"Kada su razočarani zbog boda, to mi daje nadu"

Trener Čukaričkog Dušan Kerkez rekao je da vidi nadu u tome što su igrači bili razočarani nerešenim rezultatom sa Radničkim iz Niša

Izvor: B92, Beta
Podeli
Starsport
Starsport

Ipak, on dodaje da je takav ishod bio realan.

"Kad odigramo nerešeno, a vidim moje momke razočarane zbog toga, to mi daje nadu. Treba da dignemo glavu, da nastavimo da radimo, a kvalitet imamo. Nikoga ne možeš na papiru da dobiješ. Za tih 10 ili 20 posto je delovalo da je ekipa mog kolege Lalatovića (Nenad) više želela, možda nam je samo to nedostajalo. Na kraju, nerešen ishod je bio najrealniji", rekao je Kerkez, preneo je klupski sajt.

Fudbaleri Čukaričkog i Radničkog iz Niša odigrali su u ponedeljak na Banovom brdu nerešeno 2:2, u meču 13. kola Super lige Srbije.

Čukarički je treći posle 12 odigranih utakmica sa 26 bodova, dok je Radnički sa utakmicom više 11. sa 13 bodova.

Kerkez je čestitao protivničkom treneru na osvojenom bodu.

"Nas dvojica smo se čuli kad je došao u Niš, kazao sam mu i tada da očekujem da će Radnički biti u plej-ofu, da će se sa nama boriti u doigravanju. Očekivali smo ovakvu utakmicu, znamo kako je moj kolega srčan, kako mu ekipa igra, da svih 90 i nešto minuta ima mnogo duela, igre 'jedan na jedan' sve to se i dogodilo", dodao je Kerkez, koji je proglašen za najboljeg trenera Super lige Srbije u septembru.

Trener beogradskog kluba istakao je da utakmice u kojima ekipa vodi sa 2:1 u završnici, moraju mirno da se privedu kraju.

"Ali, dešava se, mada smo mogli i ranije da povedemo, pre gola je Kovač (Stefan) imao odličnu šansu. Idemo dalje, nismo posle prethodne četiri pobede očekivali da ćemo bilo koga dobiti samo tako što ćemo se pojaviti na terenu. Radnički je ekipa pravljena da se bori za Evropu, ali spletom okolnosti došli su u poziciju u kojoj su. Verujem da će opet biti u plej-ofu", rekao je on.

Kerkez je dodao da je njegov tim poremetila povreda štopera Darka Puškarića, koji je u osmom minutu napustio teren. Puškarić je pokidao prednje ukrštene ligamente, zbog čega će van terena biti nekoliko meseci.

"Ali, bez obzira na sve, konsolidovali smo se. Opet, primili smo naivno oba gola, čime naravno ne želim da umanjim akcije Nišlija kod tih pogodaka. Mogli smo bolje da izadjemo u blok kod prvog pogotka, kod penala je takodje bilo naivno. To je sve odrastanje nas kao ekipe i igrača individualno. Liga je prilično izjednačena, svaki bod je bitan. Idemo dalje, razmišljamo sada o Javoru koji nam dolazi u goste u nedelju, pa nas čeka tri gostovanja, Partizanu, Zlatiboru u Kupu i TSC-u. Ima još mnogo da se igra", zaključio je Kerkez.

Naredni meč Čukarički igra u nedelju na svom terenu protiv Javora, a taj duel je na programu od 15.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu