Prosinečki predstavljen u Rudešu

Novi trener fudbalera Rudeša Robert Prosinečki izjavio je na predstavljanju da veruje da mogu biti stabilan tim, možda i "hit prvenstva".

Izvor: B92, Beta
Podeli
Starsport
Starsport

Kako je prenela agencija Hina, bila je to konferencija za novinare koja je donela "dašak romantike" i podsetila na dane kada je fudbal bio samo "igra".

Komšijski klub, mala prostorija u koju su jedva stali čelnici kluba i brojne novinarske ekipe koje su stigle zbog Prosinečkog, navela je Hina.

"Ovo je Rudeš, naš mali skromni dom. Mi smo već pobedili, vratiti Prosinečkog u HNL je pobeda. Verujem da zajedno možemo da napravimo malo čudo", rekao je direktor kluba Stipe Čondrić.

Potpisavši za Rudeš, Prosinečki će prvi put u karijeri raditi u nekom hrvatskom klubu nakon što je vodio Crvenu zvezdu, Kajserispor, Azerbajdžan, Bosnu i Hercegovinu, Denizlispor i ljubljansku Olimpiju.

"Čast mi je što sam došao ovde. I zbog prijateljstva, ali i zbog vizije koju ima ovaj klub. Verujem da možemo biti stabilan prvoligaš, možda i hit prvenstva", poručio je Prosinečki kome će Rudeš biti prvi posao nakon devet meseci pauze.

Prosinečki je svestan da će tim morati da se pojača za najjaču hrvatsku ligu.

"Već sada imamo zanimljivih i interesantnih igrača, ali moraćemo da se pojačamo. Siguran sam da će igrači prepoznati Rudeš kao jednu ozbiljnu priču", rekao je Prosinečki.

"Dobro sam upoznat sa snagom HNL-a i igračima. Imao sam vremena pa sam pozorno pratio naš fudbal. Očekuje nas puno posla", dodao je on.

Naglasio je da se nada da će Rudeš u budućnosti igrati na svom stadionu.

"Nadam se da će to ljudi iz grada i saveza prepoznati", naveo je Prosinečki.

Sportski direktor kluba Silvio Marić je naveo da je "Robijev dolazak u Rudeš velika stvar ne samo za klub, već i za hrvatski fudbal".

"Pokušaćemo da ispunimo sve želje trenera, naravno u skladu na našim mogućnostima. Verujem da ćemo sastaviti ozbiljan tim", rekao je Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu