teškoj grupi za naredno EP. Što se ove godine tiče, to je bilo jako lepo i prijatno iskustvo koje sam imao u radu sa novim selektorom, i nadam se da se taj trend dobrih odnosa u reprezentaciji moće nastaviti i u narednom periodu".

Milenko Tepić je izjavio da se ne plaši izazova koji njega i njegov klub očekuju u narednoj godini, s obzirom da je prethodna godina bila veoma uspešna i da se od Partizana očekuje kontinuitet dobrih rezultata.

"Svaki izazov za sportistu je motiv više. Mi treba da budemo svesni koliko nas težak posao očekuje, ali opet da u tome nađemo veliki motiv da dokaćemo da i te prepreke moemo da savladamo".

Tepić je za kraj dodao da su pobede najbolji odmor za njega.

"Meni je najveći odmor kad se dobije neka utakmica i osvoji neki trofej. Takve stvari me čine odmornim, i nadam se da će takvog odmora biti što više", rekao je Milenko Tepić za B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.