Slučaj završen, Juventus saznao konačnu kaznu

Italijanski fudbalski klub Juventus kažnjen je sa 718.000 evra, i pristao je da ne ulaže žalbu na tu presudu Italijanske fudbalske federacija.

Izvor: B92, Beta
Podeli
EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA
EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Presuda protiv Juventusa i sedam bivših direktora kluba je doneta zbog prevare sa platom igrača tokom pandemije koronavirusa.

Jedini bivši direktor koji nije pristao na sporazum o priznanju krivice je bivši predsednik Juventusa Andrea Anjeli, i pred sud će izaći 15. juna.

Na početku pandemije, Juventus je prijavo da su 23 igrača pristala na smanjenje plate u periodu od četiri meseca kako bi pomogli klubu. Tužioci tvrde da su se igrači odrekli samo jednomesečne plate.

Juventus, koji je u odvojenom pravnom postupku veće kažnjen sa oduzimanjem 10 bodova u prvenstvu, rizikovao je još jednu kaznu oduzimanja bodova.

Ovom odlukom Juventus ostaje na sedmom mestu i sa šansama da se kvalifikuje za Evropu. Međutim, ostaje da se vidi da li će Uefa isključiti Juventus iz evropskog takmičenja naredne sezone zbog raznih prvanih problema.

Tužioci u Torinu su takođe optužili Juventu, Anjelija i još 11 osoba za lažnu komunikaciju kompanije koja je javno kotirana na milanskoj berzi, ometanje nadzornih agencija, lažnu naplatu i manipulaciju tržištem.

Juventus je ovog meseca eliminisan u polufinalu Lige Evrope od Sevilje, čime je torinski tim ostao bez trofeja ove sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu