Ahmad Bin Ali stadion domaćin odlučujućeg baraža

Poslednja dva baraža za plasman na FIFA Svetsko prvenstvo 2022. biće odigrana u Kataru na stadionu Ahmad Bin Ali.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Evo gde će Srbija igrati u Kataru VIDEO

Interkontinentalni baraž mečevi igraće se 13. i 14. juna, a utakmice će se igrati od 20 časova po našem vremenu. U odlučujućim utakmicama za plasman na Mundijal igraće Peru protiv pobednika azijskog baraža između Australije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, te Kostarika i Novi Zeland.

U prvom meču 13. juna Peru će kao petoplasirani tim južnoamričkih kvalifikacija da se suoči sa boljim iz azijskog baraža između Australije i UAE. Ove dve selekcije će se sastati 7. juna na istom stadionu u Kataru.

Evropa će poslednjeg predstavnika na Svetskom prvenstvu dobiti 5. juna, kada će Vels dočekati boljeg iz meča Škotska – Ukrajina, koji je na programu prvog dana juna.

Dan kasnije, 14. juna, na programu je drugi, poslednji interkontinentalni baraž između Kostarike, četvrtog tima kvalifikacija Severne i Srednje Amerike (KONKAKAF) i šampiona Okeanije Novog Zelanda.

Ahmad Bin Ali stadion, kapaciteta 50.000 mesta, otvoren je 18. decembra 2020. godine utakmicom finala Amir Kupa, a nedavno je bio domaćin četiri meča FIFA Arapskog kupa 2021.

Na ovom stadionu igra lokalni popularni klub Al Rajan, a stadion odlikje inovativna tehnologija rashlađivanja koja će omogućiti prijatno iskustvo igračima ali i navijačima tokom toplih delova godine.

Tokom Svetskog prvenstva, na ovom stadionu će se igrati šest utakmica grupne faze i jedan meč osmine finala.

Jedan od timova koji će na njemu igrati baraž, a koji se plasira na Mundijal, vratiće se na ovaj stadion 27. novembra na meč sa Japanom.

Prema žrebu koji je izvršen 1. aprila, pobednik prvog meča (Peru – Australija/UAE) će igrati u Grupi D sa aktuelnim šampionom sveta Francuskom u prvom kolu tirnira.

Pobednik drugog meča (Kostarika – Novi Zeland) će igrati u Grupi E, gde će se na startu turnira sastati sa selekcijom Španije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu