Simeone otpisao Hrvata

Lider španske LaLige Atletiko Madrid bi na leto mogao da proda pola tima.

Izvor: B92 Španija
Podeli
Foto: EPA-EFE/Javier Etxezarreta
Foto: EPA-EFE/Javier Etxezarreta

Kako prenose španski mediji, Dijego Ćolo Simeone je otpisao 6-7 igrača, a među njima je i hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko.

Među igračima koji bi mogli otići sa stadiona Vanda Metropolitano su dvojica vrlo bitnih, defanzivac Hose Marija Himenes i vezista Saul Njges, te grupa igraća koji ne dobijaju mnogo minuta na terenu – Vrsaljko, Lukas Toreira, Viktor Maćin Vitolo i Musa Dembele.

"To je logično kada je reč o Vrsaljku, Dembeleu ili Vitolu. Kada govorimo o Saulu, on je izgubio etiketu nezamenjivog igrača, pa ako stigne zadovoljavajuća ponuda, ne bi bilo iznenađenje da ode. No odlazak Himenesa mi se ne uklapa", prokomentarisao je planove Atletika bivši napadač "jorgandžija" Kiko Narvaes.

Vrsaljko je u tekućoj sezoni odigrao samo deset utakmica, a ugovor mu ističe na leto 2022, pa ako klub želi da zaradi na njemu, mora da ga ponudi fudbalskom tržištu predstojećeg leta.

U poslednjih deset prvenstvenih utakmica u osam je ostao na klupi, a u preostale dve je odigrao ukupno 102 minute.

Trener Simeone na poziciji desnog beka drži engleskog reprezentativca Kirana Tripijera, a Vrsaljka je koristio tek povremeno, jer je na toj poziciji koristio i druge igrače koji nisu po prirodi desni bekovi.

Vrsaljkova tržišna cena kreće se oko 8 miliona evra, prema podacima portala Transfermarkt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu