Ronaldo i drugari "samleli" Luksemburg – Bosna poražena u Slovačkoj

Fudbaleri Slovačke Portugala upisali su pobede u mečevima grupe J u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Slovacima su podbacili u prošlom kolu jer su odigrali 0:0 protiv Luksemburga, dok je Bosna bila bolja od Finske na svom terenu sa 2:0.

Sad su na svom terenu sa 2:0 bili bolji od Bosne i Hercegovine, a sve golove na stadionu u Bratislavi smo videli u prvih 45 minuta.

Prvi gol je postigao Robert Mak u 13. minutu, posle preciznog udarca sa nekih 20. metara. Posle udarca fudbalera Sidneja lopta je završila u donjem desnom uglu gola Ibrahima Šehića.

Prednost Slovaka je duplirana u 40. minutu, kada posle nespretne intervencije odbrane BiH lopta stigla do Lukasa Haraslina kome nije bilo teško da loptu pošalje u mrežu gola gostiju.

Slovačka će u sledećem kolu igrati protiv Islanda, dok Bosna će gostovati Portugalu.

A Portugalci igraju u neverovatnoj formi, jeste da im je protivnik bila reprezentacija Luksemburga, ali su Navigatori bili i više nego ubedljivi jer su slavili sa 6:0.

Prvi ciklus kvalifikacija je prošao odlično i za Roberta Martineza koji je debitovao na klupi Portugala.

Posle pola sata na semaforu je stajalo 4:0. Kapiten Portugalaca Kristijano Ronaldo je otključao gol Luksemburga već u devetom minutu, posle toga su se ređali golovi Žoaa Feliksa 15' i Bernarda Silve u 18'. Drugi gol fudbalera Al Nasra je smo videli u 31. minutu meča.

U drugom delu meča smo za razliku od prvog videli "svega" dva gola.

Otavio je u 77. minutu povećao prednost svog tima, dok je konačan rezultat postavio Rafael Leao u 89. minutu meča.

Portugalci će u junskom ciklusu kvalifikacija dočekati Bosnu i Hercegovinu, a Luksemburg na svom terenu će dočekati Lihtenštajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu