Srbija bez Jovića protiv Bugarske!

Luka Jović ostao je u svlačionici na poluvremenu finala Lige konferencija, ali to nije bio taktički potez trenera Fiorentine.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Tragedija Fiorentine – Vest Hem u 90' osvojio Ligu konferencije!

Vinčenco Italijano zamenio je srpskog napadača tokom pauze i u igru ubacio Artura Kabrala.

Fiorentina je izgubila 2:1 u Pragu, golom Džeroda Bovena u poslednjem minutu nakon katastrofalne reakcije poslednje linije odbrane.

Posle meča su mnogi osuli paljbu po Italijanu zbog izvođenja Jovića iz igre, ali je on otkrio da je bio prisiljen na tu izmenu.

Naime, Jović je u poslednjim trenucima prvog poluvremena dobio udarac u glavu, prilikom postizanja gola koji mu nije priznat zbog ofsajda.

Tom prilikom mu je stradao nos.

"On je odigrao odlično, imao je sjajnu partiju iza sebe, ali je nažalost polomio nos. Nismo hteli da rizikujemo i morali smo da ga zamenimo", rekao je trener Fiorentine.

Prema prvim saznanjima, povreda srpskog reprezentativca je teže prirode i vrlo je verovatno da će biti potrebna hiruška intervencija što znači da će Jović gotovo izvesno propustiti okupljanje i neće biti na raspolaganju selektoru reprezentacije Srbije za predstojeće mečeve – prijateljski protiv Jordana, 16. juna i u kvalifikacijama za EP protiv Bugarske 20. juna u Razgradu.

Viola je porazom u finalu, propustila šansu da zaigra u Ligi Evrope naredne sezone.

Jedina šansa da se vrati na međunarodnu scenu je da UEFA izbaci Juventus, pa bi onda klub iz Firence opet nastupio u Ligi konferencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu