Stanković: Neki su računali i da imamo 11 bodova minusa

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je pred nastavak Superlige Srbije.

MSIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Pred meč sa subotičkim Spartakom na stadionu "Rajko Mitić", Stanković se osvrnuo na duel sa Ludogorecom u Ligi Evrope.

"Pobede su penicilin za sve, za grupu, brži oporavak. Imali smo utakmice koje smo gubili, pa se vraćali jači. Bitno nam je da smo se dobro odmorili, fokus i odnos su stopostotni, čekaju nas dve vezane utakmice na svom terenu i očekujemo šest bodova", rekao je Stanković.

I pored brojnih kadrovskih problema usledio je trijumf nad ekipom iz Razgrada.

"Momci su pokazali da mogu protiv svakoga. Kako su odigrali protiv Ludogoreca, s njima se može sve", rekao je Stanković, koji nije hteo da priča o Luju Dioniju.

"Ne znam, pričam koje treniram. Znam da je zanimljivo vama ono što meni nije, da tražite zarez, ali nisam ta adresa", odgovorio je Stanković novinarima.

Dotakao se i ekipe Spartaka.

"Oni su krenuli korektno, imali su pad, vratili su trenera Gaćinovića koji poznaje grad, igrao je dugo tamo. S njim su došle dobre igre, čvršći Spartak i voleo bih da budu kompletni, da odigramo jaku utakmicu".

Zvezda je trenutno na šest bodova manje od lidera Partizana, uz meč više.
"Bila je razlika pet, osam, neki su računali 11... Zvezda sama po sebi vuče pritisak, i da si na nuli i da si na plus tri, minus tri, šest. Imperativ je pobeda, Zvezda je rezultat. Da, milion puta sam pričao da je istorija lepa, ali moramo da gledamo sadašnjost i napred. Lakše je kada si na minus šest i utakmicu manje, ali opet bi bilo bolje da smo na plus tri ili na nuli. Idemo od meča do meča, tri po tri boda, daćemo sve od sebe i račune svesti na kraju".

Još malo je pričao o drami u grupi Lige Evrope.

"Kako god da se završi mi smo pobednici. Ozbiljno smo odigrali grupu. Idemo u Bragu na prolaz, da ostvarimo cilj i zavisi od nas. Imaćemo jakog protivnika, ali smo imali i u Danskoj i Bugarskoj, pa smo ostali prvi. Ako neko kaže da su Ludogorec, Braga i Mitjilend loše ekipe, onda se ne razume u fudbal i mora da promeni sport. Ne dižem cenu Zvezdi time, ali podvukao bih da smo bili u grupi u kojoj možeš da budeš prvi, a i poslednji".

Crveno-beli nisu sigurni ni sa 10 bodova za prolaz dalje u tom takmičenju.

"Pričali smo o tome u stručnom štabu, da će biti uravnotežena grupa. Moja prognoza je da ćemo svo četvoro biti u igri na kraju, ali se desilo da poslednji bude Ludogorec i ostali smo na troje. Svašta može da se desi. Pognute glave se nećemo vrati iz Brage".

Za kraj, upitan je i da se prokomentariše povratak Vladimira Petrovića Pižona na "Marakanu", čoveka koji ga je lansirao u Zvezdi kao igrača.

"On je Zvezdina zvezda, neko ko je obeležio moje detinjstvo, moj rast i to mi nije čudno, niti iznenađenje. Ima još toga da ponudi i pokaže, čak i starijima. Ideja stoji odavno, samo je trebalo da se realizuje, da se napravi plan i program, da uskladimo njegove obaveze. U njemu ima energije kao u momku", zaključio je.

Utakmica između Crvene zvezde i Spartaka igra se u nedelju sa početkom u 14.25.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu