Sautgejt posle ispadanja: Ja sam pravi čovek za Englesku

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt tvrdi da bi njegova eventualna smena destabilizovala nacionalni tim uoči Svetskog prvenstva u Kataru.

Izvor: B92, Tanjug Engleska
Podeli
EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

* Engleska = San Marino

Engleska je u petak uveče u Milanu poražena od Italije 1:0 u meču petog kola Treće grupe A Divizije Lige nacija.

Engleska je poslednja na tabeli sa samo dva boda uz gol razliku 1:7, a ovim porazom je definitivno ispala u Diviziju B.

Britanski mediji podsećaju da je Sautgejt dugo na meti kritika loše taktike i slabih rezultata u Ligi nacija zbog čega se traži da bude smenjen ili da podnese ostavku na mesto selektora. Engleska reprezentacija nije postigla gol iz igre na prethodnih pet mečeva.

"Mislim da sam i dalje pravi čovek za englesku reprezentaciju na SP u Kataru. Na taj način će ekipa imati stabilnost. Smatram da igra u meču sa Italijom nije bila toliko loša, znam da smo predmet kritika zbog rezultata koje beležimo u poslednje vreme", rekao je Sautgejt.

On je istakao da su mlađi fudbaleri dosta naučili iz prethodnih mečeva u Ligi nacija.

"Ranije se dešavalo da pred velike turnire igramo sa slabijim protivnicima i zato bi dolazilo do problema na takmičenjima, ali to sada nije slučaj. Svesni smo nivoa koji je neophodan za postizanje željenih rezultata. Moramo da budemo bolji i uveren sam da će nam mečevi poput ovog u Italiji pomoći da spremniji dočekamo SP", zaključio je Sautgejt.

SP će biti održano u Kataru od 20. novembra do 18. decembra. Engleska će biti u grupi B sa Iranom, Velsom i selekcijom SAD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu