Piksi o Bajčetiću: U ovom momentu nije spreman

Selektor Srbije Dragan Stojković prokomentarisao je šanse da Stefan Bajčetić zaigra za "orlove".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Bajčetić je 18-godišnji fudbaler Liverpula koji je otkrovenje ove godine.

Postao je standardni prvotimac kod Jirgena Klopa, a ima pravo da igra za Španiju zbog majke i Srbiju zbog oca.

"Mislim da sve ovo što se izdešavalo u poslednjih par meseci kada je on u pitanju došlo prebrzo za klinca od 18 godina. On je veliki talenat koji mnogo obećava. Znate celu istoriju, majka Španjolka, otac naš Srđan. Obavio sam razgovor. Ono što je važno je da on u ovom momentu nije spreman da igra ni za Španiju, ni za Srbiju. Previše je to brzo došlo na njegova leđa. Šteta što neće igrati do kraja sezone. Nećemo se predati, ali nikog nećemo ubeđivati i vršiti pritisak. Na kraju će on da donese odluku", rekao je Stojković.

Stojković je saopštio da golman Sevilje Marko Dmitrović više neće nastupati za nacionalni tim, jer želi da se posveti klupskim obavezama.

Srbija u petak dočekuje Litvaniju na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Kako je Piksi ubedio Samardžića?

U međuvremenu, Srbija se izborila da Lazar Samardžić postane "orao" pa će uskoro i debitovati za Piksijev tim.

"Znate kako, vi ste već o tome pisali i to je negde 90 odsto istina. Naš kontakt sa Samardžićem traje duži period. Međutim, ja sam neko ko ne želi da stvara pritisak nikome. Pre godinu sam otišao da gledam utakmicu Udinezea i Milana. Ja sam otišao ne zbog Milana nego zbog Samardžića da se uverim u njegove kvalitete. Pred kraj godine smo imali još jedan kontakt, da se pred kvalifikacije u martu čujemo i vidimo. Sa svoje strane sam uradio sve što sam mogao, razgovarajući sa njim i sa njegovim ocem. Mislim da je to lepa stvar za srpski fudbal i da će njemu biti lepo kada bude deo našeg tima"
, objasnio je Stojković kako je rešeno ovo pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu