Stanković pred Mitjilend: Imamo probleme, ali borićemo se

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izneo je očekivanja pred meč trećeg kola grupne faze Lige Evrope.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda u četvrtak od 18:45 gostuje danskom Mitjilendu.

Zvezda je u prva dva kola ostvarila dve pobede, savladavši Bragu i Ludogorec.

"S obzirom na godine, dosta smo iskusniji i stariji od ekipe iz Danske i sigurno da naši igrači imaju dosta mečeva ovakvog tipa u nogama. Susrećemo se sa ozbiljnim kadrovskim problemima ponovo, gde smo bez Pavkova, Kataija i Živkovića. Dioni će putovati sa nama, ali on ima samo jedan trening ove nedelje sa timom. Ne tražimo izgovore i svi momci koji budu izašli na teren će pružiti maksimum, ali svakodnevno se susrećemo sa kadrovskim problemima ovog tipa. Dobro smo otvorili grupnu fazu, nema razloga da ne nastavimo tako. Biće teško jer je preko puta nas ekipa koja je brza, jaka, mlada i sa željom da se nadmeće, nadigrava i takmiči. Organizovani su, to pokazuju radom sa mladim igračima. Biće zahtevna utakmica, ali iskustvo je na našoj strani", počeo je Stanković.

Najopasnije oružje Mitjilenda su prekidi.

"Gledaćemo da imamo kontrolu, a koliko ćemo u tome uspeti - ne znam. Utakmica će doneti ono što bude želela, ali potrudićemo se da ih umirimo, sprečimo ofanzivnu tranziciju i neutrališemo kontre. Radili smo mnogo na prekidima. Aut im je kao korner, svaki ide u pet metara, a na skok im ide po pet, šest igrača, baš su opasni u tom segmentu. Kad izvode kornere, svi praktično uđu u gol, tako da će na prekidima biti 12 ljudi u petercu u svakom trenutku. Ipak, moramo da budemo hrabri i koncentrisani".

Kadrovski problemi postoje...

"Svi znamo da je Katai imao koronu i ne oporavlja se svako od toga na isti način. Pričao sam sa Dejanom Savićem kako izgleda taj povratak, kad mi možemo da garantujemo da je neko spreman i slično. Zdravlje igrača je na prvom mestu. Katai ne može maksimalno da odgovori zahtevima i ne želimo da rizikujemo. Verovatno se ništa ne bi desilo, ali kad se neko tako brzo zamara, nemamo drugi izbor. On će ostati u Beogradu, kao i Živković i Pavkov. Pokušavamo da ih kroz normalni rad uvedemo u trenažni proces da bi mogli maksimalno da odgovore zahtevima. To su ozbiljni kadrovski problemi, ali nećemo se predavati".

Slična situacija je bila i pred put u Bugarsku, iz koje se Crvena zvezda vratila sa tri boda i pobedom nad Ludogorecom.

"U jednom trenutku razmišljaš ko ti sve nedostaje, ali staviš tačku i okreneš se onom ko ti je na raspolaganju, te nastojiš da izvučeš maksimum. Faliće, kao što su nedostajali u Razgradu i jedva čekam da se svi vrate i budu zdravi, jer nas u poslednjih mesec i po dana stalno prate zarezi. U jednom trenutku smo imali 15 igrača na treningu, na prijateljskoj utakmici sa omladincima je 14 fudbalera bilo tu, a nismo imali toliko reprezentativaca. Što se Lazetića tiče, ako bude prilike dobiće šansu, ne treba od toga da se pravi spektakl. On je momak koji ima svoj prirodan put, postigao je prvenac i sad treba mirno da radi na sebi i detaljima. Mora sa obe noge da bude na zemlji, pred njim je svetla budućnost i mukotrpan rad".

Situacija u grupi je takva da Crvena zvezda igra svoju igru i ne mora da prati šta se dešava na drugim mečevima.

"Nama je cilj da „prezimimo“ u Evropi. Za sada sve zavisi od nas, dobro je kad ne moraš da gledaš drugog, već samo sebe. Ne moram da pratim „lajv skor“, i nadam se da će tako i ostati. Želimo da se vratimo iz Danske sa pozitivnim rezultatom. Nezgodno je zbog kadra kad spremaš jedno, pa se desi nešto, pa spremaš drugo, pa opet nešto i to tako traje, ali takav je posao. Bude ti krivo, jer si zamislio jedno, međutim, neću da pravim izgovore, jer kad je takav slučaj - ne funkcionišu dobro stvari. To što i mamo je najbolje. Imaju i oni probleme sa kadrom, crveni karton, povreda Brumada, ali ne znamo da li će on igrati. Spremamo se kao da hoće. Meni je generalno zadovoljstvo da i kada kažemo da to nije ista Zvezda usled povreda, pravimo dobre rezultate. Svi momci koji dobiju šansu imaju snagu, volju, želju da brane crveno-bele boje. Gledamo da utakmice privučemo što više nama i da kad je situacija ravnopravna, prevagne na našu stranu".

Sve utakmice, pa čak i onu poslednju protiv Kolubare je Stanković u glavi arhivirao.

"To je istorija. Sastav je bio sasvim dobar, odnos prema igri fenomenalan, iako je teren bio težak. Ali kada uđeš u utakmicu na taj način, budeš nagrađen. Sve što smo probali je uspelo, ali biće drugačija utakmica sutra i to mnogo. Kao i one utakmice iz kvalifikacija, nema to veze sa grupnom fazom. Igraš utakmice života na leto kad se svi kupaju, meni to nije normalno...", zaključio je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu