Kuman: Pikeov tvit je sve objasnio

Trener Barselone Ronald Kuman takođe je govorio o Superligi Evrope i njenom izvesnom krahu samo dva dana nakon što je objavljeno osnivanje.

SSIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Katalonski klub je takođe trebalo da bude dao nje, čak se još uvek nije zvanično ni povukao iz ESL, ali je jasno da bez obzira na sve neće biti tog takmičenja.

Uoči utakmice protiv Hetafea u okviru 31. kola La lige Kuman je upitan da prokomentariše nova dešavanja.

"Sve je rekao Đerar Pike u svom tvitu", rekao je Kuman i dodao kako je u ovom trenutku fokusiran isključivo na utakmice koje ih čekaju do kraja sezone.

Pike je nakon povlačenja šest engleskih klubova na Tviteru napisao:

"Fudbal pripada navijačima, danas više nego ikad".

Ipak, Kuman je imao kritiku na račun današnjeg fudbala jer su igrači u opasnosti zbog prevelikog broja utakmica.

"Pojedini igrači već sada su odigrali neverovatan broj utakmica, a oni govore u novoj Ligi šampiona i Superligi... Ako teramo igrače da idu preko svojih mogućnosti, to znači da ih zanemarujemo. Važan je samo novac. Pogledajte naš raspored, utakmica nam počinje u 22 sata. O ovom problemu razgovaramo već godinama. Smatram da fudbal u mnogo čemu ne mora da se menja. Čini mi se da previše razgovaramo o temama koje nemaju veze s igrom. Voleo bih da se više posvetimo taktici i analizi igre iako razumem da su zanimljive i razne teme koje nemaju veze s igrom", rekao je Kuman.

Na kraju je još jednom konstatovao o Superligi:

"U utorak sam razgovarao s predsednikom i objasnio mi je poziciju kluba. Previše toga se dogodilo i najbolje je ne brzati sa zaključcima. Niko još uvek ne zna kako će se ova priča dalje razvijati. Moramo da budemo strpljivi. Želim najbolje za klub. Neću više odgovarati. Ovo su pitanja za našeg predsednika. Moj posao je da spremim ekipu iako je sasvim normalno da me ovo pitate. Tema je pokrenula lavinu dirljivih emocija, ali moramo da sačekamo i vidimo šta će da se dogodi", poručio je Kuman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu