Šarac pred Inđiju: Moramo da zaboravimo sve greške i nedaće

Pred fudbalerima Radničkog su dve utakmice baraža za opstanak u Superligi Srbije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: FK Radnički Niš
Foto: FK Radnički Niš

Prvi duel sa ekipom Inđije na programu je u sredu od 15:55 časova i domaćin će biti prvoligaš iz Srema.

Revanš će se igrati ovog vikenda u Nišu. Bolji tim iz ovog dvomeča imaće status superligaša u narednoj sezoni.

Radnički je nakon plej-aut faze takmičenja u Superligi Srbije zauzeo 13. poziciju na tabeli, dok je FK Inđija bila četvrta u Prvoj ligi.

Očekivanja pred baraž mečeve je na konferenciji za medije izneo Dragan Šarac, šef stručnog štaba Radničkog.

"Očekuje nas težak meč protiv ekipe koja odlično igra na svom terenu. Pokazali su to u poslednjih pet kola, kada su zabeležili tri pobede i dva remija. Zasluženo su izborili plasman koji im daje priliku da se bore za Superligu. U kratkom periodu u kom smo imali prilike da 'skeniramo' ekipu Inđije uvideli smo da imaju nekoliko iskusnih nosilaca igre i talentovane mlade igrače. Tu je nekadašnji napadač Radničkog Slaviša Stojanović, koji donosi kvalitet ekipi. Mi svakako idemo da odigramo meč bez kalkulisanja i probaćemo da ostvarimo pozitivan rezultat pred revanš",
rekao je Šarac.

Govoreći o kadrovskoj situaciji pred put, Šarac se požalio da je u ekipi dosta povređenih i suspendovanih igrača zbog parnih žutih kartona.

"U delikatnoj smo situaciji, dva igrača ne mogu da nastupe zbog nakupljenih kartona, to su Petrov i Varga. Pored njih je i dosta povređenih – Frej, Jamkam, Marjanović i još nekolicina njih žale se na povrede tako da će biti veliki izazov osposobiti ih za ovaj meč. Međutim, sve nedaće, sve greške i promašaje iz sezone moramo da zaboravimo, da se koncentrišemo i da u ove dve utakmice pokažemo svoje najbolje lice i ostanemo u Super ligi Srbije"
.

Glavni sudija prvog meča baraža biće Dejan Trifković iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu