Salah je nezaustavljiv – da li je zaslužio zlatnu loptu? ANKETA

Fudbaler Liverpula Mohamed Salah nastavio je neverovatnu formu u derbiju kola Premijer lige protiv Mančester junajteda.

Podeli

Egipćanin je na svoj konto dodao još tri gola, a na tom putu je ispisao i nekoliko rekorda.

Pre svega, postao je afrički fudbaler sa najviše golova u istoriji Premijer lige (107), prestigavši Didijea Drogbu (104).

Pored toga, on je postao prvi protivnički igrač u istoriji Premijer lige koji je na "Old Trafordu" postigao tri gola. Pre njega, to su uspeli Dejvid Bentli, Dirk Kujt, Samjuel Eto i Romelu Lukaku. Međutim, svi su to uradili kao igrači domaćeg tima.

Egipćanin je na pomenutom meču, zajedno sa Robertom Firminom, postao prvi Liverpulov duo još od Stiva Nikola i Džona Odlridža i sezone 1977/78 koji je postigao het-trik na dva uzastopna meča.

Grafika: SofaScore

Sve nas to navodi na pitanje, da li je Salah trenutno najbolji igrač na svetu? Dok postoje oni poput Džejmija Karagera koji ne sumnanju tu, podjednako je glasna i druga strana.

Tako, na primer, Tijeri Anri kaže da je to Karim Benzema.

"Golovi koje trenutno Salah postiže su neverovatni, ali kako možete da zaboravite Levandovskog ili Benzemu? Mislim da Salah trenutno nije na njihovom nivou, ni u klubu ni u reprezentaciji. Salah je najbolji u Premijer ligi, ali ako gledamo sadašnju formu, Benzema je najbolji na svetu", rekao je Anri.

Šta vi kažete, da li je Salah zaslužio zlatnu loptu?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu