Nevil: Gvardiola me podseća na Fergusona

Geri Nevil, bivši defanzivac Mančester junajteda, pohvalio je menadžera Mančester sitija Pepoa Gvardiolu rekavši da ga podseća na Aleksa Fergusona.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/Michael Regan
Foto: EPA-EFE/Michael Regan

Tim sa "Etihada" je u sjajnoj seriji od 20 utastoipnih pobeda u svim takmičenjima, neporaženi su 27 mečeva i krupnim koracima grabe ka novoj tituli.

Nevil je u svom podkastu rekao da Gvardiola ima metod građenja tima sličan škotskom stručnjaku koji je 26,5 godina bio na kormilu Junajteda.

"Način na koji Gvardiola razvija tim me podseća na Mančester junajted Aleksa Fergusona, on je gradio velike timove u periodu od tri, četiri godine. Gvardiola je promenio pola ekipe i napravio novi veliki tim. Pep je već prošao tako kroz smenu generacija u Sitiju i pored toga što su tu još uvek neki iskusni igrači poput Serhija Aguera. Sada gledamo Dijaša, Kansela, Zinčenka, Fodena", kaže Nevil.

On dodaje da "građani" imaju sve elemente da naprave još jedan snažan tim.

"Gundogan je u potpunosti sazreo, Marez je nadogradio tim, sve je to nova tranzicija i upravo je to ono što je potrebno Gvardioli da uspe u Mančester sitiju. On sada gradi još jedan veliki tim", zaključio je Nevil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu