Bajković: Zbog Toleta nisam igrao za Srbiju – bilo je nemoguće!

Boban Bajković 10 godina bio je prvi čuvar mreže Crvene zvezde, a od nedavno je postao trener golmana u Olimpiji, kao član stručnog štaba Roberta Prosinečkog.

SSIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Upisao je preko 100 nastupa, bio akter osvojene titule 2014. godine crveno-belih, ali nikada nije zaigrao za nacionalni tim Srbije.

Kako je sam istakao rođeni Cetinjanin, za Crnu Goru nije želeo da brani zbog Srbije, a za Srbiju mu – nisu dozvolili.

"Bila je to specifična situacija. Kada sam branio najbolju sezonu, primio samo tri, četiri gola, nedostajalo mi je 90 minuta da oborim rekord Zvonka Milojevića. Našoj ekipi je malo falilo za klupski rekord. Ja sam pošten, kažem i kada sam bio loš i dobar. Kod Stojanovića sam bio u idelanom timu lige", pričao je Bajković u razgovoru za srpske medije u Sloveniji.

Zatim je precizirao:

"Ne volim da spominjem imena, ali moram da kažem. Tomislav Tole Karadžić je bio predsednik FSS-a, bila je Partizanova organizacija. Niko od Zvezdnih igrača nije mogao da bude u reprezentaciji. Od kada sam počeo aktivno da branim za Zvezdu, do 2014. niko nije bio pozivan. Jesu neki koji su otišli preko, kao bivši igrači Crvene zvezde, ali aktuelni ne. Da ne pričam sada sve, ko je bio selektor, a bilo ih je više. Uglavnom sve Partizanovi ljudi. Nemoguće je bilo!", rekao je Bajković.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

To mu je, ističe, najveća žal u celoj karijeri, za koju je istakao da "nije zaradio milione i kamione, ali da je bogat kad prođe Knez Mihajlovom ulicom".

"Mnogo mi je žao što nisam branio za reprezentaciju Srbije, iako sam zasluživao u to vreme! Ali nije mogao niko iz Zvezde, ne samo ja. Za Crnu Goru su bile priče, ali specifična je situacija. Ja sam čistokrvni Crnogorac sa Cetinja, moja familija je sa Cetinja. Ja volim Cetinje, ali od malih nogu sam u Zvezdi. A zna se, Zvezda-Srbija, Srbija-Zvezda! Odmah sam hteo za Srbiju da branim. Jesam Crnogorac, ali ne razlikujem Srbiju i Crnu Goru. Mi smo jedan narod, jedna familija, sve braća i sestre. Mene niko ne može politički da odvoji. Bilo je priča za Crnu Goru, ali to je već do mene. Pogrešan tajming, i eto, nisam zaigrao za Srbiju. Želja mi se nije ostvarila. Zvezda i Fudbalski savez nisu imali dobar odnos".

"Sada pratim i navijam svim srcem za Srbiju i Crnu Goru. Baš smo Robi i ja sada bili sa Piksijem i Dikom. Video sam igrače, svi su mi prišli i pozdarvili smo se. Sjajno prvo poluvreme protiv Slovenije. Umesto da bude 4:0, na kraju se završilo sa 2:2. Ali, Srbija obećava! Vidim visoki plasman u Kataru. Koliko visoko ne znam, ali grupu prolaze sigurno", podvukao je Bajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu