"Sigurno ćemo igrati Evropu"

Sportski direktor Čukaričkog Vladan Matijašević rekao j da će taj fudbalski klub "sigurno igrati Evropu".

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

On je dodao da timu sa Banovog brda nije prioritet drugo mesto u Super ligi Srbije.

"Čukarički će sigurno igrati Evropu, a koji ćemo biti nije realno sada da se priča. Nisam zadovoljan (trenutnom) formom, ali jesam rezultatima i glavama igrača, jer su u nekim utakmicama pravili preokrete", rekao je Matijašević za klupski sajt.

Tri kola pre početka plej-ofa, Čukarički je na četvrtoj poziciji na tabeli Super lige Srbije, sa dva boda manje od drugoplasiranog TSC-a i jednim manje u odnosu na Partizan.

"Nije nam prioritet drugo mesto. Voleo bih neke stvari da se dese, ali moram da budem realan", rekao je Matijašević.

Po njegovim rečima, TSC igra najlepši fudbal trenutno.

"Upakovani su kao tim i zaslužuju da budu drugi. Ne mogu da lažem, to je iskreno, nadam se da mi sa iskustvom i individualnim kvalitetom možemo nešto više da uradimo. TSC timski odskače, a mi imamo iskustvom, dugo smo na okupu, igramo već godinama Evropu", rekao je Matijašević.

"Što se tiče Partizana, imaju problema, ali kad krenu sa pobedom-dve, teško ih je zaustaviti. Nada postoji. Krajnji rezultat je najbitniji, a u plej-ofu može da odluči i sreća, iskustvo, svašta nešto. Biće teško, ostalo je tu tri-četiri ekipe za Evropu ne računam Crvenu zvezdu koja je već šampion", dodao je on.

Matijašević je naveo da je "neminovno" da će još biti odlazaka iz kluba.

"Ljudi pričaju o budžetima i zaradi Čukaričkog, ali mi od FSS imamo sve ukupno 400-500 hiljada evra, a budžet nam je 4,5 miliona. To je velika razlika. Ovde ništa ne kasni, a moramo da napravimo taj budžet. Zato i težimo da izborimo plasman u Evropu, a potom i da napravimo tih četiri miliona preko transfera", rekao je Matijašević.

On je kazao i da dolazak novih igrača zavisi od odlazaka i dodao da će klub možda i vratiti neke igrače sa pozajmice.

"Planiramo otkup Lučića, Badamosija i Sisoka, to nam je prioritet do kraja maja. Za neke od njih već imamo i ponude...", rekao je Matijašević.

Do sada je rekordna prodaja Čukaričkog bila tri miliona evra, a Matijašević veruje da ta cifra može da se poveća možda već na leto.

"Ako Crvena zvezda i Partizan budu počeli da prodaju igrače za 10-15 miliona onda će i nama biti lakše, ne mislim tu samo na Čukarički, već i na TSC, Vojvodinu i ostale", rekao je on.

"Voleo bih da 'večiti' počnu da prave te velike cifre da bismo i mi mogli da se uzdižemo uz njih. U bliskoj budućnosti Čukarički će imati i transfere od pet miliona, možda već na leto", dodao je sportski direktor Čukaričkog.

Nedavno su održani izbori u FSS kada je prvog čoveka srpskog fudbala izabran Dragan Džajić kao jedini kandidat, nakon što se iz trke povukao Nemanja Vidić.

Matijašević nije bio na toj izbornoj skupštini u Staroj Pazovi.

"Dragan Džajić je velika legenda, bio mi je predsednik u Crvenoj zvezdi, dok sam sa Nemanjom Vidićem delio svlačionicu. Nisam želeo da se oglašavam nijednog trenutka, iz prostog razloga jer sam bio u sportskoj komunikaciji i sa obojicom", rekao je Matijašević.

"Kada je Vidić odustao, šta je trebalo da uradim da dođem i budem 80. glas u Skupštini FSS... I da su bili zajedno Vidić i Džajić do kraja kandidati za predsednika FSS, verovatno se ne bih ni tada pojavio na Skupštini FSS. Kao što sam rekao, jedan mi je bio predsednik, drugi saigrač", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu