Tragedija u Argentini – poginuo navijač Rivera posle pada sa tribine

Meč argentinskog šampionata na "Monumentalu" River - Defensa prekinut zbog nesreće koja je šokirala sve na stadionu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Navijači Rivera tražili su od sudije da momentalno zaustavi igru nekoliko momenata pošto je Pablo Marselo Serano (53), kako je ime preminulom, pao sa visine od 15 metara i na mestu ostao mrtav.

Spekuliše se da je izvršio samoubistvo, no to će tek utvrditi istraga i kamere koje su moguće zabeležile kobni trenutak pada.

"Na ovaj dan duboke tuge, River Plejt je uz porodicu i najmilije Pabla Marsela Serana, člana i navijača kluba koji je preminuo tokom popodnevne utakmice", kaže se u saopštenju slavnog kluba.

Prethodno, River je javnost obavestio o tome šta se dogodilo na stadionu.

"Komitet za bezbednost fudbala i klub Atletiko River Plejt sa žaljenjem obaveštavaju da je u popodnevnoj utakmici protiv Defensa jedan navijač skočio u ambis sa tribine "Sivori Alta" i poginuo na licu mesta. Na mesto incidenta odmah je stigla medicinska služba, policija i bezbednosne agencije.Tribina "Sivori Alta", za koju je preminuli imao propusnicu, bila je na 90 odsto kapaciteta. U trenutku pada nije bilo intervencije trećih lica. Takođe je potvrđeno da nije bilo situacije nasilja ni na tribinama ni oko njih. Posle 30 minuta, stadion je potpuno evakuisan".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu