Tadić: Piksi obožava holandski fudbal, traži da igramo atraktivno i dominiramo

Nakon fantastične partije u Lisabonu gde je Srbija pobedila Portugal i plasirala se na Svetsko prvenstvo, Dušan Tadić izazvao je veliku pažnju i u Holandiji.

SSIzvor: B92
Podeli
. EPA-EFE/MARIO CRUZ
. EPA-EFE/MARIO CRUZ

Kapiten "orlova" je upisao gol i asistenciju u 90. minutu kojom je sa Aleksandrom Mitrovićem i saigračima doneo veliku radost naciji.

"To je moja dužnost kao igrača i kapitena. Da budem tu kada je potrebno. Pobeđivali smo neke velike reprezentacije i ranije. Ali pobediti tako veliku fudbalsku zemlju kao što je Portugal, na njenom terenu, u direktnom okršaju za plasman na Mundijal je ogromno dostignuće“, rekao je Tadić u intervjuu za "De Telegraf".

Holanđani su bili oduševljeni gestom srpskih reprezentativaca da premiju od predsednika Aleksandra Vučića u iznosu od 1.000.000 evra doniraju u humanitarne svrhe.

"Nisam to samo ja već i ostali igrači. Dobili smo premiju za plasman u Katar i veliki deo predsednikove nagrade smo dali u humanitarne svrhe".

Holanđani su pitali da li bi Tadić voleo da na Svetskom prvenstvu igra protiv "lala".

"Iskreno, bilo bi mu čudno. Volim Holandiju i želeo bih da jednog dana igram protiv vaše reprezentacije jer nisam nikad do sada. Ali ne baš da dođemo u situaciju da moramo da eliminišemo jedni druge... Neka bude u finalu ako mora! Imam mnogo prijatelja koji igraju za Holandiju, pa preferiram da pobedimo neku drugu veliku reprezentaciju u Kataru. Veoma sam srećan zbog Holandije i mojih prijatelja Rajana Gravenberha, Dejlija Blinda, Davija Klasena, Devina Remsha i mojih ostalih holandskih saigrača. Holandija pripada Svetskom prvenstvu. Baš kao i Srbija".

Cilj je, ističe Tadić, da Srbija pobedi neku veliku reprezentaciju na Mundijalu?

"Moramo. Prvo, hajde da prođemo grupu na Mundijalu. A onda je sve moguće. Selektor Dragan Stojković nas je naterao da verujemo da Srbija može pobediti svakoga. Sa tim stavom smo i eliminisali Portugalce. Osećaj je sjajan i nadam se da je to samo početak. Selektor Stojković obožava holandski fudbal i njegovu filosofiju. Zato i zahteva od nas da igramo ofanzivan, atraktivan i kreativan fudbal. Da budemo dominantni na lopti. I to savršeno odgovara ovoj grupi igrača", poručuje kapiten Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu