Partizan slavio u festivalu promašaja

Fudbaleri Partizana su rezultatom 1:0 pobedili Dunajsku Stredu.

SNIzvor: B92
Podeli
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs

Liga konferencija, kvalifikacije:
Partizan – Dunajska Streda 1:0 (1:0)
Marković 19
Stadion: FK Partizan
Sudija: Jens Mae

Partizan je na najbolji način počeo kvalifikacije za Ligu konferencija – pobedom.

Oni su slovačkog predstavnika Dunajsku Stredu pobedili sa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Lazar Marković u 19. minutu utakmice.

Partizan: Stojković, Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Jojić, Zdjelar, Marković, Pantić, Jović, Rikardo

Dunajska Streda: Jedlička, Kružliak, Bezkorovalni, Bruneti, Moumou, Vera, Šafer, Balić, Fabri, Divković, Taivo

Oni su slovačkog predstavnika Dunajsku Stredu pobedili sa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Lazar Marković u 19. minutu utakmice.

Da, Partizan je bio ubedljiv, dominirao, imao mnogo prilika i svaku je propustio.... Ređali su se promašaji Rikarda, Jovića, Jojića, navijači su uzdisali, a mreže mirovale (osim, naravno, tog 19. minuta).

Lazar Marković je postao prvi fudbaler Partizana koji je postigao gol u Ligi konferencija, a manje od 10 minuta nakon tog gola Rikardo je mogao da glavom iz peterca duplira prednost crno-belih, ali lopta ide pored gola.

Nizali su se opasni napadi, Partizan je napadao i Jedlička sve majstorski branio i bio ubedljivo najbolji igrač inferiorne Dunajske Strede koja je za 45 minuta imala samo dva šuta na gol Partizana.

foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Grafika: Sofascore

Drugo poluvreme je počelo agresivnom igrom Partizana, ali kako je vreme odmicalo, stišavalo se stanje na terenu i sa njima je atmosfera na tribinama bivala sve tiša i tiša.

Naravno, izabranici Aleksandra Stanojevića su imali odlične šanse i u drugom delu meča. Prvo je u 50. minutu Jović pao u kaznenom prostoru, ali penal nije dosuđen da bi već u narednom napadu ogromna šansa otišla u nepovrat, kada se Jović zaigrao i preterao sa driblinzima, a potom nije ni Pantić mogao do gola.

Potom ide nova odlična akcija, ali je tada Urošević šutirao preko gola, pa je odlično intervenisao nakon najboljeg napada gostiju u drugom poluvremenu, da bi u 71. minutu Partizan ponovo zapretio, ali ni Natho ni Rikardo nisu pogodili.

Poslednjih dvadesetak minuta utakmice nije bilo atraktivno i Partizan je dobio opomenu od Dunajske Strede, Slovaci su pokazali da mogu da odolevaju njihovim napadima i uspeli da sačuvaju mrežu u drugih 45 minuta.

Ipak, Partizan za sedam dana putuje na revanš sa golom prednosti, onim golom koji je postigao Lazar Marković u 19. minutu utakmice i sigurno će žaliti za svim propuštenim prilikama jer je rezultat mogao da bude značajno ubedljiviji.

Meč pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu