"Srbija je još daleko od Hrvatske"

Bivši crnogorski fudbaler Mirko Vučinić govorio je za "Jutarnji" i tom prilikom se dotakao uspeha reprezentacija Srbije i Hrvatske.

MTIzvor: B92
Podeli
 EPA/DANIEL DAL ZENNARO
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Obe selekcije plasirale su se na Svetsko prvenstvo, a Vučinić se divi pobedi "orlova" u Lisabonu.

"Svaka čast Piksiju na svemu što je napravio kao selektor Srbije. Trebalo je da se ode u Portugaliju, da se gubi 1:0 već u drugom minutu, a onda i da se dobije utakmica. I još nadigrati Portugaliju! To je znak da Srbija ima odličnu reprezentaciju, koja može igrati protiv svakoga na svetu", rekao je Vučinić.

Da li Srbija može da parira Hrvatskoj?

"Naravno, može i protiv Hrvatske, bio bi to sjajan meč koji bih voleo gledati. Dva slična stila igre, igrači koji se dobro poznaju. Ali, Srbi moraju biti svesni da su još daleko iza Hrvatske. Srbija se sad digla i pokazala da može, ali tek ćemo videti da li je u stanju da radi ono što Hrvati rade već 25 godina, da li je u stanju da ostane duže vremena na vrha. Zato je Hrvatska liga za sebe u našem region."

Otkrio je i čega se iz karijere najradije seća.

"Vezan sam jako za Romu i Juve, ali najviše za Leče, jer tamo je sve krenulo, tamo sam postao igrač, tamo su me svi doživeli kao igrača. Prvi gol koji sam dao za Crnu Goru je nešto najlepše što sam doživeo u karijeri", istakao je Vučinić.

Vučinić je karijeru završio 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu