Iliev: Skockaćemo tim za 10 dana, ko želi Asana imaće problema

Funkcioner Partizana Ivica Iliev još jednom je govorio o transfer periodu u Humskoj i mogućim dolascima, ali i odlascima.

SSIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Među poslednjima se spominjao Sejduba Suma koji je velika želja novog trenera Olimpije iz Ljubljane Sava Miloševića.

Iliev je istakao da neće pustiti Gvinejca bivšem treneru crno-belih, koji ga je pre dve godine praktično "preporodio".

"Volim Sava mnogo, ali odmah da poručim i njemu i našim navijačima: od toga nema ništa“, poručio je Iliev u izjavi za "Večernje novosti".

U Humskoj se trude da što pre oforme tim za sledeću sezonu, a Iliev smatra da će to biti već kroz 10 dana.

"Imamo želju da u narednih desetak dana skockamo tim i da trener Aleksandar Stanojević na pripreme u Sloveniju povede ekipu na koju će da računa od starta. Poznato je da 17. jula počinje prvenstvo, da 22. jula startujemo u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Trebalo bi da radimo brzo i mudro. Optimista sam".

Jedine novajlije za sada su Siniša Siničanin i Danilo Pantić koji su potpisali kao slobodni igrači posle isteka ugovora sa Vojvodinom, odnosno, Čelsijem.

"Prvi nam je stigao Saničanin. Zatim smo produžili ugovor sa Jovićem, a pre dva dana smo posle šest godina dobili ponovo kao svog igrača Pantića. Jovića više i ne gledamo kao perspektivnog klinca, ili bonus igrača. On je jedan od lidera tima, a nedavni nastupi za A selekciju su samo dokaz koliko se ceni njegov talenat. Produžetak ugovora sa njim je najbolji fudbalsko-ekonomski potez za Partizan na duže staze. Pantić je sazreo i kao ličnost i kao igrač, u najboljim je godinama, zato od njega očekujemo najbolje na terenu. Ukoliko dovedemo još dvojicu napadača koje već dugo pratimo, ubeđen sam da ćemo imati ubrzo kompletan tim".

Osvrnuo se Iliev i na mogući potpis Takume Asana za turski Giresun, koji su tamošnji mediji pre nekoliko dana najavili.

"Bilo koji klub koji želi da angažuje Asana mora da zna da je potencijalno, u velikom administrativnom problemu. Jer, Asano je prekršio ugovor sa Partizanom i nema dozvolu da menja sredinu", podvukao je Iliev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.