Konte: Pobedili bismo i sa Ibrahimovićem na terenu

U utorak uveče uživali smo u istinskom spektaklu na stadionu "Đuzepe Meaca" gde je Inter savladao Milan sa 2:1 (0:1).

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Morgese-Rossini / DPPI
Foto: Profimedia/Morgese-Rossini / DPPI

Serija A na TV B92
Subota, 30. januar
15.00 Bolonja – Milan

Zlatan Ibrahimović je doveo "roso-nere" u vođstvo, potom izazvao sukob sa Romeluom Lukakuom, a onda i dobio isključenje.

Inter je to iskoristio i iz penala i slobodnog udarca koji je na prelep način izveo Kristijan Eriksen u 97. minutu došao do prolaza u polufinale Kupa Italije.

Iako mnogi smatraju da je utakmicu prelomilo isključenje Ibrahimovića, trener "nero-azura" Antonio Konte smatra da bi isti ishod bio i sa Šveđaninom na terenu.

"Prošli smo u polufinale, drugu godinu zaredom. Zato igrači zaslužuju čestitke, jer su imali pravi pristup od početka do kraja. Bila je teška utakmica, Milan je jak tim, koji je na čelu lige, pa pobeda nad njima u četvrtfinalu je nešto što vredi proslaviti. Milan je kvalitetna ekipa, ali i da je ostalo 11 protiv 11, uspeli bismo da preokrenemo. Mislim da rezultat sve do našeg drugog gola nije bio pravedan. Imali smo sve vreme inicijativu, njihov golman je bio igrač utakmice", poručio je Konte posle utakmice.

I Everton i Lester su u vrhu tabele, u dobroj su formi, pa nas večeras od 21.15 očekuje odličan meč na Gudisonu. Favorita nema, pošto je kvota na keca i dvojku identična – 2,75, iks je 3,05, a kvota na 3+ je 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Everton – Lester.

Za njega je obračun Ibrahimovića i Lukakua normalna stvar.

"Ovo je derbi, nije šetnja kroz park. Neizbežno je da oba tima budu pod tenzijom. Bio sam i ja igrač, pa znam kako nervoza može da eksplodira u situacijama kada ste ljuti. Dobro je što je Lukaku ostao pribran posle svega. Ovu pobedu posvećujemo našim navijačima".

Kristijan Eriksen je bio gotovo otpisan, a onda je stigao njegov prvi pogodak u dresu Intera. I to u kakvom trenutku...

"Mesec dana već pričam istu priču: ovo je Interov tim! Niko neće doći, niko neće otići. I koliko god da to govorim, niko mi ne veruje. Radimo sa Eriksenom na taktičkom planu, da bismo imali alternativu za Brozovića, jer nemamo takvog igrača. Kristijan je inteligentan, ali i vrlo stidljiv tip. Nadam se da će ga ovaj gol prodrmati, da će ga izvući iz njegove 'školjke'. Srećan sam što je postigao gol“, zaključio je Konte.

Pročitajte još:

Ibrahimović od junaka do tragičara – Eriksen prelepim golom u 97' rešio derbi VIDEO
Kako je Ibrahimović uvredio Lukakua?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu