Klop: Video sam tim koji je sto odsto posvećen cilju

Fudbaleri Liverpula ostvarili su novu pobedu u Ligi šampiona.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pred svojim navijačima na Enfildu pobedili su Rendžers sa 2:0 (1:0) i to je bio razlog za zadovoljstvo menadžera Jirgena Klopa.

Ne ide crvenima najbolje ove sezone, kako u Premijer ligi tako i u Ligi šampiona, koju su započeli porazom u Napulju od 4:1.

Trent Aleksander-Arnold je lepim golom iz slobodnog udarca doneo prednost Liverpulu u sedmom minutu, a Mohamed Salah je potvrdio pobedu u 53.

"Bila je to dobra utakmica, sa dosta akcije, igrali smo baš kako smo želeli. Odlična igra u defanzici i novoj strukturi, ofanzivno smo mnogo toga kreirali. Golman Rendžersa imao je neke stvarno dobre odbrane, primašili smo nekoliko velikih prilika, ali mi se u celini sve dopalo", ocenio je Jirgen Klop ovaj susret.

Posebno je bio zadovoljan golovima.

"Postigli smo stvarno dva lepa gola. Dobro, jedan je iz penala, ali kretnja Dijasa pre penala je bila stvarno dobra. Igrali smo u dobrim zonama u fazi napadač. Slobodan udarac Trenta Aleksandera-Arnolda bio je vrhunski, golovi iz prekida su mi omiljeni jer ne morate da čekate na VAR. Samo ih proslavljate! Rendžers se kasnije malo oslobodio, ali samo su nas jednom stavili u nezgodnu poziciju, gde je Alison morao da interveniše. Nisam frustriran što nismo slavili ubedljivije. Nisam želeo da sedim ovde i pričam o 4:0, i tih 2:0 je dobro, osvojili smo bodove. Idemo dalje", poručio je nemački stručnjak.

Liverpul je sada drugi u A grupi, ali sada ih pre odlaska u Glazgov, očekuje derbi u Premijer ligi sa Arsenalom u Londonu.

Redsi imaju 11 bodova manje od lidera na tabeli tako da bi pobeda Arsenalu donela ogromnih 14 bodova viška u odnosu na Liverpul. Klop ne želi da vidi takav scenario.

"Kritikovati je u redu. Nismo zadovoljni situacijom, da kažem tako. Ipak, ne mislim da te kritike imaju mnogo veze sa onim što se zbiva. Tih 3:3 sa Brajtonom nas je nateralo da sada pobedimo. Video sam tim koji je bio maksimalno posvećen cilju i to mi se dopalo, to moramo da radimo", zaključio je menadžer Liverpula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu