"Trener koji se zaklinje u principe je popustio"

Nazire se kraj drame u vezi sa selektorom Maroka Vahidom Halilhodžićem.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL
Foto: EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Nakon višenedeljnih spekulacija o njegovoj smeni, izgleda da će ipak predvoditi "Lavove sa Atlasa" na Mundijalu na jesen.

Kako prenose brojni marokanski mediji, situacija se smirila nakon sastanka Halilhodžića sa predsednikom FS Maroka Fouzijem Lekjaeom.

Očekivalo se da se odmah nakon tog sastanka objavi da bosanskohercegovački stručnjak odlazi, sedam meseci pre Svetskog prvenstva koje je izborio, ali to se nije dogodilo.

Štaviše, sve ukazuje na to da će Halilhodžić ipak voditi Maroko u Kataru, gde ga u grupi čekaju Hrvatska, Belgija i Kanada. Marokanci pišu da su dva razloga za ovakav rasplet.

"Trener koji se zaklinje u principe ipak je popustio i pristao da ispuni glavni uslov predsednika Saveza da ostane selektor – da vrati u reprezentaciju dve najveće zvezde koje je odbacio nakon žestokih svađa s njima"
, prenose mediji.

Krilo Čelsija Hakim Zijeh i bek Ajaksa Nusair Mazraui, bez kojih je Vaha uspešno završio kvalifikacije za SP, opet su dobrodošli u nacionalni tim.

Međutim, pitanje je da li će se oni vratiti jer su obojica pre dva meseca rekla da neće igrati za Maroko dok je Halilhodžić selektor. Halilhodžić je njima poručio isto, da dok je on selektor, oni neće igrati.

Drugi razlog je milionska odšteta koju bi FS Maroka morao da isplati Halilhodžiću ako bi mu dao otkaz pre SP. Naime, njegov ugovor s Marokom se zahvaljujući klauzuli automatski produžio plasmanom na SP.

Zato su, ističu marokanski novinari, na sastanku u nacionalnom fudbalskom kampu Muhamed VI, osim Lekjae i Vahe, bili i njihovi advokati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu