Majstorija Kataija i čudesni Borjan približili Zvezdu nokaut fazi!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Gent 2:1 u trećem kolu Lige Evrope.

PTIzvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic/Starsportphoto
Pedja Milosavljevic/Starsportphoto

Superliga na TV B92
Subota 18.00
Spartak – Partizan

Aktuelni šampion Srbije ostvario je veoma važnu pobedu u borbi za plasman u nokaut fazu drugog po rangu evropskog fudbalskog takmičenja.

Crveno-beli sada imaju šest bodova iz tri meča, Liberec je treći sa tri, Gent je i dalje bez boda, a Hofenhajm je ubedljivo prvi sa maksimalnim učinkom.

Zvezda u narednom kolu, 26. novembra, gostuje u Belgiji ekipi Genta.

Heroji ekipe iz Ljutice Bogdana su Aleksandar Katai i Milan Borjan. Krilni napadač je u 59. minutu pogodio za 2:1, a Borjan je neverovatnom intervencijom u 94. minutu sprečio izjednačenje.

Od početka meča gledali smo dinamičnu utakmicu. U petom minutu Katai je lepo prošao po levom boku, ali mu je šut blokiran.

Liga Evrope, 3. kolo:
C. Zvezda – Gent 2:1 (1:1)
Kanga 12, Katai 59 – Ođiđa-Ofoe 31

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: M. Fabri (Italija)

Zvezda: Borjan – Gajić, Degenek, Milunović, Gobeljić – Kanga, Sanogo – Ben, Katai, Ivanić – Falčineli.

Gent: Kusemans – Kastro-Montes, Mareh, Hanče-Olsen, Mohamadi – Ovusu, Dorš – Botaka, Ođiđa-Ofoe, Bukari, Jaremčuk.

Samo tri minuta kasnije gosti su imali stopostotnu šansu. Bukari je mogao sam da završi akciju, ali je odlučio da doda i tom prilikom je pogrešio.

Zvezda je preuzela kontrolu i u 12. minutu stigla je do vođstva. Kanga je poslao loptu ka Kataiju, ovaj ju je vratio u kazneni, međutim Ben nije uspeo da je udari.

Kanga je ispratio akciju, došao do lopte i snažnim udarcem savladao je Kusemansa.

U narednih nekoliko minuta igralo se uglavnom na polovini Zvezde, međutim sredinom poluvremena crveno-beli imali su nove šanse.

Prvo je Gajić zapretio u 22. minutu, a potom je Ivanić imao veliku šansu u 24. Ofanzivni vezni šutirao je pored stative.

Usledio je nešto mirniji period i gosti su izjednačili. Odbrana Zvezde loše je reagovala, Ođiđa-Ofoe je neometan šutirao, a Degenek je zakačio loptu čime je prevario Borjana.

Liga Evrope, 3. kolo:
C. Zvezda – Gent 2:1 (1:1)
Kanga 12, Katai 59 – Ođiđa-Ofoe 31
Hofenhajm – Liberec 5:0 (2:0)
Dabur 22, 30, Griliš 59, Adamjan 71, 76

Do kraja poluvremena videli smo još dve odlične šanse na obe strane. Prvo je Botaka zapratio u 44. minutu, nakon što je Milunović katastrofalno reagovao, a zatim je Katai u 45. pogodio prečku.

Koliko je imala sreće kod situacije ispred svog gola, toliko nije na suprotnoj strani. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 1:1.

Crveno-beli mnogo bolje otvorili su drugo poluvreme. Bili su aktivniji, više se igralo na polovini Genta i to se isplatilo.

Kanga je u 59. minutu fauliran na oko 20 metara od gola. Loptu je uzeo Katai i udarcem u bliži golmanov ugao pogodio za 2:1.

Samo pet minuta kasnije Zvezda je imala šansu da dođe i do trećeg gola. Gajić je šutirao, golman je odbranio, odbitak je došao do Gobeljića koji je pogodio stativu.

To je bio i poslednji konkretan pokušaj crveno-belih. U preostalih pola sata gledali smo branjenje šampiona Srbije.

Panično se branila Zvezda, a na kraju junak je ponovo bio Borjan. Sjajni golman u 94. minutu odbranio je stopostotnu šansu i time je doneo pobedu ekipi.

Meč ste mogli pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu