Stanojević pred Gent: Biće sistem na sistem VIDEO

Trener Partizana Aleksandar Stanojević najavio je veoma ofanzivnu utakmicu protiv Genta, sa obe strane.

SSIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Meč u Humskoj igra se u četvrtak od 21.00 i biće to susret dve prvoplasirane ekipe grupe B Lige konferencija sa maksimalnim učinkom od šest bodova.

Strateg crno-belih je istakao da belgijski tim igra u specifičnom sistemu i napadački fudbal sa igračima koji imaju dobre fizičke predispozicije.

"Jedna od odlučujućih utakmica za prolaz i proleće u Evropi. Igramo protiv ekipe koja je direktan konkurent za prvu poziciju. Znamo da će naredne dve utakmice mnogo toga odlučiti. Maksimalno smo spremni i motivisani, situacija sa povredama je dobra. Juče smo imali testiranja, Jović se oporavio od korone, ali neće biti u konkurenciji za tim", rekao je Stanojević na početku konferencije za medije u Humskoj.

Partizan nema dobar skor sa belgijskim klubovima, zapravo, nijednu pobedu, ako izuzmemo lepe uspomene na Anderleht i prolaz u Ligu šampiona posle penala u Briselu.

"Nadamo se prekidu te tradicije. Belgijanci imaju dobru igu, dosta ulažu u fudbal. Igrali su promenljivo ove sezone, dosta igrača im se vratilo iz povreda, u usponu su forme. Biće izuzetno teško, ali ne može da bude lako ako želite prvo mesto u grupi i proleće. Nadam se da ćemo prekinuti taj loš niz sa Belgijancima".

Obradović savetovao Stanojevića: Dobro poznajem trenera Genta VIDEO

Poređenje sa Šarlroa i kako komentariše to što su neki bivši srpski igrači Belgijancima "odali" mane Partizana (prim. aut. Bojan Jorgačević, bivši golman reprezentacije Srbije).

"Uglavnom su ekipe sličnih karakteristika. Izuzetno su snažni, visoki, dobre fizičke predispozicije. Igraju sa dobrim ritmom i sa više napadača, i to centralnih. Dosta ofanzivna ekipa, dosta rizikuju. Čitao sam, pratio, nešto su pogodili, nešto nisu. Dinamična su ekipa, mislim da će biti dobra utakmica jer igraju ofanzivno, direktno, sa dosta igrača u napadu. I mi ćemo ići ofanzivno i očekujem jako dobru utakmicu".

Upitan je da prokomentariše izjavu Aleksandra Mitrovića da Partizan može da igra finale Lige konfenrecija.

"To je u ovom trenutku nerealno, dolaze i ekipe iz Lige Evrope. Hvala Mitru na veri i svemu tome, ali mi prvo da vidimo da budemo prvi u grupi. I to će biti veoma teško, pa neka bude proleće u Evropi, a za ostalo ćemo da vidimo".

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Očekuje li da Darko Lemajić zaigra od starta za Gent?

"Znamo da je bio povređen, ali se oporavio, pratio sam ga, vidim da su zadovoljni sa njim. Imaju i Depotra, ali i šest igrača preko 190 centimetara. Videćemo koja će tri igrača staviti u napad, verujem da ni oni ne znaju ko će početi. Mi smo gledali sve njihove utakmice.

Prokomentarisao je izjavu Ivana Obradovića u jutarnjem programu TV Prva gde je rekao da ga je Stanojević pitao za savet, budući da je igrao pod vođstvom aktuelnog trenera Genta Hejna Vahnezebruka.

"Mi treneri najbolje vidimo, jer smo toliko utakmica odgledali, pitao sam ga za detalje. Rekao mi je da su jako trenirali"

Gent na Partizan sa sedam napadača

Lazar Marković je takođe igrao kod trenera Genta Vahnezebruka, ali nema lepe uspomene. Da li će to da mu bude dodatan motiv?

"Momci su fokusirani na rezultat. Vaspitani smo tako da nemamo nijedan drugi motiv osim da igramo z svoj klub, navijače i da napravimo dobar rezultat. To ko je za koga igrao, ne znači mnogo. On će imati mnogo težak zadatak, oni su kupili levog beka za 6.000.000 evra. Jedina motivacija nam je da prezimimo u Evropi, ostalo nas ne zanima previše".

Na kraju je još jednom govorio o sistemu u kom igra Gent.

"Igraju na specifičan način, menjaju tri napadača gore, u zavisnosti da li su brži igrači. Pokušaćemo da anuliramo jihove bokove i igrače po centrali, jer znamo i koje su mane tog njihovog sistema. Biće sistem na sistem, pa ćemo videti. Imamo i mi plan B, pa ćemo videti kako se stvari budu odvijale", zaključio je Aleksandar Stanojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu