Solskjer: Šo i Marsijal oduševili, a bilo je pitanje hoće li igrati

Mančester junajted je u velikom gradskom derbiju na "Etihadu" savladao Mančester siti sa 2:0 (1:0).

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/Dave Thompson
Foto: EPA-EFE/Dave Thompson

Bila je to prva pobeda tima sa "Old Traforda" u derbi mečevima u Premijer ligi ove sezone.

Ona će im svakako mnogo značiti u borbi za poziciju koja vodi u Ligu šampiona, mada su sa nova tri boda smanjili i zaostatak za vodećim Sitijem na 11 poena.

"Oduševljen sam. Igrali smo dbro u prvih 10-15 minuta, mada mislim da smo u pola sata do kraja prvog dela nekako igrali više na rezultat. Morali smo u poluvremenu da pričamo o tome. Drugo poluvreme je bilo odlično. Luk Šo je pokazao kakav je igrač. Bila je velika dilema da li će uopšte igrati, imao je jutarnji fitnes test. Kakav nastup je imao...", rekao je Ole Gunar Solskjer za BBC.

Kaže da je veoma zadovoljan i učinkom Antonija Marsijala, koj hje označio "igračem utakmice".

"Branili smo se dobro, a u napadu smo imali dosta loptu. Antoni Marsijal je igrač meča iako je on bio još pod većom sumnjom da će igrati. To je bio Antoni kog znamo, snažan, pozitivan, išao je u duele. Oduševljen sam njime", zaključio je Solskjer.

Pep Gvardiola kaže da sada počinje onaj pravi finiš sezone.

"Čestitam Mančester junajtedu. Ostalo je još deset mečeva, sad stiže taj važan deo sezone. Počinje sve od srede, pokušaćemo da pobedimo u što je moguće više mečeva do kraja kako bismo osvojili titulu. Protiv Vest Hema smo igrali mnogo slabije nego sada i nismo zaslužili da pobedimo, ali možda danas nismo zaslužili da izgubimo. Nismo bili dobri u fazi napada, naši napadači nisu briljirali, ali i to se dešava", zaključio je Gvardiola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu