Osniva se FK "Dragan Stojković Piksi"

Iako je sa bogatom fudbalskom karijerom odavno završio, Dragan Stojković Piksi je ponovo u modi.

SSIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MARIO CRUZ
EPA-EFE/MARIO CRUZ

Buđenjem nacionalnog tima Srbije i odvođenjem "orlova" na Svetsko prvenstvo u Kataru, kao i retorikom koja se dopala narodu, stekao je mnoge simpatije.

Tako su se javili i iz naselja Pasi Poljana, rodnog mesta selektora Srbije, čiji meštani su rešeni da mu odaju priznanje osnivanjem fudbalskog kluba sa njegovim imenom.

Naime, fudbalsko igralište gde je Stojković napravio prve korake bilo je zapušteno, zaraslo i puno smeća, pa su stanovnici ovog mesta počeli sa prikupljanjem novca za izgradnju terena i osnivanje kluba.

Međutim, kako prenose "Južne vesti" reči jednog od momaka iz Pasi Poljane, Stefana Grčaka, za to će biti potrebno puno novca – najmanje 100.000 evra.

"Sve smo mi radili – kopali, radili sa mešalicom svakog dana od 7 sati ujutru i obnovili teren kod stare škole. U Pasi Poljani ima minimum 30 momaka koji bi mogli da igraju za klub. Glupo je da igramo po drugim selima kad možemo da napravimo ovde naš klub. Zašto ne bismo napravili i fudbalski teren. Napravio sam neki mali projekat, a dizajnirali smo i logo. Postojao je u Pasi Poljani klub Pobeda. Ne nameravamo tako da ga zovemo, hoćemo da pravimo potpuno novi klub koji bi se zvao 'Dragan Stojković Piksi'. Ako ne može, smislićemo drugi naziv", rekao je Grčak.

Dakle, Piksi je ponovo u modi, a posebno će mu biti drago jer je to slučaj u njegovom rodnom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu