Falčineli i Degenek tragičari – Zvezdin san o LŠ pukao na penal ruletu!

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Omonije posle penala 4:2 (1:1) u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

MSIzvor: B92
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Kvalifikacije za Ligu šampiona
Omonija – Crvena zvezda penali 4:2 (1:1)
Luftner 31 – Ivanić 45

Stadion
: GSP (bez prisustva gledalaca)
Sudija: Kris Kavanag (Engleska)

Tragičari meča u Nikoziji bili su Miloš Degenek i poslednje pojačanje Dijego Falčineli, kojima je brazilski golman Fabijano odbranio udarce sa 11 metara.

Kod domaćina sva četiri puta su pogodili izdvođači Gomes, Gomeš, Asante i Lecjaks, a kod Zvezde su bili precizni Gavrić i El Fardu Ben.

Zvezdin san o Ligi šampiona pukao je kao balon od sapunice na stadionu GSP, gde je pre osam godina bila bolja od istog kluba na "lutriji", samo u borbi za Ligu Evrope.

Sada nije i ne može da se kaže da je nezasluženo, pre svega jer su oba tima priželjkivala ishod u penalima, a posebno tim Dejana Stankovića koji nije imao snage da, posle psihološke prednosti zbog gola u finišu prvog poluvremena, ide na preokret.

Posebno je to bilo uočljivo u produžecima. A bio je vidljiv kvalitet na njenoj strani.

Ipak, crveno-beli nisu na terenu pokazali da su bolji i moraće da nastave put u kvalifikacijama za Ligu Evrope i propuste prvu meč loptu za jesen u Evropi.

Za razliku od Omonije koja je napravila najveći uspeh u klupskoj istoriji, pokazavši da je tvrd orah jer je ranije posle produžetaka isekla još jednog favorita – Legiju, kao i jermenski Ararat.

Zvezda je sve mogla da reši u 90. minuta kada je u drugom poluvremenu promašila nekoliko velikih prilika u režiji, pre svih, Mohameda El Fardua Bena i Mirka Ivanića.

Kiprani su celu igru svodili na prekide i kontre, pa su upravo tako i dali gol.

Milan Borjan je pogrešio prilikom trećeg kornera u nizu Đordija Gomesa, ispustio je loptu od stative i "spakovao" gol iznenađenom Mihaelu Luftneru posle pola sata igre.

Tako nešto nije iseklo Zvezdu, nastavila je da pritiska domaćina i brzo stigla do izjednačenja.

Ben je u "trepavicu" pogodio Ivanića, a ovaj glavom doneo 1:1 i ogromnu psiholopku prednost, pre svega jer je pogodak pao minut pre odlaska na odmor.

Ipak, to crveno-beli nisu iskoristili i prvu put posle tri godine eliminisani su u jednog kvalifikacionoj rundi za plasman u grupnu fazu.

Poslednji put se to dogodilo kada je trener bio Miodrag "Grof" Božović u meču protiv Sasuola.

Sada je takođe Italijan presudio, samo iz redova crveno-belih, poslednje pojačanje za "obezglavljeni" napad, koji je danas prevodio Aleksa Vukanović nakon samo 130 minuta ove sezone.

Na nekim prethodnim utakmicama se to video kao problem, ali je legija stranaca sa Kipra jedina kaznila.

I zato će na megdan velikom Olimpijakosu rasterećena sa sigurnim čekom od najmanje pet miliona evra na ime nagrade od UEFA.

Utakmicu ste mogli da pratite putem LIVE BLOGA B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu