Mrkela: Naša pobeda u derbiju su Zvezdina deca

Sportski direktor FK Crvena zvezda Mitar Mrkela zadovoljan je viđenim na 165. "večitom" derbiju protiv Partizana (1:1).

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Strahinja Eraković (Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©)
Strahinja Eraković (Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©)

Pročitajte još:
* VAR, ujedinjeni navijači i neki novi klinci

Crveno-beli su golom Aleksandra Kataija u 83. minutu izbegli poraz u Humskoj 1.

"Igrali smo dobro, mislim da su zvezdaši zadovoljni onim što smo pokazali. Malo nam je nedostajalo i sportske sreće da ostvarimo trijumf, a mislim da smo bili blizu", izjavio je Markela.

"Za nas je najveća pobeda u derbiju to kako su se naša deca pokazala. Eraković je bio odličan, Stanić je sa nekoliko poteza nagovestio kakva ga karijera čeka, a Lazetić je sa 17 godina ravnopravno učestvovao u najvećoj utakmici srpskog fudbala. Moramo da budemo ponosni na sve to, oni su naša budućnost", dodao je Mrkela Tanjugu.

On je čestitao igračima i stručnom štabu na dobroj utakmici.

"Dejan Stanković je još jednom pokazao da ima kvalitete vrhunskog trenera i ono što je možda kljucno - pokazao je veliku dozu hrabrosti koja je neophodna da se u takvoj utakmici ubace mladi igrači. U tom smislu ima punu podršku uprave, a ovo je takođe pokazatelj odlicnog funkcionisanja sportskog sektora u Zvezdi",
jasan je Mrkela.

Kao što rekoh, mislim da smo bili bliži pobedi, ali tempo od letos do sad je uzeo danak. Pritom, nismo mogli da racunamo ni na Bena, ni na Pavkova, dodao je on.

Petar Stanić (Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport)
Petar Stanić (Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport)

Pročitajte još:
* Zvezda na skeneru B92.net: Katai kad je bitno, Rodićev rolekoster i bezgrešni Dragović

"Nedostajalo nam je i sportske sreće jer smo kažnjeni posle jedinog pada koncentracije. Ipak, uspeli smo da se izdignemo iz te situacije i da izjednačimo. Prvo poluvreme je zaista bilo dobro, zaslužili smo da vodimo, a na odmor smo otišli sa golom zaostatka, ali to je fudbal".

Od leta 2017. godine kako je Mrkela došao u klub, skor u večitim derbijima mu je pozitivan i iznosi - tri pobede, sedam remija i poraz.

"Da, imam pozitivan skor u prvenstvenim večitim derbijima, ali titule se pamte i na njih sam najviše ponosan. Otkad sam u Zvezdi samo osvajamo titule i daćemo sve od sebe da tako bude i ove sezone. Odradili smo odličan prelazni rok, doveli Dragovića koji je i na derbiju demonstrirao klasu, Dioni pokazuje kvalitete zbog kojih je došao, ali sada je važno i da golgeterski proradi, Živkovic će tek da pokaže kvalitet, a tu je i mladi Stanić koji je sve oduševio, a mi smo znali da ima to u sebi. Uostalom, navijači sve to prepoznaju i zato imamo na svakom prvenstvenom duelu na Marakani preko 10.000 gledalaca. Hvala im na tome",
zaključio je Mrkela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu