Zvezda bez četvorice u Pazaru, Partizan čeka Spartak

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana, uoči mečeva u Evropi, moraće da istrče na superligaški teren.

MTIzvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Šampion Srbije će od 15.55 gostovati Novom Pazaru, dok će crno-beli od 20.15 dočekati u Humskoj ekipu Spartaka.

Crveno-beli, za razliku od najvećeg rivala, nisu u četvrtak igrali svoj meč u okviru domaćeg prvenstva, a razlog je bio stomačni virus, koji je zahvatio dvocifren broj fudbalera.

Zvezda je odložila meč s Voždovcem zbog bolesti velikog broja igrača, a s Marakane su poručili da je pitanje i u kom sastavu će moći da izađu danas (15.55) u Novi Pazar. Olakšavajuća okolnost za šampiona je što domaćin neće imati podršku publike. Kvota na dvojku je 1,17, a na kombinazziju 2&3+ 1,65.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Novi Pazar - Zvezda.

Neki od njih su se oporavili, ali je sigurno da neće biti Borjana, Krstičića, Bena, Pavkova...

Trener Zvezde Dejan Stanković je istakao da će odsustvo publike biti olakšavajuća okolnost, kao i da je njegova ekipa uhvatila pravi ritam.

"Novi Pazar je promenio trenera, vratili su čoveka koji je napravio sa njima rezultat. Prazan stadion sigurno ne igra veliku ulogu za Novi Pazar, što će nama olakšati, bar što se tiče atmosfere. Međutim, mi smo uhvatili ritam i igramo konkretno i direktno. Prošao je onaj pritisak o kome smo mnogo pričali, ta letnja liga. Mi uvek idemo na pobedu , od toga ne odustajemo. Poslednji meč koji smo igrali bio je do primljenog gola odličan i potpuno smo ga kontrolisali.Posle toga, derbi nosi svoj pritisak i strah da se izađe sa pozitivnim rezultatom, što sve utiče na igru. Ja na sve to gledam pozitivno i i idemo dalje", rekao je Stanković.

Zvezda iz osam utakmica ima 20 bodova i trenutno je odmah iza vodećeg Partizana, koji ima pet poena više, ali i meč više. Sa druge strane, Novi Pazar je pretposlednji sa sedam bodova.

Partizan je posle derbija slavio u Lučanima, i raspoložen čeka Spartak večeras (20.15). Gosti igraju prilično ofanzivno, pa je ovo prilika da vidimo dosta golova. Kvota na keca je 1,10, a na kombinazziju 1&GG (domaćin pobeđuje, oba tima daju gol) 3,00.


Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Spartak.

Partizan će pokušati u duelu sa Subotičanima da nastavi novu seriju pobeda – prethodna je prekinuta u večitom derbiju (1:1).

Burna nedelja je iza crno-belih, pošto je ugovor sa Sejdubom Sumom raskinut.

Sve ovo sigurno remeti ekipu Partizana, a o tome je govorio i trener Aleksandar Stanojević.

"Remeti nas sve to, nije nam pravo jer se dešava u trenutku kad se dešavaju neke druge situacije. Ovo je surova i teška borba koja će biti neprestana i do kraja. Vidite kako funkcionišemo, Natho nije počeo kao starter, potom je u Novom Sadu i u Novom Pazaru rešio utakmice. Protiv Santa Klare je Suma bio to rešenje, Rikardo takođe ne bira mečeve. Šćekić protiv Sočija uđe u produžetku, postigne gol, pa ne počne protiv Santa Klare i posle "pogine" u revanšu. To je timska energija na kojoj sve temeljimo", rekao je Stanojević.

U glavi igrača Partizana sigurno će biti i meč sa Florom u četvrtak, u okviru Lige konferencije.

Protiv Spartaka su u aprilu izvojevali pobedu u finišu utakmice (2:1), dok su Subotičani poslednji trijumf u međusobnim utakmicama upisali prošle godine, kada je bilo 3:2.

Spartak se nalazi na sredini tabele, osmi je sa 12 bodova, s tim da već tri meča ne znaju za pobedu.

Superliga, 11. kolo
15:55 Novi Pazar – Crvena zvezda
18:00 Metalac – Radnički Kragujevac
20:15 Partizan – Spartak Subotica

Ponedeljak
16:00 Voždovac – Mladost
18:00 Proleter – Napredak
20:00 Ćukarički – Mladi radnik

Subota
TSC – Vojvodina 1:0 (0:0)
Rajković 48
Kolubara – Radnički Niš 2:3 (1:1)
Andrić 41, Filipović 60 - Mitrović 29,50, Vujadinović 77

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu