Partizanu deca donela pobedu: Znači nam mnogo

Na krilima mladih talenata iz omladinske škole, Partizan je zabeležio novu pobedu u Linglong Superligi Srbije protiv ekipe Novog Pazara rezultatom 2:0.

SSIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: FK Partizan
Foto: FK Partizan

Nakon prvog dela igre koji je protekao bez pogodaka, šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević u igru je uveo Marka Milovanovića i Nemanju Jovića, koji su ukazano poverenje opravdali golovima.

Milovanović je matirao golmana glavom u 50. minutu igre, a ubrzo nakon njega i Jović se upisao u strelce.

"Još u mlađim kategorijama me je krasila odlična igra glavom. Jedino sam ja na skoro svakoj utakmici, još u petlićima, davao glavom golove, što su svi treneri prepoznali i isticali. Ipak, statistički skoro isti broj golova dajem i levom i desnom nogom, na sve moguće načine. Osim golova, najvažnija je dobra i korisna igra za ekipu, a na kraju i pobeda!“, poručuje Milovanović.

Sigurnim pogotkom sa bele tačke, Nemanja Jović doprineo je osvajanju nova tri boda, a nakon meča istakao je da će mu ovaj pogodak sigurno značiti.

"Znali smo da će utakmica biti teška. Novi Pazar je tvrda ekipa, imaju dobre igrače. Znali smo da neće biti lako, ali smo bili fokusirani i uzeli tri boda. Vraćam se, Bogu hvala, daću sve od sebe da budem sve bolji i bolji i da pomognem timu što više mogu. Znao sam da ću da šutiram penal ako ga bude bilo, vežbao sam na treninzima. Bio sam fokusiran i lopta je završila iza golmana. Drago mi je što smo Marko i ja dali golove za ovu pobedu, značiće nam obojici mnogo”, rekao je Jović.

U odsustvu najboljeg Partizanovog izvođača kaznenih udaraca, Bibarsa Natha, ovaj zadatak poveren je njemu.

"Kad sam bio omladinac izvodio sam penale, a ovo mi je prvi put da ih izvodim u prvom timu i veoma sam ponosan na to. Vežbao sam dosta, trudio se da svakim treningom doprinesem što više mogu, smatram da je zato doneta ta odluka”.

Iako za njega ima samo pohvale, ističe da se nije ugledao na njegov stil šutiranja jedanaesteraca.

"Ne obraćam toliko pažnju na te stvari. Nathu svaka čast! On je fenomenalan igrač i tu imam samo reči hvale".

Ideju za neobičnu proslavu gola dobio je od saigrača, a otkrio je da ima posebno značenje.

"Ispoštovao sam Nemanju Miletića, pričali smo tokom utakmice o proslavi gola. On je pokazao kako da proslavim gol, to sam i uradio. Pričali smo tokom prvog poluvremena i tad mi je rekao da, kada dam gol, pokažem taj znak koji u prevodu označava ratnika".

Crno-bele u četvrtak očekuje poslednja utakmica grupne faze Lige konferencija protiv Anortozisa, a upravo protiv ovog tima Jović je upisao asistenciju prilikom gostovanja na Kipru.

"Ja sam siguran da ćemo pobediti. Već se sad okrećemo toj utakmici, svi znamo šta nam znači. Izaći ćemo na teren i daćemo sve od sebe da izađemo kao pobednici. Bio bih presrećan kad bi se ponovila ta asistencija, daću sve od sebe da se to ostvari", poručuje Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu