Ovo su zaraženi fudbaleri Zvezde

Poznato je koji su igrači Crvene zvezde pogođeni stomačnim virusom koji je uzburkao strasti u srpskom fudbalu.

Izvor: B92, Sportski žurnal
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

* "Ranjeni" Partizan u Lučanima

* Doktor Ristić otkrio zašto je odložen meč Zvezde i Voždovca

Zvezda je odložila meč sa Voždovcem u vanrednom kolu, četiri dana posle "večitog" derbija, a tri pre gostovanja Novom Pazaru.

Prvo je saopšteno samo da je hospitalizovan golman Milan Borjan i da je zaraženo još nekoliko igrača.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je pobesneo zbog odluke da se Zvezdin meč odloži zbog stomačnog viruse nekoliko igrača, nakon čega s iz Zvezde saopštili da su u pitanju destorica.

Sada "Sportski žurnal" otkriva i identitet tih igrača, a uglavnom su u pitanju igrači defanzivne linije.

Osim Borjana, stomačni virus je dobio i mladi Miloš Gordić, pa je tako jedini preostali zdrav golman Crvene zvezde iskusni Zoran Popović.

Standardni štoperski par je takođe van stoja zbog virusa, pošto su se i Aleksandar Dragović i Miloš Degenek zarazili, a stomačne tegobe osetio je i Milan Gajić. Osim njih otkriveno je da je zaražen i Nenad Krstičić.

"Procedura za odlaganje utakmica u slučaju iznenadne bolesti igrača predviđena je članom 15. Propozicija za takmičenje u Super ligi Srbije, po kojoj je klub dužan da uz pisani zahtev podnese i kompletnu medicinsku dokumentaciju izdatu od strane relevantne državne medicinske ustanove za minimum sedam standardnih igrača, kako bi Medicinska komisija FSS mogla da odlučuje po podnetom zahtevu. U konkretnom slučaju u 10. kolu odlaganje po istom osnovu zatražila su tri kluba, FK Radnik zbog bolesti 7 igrača, FK Radnički zbog bolesti 12 igrača i FK Crvena Zvezda zbog bolesti 10 igrača. Medicinska komisija FSS je u sva tri konkretna slučaja procenila da su uslovi po pitanju dostavljenih medicinskih izveštaja ispunjeni, na osnovu čega je donela odluku o odlaganju utakmica ovih klubova", rekao je direktor takmičenja ovog takmičenja Aleksandar Pivić.

Sledeći meč Crvena zvezda igra u nedelju protiv Novog Pazara, a za taj meč su upitni i povređeni fudbaleri. El Farduu Benu je pukao mišić, nespreman je i MIlan Pavkov, a probleme sa povredom ima i poslednje pojačanje Rišairo Živković.

Zvezda u Novom Pazaru gostuje u nedelju od 15:55 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu