Ohi pogurao Zvezdu ka odbrani titule VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak u Kruševcu rezultatom 1:0, u pretposlednjem kolu Superlige Srbije.

MTIzvor: B92
Podeli
Starsport
Starsport

Pobedonosni gol za crveno-bele postigao je Ohi Omoidžuanfo u 33. minutu utakmice, nakon nespretne reakcije kapitena domaćih, Milana Sprema.

Izabranici Dejana Stankovića stigli su do 97. boda u šampionatu i prišli na korak od odbrane titule prvaka države.

Zvezda ima pet bodova više od Partizana, ali i meč više. Ukoliko Partizan u ponedeljak ne savlada Voždovac, tim iz Ljutice Bogdana je novi-stari šampion.

Ukoliko, pak, ekipa Aleksandra Stanojevića stigne do tri boda, Zvezda će šansu da potvrdi prvo mesto imati u poslednjoj rundi na svom terenu, kada će dočekati upravo Voždovac i na tom susretu biće im dovoljan nerešen ishod.

Nisu crveno-beli bili naročito opasni tokom prvih 45 minuta meča u Kruševcu, ali su na pauzu, ipak, otišli sa minimalnom prednošću.

Gosti su imali loptu u nogama, međutim, prave šanse su izostale. Njima nisu mogli da se pohvale ni domaći, koji su u nekoliko navrata tek prišli golu Borjana.

Oba tima su u prvom poluvremenu tražila penal. Zvezda je smatrala da je u šestom minutu Katai nepropisno zaustavljen, dok je Napredak u 31. minutu od sudije Ivkovića tražio jedanaesterac zbog igranja rukom Erakovića.

Superliga, 6. kolo plej-ofa:
Napredak – Crvena zvezda 0:1 (0:1)
Ohi 33

Sudija: Marko Ivković
Stadion: "Mladost", Kruševac

Zvezda je otpor rivala slomila u 33. minutu. Kanga je proigrao Kataija, koji je prošao po levoj strani, ubacio loptu u sredinu, u peterac, da bi potom usledila loša reakcija kapitena domaćih, Sprema.

On je loše reagovao i praktično asistirao Ohiju Omoidžuanfu, kome na drugoj stativi nije bilo teško da pogodi mrežu Napretka.

Norvežanin je u finišu prvog dela susreta mogao i da asistira iz nehata. Posle ubačaja Ivanića, petom je prebacio loptu do Gajića, koji je iz dobre pozicije šutirao u spoljni deo mreže.

Zvezdi je tri i po minuta trebalo da postigne gol u drugom poluvremenu, međutim, on je bio poništen zbog ofsajda.

Gajić je šutirao, ali je sudija, uz potvrdu VAR-a, dosudio nedozvoljenu poziciju u kojoj se našao Ben. Ometao je Vasiljevića prilikom intervencije.

Drugo poluvreme donelo nam je bolji ritam i tempo, ali ne i nešto mnogo šansi. Prvu narednu, dobru, imao je Eraković, posle kornera Kange.

Šutirao je štoper gostiju glavom odlično, ali je Vasiljević maestralno, refleksno osujetio taj pokušaj.

Do kraja susreta većih uzbuđenja nije bilo, te je Zvezda stigla do nova tri boda, koja su je dodatno pogurala ka odbrani titule.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu