Dva gola i asistencija Suaresa na debiju, Atletiko "pregazio" Granadu

Fudbaleri Atletiko Madrida su rezultatom 6:1 pobedili Granadu u trećem kolu španske LaLige.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Angel Martinez/Getty Images
Photo by Angel Martinez/Getty Images

Atletiko Madrid je propustio prva dva kola u španskom šampionatu i odmah po povratku na teren prikazao dominantnu predstavu, pobedivši Granadu sa 6:1.

Navijači "Jorgandžija" biće prilično zadovoljni onim što je najnovije pojačanje prikazalo, a naravno, misli se na Luisa Suaresa, koji je postigao dva gola i podelio asistenciju.

Sve je počelo u 10. minutu utakmice, kada je Dijego Kosta glavom postigao vodeći gol za Atletiko Madrid. Do kraja poluvremena nismo imali previše zanimljivih stvari i izabranici Dijega Simeonea su sa prednošću otišli na odmor.

Ubrzo nakon povratka na teren, Atletiko je duplirao svoju prednost, a ovoga puta je strelac bio Anhel Korea i to u 48. minutu utakmice, kada se odlično snašao u kaznenom prostoru Granade i Feliksovu asistenciju pretvorio u gol.

Korea je odlučio da se na najbolji način zahvali Žoau Feliksu – vrativši mu asistenciju. Tamo negde u 65. minutu, lepo je Korea proigrao Feliksa, koji je loptu iz neposredne blizine poslao u bliži ugao i na semaforu je stajalo 3:0 u korist Atletiko Madrida.

U 71. minutu utakmice, Dijego Simeone odlučuje da napravi promenu i da Dijega Kostu pošalje na klupu, na zasluženi odmor, a Luisa Suaresa ubaci u igru.

Urugvajskom napadaču je bilo potrebno samo 60 sekundi da se pokaže kao sjajno pojačanje, pošto je u 72. minutu asistirao Markosu Ljorenteu za visoku prednost od 4:0.

Naravno, Suares je uspeo i da se upiše u strelce na ovom meču, a to se dogodilo u 85. minutu utakmice, kada je na drugoj stativi dočekao centaršut Markosa Ljorentea i glavom poslao loptu u mrežu za velikih 5:0.

Horhe Molina je samo dva minuta nakon Suaresovog gola uspeo da se upiše u strelce i postigne počasni pogodak za Granadu.

To, ipak, nije bio konačni rezultat, pošto je poslednji gol na meču postigao upravo Luis Suares, u trećem minutu sudijske nadoknade. On je prvo snažno šutirao, pa je Rui Silva odbranio i on natrčao na odbitak i loptu poslao u mrežu.

LaLiga, 3. kolo:

Osasuna – Levante 1:3 (1:1)
Tores 28 – Melero 41, Marti 77, Morales 81
Eibar – Atletik Bilbao 1:2 (0:1)
Kike 48 – Lopes 41, 87
Atletiko Madrid – Granada 6:1 (1:0)
Kosta 10, Korea 47, Feliks 65, Ljorente 72, Suares 85, 93 – Molina 87
18.30 Kadis – Sevilja
18.30 Valjadolid – Selta
21.00 Barselona – Viljareal

Subota:
Alaves – Hetafe 0:0
Valensija – Ueska 1:1 (1:0)
Vas 38 – Siovas 63
Elče – Real Sosijedad 0:3 (0:0)
Portu 55, Januzaj 77p, Lopes 90+4
Betis – Real Madrid 2:3 (2:1)

Mandi 35, Karvaljo 37 – Valverde 14, Emerson 48ag, Ramos 82p

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu